Ακαμαντίς, Head & Hand: Ξενάγηση το Σάββατο στο έργο από την εικαστικό Κυριακή Κώστα

Ακαμαντίς, Head & Hand: Ξενάγηση το Σάββατο στο έργο από την εικαστικό Κυριακή Κώστα

Στο Αρχαιολογικό Μουσείου Μαρίου-Αρσινόης στην Πόλη Χρυσοχούς

Η Κύπρια εικαστικός και ερευνήτρια Κυριακή Κώστα παρουσιάζει
ένα ξεχωριστό εγχείρημα, από τις 29 Ιουλίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2023, με εκθέσεις και δράσεις στο ξενοδοχείο ANASSA, στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρίου-Αρσινόης και στην πόλη Χρυσοχούς, ενώ μέσω ενός χάρτη, που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του πρότζεκτ, οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες καλούνται να περιηγηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Ακάμα.

Το Σάββατο, 29 Ιουλίου, στις 11 το πρωί η Κυριακή Κώστα θα πραγματοποιήση ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαρίου-Αρσινόης στην Πόλη Χρυσοχούς στο συγκεκριμένο πρότζεκτ Ακαμαντίς, Head & Hand. 

9

Το έργο "Ακαμαντίς | Head and Hand" τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Το όλο εγχείρημα ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης προωθώντας τον σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία του. Αυτό επιτυγχάνεται είτε μέσω της προσεκτικής χρήσης φυσικών πόρων είτε μέσω της αξιοποίησης των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων και υλικών (φυσικό περιβάλλον, ευρήματα/ εκθέματα του μουσείου, και παλιά «άχρηστα» υλικά από την ξενοδοχειακή μονάδα). Η επαναχρησιμοποίηση υλικών που βρίσκονται σε αχρησία, μετά την ευγενική παραχώρηση σχετικής άδειας από τον Όμιλο Thanos Hotels and Resorts, συνιστά ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Η καλλιτέχνις μετουσιώνει μέσω σύγχρονων πρακτικών τα υλικά αυτά σε έργα τέχνης, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση των καλλιτεχνών με τις πρώτες ύλες και τις πιθανές πηγές άντλησής τους, ενώ το ξενοδοχείο αποτελεί αρωγό συμμετέχοντας σε αυτό το ιδιαίτερο πρόγραμμα «ανακύκλωσης». Ένα πρόσθετο στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό στην υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ είναι επίσης το άνοιγμα διαλόγου και η συνεργασία με την κοινότητα. 

7

Διάβασε περισσότερα για το συγκεκριμένο έργο ΕΔΩ 

Loader