Ένας νέος μύθος γεννήθηκε στη Μύκονο!

Ένας νέος μύθος γεννήθηκε στη Μύκονο!

72 συναρπαστικές ώρες στο κοσμοπολίτικο κυκλαδίτικο νησί και διαμονή στο νέο, εντυπωσιακό απόκτημα της Thanos Hotels, το υψηλής αισθητικής και γούστου, boho-chic retreat, με ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα με αυτό που βίωσα: AMYTH!

Όταν ενημερώνεσαι πως η γνωστή κυπριακή εταιρεία της Thanos Hotels επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αιγαίο, με την δημιουργία μίας νέας σειράς ξενοδοχείων με το όνομα AMYTH, τότε είσαι σίγουρος ότι θα είναι εγγυημένες η ποιότητα, το design, η γαστρονομία, η φιλοξενία και η συνολική εμπειρία που θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

9

Το όνομα Thanos Hotels, αποτελεί εγγύηση φιλοξενίας στον ξενοδοχειακό τομέα του τόπου μας, έπειτα από την πολύχρονη πορεία των ξενοδοχείων της εταιρείας Almyra, Anassa και Annabelle που συμπεριλαμβάνονται στα κορυφαία τουριστικά θέρετρα-όχι μόνο της Κύπρου αλλά, παγκοσμίως, με διεθνή βραβεία και περγαμηνές. 

7

7

Πρόσκληση για Μύκονο 

Μαζί με μία ομάδα δημοσιογράφων, πετάξαμε με τις απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Πάφου προς το νησί των ανέμων, έπειτα από διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Αλμύρα, διαπιστώνοντας από τα μποφόρ του νησιού του λόγου το αληθές. Δεν είχα επισκεφτεί ποτέ την Μύκονο μέχρι στιγμής, αλλά η τύχη με έφερε φέτος να βρεθώ στον κυκλαδίτικο προορισμό για δεύτερη φορά, ενώ έπεται μία τρίτη επίσκεψη, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

7

Ομολογώ, ότι οι εικόνες και και τα βίντεο που παρακολούθησα στα social media του ξενοδοχείου AMYTH ανέβασαν κατακόρυφα τον πήχη των προσδοκιών μου. Από την άλλη, γνωρίζοντας πολύ καλά την φιλοσοφία και το σέρβις της Thanos Hotel,s ήμουν πεπεισμένος πως θα βίωνα μία συναρπαστική εμπειρία υψηλής ποιότητα και άνεσης. 

7

Φτάνοντας, λοιπόν, έπειτα από μερικά λεπτά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, άρχισα να συνειδητοποιώ πως οι εικόνες που έβλεπα μέρες πριν, ζωντάνευαν μπροστά μου ακόμη πιο μαγευτικές. Το AMYTH εκπνέει γαλήνη, ηρεμία και χαλάρωση ενώ το πρώτο πράγμα που ένιωσα μόλις μπήκα εκεί ήταν η οικειότητα. Ένας χώρος τόσο homie, που σε κάνει να νιώθεις την ζεστασιά και την φιλοξενία ενός σπιτικού. 

9

Κάθε σου κύτταρο φτάνοντας εκεί θα το νιώσει. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, με πανοραμική θέα το απέραντο γαλάζιο στην πλαγιά ενός μικρού λοφίσκου στον πολύ γνωστό παραλιακό οικισμό του Αγίου Στεφάνου. Σε δέκα, μόλις λεπτά οδικώς, μπορείς να βρεθείς εύκολα στο κέντρο του νησιού και να απολαύσεις την βόλτα σου στα σοκάκια και να καθίσεις για ποτό και φαγητό στα μαγαζιά του νησιού. 

7

Από φτωχοπούλα του Αιγαίου βασίλισσα του διεθνούς τζετ σετ 

Ταξιδεύοντας φέτος στη Μύκονο για πρώτη φορά είχα την εύλογη απορία πώς και γιατί αυτό το νησί έγινε ένας διεθνής προορισμός, με επισκέπτες την αφρόκρεμα του παγκόσμιου jet set, λαμπερούς σταρ του Χόλιγουντ, μεγιστάνες, δισεκατομμυριούχος και ένας μικρό νησάκι που φιλοξενεί ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστρες με ετήσιος τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ. ετησίως, ή αλλιώς το 0,5 του ΑΕΠ της Ελλάδας. 

