22 υπέροχες προτάσεις για να περάσεις όμορφα το σαββατοκύριακο

22 υπέροχες προτάσεις για να περάσεις όμορφα το σαββατοκύριακο

Μουσικές συναυλίες, θεατρικά και παιδικές δραστηριότητες

Έρχεται άλλο ένα τριήμερο γεμάτο πολλές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Από μουσικές συναυλίες μέχρι θεατρικά και επιλογές για τα παιδιά. Πιο κάτω ακολουθούν 22 υπέροχες προτάσεις για όλους.

Μουσική

«Κοινή Ησυχία» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου - 20-22 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 

Η «Κοινή ησυχία» είναι μια παράσταση για όλους, μικρούς και μεγάλους. Για όσους ονειρεύονται, αντιστέκονται, προσπαθούν, είναι μια πάλη ενάντια στην καθημερινότητα, ένα τρυφερό χάδι, μια επαναστατική ορμή.

Μια μουσική παράσταση για την αλληλεγγύη,  τη συντροφικότητα, την αγάπη. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Οδυσσέας Ιωάννου, μετά την τεράστια επιτυχία του εμβληματικού «9:05», συναντιούνται ξανά επί σκηνής. Και αν στο «9:05» το θέμα ήταν η πραγματικότητα, στην «Κοινή Ησυχία» το θέμα είναι το όνειρο. «Δεν ονειρευόμαστε κάτι για να γίνει, ονειρευόμαστε για να κοιτάμε ψηλά!»

Αυτή τη φορά συνοδοιπόρος τους είναι η Ελένη Ράντου (υπογράφει την πρώτη της σκηνοθεσία στο θέατρο), και οι ηθοποιοί Σοφία Πανάγου και  Νίκος Βατικιώτης.

Στην πρώτη του θεατρική συνάντηση με την Ελένη Ράντου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας. Μας προτρέπουν «να αρχίσουμε ξανά να λέμε πιο όμορφα πράγματα», να ξεφύγουμε από την «Κοινή ησυχία».

Παραστάσεις:

20,21,22  Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 

Όλες οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 21:00

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

 Δήμος Μπέκε  - 20 Iανουαρίου στο Black Rabbit Λεμεσό

Ο Δήμος Μπέκε πρόκειται να βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 20 Iανουαρίου στο Black Rabbit στη Λεμεσό η ώρα 20:00. 

Οι δύο τους ερμηνεύουν από παλιά αγαπημένα τραγούδια, μέχρι σύγχρονα και άκρως ξεσηκωτικά χαρίζοντας σε όσους βρεθούν εκεί, ένα βράδυ γεμάτο άφθονη μουσική και μπόλικο χορό.

“Follow the Yellow”  - Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο ΓΚΑΡΑΖ Λευκωσία

Η έκθεση Follow the Yellow αποτελείται από ηχητικά πορτραίτα, γλυπτικά, ζωγραφικά έργα —αντισυμβατικές μουσικές παρτιτούρες αλλά και έργα σε γραπτό λόγο, τα οποία προκύπτουν από εκτενή έρευνα και παρατήρηση κοινωνικών συνόλων, αλλά και συνεργασίες της Χρίστου. Η πρακτική της ωθείται από την αντιαναφορά και όσα αυτή συνεπάγεται.

Τα έργα σε γραπτό λόγο κινούνται περισσότερο σαν ειρμός σκέψης παρά σαν ολοκληρωμένες παράγραφοι ή κείμενα ροής. Διαπραγματευόμενη λογοπαίγνια σε ύφος λεξικού, καταλήγει σε ποιήσεις. Πραγματεύεται την ύπαρξη, ψάχνοντας αλλά και προσφέροντας φευγαλέες απαντήσεις, συχνά μεταπηδώντας στην ίδια πρόταση μεταξύ αγγλικής και ελληνικής γλώσσας και κυπριακής διαλέκτου. Ερωτήματα quo vadis, όπως “Ποιος είσαι / Πώς είσαι / Γιατί / Από Πού έρχεσαι / Πού πηγαίνεις / Τι είναι Χρόνος / Τι είναι Ζωή”, έρχονται να διεκδικήσουν απαντήσεις μέσα από τα πολυσύνθετα έργα της.

Σε μια σύγχρονη καθημερινότητα όπου όλοι “καταναλώνουμε” την ιστορία μέσα από το ίδιο πρίσμα, η καλλιτέχνις ψάχνει το αληθινό υποκείμενο ή/και αντικείμενο - σε μια εφικτή πραγματικότητα.

Ο τίτλος της έκθεσης, Follow the Yellow, είναι παρμένος από τον Μάγο του Οζ (follow the yellow brick road / ακολούθησε τον κίτρινο τούβλινο δρόμο). Ο δρόμος αυτός, εν τούτοις, διακλαδώνεται σε πολλαπλές επιλογές. Οπότε, η οδηγία “Ακολούθησε τον κίτρινο δρόμο” που φαίνεται απλή, αποδεικνύεται μάλλον σύνθετη. Όπως η ίδια αναφέρει “Ακολουθώ το κίτρινο / Το χρώμα του χρόνου / Το φως του είναι”.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

Τηλέφωνο: 22001508

Facebook @Garage

Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2023

Ώρες και ημέρες: Τρίτη- Σάββατο: 17:00-20:00

ΓΚΑΡΑΖ, Αμμοχώστου 16, 1016 Λευκωσία

 

 Άντζελα Δημητρίου - 22 Ιανουαρίου στις Notes Live Λεμεσό.

