5+1 δροσερές εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα

5+1 δροσερές εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα

Επιλογές για κάθε γούστο

Άλλη μια πλούσια εβδομάδα έχει μπει και μαζί φέρνει ενδιαφέρουσες επιλογές για όλη την οικογένεια και όχι μόνο. Ετοιμάσουν για μοναδικές στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης ταυτόχρονα. Δες πιο κάτω όλα όσα έρχονται.

 

Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ -7 Αυγούστου στο Θέατρο Ένα

Η νεοελληνική κωμωδία "Δεν Ακούω, Δεν βλέπω, Δεν μιλώ" είναι μια δροσερή καλοκαιρινή θεατρική πρόταση από το θέατρο Ανεμώνα! Το υπέροχο αυτό έργο που μετράει δεκάδες ανεβάσματα σε Ελλάδα και Κύπρο σκορπίζει ήδη άφθονο και αβίαστο γέλιο! 

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ένας τυφλός, ένας κουφός και ένας μουγκός είναι αχώριστοι φίλοι και ζουν μαζί αντιμετωπίζοντας από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή τη μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους η Ελπίδα, μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης!

Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία! Ταυτόχρονα όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής. Μια υπέροχη λαϊκή κωμωδία που βασίζεται πολύ στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, την κινησιολογία και τον ξέφρενο ρυθμό, με πολλά φαρσικά στοιχεία αλλά και ένα άμεσο και δυνατό μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης. Πρωτοπαρουσιάστηκε στην ελλάδα πριν από 27 χρόνια σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα, του αξέχαστου σκηνοθέτη Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε μετράει δεκάδες ανεβάσματα στην Αθήνα και πάντα με μια ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Η παράσταση αποτελεί μια δροσερή πρόταση για μια ευχάριστη διέξοδο από τις σκοτούρες, τα άγχη και τις αγωνίες της καθημερινότητας. Παράλληλα, το έργο αποστέλνει τα κοινωνικά του μηνύματα ανάγλυφα και με τρόπο άμεσο, σε μια εποχή που οι αρνητικές σκέψεις πληθαίνουν και οι αληθινές αξίες της ζωής τίθενται υπό αμφισβήτηση. 

Η Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαββίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης

Ηθοποιοί: Ηλίας Ανδρέου, Γιώργης Χριστοδούλου, Δημήτρης Γιωρκάτζης και η Έλια Ιωαννίδου

Χειρισμός φωτισμού-Ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Γραφικά-σχεδιασμός αφίσας: Θεοδώρα Μεγαλέμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς

Τελευταίες παραστάσεις στην έδρα:

26 Ιουλίου (Τετάρτη), 28/29/30 Ιουλίου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ: 

Τετάρτη, Παρασκευή, Σαββατο, Κυριακή στις 20:30 μέχρι την Κυριακή 30 Ιουλίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 70007721

Περιοδείες: 

Λεμεσός:7 Αυγούστου (Πεμ.Παρ.Σαβ.Κυρ.Δευτ.) Θέατρο Ένα(Versus) – περιοχή Κάστρου. Δερύνεια: 9 Αυγούστου (Τετάρτη) στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30.

Εισιτήρια: SoldOut Tickets, καταστήματα STEPHANIS και απευθείας από τα Ταμεία των θεάτρων πριν από την παράσταση(από τις 19:30).

 

Νυχτερινή ποδηλασία - 7 Αυγούστου Oceania Beach lounge and bar - Lady's mile

 

[[

Η βραδινή ποδηλασία θα είναι διαφορετική. Θα μεταβούμε στο κέντρο Oceania (Lady’s mile) με τα αυτοκίνητα μας. Από εκεί η ώρα 19:00 θα ξεκινήσει η διαδρομή μας περιμετρικά της αλυκής. Θα κατευθυνθούμε προς

Τραχώνι, Κολόσσι και κατευθυνόμαστε προς Ακρωτήρι. Μέσω της αλυκής θα επιστρέψουμε στο κέντρο Oceania για βραδινό μπανάκι.