7

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Αχιλλέας Χαρατσίδης, έλυσε την απορία μου σε μία κουβέντα που είχαμε λέγοντάς μας πως όλα ξεκίνησαν τέλη της δεκαετίας του ’40. Εκείνα τα χρόνια μετά τον πόλεμο καταφτάνουν εκεί οι πρώτοι νέοι της αθηναϊκής αστικής τάξης, αναζητώντας μια μεταπολεμική αίσθηση ελευθερίας στο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, στα γραφικά σοκάκια και στο ασβεστωμένο λευκό. Εκείνα, μάλιστα, τα χρόνια στο νησί δεν υπήρχε ούτε ρεύμα ενώ τη δεκαετία του ’50 εδώ γνωρίζονται η Μαρίκα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ενώ το 1954 το βασιλικό ζεύγος Παύλου και Φρειδερίκης διοργανώνει μία κρουαζιέρα για γαλαζοαίματους στα ελληνικά νησιά και η Μύκονος είναι αυτή που επισκιάζει σε θέμα εντυπώσεων. Οι ανταποκριτές στον ευρωπαϊκό Τύπο γράφουν για το μικρό Κυκλαδονήσι που μάγεψε βασιλείς και πρίγκηπες, εκθειάζοντας τη γραφικότητα και φυσική ομορφιά του. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα με την αριστοκρατία της Ευρώπης και του διεθνούς τζετ σετ να θέλει να κάνει τις διακοπές του στο παρθένο νησί των Κυκλάδων. 

9

Σήμερα, η Μύκονος διανύει μία νέα φάση όπου μετά την κρίση επαναπροσανατολίζεται. Το AMYTH φέρνει μία νέα επιλογή διαμονής με μποέμ ατμόσφαιρα και άρωμα Αιγαίο. Το ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους GNB Architects και διαθέτει αυτή την στιγμή 17 υπέρκομψες σουίτες (με αύξηση μελλοντικά σε 40) που όλες διαθέτουν στο μπαλκόνι τους πισίνα ή τζακούζι. Η αισθητική του χώρου είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον νησιώτικο χαρακτήρα των Κυκλάδων, με μίνιμαλ γραμμές όπου επικρατούν υλικά όπως η πέτρα της Μυκόνου, οι πέτρινοι τοίχοι, το ξύλο, τα ψάθινα φωτιστικά, οι αποχρώσεις του λευκού, οι κάκτοι και τα παχύφυτα με σύγχρονες πινελιές απόλυτα εναρμονισμένες με τον χαρακτήρα της κυκλαδίτικης αισθητικής. 

7

Το δωμάτιο γίνεται μία φωλιά ξεκούρασης και αρμονίας, με το μεγάλο μπαλκόνι, την αίσθηση του νερού στην πισίνα ή το τζακούζι να απολαμβάνεις το υγρό στοιχείο ρεμβάζοντας την θάλασσα και τον καταγάλανο ουρανό. Κάθε στοιχείο των χώρων του ξενοδοχείου από το μπαρ της πισίνας, τα άνετα κρεββατάκια, τις κεντητές ομπρέλες, το λόμπι, τα ξεχωριστά έπιπλα αλλά και ο χώρος της Kult μπουτίκ που υπάρχει στα ξενοδοχεία της Thanos Hotels και βρήκε τη θέση της στο AMYTH. Όλα προσεγμένα στη λεπτομέρειά τους. 

7

7

7

Γαστρονομική εμπειρία 

Οι τρεις μέρες διαμονής μου στο AMYTH ήταν ένα πραγματικό ταξίδι ηρεμίας σε ένα σχεδόν κρυμμένο επίγειο παράδεισο φιλοξενίας. Το πρόγευμα εδώ μπορείς να το απολαύσεις στον εξωτερικό χώρο πλάι στην πισίνα είτε εσωτερικά στο εστιατόριο. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό, οικείο χώρο, που σχεδόν νιώθει σαν στο σπίτι σου που προσφέρεται για μεγάλες παρέες, οικογενειακά πάρτι, συγκεντρώσεις και διακοπές με μεγάλες παρέες όπου θα απολαύσετε εδώ την ηρεμία και την εξαιρετική εξυπηρέτηση. 

7

Το πρόγευμα σερβίρεται α λα καρτ αφού επιλέγαμε τα πιάτα τις επιλογής μας. Δοκιμάσαμε ποιοτικά, καλοφτιαγμένα πιάτα με ντόπια προϊόντα, εξαιρετικά τυριά, πολύ καλό καφέ, φρέσκους χυμούς, vegan πιατα, με αβγά, με φρούτα και πιο healthy επιλογές για όλα τα γούστα. Η κουζίνα του ξενοδοχείου φέρει την φροντίδα και την ευθύνη του βραβευμένου Group Executive Chef της Thanos Hotels David Goodridge. Γευτήκαμε απλές, καθαρές και νησιώτικες ελληνικές γεύσεις, με πινελιές της μεσογειακής κουζίνας. Δοκιμάσαμε εξαιρετικά ψάρια, καλοψημένα κρεατικά, σαλάτες και μια πανδαισία ποιοτικών πιάτων.