Η Άντζελα Δημητρίου έρχεται στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στις Notes Live για μια εμφάνιση έκπληξη. Η τραγουδίστρια θα βρεθεί  στο μουσικό σχήμα του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 21:00.

Θέατρο:

«Oι Παίχτες» - στον ΘΟΚ Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο.

Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

 Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα.

Εισχωρώντας στη σατιρική φόρμα του έργου, η νεαρή σκηνοθέτρια, Μαρία Βαρνακκίδου επιθυμεί να εντοπίσει τις σημερινές δόσεις αλήθειας του και να αναδείξει τη φθορά της ανθρώπινης υπόστασης και την εξάρτηση από πάθη και εθισμούς.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Κινησιολογία: Λία Χαράκη

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός σκηνοθέτριας: Λουκία Πιερίδου

Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης

από το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

και κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ (20:30)

& ΚΥΡΙΑΚΗ (18:00)

σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ | https://tickets.thoc.org.cy/event/thoc-oi-paixtes/?lang=el

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ | 77772717

(Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

€12/€6* συνταξιούχων, πολυτέκνων, άτομα κάτω των 25 ετών

και σε περιοδεία |

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βερν από τον ΘΟΚ - Κάθε Κυριακή

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα. 

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική. 

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. 

Ταυτότητα Παράστασης 

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου

Κινησιολογία: Φώτης Νικολάoυ

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου,  Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη 

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

«Ρωτά με όταν ξυπνήσω» - ΘΟΚ Κάθε Σάββατο και Κυριακή 

.

Φίλοι και γονείς γιορτάζουν τα δέκατα πέμπτα γενέθλια της Ουρανίας. Για την ίδια, όμως, δεν αποτελούν γιορτή. Αντιμέτωπη με το δικό της πρόβλημα παραιτείται κι όλοι αναζητούν να μάθουν τι έχει συμβεί.

Στο κέντρο της ιστορίας του έργου βρίσκεται η Ουρανία και γύρω της ένας κύκλος ενηλίκων και εφήβων: δύο γονείς που ανησυχούν για εκείνην, ένας αδιάφορος αδελφός, η Μπι που πασχίζει να διαλευκάνει το μυστήριο της κολλητής της φίλης, ένα ωραιοπαθές αγόρι κι ένας χορός συνομηλίκων που την παρακολουθεί και σχολιάζει τις πράξεις της. Η φιλία, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, τα μυστικά κι οι αλήθειες είναι κάποιες από τις θεματικές που αντηχούν στον κόσμο του έργου.

Κι αυτή τη χρονιά στις Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί» του Θεάτρου Αποθήκες ένα έργο συνομιλεί με τις εφηβικές καρδιές, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τα όνειρά τους. Το Ρώτα με όταν ξυπνήσω γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στον καταξιωμένο Κύπριο συγγραφέα Χαράλαμπο Γιάννου κι εξελίχθηκε μέσα από δημιουργική συνεργασία με την σκηνοθέτρια, τους καλλιτεχνικούς επιμελητές και μια ομάδα εφήβων.

Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που σκηνοθετεί το έργο, με την ευαίσθητη και ρεαλιστική ματιά της και μαζί με μία ομάδα νέων ταλαντούχων συνεργατών, ξεδιπλώνει με γρήγορο ρυθμό, ένταση και συναίσθημα το ανήσυχο σύμπαν που κουβαλούν οι εφηβικές ψυχές.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Stavri Papa

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτριας: Μαρία Πισιήλη

Παίζουν: Φάνος Θεοφάνους, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Άνθη Κάσινου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις για το κοινό

Λευκωσία | Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Από 10 Δεκεμβρίου 2022

Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Λευκωσία | Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Τρίτη-Παρασκευή | Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22864330

Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί»

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη

«Ένας Μεταλλωρύχος θυμάται» - 20 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό

Η παράσταση ανασύρει από τα έγκατα της γης τα βιώματα των Κύπριων μεταλλωρύχων, καθώς ξεπροβάλλουν με τα κατάμαυρα, αγνώριστα πρόσωπά τους ξανά στο φως, έχοντας ποτίσει με τον ιδρώτα και το αίμα τους το χώμα.

Η κραυγή τους σμίγει με εκείνη των ανδαλουσιανών εργατών της Ισπανίας, που τραγουδούν μαζί τους «τον αγώνα της επιβίωσης».

 Χορογραφία, σύλληψη ιδέας, σκηνοθεσία: Φιλίππα Στυλιανούδη

 Χορευτές: Λοΐζος Κωνσταντίνου, Σκεύη Serena, Φιλίππα Στυλιανούδη

 Υποκριτική, αφήγηση: Χρίστος Κυριάκου (Palodias), Εύη Πανίκου

 Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Σπύρου

 Παραγωγή: Compania Flamenca Filippa 

20/01/2023, Παρασκευή 20:30 

 Διάρκεια: 60’

 Εισιτήρια: €15 / 12, https://rialto.interticket.com/.../enas-metallorukhos...