Έχουμε προκρατήσει αριθμό τραπεζιών για φαγητό, μπυρίτσα για όσους επιθυμούν.. Πάρτε το ποδήλατο και ελάτε για μια χαλαρή ποδηλατική βραδιά με κολύμπι φαγητό και ποτό ή εάν δεν θέλετε να ποδηλατήσετε μπορείτε να έρθετε στο κέντρο για φαγητό και ποτό στις 20:30. Καλό καλοκαίρι!!!

Όλοι υποχρεωτικά να έχουν κράνος και φώτα ποδηλάτου μπροστά και πίσω. Παρακαλείστε να είστε έγκαιρα στο σημείο συνάντησης.

Θερινό Σινεμά, Black Stone - 7 Αυγούστου Μουσείο Πιερίδη

΄΄

Η ελληνική ταινία που σαρώνει τα Βραβεία Κοινού.

2022, Κωμωδία / Κοινωνική, 87'

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ιακωβίδης

Γλώσσα: Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Trailer: https://youtu.be/kNv-xrfzy8E

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Ελληνίδα μάνα για να βρει τον χαμένο της γιο; Τραγικωμωδία για τον γιο που ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του και εξαφανίζεται. Ελένη Κοκκίδου, Νέγρος του Μοριά και οικογενειακές ιστορίες απείρου κάλλους.

Θα ακολουθήσει 15λεπτη συζήτηση της ταινίας.

Είσοδος Ελεύθερη

Οι παρευρισκόμενοι δεν επιτρέπεται να κρατούν θέσεις για άτομα που δεν παρευρίσκονται στον χώρο.

Έναρξη προβολής: 20:30 ακριβώς

Χώρος εκδήλωσης: Μουσείο Πιερίδη

Ζήνωνος Κιτιέως 4, 6023 Λάρνακα

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κινηματογραφικής Λέσχης: 99434793

Με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Με την στήριξη του Μουσείου Πιερίδη

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού - 8 Αυγούστου, Λεμεσός

.

Η αγαπημένη κινηματογραφική διοργάνωση επιστρέφει για 18η χρονιά και θα διεξαχθεί μέχρι και τις 8 Αυγούστου, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Η Avant Garde θα βρίσκεται εκεί αφού είναι και φέτος περήφανος χορηγός επικοινωνίας αυτής της τόσο σπουδαίας διοργάνωσης. Ταινίες ντοκιμαντέρ για θέματα που αφορούν και καθορίζουν τη ζωή του σύγχρονου πολίτη του κόσμου θα είναι και φέτος στο επίκεντρο του προγράμματος προβολών, ενώ συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, Dj sets και open air πάρτι υπόσχονται μία άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα για τους λάτρεις του κινηματογράφου της πραγματικότητας. Μην χάσεις τα καλύτερα δημιουργικά ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο που θα προβληθούν εκεί φέτος!

Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ

 4ο Μουσικό Φεστιβάλ Αντίλαλος στην Κυπερούντα - 8 Αυγούστου στην Αυλή της εκκλησίας της Παναγίας

Η Κυπερούντα φέτος θα φιλοξενήσει άλλο ένα φεστιβάλ με σύγχρονη μουσική δημιουργώντας μία όμορφη βραδιά για τους παρευρισκόμενους και όλους όσους θα την επισκεφτούν τις μέρες του καλοκαιριού. 

Πρόκειται για το 4ο Φεστιβάλ Αντίλαλος που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας στην Κυπερούντα με ανοικτή είσοδο για το κοινό με καλό φαγητό και ποτό.

Με τους Monsieur Doumani, Rumba Attack, Άννα Χρυσάνθου, Δημήτρη Μυλή και Πάρη Χριστοφή.

Ένα μουσικό φεστιβάλ στην καρδιά του καλοκαιριού για τους φίλους της καλής μουσικής. 

Info

Τρίτη 8 Αυγούστου, Αυλή της εκκλησίας της Παναγίας, Κυπερούντα, 20:30. Είσοδος δωρεάν. 

Άσπρο Πάτο Πάρτι - 10 Αυγούστου Summer Breeze

.

Έρχεται ένα μονοαδικό βράδυ γεμάτο μουσική, χορό και διασκέδαση για όλους μας. Μία βραδιά αφιερωμένη στα ελληνικά τραγούδια με τον  Pano Haritidis .

Κρατήσεις 70005868

Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00

Loader