22 μαγικές εκδηλώσεις για την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη

22 μαγικές εκδηλώσεις για την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη

Χριστουγεννιάτικα χωριά, θεατρικά και άλλα πολλά έρχονται να εμπλουτίσουν τις μέρες μας

Η πρώτη εβδομάδα του πιο γιορτινού μήνα έχει ξεκινήσει και μαζί φέρνει μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια. Από τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα χωριά σε πόλεις και χωριά, μέχρι και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Ανακάλυψε πιο κάτω όλα όσα έρχονται και ετοιμάσουν για αξέχαστες στιγμές.

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία  - 4 Δεκεμβρίου 2023  μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024

Μας χωρίζουν μόλις λίγες ημέρες από την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα που όλα γύρω μας μοιάζουν παραμυθένια με τα λαμπιόνια και τα στολίδια στην πόλη να μας φτιάχνουν τη διάθεση. Η Λευκωσία τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε πολύ ξεχωριστές ημέρες κατά τη διάρκεια των γιορτών με την Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων στην τάφρο Νταβίλλα να αποτελεί το επίκεντρο των εορτασμών στην πρωτεύουσα. Η Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων, άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους   στον δημοτικό χώρο στάθμευσης Νταβίλα στην καρδιά της πόλης με θέα τα μεσαιωνικά τείχη της Λευκωσίας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα, η Παραμυθούπολη αναμένεται να ανοίξει επίσημα την Παρασκευή στις 16:00 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23:00. Περισσότερες πληροφορίες για το ωράριο αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από τον Δήμο Λευκωσίας. Φέτος, η Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παγοδρόμιο αλλά και τα διάσημα παιχνίδια από το Πάρκο Παλιάτσο «μεγάλη ρόδα», τρενάκι σκουληκάκι, music express, crazy frog αλλά και διάφορες λιχουδιές. 

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λεύκαρα - 4 Δεκεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

Ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος την περίοδο των γιορτών τις πόρτες του για να μας προσφέρει ξεχωριστές, γιορτινές στιγμές γεμάτες ξεχωριστές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με άρωμα παράδοσης. Το πανέμορφο χωριό των Λευκώρων, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, την ξεχωριστή αρχιτετκονική του, την μεγάλη του παράδοση, τα μοναδικά του κεντήματα, την εκλεπτυσμένη αργυροχοϊα του και την παραδοσιακή ομορφιά μας προσκαλεί και φέτος στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που έχει ξεκινήσει  στην κοινότητα  μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.  Τα Λεύκαρα ετοιμάζουν ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό με έντονα παραδοσιακά στοιχεία, με περίπτερα πώλησης και διάθεσης παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας, μουσική, χορό, τραγούδι, δραστηριότητες για τα παιδιά και πολλές πολλές εκπλήξεις για 50 ολόκληρες ημέρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.  Ο Δήμος Λευκάρων υπόσχεται και φέτος πως θα μας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο Χωριό για μοναδικές, γιορτινές στιγμές για όλη την οικογένεια.  Να σημειώσουμε πως τα Λεύκαρα θα έχουν και φέτος ένα πολύ ξεχωριστό και παιχνιδιάρικο hashtag για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που μας άρεσε πολύ και είναι και το σλόγκαν τους #SantaLefkara! 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Φικάρδου - 4 Δεκεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

Το Φικάρδου, ένα από τα μοναδικά χωριά της Κύπρου που διατηρεί την αρχιτεκτονική και τον χαρακτήρα των κοινοτήτων του νησιού του περασμένου αιώνα θα μεταμορφωθεί και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν. Οι προετοιμασίες αυτή την περίοδο είναι εντατικές και πυρετώδεις στο πανέμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, το Φικάρδου Το γραφικό  χωριό καλωσορίζει το κοινό για να του προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές με ποικίλες εκδηλώσεις και δρατηριότητες που θα κρατήσουν μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου.  Ετοιμάσου για τις πιο παραμυθένιες στιγμές που θα ζήσεις για άλλη μια χρονιά στο Φικάρδου. Από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Αγρός - 4 Δεκεμβρίου 2023- 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Αγρός είναι ένα από τα χριστουγεννιάτικα χωριά που ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού για φέτος. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο χωριό ξεκίνησαν και θα  διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και είμαστε όλοι καλεσμένοι για να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές. Ο Αγρός, μαζί με τα υπόλοιπα 6 χωριά και περιοχές της Κύπρου ετοιμάζονται να βάλουν τα γιορτινά τους και να μεταμορφωθούν σε Χριστουγεννιάτικα Χωριά συμμετέχοντας στο ειδικό σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού.  Το κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς, ο όμορφος Αγρός ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων. Εκεί, θα λειτουργήσουν και φέτος τα ξύλινα σπιτάκια με τις διάφορε λιχουδιές, τα παραδοσιακά προϊόντα και τις δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Βρες το πρόγραμμα ΕΔΩ

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Καλοπαναγιώτης - 4 Δεκεμβρίου 2023 -14 Ιανουαρίου 2024

.

Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, φανταστικά εργαστήρια και ξεχωριστές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους πιο μεγάλους, για να ζήσουν αξέχαστες στιγμές! Το κέντρο του χωριού θα είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια. Περίπτερα με νόστημα φαγητά, γλυκά, χειροποίητες δημιουργίες και τοπικές λιχουδιές πλαισιώνουν την πλατεία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τις γεύσεις των Χριστουγέννων. Είναι αδύνατο να μην αισθανθείτε την αγάπη, την ελπίδα και τη χαρά που πλημμυρίζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη. Κάθε γωνιά, κάθε σπίτι, κάθε χαμόγελο είναι ένας ύμνος στην εορταστική ατμόσφαιρα που μας θυμίζει τις πραγματικές αξίες των Χριστουγέννων: την αγάπη, την κοινότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://kalopanayiotis.com.cy

Χριστουγεννιάτικο χωριό Κυπερούντας - 4 Δεκεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

/

Φέτος, η Κυπερούντα θα μεταμορφωθεί ξανά σε χριστουγεννιάτικο χωριό και μας προσκαλεί για να βιώσουμε το πνεύμα των ημερών και να περάσουμε όμορφες στιγμές, μικροί και μεγάλοι. Οι κάτοικοι και οι νεολαία του χωριού ετοιμάζονται με χαρά για όλες τις λεπτμέρειες των φετινών εκδηλώσεων που έχουν ετοιμάσει. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό βρίσκεται και φέτος στην γραφική πλατεία της Κυπερούντας και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά, χειροτεχνίες, street food, διάφορα είδη από γλυκά, φαγητό, ποτά, ζεστά και κρύα αλλά και διάφορα τοπικά προϊόντα προς πώληση. Η κοινότητα μας έχει ετοιμάσει ενημερωτικές καρτέλες ώστε να γνωρίζουμε πού θα πάμε για φαγητό, πού διανυκτερεύσουμε αν το επιθυμούμε και τι θα δούμε στο χωριό. 

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Χριστουγεννιάτικο χωριό Δήμου Δερύνειας - 4 Δεκεμβρίου 2023  - 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί και φέτος από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2023-2024»  μέχρι 14 Ιανουαρίου 2024. Η Δερύνεια θα πραγματοποιεί πολλές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στην πλατεία Παναγίας και στους χώρους των Μουσείων μέχρι την πλατεία Αγίου Μοδέστου.  Φέτος, εκεί θα συναντήσουμε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο χωρίο όπου θα υπάρχει και το γιορτινό Σπίτι της Φράουλας μιας και η Δερύνεια φημίζεται για αυτό το υπέροχο φρούτο. Ο Δήμος ετοιμάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις με μουσική, χορό, τραγούδι ενώ εκεί θα βρεις διάφορα περίπτερα αγοράς φαγητού, εδεσμάτων και ποτών. Παράλληλα, θα υπάρχουν σημεία με αγορές στολιδιών και διαφόρων άλλων χειροτεχνιών και όχι μόνο.  

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία -  4 Δεκεμβρίου 2023  - 14 Ιανουαρίου 2024

 

9

Ο Δήμος Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος με μεγάλη χαρά κάτι μοναδικό για τη Λευκωσία, ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στη Λαϊκή Γειτονιά. Με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λευκωσία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές. Κάθε Παρασκευή βράδυ στο μπαράκι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα λαμβάνουν χώρα διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο και πολλές άλλες βραδιές για ενήλικες, αφού το μικρό αυτό γιορτινό χωριό, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και οικογένειες. Η μικρή πλακόστρωτη πλατεία της Λαϊκής Γειτονιάς, με τα πανέμορφα, αναπαλαιωμένα σπίτια θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα λειτουργήσουν για την περίοδο των γιορτών ως παραδοσιακά μαγαζάκια πώλησης προϊόντων του τόπου μας, ως χώροι βιωματικών εργαστηρίων, χειροτεχνιών και γαστρονομικών επιδείξεων. 

Μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκής Γειτονιάς Λευκωσίας. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα περίπτερα, τα εργαστήρια, οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας.

 

«Χριστουγεννιάτικο Χωριό ΕπίΔραση 2023» - 8-10 Δεκεμβρίου 

-

Μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πρόκειται να στηθεί σε λίγες μλερες σε χωριό της Λεμεσού. Τη μαγεία των Χριστουγέννων θα φέρνει, για ακόμα μια χρονιά, ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπίΔραση διοργανώνοντας το τριήμερο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό ΕπίΔραση 2023», με εορταστικό σκηνικό, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

Το μουσικό κομμάτι της βραδίας θα αναλάβει η Ηβη Αδάμου και ο Μιχάλης Κουινέλης.

Η Αναδυομένη - 5 Δεκεμβρίου Flea Theatre, Λευκωσία

9

Η HAMM Broductions ανεβάζει το σε διασκευή το έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου “Η Αναδυομένη” σε σκηνοθεσία των Μιχάλη Κολοκοτρώνη, Σοφίας Μαυρομιχάλη. Τρείς φίλοι, η Άνθη, ο Ανδρέας και ο Αντρέας βρίσκονται στην Ζάκυνθο για μονοήμερη εκδρομή. Εξαιτίας της καραντίνας αναγκάζονται  να διανυκτερεύσουν σε ένα παλιό αρχοντικό.

Ένας περίεργος «σεισμός» τους φανερώνει το μυθιστόρημα του Γρηγόριου Ξενόπουλου, Αναδυομένη. Με όχημα τη φαντασία και την ανάγκη τους για παιχνίδι, οι τρείς τους θα ταξιδέψουν στην Ζάκυνθο του 19ου αιώνα όπου θα συναντήσουν την κοντεσίνα Κλαίλια και τα περίφημα Μεμαρόπουλα, τον Παύλο και τον Ντένη. Παίζουν: Άνθη Κάσινου, Αντρέας Κουτσόφτας, Ανδρέας Κούτσουμπας. Δ 4, Τρ 5, Δ 11, Τρ 12 Δεκ, Flea Theatre, Λευκωσία 20:00. Εισιτήρια SoldOutTickets, καταστήματα Stephanis. Πληρ: 99929374.

Meatball - 5,6,7,8 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Δέντρο

9

Η ΕΘΑΛ παρουσιάζει στη Λευκωσία το θεατρικό έργο του Δημήτρη Φούτσια σε σκηνοθεσία Μαρίνα Βρόντη. Ένα χαλαρό βράδυ Σαββάτου, δύο φιλικά ζευγάρια μαζεύονται στο σπίτι του ενός για δείπνο. Όλα κυλούν ομαλά και ευχάριστα μέχρι τη στιγμή που η διασκέδαση της παρέας σταματά, όταν αντικρίζουν στο πάτωμα ένα αυθάδικο και ελαφρώς δαγκωμένο κεφτεδάκι από κιμά! Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου, Δημήτρης Σπύρου, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου. Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος. 

Τρ 5, Τετ 6,  Πεμ 7 & Παρ 8 Δεκ, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets. Πληρ: 25877827.

Η αυτοκτονία δύο εραστών του Χριστοφή και της Φωτεινής - 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Σατιρικό Θέατρο 

9

Η ομάδα “passenger” σε συνεργασία με την Θεατρική Στέγη Κύπρου καταπιάνεται με την Κυπριακή παράδοση και παρουσιάζει σε σκηνοθετημένο θεατρικό αναλόγιο το ποιητάρικο άσμα “Η αυτοκτονία δύο εραστών του Χριστοφή και της Φωτεινής” του Χαράλαμπου Μ. Άζινου. Σκηνοθεσία: Ονησίφορος Ονησιφόρου. Επί σκηνής: Μαρίνα Μακρή, Μαρία Κωνσταντίνου, Κρίστη Χαραλάμπους, Ονησίφορος Ονησιφόρου. 

Τετ 6, Πέμ 7 Δεκ, Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία, 20:30. Πληρ: 99468383/99971037. 

Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ - 6,7,8 στο Sputnik in Orbit, Λευκωσία

 

9

Η Fresh Target Theatre Ensemble παρουσιάζει το έργο του Samuel Beckett σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου “Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ”. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Κραπ ένας άσημος και μοναχικός συγγραφέας, ηχογραφεί τα κυριότερα συμβάντα της ζωής του από την χρονιά που πέρασε. Αυτές τις ηχογραφήσεις τις αρχειοθετεί λεπτομερώς, δημιουργώντας ένα μεγάλο αρχείο “περασμένων ημερών”. Παίζουν: Στέλιος Ανδρονίκου, Πάρις Ερωτοκρίτου. Συμμετέχει ο Νίκος Χαραλάμπους. 