«Ο Παπαφίγκος» - 20 Ιανουαρίου στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει την επόμενη παραγωγή του που είναι η κυπριακή κωμωδία «Ο Παπαφίγκος», του Σώτου Ορείτη, η οποία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στις 20 Ιανουαρίου 2023, 8.30 μ.μ.

Περίληψη:. Σε ένα χωριό της επαρχίας Λευκωσίας οι κάτοικοι προετοιμάζονται για τις επερχόμενες Κοινοτικές εκλογές, με την αγωνία και τις εντάσεις να μεγαλώνουν καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ήδη διαφανεί. Ο Χαρίτος υποψήφιος κοινοτάρχης της δεξιάς παράταξης, διεκδικεί το αξίωμα του κοινοτάρχη με αντίπαλο του, τον   - αριστερών πεποιθήσεων – Πεπόνια. Επειδή όμως ο Χαρίτος αισθάνεται ότι θα χάσει τις εκλογές, με την παρέμβαση της εκκλησίας, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα τεχνάσματα συμπαρασύροντας με το μέρος τους και τον Παπαφίγκο, κατά τα άλλα έντιμο, δίκαιο αλλά και ευέξαπτο ιερέα της κοινότητας. Παρόμοια τεχνάσματα επιβουλεύεται και η παράταξη που υποστηρίζει τον Πεπόνια, ο οποίος συνδέεται  φιλικά με τον Παπαφίγκο, που στις διακοινοτικές ταραχές, του έσωσε τη ζωή κουβαλώντας τον στους ώμους του. Τα απρόβλεπτα γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις εναλλάσσονται γρήγορα, με τον Πεπόνια να εκλέγεται κοινοτάρχης. Ο Παπαφίγκος είναι απαρηγόρητος και μέσα στην θλίψη του είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει και τους ανωτέρους του στην εκκλησία. Μέσα όμως από τις  αντιπαλότητες και την εχθρότητα των δύο παρατάξεων γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας, με τον γιο του Πεπόνια και την ψυχοκόρη του Παπαφίγκου, που γίνεται η αιτία της συμφιλίωσης των δύο παρατάξεων. Ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων, που τόσο πολύ λαχταρούν μια νέα ζωή απαλλαγμένη από την διχόνοια, καταφέρνει να καταλαγιάσει το μίσος και την αντιπαλότητα και να φέρει τη γαλήνη και τη συμφιλίωση.

Η κυπριακή κωμωδία «Ο Παπαφίγκος», γραμμένη σε μεσαρίτικη (Μεσαορία - Μεσαρκά) κυπριακή διάλεκτο, είναι μία ελεύθερη μετάφραση και διασκευή από το  Σώτο Ορείτη,  του έργου «Δον Καμίλο» του Ιταλού δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζοβάνι Γκουαρέσκι και είναι ίσως το αρτιότερο κυπριακό έργο που έχει γραφτεί στη σύγχρονη κυπριακή δραματουργία. Το έργο σατιρίζει τον πολιτικό φανατισμό που δυστυχώς στον τόπο μας παραμένει πάντα επίκαιρος και τείνει να εμφανίζεται εντονότερος σε περιόδους εκλογών.

Συντελεστές:

Κείμενο: Σώτος Ορείτης

Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Γιάγκου

Σκηνικά/Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Βάρσια Αδάμου, Λουκία Πρωτοπαπά, Γιώργος Αναγιωτός, Χρήστος Γιάγκου, Στέλιος Μαρτάς, Κρίστοφερ Γκρέκο, Γιάννης Κόκκινος, Μανώλης Μιχαηλίδης, Χριστίνα Χριστόφια

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά

Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες: 22818999 & 99621845

«Το έργο που πάει λάθος» - 20 Iανουαρίου στο  Θέατρο Λατσιών

Η πιο πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση της χρονιάς, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε πάνω από 30 χώρες κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου με τακτικές παραστάσεις στο δημοτικό Θέατρο Λατσιών σε απόδοση και σκηνοθεσία Φώτη Γεωργίδη.

ALPHA Κύπρου, United Agents και Mischief Theatre ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας για τα δικαιώματα του θεατρικού έργου ‘THE PLAYTHAT GOES WRONG’ των Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields, και παρουσιάζουν στο θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου την πιο πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση της χρονιάς.

Μια «ερασιτεχνική» ομάδα από ατάλαντους ηθοποιούς καλείται να φέρει εις πέρας το έργο μυστηρίου «Ο φόνος στην έπαυλη Χάμερσον». Λίγο τα λανθασμένα σκηνικά, λίγο η έλλειψη ταλέντου από τους ηθοποιούς και λίγο η ανύπαρκτη εμπειρία από το τεχνικό προσωπικό οδηγούν σε άβολες καταστροφές επί σκηνής, τις οποίες οι «ηθοποιοί» προσπαθούν να καλύψουν. Το γέλιο είναι εγγυημένο. Η σωματική ακεραιότητα του ερασιτεχνικού καστ όμως, όχι…

«Το έργο που πάει λάθος»! Η βραβευμένη με Olivier Award κωμωδία καταστροφών έρχεται στην Κύπρο20 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα, το πολυσυζητημένο θεατρικό έργο καταστροφών... που γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε πάνω από 30 χώρες.

