I5 μοναδικές εκδηλώσεις για το πρώτο σαββατοκυρίακο του Σεπτέμβρη

I5 μοναδικές εκδηλώσεις για το πρώτο σαββατοκυρίακο του Σεπτέμβρη

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου έρχεται γεμάτος όμορφες στιγμές

Έπειτα από ένα γεμάτο καλοκαίρι, έρχεται ένα γεμάτο φθινόπωρο με την αρχή να κάνει ο Σεπτέμβριος ο οποίος φέρνει μαζί 15 ξεχωριστές εκδηλώσεις για το πρώτο του σαββατοκυρίακο. Αυτό το διήμερο θα είναι γεμάτο από σπουδαίες επιλογές.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ελένη Φουρέιρα - 1η Σεπτεμβρίου στην παραλία των Φοινικούδων

 

Το «Reborn Tour» είναι μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών της Panik Live, με την ιδιαίτερη αισθητική της Ελένης Φουρέιρα, που ξεκίνησε τον Μάιο από την Αθήνα. Στο πλαίσιο του «Reborn Tour», η Ελένη Φουρέιρα θα ταξιδέψει στην Κύπρο και σε πόλεις του εξωτερικού, όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ, βάζοντας στον ρυθμό της και την Ευρώπη, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη μεγάλη και sold out περιοδεία της!

Η Ελένη Φουρέιρα, η κορυφαία pop star των No1 επιτυχιών και των μεγάλων ρεκόρ που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, επιστρέφει στην Κύπρο, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στην παραλία των Φοινικούδων, με το «Reborn Tour», μια περιοδεία που θα αφήσει εποχή!Opening acts θα κάνουν οι Μίλτος Χαρόβας και Louis Georgiou. Στα decks ο DJ Bobito.

Η προπώληση των εισιτήριων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 μέσω της πλατφόρμας tickethour και στα ACS Courier, οπόταν το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το πολυπόθητο χαρτάκι για να απολαύσει την ανεπανάληπτη  Ελένη Φουρέιρα, live on stage!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 70007066 / 70007040 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tickethour.com.cy

Ο Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στο νησί μας - 1η Σεπτεμβρίου στο Nava Seaside

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έρχεται για άλλη μια φορά στην Κύπρο. Την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Νίκο Οικονομόπουλο στο Nava Seaside κάτω από τον έναστρο ουρανό και πλάι στο κύμα.

Μια μοναδική συναυλία γεμάτη αγαπημένα τραγούδι, χορό και φυσικά ποτό

Κάνε την κράτηση σου στο: 22777744

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Nicosia SeptemberFest - Όλοι οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, 1- 7 Σεπτεμβρίου

Το Nicosia SeptemberFest ανακοίνωσε όλα τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα ανέβουν στη σκηνή του για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές γεμάτα μουσική.

Συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές και πολλά άλλα καλύπτοντας όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα. Έρχονται επτά μοναδικές βραδιές.

Το πρόγραμμα των ημερών:

1 Σεπτεμβρίου Στέλιος Ρόκκος

2 Σεπτεμβρίου Νίκος Μακρόπουλος

3 Σεπτεμβρίου Γιώργος Σαμπάνης

 4 Σεπτεμβρίου: 5 θρύλοι της Ελληνικής Ροκ μουσικής, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Μηλιώκας, Παπαδόπουλος και Καζούλης

5 Σεπτεμβρίου Mente Fuerte και Αναστασία

6 Σεπτεμβρίου Νίκος Απέργης

7 Σεπτεμβρίου Γιάννης Πλούταρχος και Γιώργος με Κατερίνα Κακοσαίου

H προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε εδώ

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον ίδιο χώρο όπως κάθε χρόνο, δηλαδή στο καταπράσινο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά.

The Italian Tenors -  2 Σεπτεμβρίου  στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός

Μετά την επιτυχία των συναυλιών τους σε Λευκωσία και Λεμεσό το 2021, οι The Italian Tenors, με τη συνοδεία τεσσάρων μουσικών, συμπεριλαμβάνουν στη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία και την Κύπρο για συναυλίες σε δύο από τα πιο ατμοσφαιρικά αμφιθέατρα του νησιού.

Μετά τις εμφανίσεις τους σε μεγάλες όπερες σε όλο τον κόσμο οι Evans Tonon, Luca Sala και Sabino Gaita, τρεις από τους καλύτερους Ιταλούς τενόρους της νέας γενιάς, δημιούργησαν το φωνητικό τρίο «The Italian Tenors» με ρεπερτόριο που συνδυάζει την κλασσική μουσική με δημοφιλή ιταλικά και διεθνή ποπ τραγούδια σε δικές τους πρωτότυπες διασκευές.  

Από το «Caruso» του Lucio Dala  και το «Con Te Partiro» του Andrea Bocelli στα  κορυφαία Ιταλικά τραγούδια της δεκαετίας του ‘60, τα ναπολιτάνικα αλλά και άλλα, αγαπημένα τραγούδια που έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες («Gloria», «Mamma Maria»),  συνδυάζοντας τα με τις ωραιότερες άριες από τις περίφημες όπερες του Verdi και Puccini, οι «The Italian Tenors» καταφέρνουν να μας παρασύρουν σε μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις που μας ταξιδεύει από τη Σκάλα του Μιλάνου μέχρι την Όπερα της Ρώμης και από την Αρένα της Βερόνα μέχρι το Κολοσσαίο.

