Αυτό είναι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ζιβανίας στην Άλωνα

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ζιβανίας στην Άλωνα

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα η κοινότητα της Πιτσιλιάς τιμά το εθνικό απόσταγμα της Κύπρου

Η Άλωνα γιορτάζει και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγάλη γιορτή της ζιβανίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην πλατεία του χωριού και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Η ζιβανία, το παραδοσιακό απόσταγμα της Κύπρου έχει την τιμητική του στα μέσα του φθινοπώρου αρχές του χειμώνα αφού παράγεται από τα το υπόλειμμα σταφυλιών που πιέστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οινοποίησης (συμπεριλαμβανομένων των μίσχων και των σπόρων) που αναμίχθηκε με τα υψηλής ποιότητας ξηρά κρασιά που παρήχθησαν από τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών της Κύπρου.

Το ορεινό και γραφικό χωριό της Άλωνας θα πραγματοποιήσει φέτος την ξεχωριστή Γιορτή της Ζιβανίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά την απόσταξή της και φυσικά να την δοκιμάσουμε. 

Σε ανακοίνωσή του το Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας αναφέρει:  

"Μετά την αναγκαστική διακοπή δύο χρόνων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού άρχισαν με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία για τη διεξαγωγή της Γιορτής της Ζιβανίας στην Άλωνα, την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022".

Η Γιορτή της Ζιβανίας, λοιπόν, επιστρέφει και όπως κάθε χρόνο, ειδικά φέτος, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου. Η φετινή γιορτή έχει οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα και φυσικά άφθονη ζιβανία. 

Αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα:  

7

9

Loader