Αν οι καταστροφές σας ιντριγκάρουν, τα λάθη είναι το κρυφό σας χόμπι και κρύβετε έναν καταπιεσμένο εγκληματολόγο μέσα σας, τότε ο Μάριος Δημητρίου, ο Φώτης Γεωργίδης, ο Σοφοκλής Κασκαούνιας, ο Ανδρέας Τσιέλεπος, η Άννα Γιαγκιώζη, η Ιωάννα Λαμπροπούλου και Βασίλης Χαραλάμπους σάς περιμένουν στη σαρωτική κωμωδία καταστροφών… «ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΛΑΘΟΣ»! Σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Φώτη Γεωργίδη, κλείστε πρώτη θέση, γιατί αυτό θα είναι και το μοναδικό πράγμα που ΔΕΝ πρόκειται να πάει λάθος!

Απόδοση κειμένου & Σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργίδης. Σεναριογράφοι: Henry Lewis, Jonathan Sayer, και Henry Shields. Στους ρόλους των ερασιτεχνών Ηθοποιών: Μάριος Δημητρίου, Φώτης Γεωργίδης, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ανδρέας Τσιέλεπος, Άννα Γιαγκιώζη, Ιωάννα Λαμπροπούλου και Βασίλης Χαραλάμπους. Στους ρόλους των τεχνικών: Κωνσταντίνος Βασιλείου και Σοφοκλής Σοφοκλέους

Σκηνογραφία: Έλενα Τερέπεη

Κατασκευή Σκηνικού: Get Set 

Τεχνική Υποστήριξη: SY STAGE

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδώρα Ανδρέου

Κινησιολογία: Εύα Καλομοίρη

Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Ανδρέας Βασιλείου, Μιχάλης Αργυρού, Κλείτος Κλείτου 

Εισιτήρια και παραστάσεις ΕΔΩ 

"Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού" - Πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

H Animagnet παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση “Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού”.

O Mάλο είναι ένα αφελές, αριστοκρατικό ψάρι, που ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος βασιλιάς του βυθού. Μια μέρα η ζωή του θα αλλάξει όταν εγκλωβίζεται σε ένα πλαστικό σκουπίδι και ο βασιλιάς τον διώχνει από το βασίλειο των αριστοκρατικών ψαριών. Μέσα από το δικό του ταξίδι ως κοινό ψάρι, ο Μάλο θα μάθει για την ρύπανση των ωκεανών, τι πάει να πει πραγματική φιλία, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και τι κάνει έναν βασιλιά σπουδαίο.

Μια φαντασμαγορική παράσταση γεμάτη τραγούδι και μαγεία. Μια εμπειρία που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο FunRaising Charity Foundation.

Συντελεστές:

Παραγωγή: Animagnet Productions

Σκηνοθεσία: Αντρέας Μακρής 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλιος Καλλιστράτης

Θεατρικό Κείμενο/ Μουσική: Σταύρος Μιχαλακάκος, Γιάννης Πολίτης 

Μουσική Διδασκαλία: Σταύρος Μιχαλακάκος

Χορογραφίες / Κινησιολογία: Νάταλυ Αμάν

Σκηνικά / Κουστούμια / Ειδικές Κατασκευές – Ιφιγένεια Παπαγεωργίου, Ράκης Γεωργίου, Project2C 

Σχεδιασμός προβολών: Αντώνης Φράγκους

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Άνθη Κάσινου, Άντρια Αγαθοκλέους, Γιώργος Νικολάου, Δημήτρης Γιωρκάτζιης, Κωνσταντίνος Σωκράτους, Σαββίνα Γεωργίου, Στέλιος Καλλιστράτης

Παραστάσεις: 

Κυριακή 22 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσία, 12:00 / Κυριακή 29 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γιώργος Λυκούργος, 11:00 

«Το Μαγεμένο Δέντρο» -  22 Ιανουαρίου στο Σατιρικό Θέατρο 

Λόγω μεγάλης ζήτησης, το υπέροχο παραμύθι «Το Μαγεμένο Δέντρο», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου για τρεις επιπλέον παραστάσεις: Κυριακή 15, 22 και 29 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00 το πρωί.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη χορό, τραγούδια, περιπέτεια και δράση που με το χιούμορ, την ευαισθησία, τις εκπλήξεις και τις μαγικές της εικόνες θα αποτελέσει μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, ένα ονειρικό ταξίδι εμπειριών και συναισθημάτων τόσο για τους μικρούς όσο και τους μεγάλους φίλους του θεάτρου.

Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Ευγένιου Σβάρτς, μια μάνα, η Βασιλική, ψάχνοντας να βρει το χαμένο της γιο, το Νικόλα, καταφθάνει σε ένα απόκοσμο δάσος. Εκεί μαθαίνει πως η κακιά μάγισσα Γιαγκά έχει μεταμορφώσει το Νικόλα σε δέντρο. Διατηρώντας την αισιοδοξία και την πίστη της και έχοντας στο πλευρό της το μικρότερο της γιο Γιάννο και τρεις απροσδόκητους φίλους, έναν αρκούδο, ένα σκύλο και μία γάτα, η Βασιλική πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη της την εφευρετικότητα για να νικήσει την πονηρή μάγισσα και να απελευθερώσει το παιδί της. Στο τέλος η Βασιλική ανακαλύπτει πως η μόνη δύναμη που χρειάζεται για να λύσει τα μάγια είναι η αστείρευτη μητρική της αγάπη.

Η τρυφερή ιστορία του «Μαγεμένου Δέντρου» εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση, την ενσυναίσθηση και την δικαίωση της αληθινής φιλίας και αγάπης. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του έργου βλέπουμε πως όταν υπάρχει αφοσίωση, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και πείσμα, το καλό και το δίκαιο θα θριαμβεύσουν. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή/Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΥΚΑΡΙΔΟΥ 

Σκηνικά/Κοστούμια: ΜΑΡΙΖΑ ΠΑΡΤΖΙΛΗ

Μουσική: ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑ

Χορογραφίες: ΕΥΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Κίνηση: ΑΝΤΡΕΙ ΚΡΟΥΠΑ

Σχεδιασμός Φωτισμού: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΡΤΑΡΗΣ

Μακιγιάζ: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΣΤΕΛΛΑ ΤΕΜΠΡΙΩΤΗ

Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

Σχεδιασμός Αφίσας: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

Trailer παράστασης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΗΣ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ

Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: ΜARTIN MEASON

Κατασκευή Σκηνικού: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ , ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΙΣΙΕΛ, ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΑΝΑΓΙΩΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Σατιρικό Θέατρο 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00 το πρωί.

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:  €12

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940, 22421609 (Από 10 Ιανουαρίου)

Email: [email protected]

www.satirikotheatro.com

 

"To πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" - 20 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ανεμώνα

Με το επετειακό ανέβασμα του σπουδαίου αυτού έργου, το θέατρο Ανεμώνα γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.

Η επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Όσκαρ Ουάιλντ "Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη" από τη σημαντικότατη κριτικό θεάτρου-κινηματογράφου και συγγραφέα Ροζίτα Σώκου, ανέβηκε στην πρώτη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα πριν από 17 χρόνια(που καταστράφηκε από τον τυφώνα στα Λατσιά το 2009), γνωρίζοντας ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του θεάτρου.

Την παράσταση υπογράφει ο Αντρέας Τηλεμάχου ο οποίος όπως και στο παλιό ανέβασμα σκηνοθετεί, σκηνογραφεί, κάνει τη μουσική επιμέλεια και πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας ξανά τον εμβληματικό χαρακτήρα.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του έργου o Ντόριαν Γκρέη είναι το αγαπημένο μοντέλο του ιδεαλιστή ζωγράφου Μπάζιλ Χώλγουορθ, που τον λατρεύει, και μόλις τελείωσε ένα υπέροχο πορτραίτο του. Καθώς το θαυμάζουν, μαζί με τον κυνικό φίλο του, τον κοσμικό λόρδο Χένρυ Ουώττον, ο Ντόριαν εκφράζει μιά τρελλή ευχή: να μπορούσε το πορτραίτο να γερνάει αντί γι’ αυτόν, να σηκώνει όλο το βάρος των χρόνων και ό,τι αυτά φέρνουν μαζί τους, ενώ εκείνος να παραμένει αιώνια νέος. Η ευχή του γίνεται πραγματικότητα! Καθώς η ολέθρια επιρροή του λόρδου Χένρυ με τον οποίο γίνονται αχώριστοι-και τον διδάσκει πως το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι η εξωτερική ομορφιά και η ικανοποίηση των αισθήσεων- απελευθερώνει τον Ντόριαν όλο και περισσότερο από κάθε ανθρωπιά και συμπόνοια και από τις παραδεδεγμένες έννοιες καθωσπρεπισμού, σύντομα ξεπερνά τον μέντορά του, κι αρχίζει χωρίς πια κανέναν ηθικό φραγμό, να εξερευνά τα πιό απάτητα μονοπάτια στην ακολασία, με μιά φιλοσοφία όπου το λεγόμενο «κακό» γίνεται συνώνυμο της ελεύθερης σκέψης και οι άλλοι απλά πιόνια για την ακόρεστη δίψα του για ολοένα και πιό «προχωρημένες» εμπειρίες. Όμως το πορτραίτο, που του δίνει καθημερινά την αληθινή εικόνα της ψυχής του, είναι και μιά τρανή απόδειξη πως αυτό που θά θελε να αρνηθεί, όντως υπάρχει.. και μια μέρα θα ζητήσει να πληρωθούν οι λογαριασμοί.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου, Σκηνικά: Αντρέας Τηλεμάχου, 

Κοστούμια: THEODORA (Θεοδώρα Πέτρου), 

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης,

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου,

Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου.