Οι συναυλίες τους επιφυλάσσουν πάντα συναρπαστικές στιγμές για το κοινό καθώς οι τρείς Ιταλοί Τενόροι επιδιώκουν την επαφή μαζί του με χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και έντονη ενέργεια που σε συνδυασμό με τις κρυστάλλινες φωνές τους δημιουργούν μια υπέροχη δυναμική και έκρηξη συναισθημάτων με άρωμα ιταλικής γοητείας.  

«...Οι Ιταλοί Τενόροι, με πιθανώς την πιο συναισθηματική μουσική από την Ιταλία, παρουσίασαν ιταλικά τραγούδια για όλους τους ερωτευμένους και για όλους όσους θέλουν ακόμα να ερωτευτούν». (Neue Welle, Germany)

«Η φωνητική τους δυναμική και η ένταση τους, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που ζητούσε περισσότερο καθώς είχε ενθουσιαστεί με την ακρίβεια και την τέλεια φωνητική τους ένταση. Οι χιουμοριστικές στιγμές μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού κράτησαν το σόου ιδιαίτερα εύθυμο και γεμάτο ενέργεια. Στο τελευταίο τραγούδι το κοινό σηκώθηκε όρθιο και τους χάρισε θερμό χειροκρότημα.» (Xpressmag.com.au – Perth, Australia)

Οι συναυλίες στην Κύπρο:

2 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός

Ώρα Έναρξης: 9.00μ.μ.  

Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Ο Τσέτσε» - 1 Σεπτεμβρίου στον Αγρό

Είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων, στην οποία διακρίνονται εμφανώς τα λογοπαίγνια, οι ευφυείς ατάκες και οι ανατροπές που ντύνουν το χιούμορ του.

Ο κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας νεαρός μπον βιβέρ, που διάγει έκλυτο βίο. Τα ενδιαφέροντά του περιστρέφονται γύρω από την εξασφάλιση χρημάτων και γύρω από τις γυναίκες. Ύστερα από πολλές ανατροπές, το τέλος θα έρθει για να αποδείξει ότι η στρατηγική του πολυμήχανου νεαρού είναι η σωστότερη και ασφαλέστερη οδός για την ευτυχία όλων. Ο Πιραντέλο γράφει με τρόπο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών ως το τέλος. Η ατμόσφαιρα του έργου, ντυμένη με πολλές ιταλικές μελωδίες, αποπνέει μυστήριο, δημιουργεί αγωνία, αλλά και πολύ κωμικές καταστάσεις που προκαλούν γέλιο.

Μετάφραση: Τερέζα Ευριπίδου, Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου - Καρσερά, Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστιάνα Ιωαννίδου, Μουσική Επιμέλεια: Τερέζα Ευριπίδου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Κυριάκος Σιαμπτάνης, Χειρισμός Φωτισμού - Ήχου: Ραφαήλ Αδάμου Κ.Σ. Ηχοτεχνική Εκδηλώσεις Λτδ, Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Παφίτης, Δημήτρης Αντωνίου, Σαββίνα Γεωργίου

Παραστάσεις:

1. 9

ΑΓΡΟΣ

Προαύλιο

Απεήτειου

Γυμνασίου

Αγρού

19.30

Ποιος είναι ο κύριος Σμιτ; από το Θέατρο Σκάλα  - 2 Σεπτεμβρίου

7

 

Tην κωμωδία «Ποιος είναι ο κύριος Σμιτ;» η οποία για πρώτη φορά θα ανέβει στην Κύπρο (και Ελλάδα) και με την οποία θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 2 Σεπτεμβίου 2023. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Nehir Demirel, σε μετάφραση και διασκευή της Χρυστάλλας Καϊάφα και σκηνικά / κοστούμια Θέλμας Κασουλίδου. Το έργο του Σεμπαστιάν Τιερί εστιάζει στην ταυτότητα ως κύριο θέμα του. Το να ζεις άνετα μέσα στο σύστημα δεν σημαίνει ότι μπορείς να αναγνωρίσεις την αντανάκλαση σου στον καθρέφτη.

Αν θέλεις να διατηρήσεις τη συνείδησή σου, την τιμή και τη δική σου ταυτότητα, θα πρέπει να κολυμπήσεις ενάντια στο ρεύμα. Η ομοιομορφία της πλειοψηφίας και η πίεση που ασκεί στα άτομα θα μπορούσε εύκολα να σπάσει έναν άνθρωπο. Παραιτείται κάποιος από τον εαυτό του, την οικογένεια του, το παρελθόν και το μέλλον του μόνο και μόνο για να χωρέσει στο σύνολο και να επιβιώσει; Ή θα υποφέρει; Θα απομονωθεί;

 «Ούλλα για το ππαρά» στην Πόλη Χρυσοχούς - 3 Σεπτεμβρίου 

Η Genesis Productions σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Φωσηθοι σας παρουσιάζουν την κυπριακή κωμωδία της Κρίστιας Παντελή, «Ούλλα για το ππαρά».