7

7

9

7

7

Το AMYTH λειτούργησε για αυτό το τριήμερο ως καταφύγιο ηρεμίας και ξεκούρασης για όλους μας. Οι βόλτες στη Μύκονο είναι απαραίτητες. Θα βρεις πολύ καλά εστιατόρια στο νησί, η κουζίνα έχει αναβαθμιστεί με πολλά αθηναϊκά εστιατόρια να φτάνουν για τη σεζόν στο νησί ανεβάζοντας το επίπεδο της εσωτερικής γαστρονομίας. 

Η Δήλος 

Ένα νησί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, must to be, μόλις μισή ώρα με το καράβι από την Μύκονο. Φτάνοντας σε αυτό το ιστορικό και μυθικό νησί της αρχαιότητας διαισθάνεσαι την ενέργειά του. Στους αρχαίους χρόνους, ο μύθος της γέννησης του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος έκανε το νησί ιερό: κανένας θνητός δεν θα επιτρεπόταν να γεννηθεί στα χώματά του. Και, εφόσον επρόκειτο για λίκνο αθανάτων, κανένας θνητός δεν θα επιτρεπόταν ούτε να πεθάνει εκεί. Έτσι, εκτός από τη σπουδαιότητα που είχε ως θρησκευτικό και οικονομικό κέντρο, το νησί διατηρούσε και μια αποκλειστικότητα: ακόμα και στην περίοδο της μεγάλης άνθησης της Δηλιακής Συμμαχίας, οι γυναίκες που επρόκειτο να γεννήσουν, όπως και όσοι και όσες φαίνονταν να πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους, στέλνονταν στο γειτονικό νησί της Ρήνειας. Όλος ο τότε γνωστός κόσμος αναγνώριζε την ιερότητα του νησιού και ήξερε τη μοναδικότητά του.

Εδώ θα περιηγηθείς στον αρχαιλογικό χώρο της Δήλου, θα δεις το γνωστό αρχαίο θέατρο του νησιού αλλά και τους γνωστούς μαρμάρινους λέοντες αφιέρωμα των Ναξίων στον ιερό χώρο της Δήλου γύρω στο τέλος του 7ου αιώνα π.Χ.

7

7

Α dreaming boho-chic retreat

Δύσκολος ο αποχωρισμός από το AMYTH. Eκεί, επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες μου με το παραπάνω. Ένας χώρος που είναι πολλά περισσότερα από ένα ξενοδοχείο. Ένας ντιζαϊνάτος, μίνιμαλ χώρος που χαλαρώνει όλες τις αισθήσεις και κυρίως το μυαλό. Η Thanos Hotels απέδειξε πως της αξίζει ο τίτλος της κορυφαίας εταιρείας luxury ξενοδοχείων στην Κύπρο που πλέον η φήμη της ταξιδεύει με την παρουσία του AMYTH Collection και στην Ελλάδα. Ζήσαμε για 72 μαγευτικές ώρες και κάτι ένα νέο μύθο που γεννήθηκε στη Μύκονο! 

7

Μάθε ακόμη: 

> Πετάμε με απευθείας πτήσεις από και προς Μύκονο σε Πάφο, Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο. Ζυρίχη, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Βασιλεία (Ελβετία), Γενεύη, Φιντέλ (Λουξεμβούργο), Θήρα, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Μασσαλία, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Νίκαια, Πέργαμο, Λυών, Βουδαπέστη, Βιέννη, Βερόνα, Μπολόνια, Ρώμη, Κατανία, Βενετία, Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Νάπολη, Μπάρι, Αμβούργο, Κουβέιτ, Ριάτ, Ντουμπάι, Ντόχα. 

> Το ξενοδοχείο είναι adults only, ενώ επιτρέπονται σκύλοι μέχρι 20kg.

> Ιδανικό για απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης, αλλά και για ιδιωτικά πάρτι.

Info

Για κρατήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected] / www.thanoshotels.com και www.amythhotels.com/mykonos

Social media: facebook.com/amythofmykonos & instagram.com/amythofmykonos/

  

Loader