«Άχρουν-Άοσμον»: Η έκθεση που μας συγκίνησε στο ξενοδοχείο Almyra

«Άχρουν-Άοσμον»: Η έκθεση που μας συγκίνησε στο ξενοδοχείο Almyra

To κοινό καλλιτεχνικό ταξίδι οκτώ φωτογράφων από την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Ελλάδα

Το ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο φιλοξενεί την πρωτότυπη διαθεματική καλλιτεχνική δράση «Άχρουν-Άοσμον», η οποία συνδύασε τη σύγχρονη κλασσική μουσική με τη σύγχρονη φωτογραφία.

Οκτώ φωτογράφοι από την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Ελλάδα συμβάλλουν δημιουργικά σε ένα κοινό καλλιτεχνικό ταξίδι με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους, έχοντας ως σημείο αφετηρίας το έργο «Άοσμον» για Σόλο Βιολί της πολυβραβευμένης συνθέτριας Χριστίνας Αθηνοδώρου, το οποίο ερμήνευσε και ηχογράφησε η βιολονίστα-φαινόμενο Άλντα Ντιζντάρι.

 

Οι φωτογράφοι Θάνος Σαββίδης, Σύμος Χαραλάμπους, Λουλουδιά Γρέδη, Ραφαέλ Ιάνος, Χαράλαμπος Νικολαΐδης, Κορνέλιου Σάριον, Ελένη Ονάσογλου, Ρίτα Τηλκερίδου, μοιράζονται ξανά την εντυπωσιακή δουλειά τους με το κοινό της Πάφου.

1

Σιωπές εκκωφαντικές 

Η φωτογραφία είναι το κλικ που παγώνει την στιγμή για πάντα στον χρόνο. Η στιγμή που φυλακίζει για πάντα το υπάρχον συναίσθημα. Μία έκθεση μεγάλων διαστάσεων εικόνων από ανθρώπινες στιγμές πόνου, μοναξιάς, πολέμου, προσμονής, αναμονής. Εικόνες τόσο σιωπηλές όσο και εκκωφαντικές που στο πρώτο τους αντίκρισμα προκαλούν απορία, έκπληξη ενώ το μάτι περιεργάζεται την εικόνα το μυαλό καταλήγει σε συμπεράσματα που για τον καθένα η συνομιλία του με την εκάστοτε φωτογραφία ήταν διαφορετική.

9

 

Το άχρωμο συνάντησε το άσμο, η σιωπή συνάντησε τον εκκωφαντικό θόρυβο. Όλα αυτά σε ένα επίπεδο δεύτερης ανάγνωσης με μουσική υπόκρουση που εντείνει το κάθε συναίσθημα που προκαλεί η κάθε φωτογραφία, σε μία μία έκθεση καθρέφτη της εποχής μας όπου κυριαρχούν το άχρουν και το άοσμον.  

1

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, 10:00-20:00. 

Είσοδος ελεύθερη. 

Loader