Τετ 6, Πέμ 7, Παρ 8, Τετ 13, Πέμ 14, Παρ 15, Πέμ 21, Παρ 22, Τετ 27, Πέμ 28, Παρ 29 Δεκ, Sputnik in Orbit, Λευκωσία, 20:30. Πληρ: 70007705.

Ο Θείος Βάνιας - 6, 8 Δεκεκμβρίου στο Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία

9

Το Θέατρο Διόνυσος, παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου. Κλασικό αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας και οικουμενικό κτήμα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ είναι μία συγκλονιστική αποτύπωση της ανθρώπινης μοίρας – πέρα από τον τόπο και τον χρόνο -- που καταργεί γεωγραφικούς και πολιτισμικούς περιορισμούς. Παίζουν: Πατρίτσια Πεττεμερίδου, Σίμος Τσιάκκας, Βασίλης Μιχαήλ, Μανώλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Αναγιωτός, Μυρσίνη Χριστοδούλου,  Έλενα Δημητρίου, Έλενα Χριστοφή. 

Κάθε Τετ, Παρ, Σ (20:30) & Κ (18:30) Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία μέχρι τις 30 Δεκ. Εισιτήρια: SoldOutTickets. 

 

 "Ανεμοδαρμένα Ύψη" - 7 Δεκεμβρίου(Πέμπτη), Δημοτικό θέατρο "Γεώργιος Λυκούργος"

 

Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο γιος του ο Χίντλεϋ- που από την αρχή ζηλεύει και φθονεί το νεοφερμένο αγόρι- έχοντας πια γίνει αυτός το αφεντικό, προπηλακίζει και εξευτελίζει τον Χήθκλιφ που για μόνη του παρηγοριά έχει τη σχέση του με την Κάθρην. 

Όλα αλλάζουν όταν η Κάθρην γνωρίζει ένα πλούσιο, όμορφο και καλλιεργημένο νέο, τον Έντγκαρ Λίντον, και θαμπώνεται από την κοινωνική καταξίωση που της προσφέρει. Ο Χήθκλιφ εγκαταλείπει ντροπιασμένος το σπίτι και η Κάθρην παντρεύεται τον Έντγκαρ. Ο Χήθκλιφ όμως θα επιστρέψει τρία χρόνια μετά ως ένας πλούσιος και εκλεπτυσμένος κύριος, κουβαλώντας μαζί του ένα αβυσσαλέο μίσος και μία μοναδική σκέψη: την εκδίκηση..

Το θέατρο Ανεμώνα ξεκίνησε τη νέα θεατρική χρονιά με ένα ακόμα τολμηρό εγχείρημα, τη θεατρική μεταφορά του πασίγνωστου βιβλίου της παγκόσμιας λογοτεχνίας "Ανεμοδαρμένα Ύψη".

Η θεατρική διασκευή είναι της Ιρένε Μαραντέι και το ανέβασμα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντρέα Τηλεμάχου. Η παράσταση έχει αποσπάσει τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια από τους θεατές που την έχουν παρακολούθησει!

Ο λογοτεχνικός αυτός ογκόλιθος με τις πυρακτωμένες καταστάσεις και τους εμβληματικούς χαρακτήρες, το μοναδικό μυθιστόρημα που εξέδωσε η Έμιλη Μπροντέ στη σύντομη ζωή της(1818-1848) ήταν το αριστούργημα που κυκλοφόρησε στην εκπνοή της γοτθικής μυθοπλασίας(1847). 

Ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Ελένη Αναστασίου, Έλενα Χειλέτη, Νικόλας Πέτρου, Σάββας Μενοίκου, Φανή Σωκράτους, Γιώργος Ιωσήφ, Κλαούντιο Ντιμονού.

