7 όμορφα πράγματα να κάνεις το σαββατοκύριακο με τα παιδιά

7 όμορφα πράγματα να κάνεις το σαββατοκύριακο με τα παιδιά

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και θεατρικά που θα απολάυσουμε

Πολλά και όμορφα πράγματα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους αυτό το σαββατοκύριακο. Από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με πηλό και όχι μόνο, μέχρι θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσουν με μεγάλη χαρά και θα μάθουν πολλά.

Διάφορες δραστηριότητες

Μοναδικές δραστηριότητες στη Petrides Farm - 25 Μαρτίου

.

Μια μοναδική μέρα έρχεται αύριο και είναι αφιερωμένη σε μικρούς και μεγάλους. Το Petrides Farm θα είναι ανοιχτό! 25 Μαρτίου για να μας προσφέρει μια μοναδική μέρα γεμάτη ξέγνοιαστες στιγμές.

Θα έχουμε την ευκαιρία να: Δούμε τα ζώα της φάρμας, παίξουμε με φίλους σε γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου,  να απολαύσουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και νόστιμο φαγητό με δροσιστικά ποτά και καφές.

Από τις 10:00 - 19:00 

Χωριό Μάρκι. Λίγο έξω από τη Λευκωσία

Μessy συνάντηση για τα παιδιά - 25 Μαρτίου στην Αγορά της Λεμεσού

Ετοιμάσου να ζήσεις την πιο χρωματιστή και messy εμπειρία της ζωής σου και να το απολαύσεις στο full.

Ένα Easter Messy Play Session έρχεται στη Λεμεσό και συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί  στις 25 Μαρτίου από τις 10:30-12:00.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στη Limassol Agora για να δημιουργήσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Kρατήσεις στο www.paidologio.com

 

Εργαστήρι πηλού για παιδιά και γονείς - 25 Μαρτίου Νεφέλες: Κέντρο Εικαστικής Θεραπείας

 

Oι Νεφέλες σας προσκαλούν με χαρά το Σάββατο για μία ώρα ανέμελης και ελεύθερης δημιουργίας με τον πηλό, αυτό το καθαρά αρχέγονο γήινο υλικό το οποίο έχει ευεργετικές ιδιότητες σε όλες τις ηλικίες!!!Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών με τους γονείς τους φυσικά!

Μέσα από πειραματισμούς τα παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους!! Διά μέσου του εργαστηρίου θα ενισχυθεί παράλληλα η σχέση του παιδιού με τον γονέα αλλά και όλης της οικογένειας!!!Eλάτε να δημιουργήσουμε παρέα!!

Το εργαστήρι αυτό είναι το δεύτερο από μια σειρά τριών εργαστηριών για γονείς και παιδιά (με διαφορετικό υλικό κάθε φορά). Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένου εργαστηρίου ή και των τριών εργαστηρίων μαζί.

• Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, 15:00 -16:00 (χειροτεχνίες)

*Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 96586535 (Λένια).

Εργαστήρι μελισσολαμπάδων - 26 Μαρτίου στο Όρος Μαχαιρά

'

Λίγο πριν το Πάσχα, ποια θα ήταν η καλύτερη δραστηριότητα για εσάς και τα παιδιά σας; Μα βεβαίως η κατασκευή των δικών σας λαμπάδων!

Των δικών σας μελισσολαμπάδων! Σε αυτό το εργαστήρι θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να μάθετε για τη μέλισσα και να φτιάξετε τις δικές σας μελισσολαμπάδες για το Πάσχα. Θα έχετε την ευκαιρία να τυλίξετε το φυτίλι με τη βάση της κηρήθρας (από κερί). Ακολούθως, θα σας δοθούν διάφορα πασχαλινά διακοσμητικά για να διακοσμίσετε τις δικές σας μελισσολαμπάδες όπως εσείς θέλετε. Θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας δωρεάν τις μελισσολαμπάδες που θα φτιάξετε. Εκτός, από αυτό θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στους χώρους του μελισσοκομείου μας και να μάθετε πώς γίνεται η εμφιάλωση του μελιού. Την ίδια στιγμή θα δείτε τη ‘’φωλιά της μέλισσας’’, θα μάθετε πού ζει η μέλισσα, πώς ζει και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μέλισσας, βασίλισσας και κηφήνα. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει σχέση με τη μέλισσα και το μέλι.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Συμμετοχή ΜΟΝΟ κατόπιν προκράτησης θέσεων! Περιορισμένος αριθμός για κάθε εργαστήρι. Για κρατήσεις: 99130092 (Μαρία) 

Θέατρο

"Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον" - Κάθε Κυριακή στο  Θέατρο Αποθήκες

Η παραγωγή του Θεάτρου Βαλίτσα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου και εμπνέεται από την ποιητική και γεμάτη ευαισθησία νουβέλα του Ρίτσαρντ Μπαχ, Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, μεταφέροντας μηνύματα για την αγάπη, τη συγγνώμη, την αναζήτηση, την πίστη στα όνειρα, την καλοσύνη που κρύβεται σε κάθε ανθρώπινη ψυχή και πολλά άλλα.

Το Θέατρο-Βαλίτσα είναι μια ευέλικτη παραγωγή του ΘΟΚ που σχεδιάζεται ειδικά για να μπορεί να φιλοξενηθεί σε χώρους σχολείων (σχολικές αίθουσες, αίθουσες εκδηλώσεων, θεατρικές αίθουσες, κ.ά.), δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο μιας θεατρικής παράστασης χωρίς να μετακινηθούν από το χώρο τους. Παράλληλα, η παραγωγή έχει προγραμματίσει επιπλέον τακτικές παραστάσεις για το κοινό. 

