Το έργο "Museum of the moon" έρχεται στην Κύπρο

Το έργο "Museum of the moon" έρχεται στην Κύπρο

Ένα έργο τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη Luke Jerram που περιοδεύει σε όλο τον κόσμο

Με διάμετρο επτά μέτρων, το έργο αποτελείται από εικόνες υψηλής ανάλυσης (120dpi) από το Επιστημονικό Κέντρο της ΝΑSA. Σε κλίμακα περίπου 1:500,000, κάθε εκατοστόμετρο της φωτιζόμενης σφαιρικής εγκατάστασης αντιπροσωπεύει 5 χιλιόμετρα της επιφάνειας του φεγγαριού.

Το Μουσείο του Φεγγαριού καθώς ταξιδεύει από τοποθεσία σε τοποθεσία, συλλέγει νέες μουσικές συνθέσεις, αντιδράσεις, προσωπικές ιστορίες και μύθους γύρω από αυτο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με το φεγγάρι. Η εγκατάσταση προσφέρει μια πολυσύνθετη εμπειρία και συνοδεύεται από ηχητική/μουσική υπόκρουση από τον βραβευμένου με BAFTA και Ivor Novello συνθέτη Dan Jones.

Ο Luke Jerram ζεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά εργάζεται διεθνώς απο το 1997. Οι εξαιρετικές δημιουργίες του περιλαμβάνουν γλυπτά, εγκαταστάσεις και ζωντανά έργα τέχνης ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός παγκοσμίως για τα μεγάλης κλίμακας δημόσια έργα του. Τα έργα του Jerram τα οποία έχουν ενθουσιάσει και εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εξελίσσονται παράλληλα μεταξύ τους δημιουργώντας ένα διαφορετικό και μοναδικό αφήγημα στους θεατές. ​Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο στην ιστοσελίδα: my-moon.org Σύντομα περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο Φεγγαριού στην Λάρνακα στην ιστοσελίδα onceinabluemoon.eu

13-19 Noεμβρίου στην Πλατεία Ζουχουρί στη Λάρνακα.

 

 

 

-

Loader