Τελευταίες Παραστάσεις στην έδρα του θεάτρου: 

Παρασκευή & Σάββατο, 20:30 (1, 2/12)

Κυριακή, 19:00 (3/12) 

Εισιτήρια online: SoldOut  & απευθείας από το ταμείο του θεάτρου

Περιοδείες: 

Λάρνακα: 

7 Δεκεμβρίου(Πέμπτη), Δημοτικό θέατρο "Γεώργιος Λυκούργος", 20:30, SoldOut, Stephanis

Λεμεσός: 

12 Δεκεμβρίου(Τρίτη), Ριάλτο, 20:30 (εισιτήρια online από ΡΙΑΛΤΟ και από ταμείο)

Πάφος: 

14 Δεκεμβρίου(Πέμπτη), Μαρκίδειο, 20:30, SoldOut, Stephanis, Time Out Kiosk 

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 70007721

Η Αφροδίτη με γούνα - 6 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Χώρα

9

Το έργο διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Ο Τόμας Νόβατσεκ, συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει κάνει τη διασκευή του κλασικού σαδομαζοχιστικού / ερωτικού μυθιστορήματος του Leopold Sacher – Masoch, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» (1870), που είναι η ιστορία μιας εμμονικής εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ ενός άντρα - του Severin von Kushemski - και της ερωμένης του - Vanda Dunayef - στην οποία ορκίζεται αιώνια υποταγή. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Παίζουν: Αντρέϊ Κρουπά, Αντωνία Χαραλάμπους. Σ, 2, Τετ 6, Σ 9, Δ 10, Πέμ 14, Δ 18 (20:30) & Κ 3, 10 (19:30), Θέατρο Χώρα, Λευκωσία. Εισιτήρια:  96147809. 

Η Μάσα και ο Αρκούδος - 7,8 Δεκεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

 

9

Μια μεγαλειώδης παράσταση με αγαπημένους χαρακτήρες, μαριονέτες, φωτεινά σκηνικά, τσίρκο, χορό και νούμερα τραγουδιών.Μια συναρπαστική διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια από τον γενικό παραγωγό της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων "Η Μάσα και ο Αρκούδος". 

Πέμ 7 Δεκ, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος / Παρ 8 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας / Σ 9 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας / Κ 10 Δεκ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσό, 16:00. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

Παντελής Θαλασσινός & Ρίτα Αντωνοπούλου -  4 Δεκεμβρίου Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

-

Ο Παντελής Θαλασσινός και η Ρίτα Αντωνοπούλου ετοιμάζουν μια μοναδική συναυλία στο νησί μας "Γι' αυτούς που έφυγαν". Μαζί με τα μουσικά σχήματά τους.  

Δ 4 Δεκ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: ticketmaster.cy / καταστήματα ACS Courier.

Ήχων Εμπνεύσεις -  6 Δεκεμβρίου στο  Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

.

Οι Ledra Music Soloists παρουσιάζουν, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά μουσικής δωματίου για κλαρινέτο και πιάνο, τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Gábor Varga και τον πιανίστα Νικόλα Κωσταντίνου. Οι δύο καλλιτέχνες προτείνουν ένα μαγευτικό πρόγραμμα με τις δύο αριστουργηματικές σονάτες για κλαρινέτο και πιάνο του Γιοχάνες Μπραμς, καθώς και την παγκόσμια πρεμιέρα της Σονάτας του Κωνσταντίνου Γ. Στυλιανού. Tετ 6 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20.00. Εισιτήρια: SoldΟutΤickets, Καταστήματα Stephanis.

Αλκίνοος Ιωαννίδης -  7 Δεκεμβρίου  Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη του πατρίδα, φέρνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 τη νέα του δουλειά. Πρόκειται για μια καινούργια ενορχηστρωτική και ηχητική προσέγγιση στη δισκογραφία του, την οποία πρωτοπαρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, προτού την ταξιδέψει στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Πέμ 7 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.  

Μιρέλα Πάχου - 8 Δεκεμβρίου Vinylio wine

.

Η Μιρέλα Πάχου  ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια αξέχαστη και μοναδική ατμόσφαιρα  για όλους εμάς που θα την απολαύσουμε ζωντανά στη Λεμεσό. Έρχεται και μας προσκαλεί να τραγουδήσουμε και εμείς παρέα και να περάσουμε ένα αξέχαστο βράδυ. Παρ 8 Δεκ, Vinylio wine etc. Τηλ: 99300430.

 Bossikan και Γιώργος Παπαδόπουλος -  8 Δεκεμβρίουστο Eliochori Fun Park στην Παρεκκλησιά

.

Αν διψάς για μια μαγική εμπειρία Χριστουγέννων, το Limassol Christmas Festival είναι εδώ για εσένα! Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου στο Eliochori Fun Park στην Παρεκκλησιά, ετοιμάσου να ζήσεις συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες, λούνα παρκ, Χριστουγεννιάτικο μάρκετ και πολλές εκπλήξεις! 

Παρ 8, Σ 9 Σ Δεκ Limassol Christmas Festival. Τηλ: 77770503.

Loader