Ηθοποιοί: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Πέτρος Πέτρου, Έλια Ιωαννίδου, Φανή Σωκράτους, Νικόλας Πέτρου και η Γιάννα Λευκάτη.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΡΟΥ(υφυπουργός παρά τω προέδρω 1993-2003)

Ο αλησμόνητος Παντελής Κούρος ως και το τέλος της ζωής του(2021), με γνήσιο ενδιαφέρον και πραγματικό νοιάξιμο στάθηκε δίπλα στο θέατρο και τους δημιουργούς του, ως αληθινός φίλος και ευεργέτης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ: ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 20:30 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19:00. 

*Προτείνεται για άτομα άνω των 15 ετών

 «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» και «Οι Σιδεράδες» στο Ριάλτο - 22 Iανουαρίου

Το θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο στη Λεμεσό την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, το κυπριακό, λαϊκό παραμύθι «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» σε σκηνοθεσία / θεατρική διασκευή Αλεξίας Παπαλαζάρου και τη σατιρική κωμωδία «Οι Σιδεράδες» σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους.

«Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» στις 11 το πρωί

Μπορεί ένα παραμύθι να ενώσει δυο εχθρούς ; Μπορεί ένας κοινός στόχος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να καταλάβουν ότι τους ενώνουν πιο πολλά από όσα τους χωρίζουν; Θα καταφέρουν άραγε μαζί να διώξουν τους δράκους από τον τόπο τους και να ξαναγυρίσει το νερό στο χωριό τους;

Στη διασκευή της Αλεξίας Παπαλαζάρου δύο έφηβοι συναντιόνται στη πράσινη γραμμή. Ένας Τουρκοκύπριος και ένας Ελληνοκύπριος, παιδιά της ίδιας ηλικίας, που τραγουδάνε τα ίδια τραγούδια, που η μπάλα είναι ο καλύτερος τους φίλος. Και γι’ αυτή τη μπάλα τσακώνονται. Σε ποιόν ανήκει τελικά η μπάλα ποδοσφαίρου; Κι’ όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ένας  δυνατός αέρας γεμίζει το χώρο με πολύχρωμα χαρτιά. Και ξαφνικά οι δύο έφηβοι «εχθροί» αποκτούν κοινό στόχο: να διαβάσουν μαζί το παραμύθι «Ο Σπανός τζαι οι σαράντα Δράτζιοι». 

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία • Αλεξία Παπαλαζάρου

Επί σκηνής • Βασίλης Παφίτης, Izel Seylani 

Χαρακτικό • Χαμπής Τσαγγάρης

«Οι Σιδεράδες» στις 8:30 το βράδυ

Μέσα σε ένα σιδεράδικο, ξεδιπλώνεται με κωμικό και συγκινητικό τρόπο, η αλήθεια τριών πατεράδων και μιας μάνας. Ο Σέρβος Άτσα έχει μόλις ανακαλύψει, ότι την περίοδο που τον έστειλαν σαν αιχμάλωτο πολέμου στο σιδεράδικο του Πέτερ στην Γερμανία, η γυναίκα του έμεινε έγκυος από τον Ιβάν, έναν Ρώσο σιδερά. Έχοντας μάθει την αλήθεια για την πατρότητα του γιου του πηγαίνει ξανά στην Γερμανία, με την ελπίδα ότι θα βρει ένα δικό του παιδί εκεί. Σκηνοθεσία • Νεοκλής Νεοκλέους

Επί σκηνής • Χάρης Κκολός, Παναγιώτης Κυριάκου, Βασίλης Παφίτης, Χριστίνα Χριστόφια

Προπώληση εισιτηρίων: SOLD OUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics

ΡΙΑΛΤΟ - interticket

www.rialto.com.cy

Ταμείο: 77777745

Πληροφορίες και κρατήσεις : 99 25 1331

«Ο Αχόρταγος» - 21 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου

Πολυγραφότατος και μαέστρος της κωμωδίας και του γέλιου, ο Ψαθάς αποτυπώνει στον «Αχόρταγο» ένα από τα μεγαλύτερα πάθη, αυτό της απληστίας. Με την καυστική του πένα σκιαγραφεί τον πλεονέκτη άνθρωπο ο οποίος δεν χορταίνει με τίποτα και τίποτα δεν ικανοποιεί την ακόρεστή του φιλοδοξία.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της πρώτης, πολύ επιτυχημένης παράστασης του έργου το 1966 από το θίασο Γκιωνάκη, ο Ψαθάς γράφει: Με τον «Αχόρταγο» θέλησα να προσφέρω έναν ανθρώπινο τύπο, αντιπροσωπευτικό του είδους εκείνου των συνανθρώπων μας, που όσα και να αποκτήσουν δεν χορταίνουν και πάντα αγωνιούν για «κάτι άλλο», πιστεύοντας και οι ίδιοι ότι όλο και λίγο παραπέρα βρίσκεται η ευτυχία τους»