Σκηνοθέτης, συντελεστές και ηθοποιοί παρουσιάζουν τα πολλαπλά νοήματα του μοναδικού έργου του Μπαχ, επιθυμώντας να ενθαρρύνουν τους νεαρούς θεατές να ανακαλύψουν τις δικές τους δυνατότητες και δυναμικές.

Υπόθεση έργου

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που δεν είναι ένας γλάρος όπως οι άλλοι. Μοναδικό του πάθος είναι να μπορεί να πετάει ψηλότερα και γρηγορότερα, ώστε να είναι ελεύθερος. Όμως αυτή του η επιθυμία, καθώς ο ίδιος δεν αρκείται στο να πετάει για να τραφεί, δεν ικανοποιεί την κοινότητα των γλάρων.

Καταδικασμένος, στην εξορία, μόνος, αλλά χωρίς φόβο, ο Ιωνάθαν συνεχίζει τις προσωπικές ανακαλύψεις του. Το μόνο που τον στενοχωρεί είναι ότι δεν μπορεί να τις μοιραστεί με άλλους, μέχρι τη μέρα που γνωρίζει μια ομάδα γλάρων. O Ιωνάθαν θα καταφέρει να σπάσει τις αλυσίδες που φυλακίζουν το σώμα και τις σκέψεις του και να πετάξει όσο πιο μακριά το επιθυμεί. Μια ιστορία-ύμνος στην ελευθερία, στην προσπάθεια, στη διεκδίκηση της επιθυμίας και της αυτοολοκλήρωσης.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος Ανδρονίκου

Μουσική: Στέλιος Πισής

Σκηνικά-Κοστούμια: Τζούλια Γεωργιάδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη-Διασκευή-Κίνηση: Καλλιόπη Σίμου

Παίζουν: Ανδρέας Μακρής, Πέννυ Φοινίρη

Παραστάσεις για το κοινό 

Λευκωσία 

Θέατρο Αποθήκες

Από Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00

και κάθε Κυριακή στις 17:00 (1η παράσταση) και στις 19:00 (2η παράσταση)

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Κυριακή  26 Μαρτίου 2023 στις 19:00 (ελληνικά)          

Κυριακή  2 Απριλίου 2023 στις 19:00  (αγγλικά και τουρκικά)          

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμή Εισιτηρίου

€6 

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις

Πληροφορίες / Κρατήσεις: τηλ. 22864330

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους 

«Τα τρία Γουρουνάκια και ο Λύκος ο Αφελή-κος» - 26 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο

Μ’ έναν λύκο άκακο – αστείο – αφελή, παρέα με τρία γουρουνάκια, είναι η νέα παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό έργο ,από την παιδική σκηνή μας Θέατρο Βεστιάριο και έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες.

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις και την τεράστια επιτυχία που μας χάρισαν τα προηγούμενα άλλα έργα μας, επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με ακόμα ένα ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο.

Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με ….τα τρία αγαπημένα και χαρωπά γουρουνάκια που τόσο έχουν λατρευτεί από μικρούς και μεγάλους!!

Όλα κυλούν υπέροχα και γαλήνια στο δάσος, τα γουρουνάκια μας χτίζουν τα υπέροχα σπιτάκια τους, τα γνωστά εκείνα από άχυρο – ξύλα και τούβλα!

Κι εκεί που η γουρουνίσια ζωή, μπήκε στου δάσους την ροή, εισβάλει στην ζωή των γουρουνιών ποιος άλλος? Μα φυσικά ο λύκος. Ο αφελής – άκακος και αστείος λύκος. Ένας λύκος που έβαλε ως στόχο ν’ αρπάξει τα τρία γουρουνάκια λογαριάζοντας χωρίς την προστατευτική μανουλίτσα την μαμά Γουρουνίτσα την κυρία Στρουμπουλίδου.

Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια, υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές και σκηνικά που θα σε παρασύρουν στην ζωή των γουρουνιών…

Βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι των αδελφών Γκρίμ. Η διασκευή – σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν πάλι στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται η Βάσω Βασιλείου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τα σκηνικά καθώς και η αφίσα του έργου μας, ανήκουν στην Ανδρούλα Εμπεδοκλέους.

Κοστούμια κατασκευάζει η Δώρα Χιώτη σε σχέδια του Γιάννη Σπανού. Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν πέντε ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί : Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Ελένη Γεωργίου και η Αφροδίτη Σπανού Λοίζου.

Μια υπέροχη ζωντανή παράσταση με πολλά χρώματα – ατελείωτη δράση, περιπέτεια και πολλή – πολλή μαγεία…

Κατάλληλο για όλες της ηλικίες

Τηλέφωνα επικοινωνίας 96403029

Κατηγορίες : Παιδιά και οικογένεια / Θέατρο

Email : [email protected]

26 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» - 26 Mαρτίου στο Θέατρο Versus

“Ο Παπουτσωμένος Γάτος (Κουκλοθέατρο)” ,μία διασκευή του κλασικού ομώνυμου παραμυθιού. Ένα μαγικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο! Ελάτε να μάθετε τα μυστικά του Παπουτσωμένου Γάτου και περιπλανηθείτε μαζί του σε πύργους και παλάτια με τραγούδια και μουσικές! Μία φανταστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

Παραστάσεις Κυριακές:  26/3, 2/4, 9/4 στις 11:00π.μ.

Θέατρο Versus (Θέατρο Ένα Λεμεσός)

Κουκλοπαίχτης: Άντρεα Κάσινου

Μουσική: Κλιφ Κλεοβούλου

Εισητήρια: 9 ευρώ (προπώληση)

Εισητήρια στο ταμείο του θεάτρου 10 ευρώ

Πληροφορίες: 99 790 915

Loader