Το δεύτερο ψηλότερο χωριό της Κύπρου μάς κερνάει παλουζέ και σουτζιούκκο

Το δεύτερο ψηλότερο χωριό της Κύπρου μάς κερνάει παλουζέ και σουτζιούκκο

Θα μας υποδεχθεί στην πλατεία του χωριού για την 9η Πολιτιστική Εκδήλωση Παραδοσιακών Προϊόντων

Ένα ακόμη ορεινό χωριό της Κύπρου ετοιμάζεται πυρετωδώς για το δικό του παραδοσιακό φεστιβάλ όπου θα αναδείξει τα ντόπια προϊόντα του τόπου μας και θα προσφέρει όμορφες στιγμές στους παρευρισκόμενους.

Τα Χανδριά ανήκουν στην επαρχία Λεμεσού και αποτελούν μετά τον Πρόδρομο το δεύτερο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου μετά τον Πρόδρομο, με υψόμετρο 1275 μέτρων. Το χωριό των Χανδριών βρίσκεται στις νότιες πλαγιές της Μαδαρής, ενώ είναι διαμελισμένο από του παραπόταμους του ποταμού Λιμνάτη. Γειτνιάζει με τα χωριά Αγρίδια, Σαράντι και Λειβάδια Πιτσιλιάς, ενώ απέχει 2 χιλιόμετρα από την Κυπερούντα, 4 από τον Πολύστυπο και 6 από τον Αγρό.

Το όμορφο χωριό της Πιτσιλιάς διοργανώνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 11.00, στην γραφική πλατεία της κοινότητας την 9η Πολιτιστική Εκδήλωση Παραδοσιακών Προϊόντων. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε αγοράζοντας ντόπια, παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας, να δούμε και να μάθουμε πως παρασκευάζονται ο παλουζές και ο σουτζιούκκος, να απολαύσουμε χορό και μουσική αλλά και να επισκεφτούμε την έκθεση φωτογραφίας από την ζωή στο χωριό. 

Τα Χανδριά μας προσφέρουν μία ξεχωριστή Κυριακή στο χωριό σε μία γιορτή που συνδυάζει την παράδοση και την διασκέδαση και αποτελεί μία καλή αφορμή για φθινοπωρινή εξόρμηση στην ορεινή Κύπρο. 

1 

Loader