Ο Χρήστος Χρυσάφης είναι ένας φτωχός και... πεινασμένος νέος. Στην ανάγκη του για επιβίωση, προσφέρεται να εργαστεί για τον επιχειρηματία Μιχάλη Καπάνταη, ζητώντας ως αμοιβή μόνο το φαγητό του. Όταν όμως ερωτεύεται και παντρεύεται τη Λένα, κόρη του Καμπάνταη, ερωτεύεται ταυτόχρονα και τα χρήματα του πεθερού του. Τα λεφτά και οι ανέσεις σιγά-σιγά του γίνονται εμμονή και τον οδηγούν στα όρια της βουλιμίας. Επιζητά με μανία περισσότερα υλικά αγαθά, περισσότερες αρμοδιότητες, μεγαλύτερες διοικητικές θέσεις, πολιτικά αξιώματα, δύναμη… Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη μετάλλαξή του από έναν απλό άνθρωπο σε ένα αδηφάγο τέρας.

Σε ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 60’ αλλά με ματιά σύγχρονη και λεπτές αναφορές στην σημερινή κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, η παράσταση μας φιλοδοξεί να φωτίσει την διαχρονικότητα του έργου και το επίκαιρό του θέμα σατιρίζοντας τα ανθρώπινα πάθη, τη δύναμη του χρήματος και τη μανία του ανθρώπου για την όποιας μορφής εξουσία. Με όχημα το χιούμορ, τον έξυπνο διάλογο και τους τόσο οικείους και διασκεδαστικούς χαρακτήρες του έργου, θα παρουσιάσουμε μια εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας και την ηθική παρακμή του ανθρώπου που ενώ ξεκινά από το έσχατο σκαλί της δυστυχίας και ανεβαίνει διαρκώς κοινωνικά, ποτέ δεν ικανοποιείται, ζητάει επιτακτικά κάτι περισσότερο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία/Μουσική Επένδυση: Μαριάννα Καυκαρίδου, Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου,

Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης, Τrailer: Χάρης Αριστείδου,

Σχεδιασμός Αφίσας και Προγράμματος Παράστασης: Μάριος Χριστοφορίδης,

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason, Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Έλενα Ευσταθίου, Ανδρέας Ρόζου, Βασίλης Μιχαήλ, Σπύρος Γεωργίου, Χάρης Αριστείδου, Σκεύη Ανδρέου, Γεωργία Νικολάου, Νικόλας Κουρουζίδης, Εστέλα Τεμπριώτη, Μιχάλης Αναγιωτός, Γιώργος Αχιλλέως.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ:

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 στις 8.30μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

• ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Κεντρική Σκηνή

Κάθε Σάββατο στις 8.30μ.μ. και Κυριακή στις 6.30μ.μ. (Μέχρι 12 Μαρτίου)

Αφιέρωμα στην Τάνια Οικονόμο - 21 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο

Το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού “Μάριος Τόκας” παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη της αείμνηστης καθηγήτριας πιάνου του σχολείου ΤΑΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημίας της.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές του Σχολείου περιλαμβάνει έργα για πιάνο αλλά και έργα για οργανικά σύνολα που εκτιμούσε ιδιαίτερα η Τάνια. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές της Τάνιας με σύντομο βιντεογραφημένο χαιρετισμό ενώ ο Κώστας Κώστα θα μιλήσει για την ζωή και το έργο της καλλιτέχνιδος. 

Στο μουσικό μέρος συμμετέχουν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου: Βασιλείου Κορίνα, Ζήσιμος Δώρος, Κυριάκου Κυριάκος, Μοσκοφιάν Άλεξ, Νεοφύτου Μανώλης, Παϊσάνου Ζωή, Ρούσου Ελεονώρα, Τομάσεβιτς Αννίτα, Τριμικλινιώτου Ρεβέκκα, Χαριτίδου Μαριόλα και Χατζηγεωργίου Γιώργος. 

Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 20:30 (75’)

Εισιτήρια: €5 

E-ticket: rialto.interticket.com    

Tαμείο: 77 77 77 45

 "Λυσσασμένη Γάτα" στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ - Κάθε Παρασκευή και Σάββατο 

Σηκώνει αυλαία, αυτή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στις 18:00, η δεύτερη στη σειρά παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ, με το έργο Λυσσασμένη Γάτα του Αμερικανού συγγραφέα Τέννεσση Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου, Οι προγραμματισμένες ώρες των παραστάσεων της παραγωγής έχουν διαφοροποιηθεί ως εξής: κάθε Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 18:00.

Στον αμερικανικό νότο, ένα αποπνικτικό καλοκαιρινό απόγευμα, η ευκατάστατη οικογένεια Πόλιτ έχει συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα εξηκοστά πέμπτα γενέθλια του ετοιμοθάνατου πατέρα. Ο πρωτότοκος γιος Γκούπερ κι η σύζυγός του Μέι επιθυμούν να διεκδικήσουν τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, στερώντας από το δικό τους μερίδιο τον νεότερο γιο Μπρικ και τη σύζυγό του Μάγκι. Ο γάμος των δύο τελευταίων είσαι σε κρίση· ο Μπρικ, πρώην πρωταθλητής ποδοσφαίρου φθείρεται μέρα με τη μέρα, ανάπηρος σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και πνίγει τον πόνο του στο αλκοόλ, ενώ η δυναμική Μάγκι παλεύει παθιασμένα να ξεφύγει από τη δυστυχία και το σκοτάδι. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, οι συγκρούσεις εντείνονται και το οικογενειακό οικοδόμημα διαβρώνεται. 

