Ένα νέο θεσμό πολιτισμού εγκαινιάζει φέτος ο Δήμος Αγίας Νάπας με καλεσμένο τον Παντελή Θαλασσινό

Ένα νέο θεσμό πολιτισμού εγκαινιάζει φέτος ο Δήμος Αγίας Νάπας με καλεσμένο τον Παντελή Θαλασσινό

Πρόκειται για μία ημέρα γιορτής, χαράς, μουσικής και χορού

Ένα νέο θεσμό με τίτλο «Ημέρα Αγίας Νάπας» προσθέσει στο πλούσιο ετήσιο πολιτιστικό του καλεντάρι ο Δήμος Αγίας Νάπας με στόχο να εορτάζει κάθε χρόνο την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για μία ημέρα γιορτής, χαράς, στην οποία θα μπορούν όλοι όσοι θα παρευρίσκονται στους χώρους διεξαγωγής της εκδήλωσης να συμμετέχουν μαζί με τα καλλιτεχνικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα στέλνοντας παράλληλα προς τα έξω με τον εορταστικό αυτό τρόπο το μήνυμα ότι η Αγία Νάπα είναι ένας κορυφαίος προορισμός για ονειρεμένες διακοπές που διαθέτει πέρα από τις χρυσές αμμουδιές, τα καταγάλανα θαλασσινά νερά Πολιτισμό, ιστορία, πλούσιες παραδόσεις, αξιόλογα αξιοθέατα και πολιτιστικά σημεία αναφοράς.

Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στις 7:00 μ.μ με χορούς της Κύπρου και της Θάλασσας που θα χορέψουν κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, από τα φώτα τροχαίας μέχρι το χερσαίο χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου, έντεκα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Επαρχία Αμμοχώστου - ο Χορευτικός ΄Ομιλος Δήμου Αγίας Νάπας, τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Κίμων» Ξυλοτύμπου, «Διγενής» Ορόκλινης, «Δρυμιό» Δήμου Δερύνειας, «Ρύμβος» και οι Πολιτιστικοί Όμιλοι Δάσους ΄Αχνας, Ορμήδειας, «΄Αγιος Γεώργιος» Βρυσούλλων «Γιασουμειά» Δάσους ΄Αχνας, «Η Παράδοση» Λιοπετριού και «Χοροθέαμα» Ξυλοφάγου.

Ακολουθεί στις 8:30 μ.μ. η μεγάλη συναυλία «Αχ ΄Ερωτα» με τον καταξιωμένο ΄Ελληνα τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό, τον οποίο θα πλαισιώνουν η Κύπρια τραγουδίστρια Λίζα Θεοφάνους και το Μουσικό Σχήμα ΟΡΦΕΑΣ του Ιδρύματος «Πανίκκος Χατζηχαμπής». Oι ενορχηστρώσεις και η διεύθυνση ορχήστρας ανήκουν στον ΄Αδμητο Πιτσιλλίδη.

7

Loader