Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου ετοιμάζεται για το 32ο Φεστιβάλ Παλουζέ

Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου ετοιμάζεται για το 32ο Φεστιβάλ Παλουζέ

Το φημισμένο χωριουδάκι της Λόφου μας προσκαλεί να γευτούμε το εκλεκτό έδεσμα του φθινοπώρου

Ένα από τα ωραιότερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, η γραφική Λόφου διοργανώνει το 32ο Φεστιβάλ Παλουζέ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και μας προσκαλεί για να απολαύσουμε μία ξεχωριστή ημέρα.

Η Λόφου, είναι ένα μαγευτικό χωριό και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Το χωριό ήταν εγκαταλελειμμένο μέχρι πριν από 20 χρόνια, αλλά σήμερα οι κάτοικοι σταδιακά επιστρέφουν και αναπαλαιώνουν τα σπίτια τους διατηρώντας τον αυθεντικό τους χαρακτήρα.

Η Λόφου ανήκει στην περιοχή των κρασοχωριών μεταξύ Λεμεσού και Πάφου, περίπου 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού. Η Λόφου είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην κορυφή ενός λόφου με μέσο υψόμετρο 780 μέτρων. Το γεγονός αυτό την καθιστά ένα εξαιρετικό ορεινό θέρετρο καθώς προσφέρει μια μακρά δροσερή περίοδο, η οποία διαρκεί από το Πάσχα μέχρι και τον Οκτώβριο.

Η τελευταία Κυριακή του μήνα θα είναι μία καλή ευκαιρία για να ανηφορίσουμε προς τη Λόφου και να βρεθούμε στο 32ο Φεστιβάλ Παλουζέ που διοργανώνεται εκεί. Τα καζάνια θα πάρουν φωτιά με του μάστορες και τις μαστόρισσες του παλουζέ να φτιάχνουν για όλους εμάς το εκλεκτό έδεσμα που σηματοδοτεί και την περίοδο του τρύγου. 

Ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Λόφου θα υποδεχθεί ντόπιους και ξένουν για αυτή την ξεχωριστή γιορτή την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου! Μία καλή αφορμή για μίνι εξόρμηση στο βουνό! 

Loader