Ταυτότητα Παράστασης 

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου 

Σκηνικά: Έλενα Κοτασβήλι 

Κοστούμια: Shona Muir

Μουσική: Χρίστος Γερολατσίτης 

Κινησιολογία: Έλενα Αντωνίου

Μουσική Διδασκαλία: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama)

Video Art: Σταύρος Χαραλάμπους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός Σκηνοθέτις: Μάγια Κυριαζή

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Σκουλά (Μάγκι), Γιώργος Κριθάρας (Μπρικ),

Μαρία Φιλίππου (Μέι), Έρικα Μπεγέτη (Μητέρα), Χάρης Πισίας (Πατέρας), 

Ανδρέας Βούλγαρης (Αιδεσιμότατος Τούκερ/Σκίπερ), Μάριος Μεττής (Γκούπερ), Σοφία Ιωάννου (Δόκτωρ Μπω) 

Μουσικοί επί σκηνής: Χρίστος Γερολατσίτης, Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama), Κυριάκος Κέστας, Όμηρος Μιλτιάδους

Συμμετέχουν τα παιδιά: Κωνσταντίνος Μπέλλο, Αλίκη Παπαγεωργίου, Σωτηρία Σπύρου, Αντρέας Χρίστου 

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Από 15 Ιανουαρίου 2023

και κάθε Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 18:00

«Τετράδυμοι» - 22 Ιανουαρίου  στο Θέατρο Μασκαρίνι

Οι «Τετράδυμοι» επιστρέφουν, για ένα δεύτερο μίνι κύκλο παραστάσεων.Τέσσερις (4) παραστάσεις στη Λευκωσία και μία (1) παράσταση στη Λεμεσό. Η διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Πάντσιο Πάντσεφ «Το παραμύθι για τους Τετράδυμους» διασκευασμένη από τον Πέτρο Κονόμου, κοντά σας και πάλι, στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ, στα Λατσιά.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία , που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιoς τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του, αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά.

Παραστάσεις 

Kυριακή 22 Ιανουαρίου στο Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30  Εισιτήρια €10  Κρατήσεις 99485083, 22270420

Kids Fun Zone - 20 και 21 Ιανουαρίου -  Mall of Engomi!

Ανακαλύψτε το νέο KIDS FUN ZONE στο Food Court και αφήστε τα μικρά σας να περάσουν καταπληκτικές στιγμές στο Mall of Engomi!

Η αρχή θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκυρίακο  21 & 22 Ιανουαρίου: Ξωτικά του Χειμώνα: Ώρα για Παραμύθι & Παιχνίδια. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους.

Πάμε στο χωριό για brunch με πίτες του μελιού και καφέ - Για τέσσερις Κυριακές στο Ecophysis Bee and Nature Center στη Βάβλα της Λάρνακας

To Ecophysis Bee and Nature Center διοργανώνει μοναδικές δραστηριότητες για τέσσερις Κυριακές.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων:

9:00 Μαζεύουμε αγρέλια και άγρια χόρτα – Foraging tour

10:00 Μοναδικά κεράκια με μελισσοκέρι και βότανα – Beeswax candles’making

11:00 Brunch με πίτες του μελιού με αναρή, φρούτα, καφέ & τσάι 

12:00 Γίνε Μελισσοκόμος για Μια Μέρα 

14:30 End of the activities

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ: ΕΥΡ20/ενήλικας και ΕΥΡ10/παιδί έως 10 ετών.

Μάθετε περισσότερα για το Κέντρο Μέλισσας & Φύσης Ecophysis, εδώ/Learn more about Ecophysis Bee & Nature Center, here: https://issuu.com/itwasntme2/docs/ecophysis_-_

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, καλέστε μας στο 96373013/[email protected] . Limited seats availability, please book your seats at 96373013/[email protected] .

15/1, 22/1, 5/2 & 12/2/2023

@Ecophysis Bee & Nature Center, Βάβλα/Vavla. 

Location: https://goo.gl/maps/AG1jXuLpF1MvUq5Q7

Πάμε για Kayiaking και πεζοπορία - 21 Ιανουαρίου στη λίμνη Διπόταμου στη Σκαρίνου

Το τουριστικό γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Salonica View,  διοργανώνει Kayaking και Πεζοπορία στην τεχνητή λίμνη Διπόταμου στη Σκαρίνου.  

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

Θα χωριστούμε σε 2 ομάδες των 8 ατόμων. Κάθε ομάδα θα περάσει και από τις δύο δραστηριότητες.

*στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει πικνίκ (για ξεκούραση και χαλάρωση απο τις δραστηριότητες) 

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3jKTuzM

Το ερχόμενο Σάββατο στις 9:30.

 

Loader