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία κατάλληλη για όλη την οικογένεια, γεμάτη γέλιο και ευτράπελα που διαδραματίζεται στη μέση του προηγούμενου αιώνα σε σκηνοθεσία της Κρίστιας Παντελή και τεχνική επιμέλεια του Ανδρέα Χριστοδούλου.

Στο θεατρικό παίζουν με σειρά εμφάνισης: 

Στο ρόλο της Γρυσταλλούς η Χρυσταλλένη Κρίστια Παντελή

Στο ρόλο του Αντρίκκου ο Αντρεας Τακη Χριστοδουλου

Στο ρόλο της Ελενούς η Maro Demou

Στο ρόλο του Κωστή ο Elias Savva

Στο ρόλο της Βαγγελιός η Christiana Theodorou

Στο ρόλο του Γιακουμή ο Andreas Ceraso Chrysanthou

Στο ρόλο του Δικηγόρου Νικόλαου ο Andreas Philippou

Για πληροφορίες σχετικά με την παράσταση αποταθείτε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς.

Για πληροφορίες σχετικά με την περιοδεία αποταθείτε στο email [email protected] ή μέσω τηλεφώνου στο 700 88 040

Παρασκευή στις 19:30

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κλήρου - 1η Σεπτεμβρίου πάμε στον Υπαίθριο Χώρο του ΠΑΟΚ

΄΄

Άλλο ένα μοναδικό φεστιβάλ έρχεται στο χωριό και θα απολαύσουμξε μοναδικές στιγμές. Την 1η Σεπτεμβρίου πάμε στον Υπαίθριο Χώρο του ΠΑΟΚ Κλήρου για το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού. 

Συμμετ'εχουν συγκροτήματα από Ρουμανία, Σρι Λάνγκα, Φιλιππίνες. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Φεστιβάλ Ελιάς - 1 Σεπτεμβρίου στις Αγγλισίδες

.

 

Πάμε στο Φεστιβάλ Ελιάς την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 η ώρα 19:30 στο The Golden Hall στις Αγγλισίδες.

Μαζί θα απολαύσουμε το τραγουδιστή Νίκο Ζωϊδάκη με το συγκρότημα του από την Κρήτη και τη γνωστή Κύπρια τραγουδίστρια Έλενα Ανδρέου.

Κάντε εγκαίρα τις προκρατήσεις σας στο 24433545 - 97647688-99587093

8ο Φεστιβάλ Κολοκασιού Έμπας -  1 Σεπτεμβρίου

Για 8η χρόνια το φεστιβάλ υπόσχεται να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Έμπας διοργανώνει και το 8ο Φεστιβάλ Κολοκασιού, με τον Μάκη Δημάκη και την Κέλλυ Κελεκίδου.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00. 

Είσοδος €20 με φαγητό  και παιδιά €10 με φαγητό.

Εισιτήρια προπωλονται στα Γραφεία του Κ.Σ. Εμπας, στο PIT STOP και στο EMBA MINIMARKET.  

 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης - 2 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Ομόδους

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες στον χώρο της μουσικής τέχνης στην Κύπρο, αφού φιλοδοξεί να γίνει σημαντικός πυλώνας ανάδειξης, προβολής και προώθησης νέων μουσικών ταλέντων και μουσικών συνόλων στην Κύπρο.

Η τελετή έναρξης της φθινοπωρινής γιορτής της μουσικής θα γίνει το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 11π.μ. στο συνεδριακό κέντρο Ομόδους και θα ακολουθήσουν μεσημεριανά και βραδινά μουσικά συμπόσια. Παράλληλα θα λειτουργήσουν εργαστήρια του Οργανισμού Νεολαίας και θα γίνουν τελετές βράβευσης κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Χρίστος Αλεξάνδρου.

Το Φεστιβάλ στηρίζουν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ομόδους. Διοργανωτής: το Δίκτυο Πολιτισμού Αλεξάνδρου.

Πληροφορίες/ κρατήσεις για τα συμπόσια στο 99322185. Η είσοδος στα εργαστήρια και τις τελετές βράβευσης είναι Δωρεάν.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

2ο Messy Play Festival On The Beach - 2 Σεπτέμβριου στο Ammos Beach Bar

Το Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Εργαστηράκι Busy Bees, διοργανώνει το 2ο Messy Play σε παραλία.

Στις 2 Σεπτέμβριου, η ώρα 15:00 το απόγευμα, στην παραλία Μακένζι, μπροστά από το Ammos Beach Bar. Messy & Sensory Stations, Fishing games, Κυνήγι θησαυρού, Μουσικοκινητικά παιχνίδια, Ηφαίστεια άμμου, Sunset Family Yoga και πολλές άλλες εκπλήξεις!

 

Τα παραδοσιακά brunch στο χωριό επιστρέφουν - 2-3 Σεπτεμβρίου

.

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο χαλάρωση και ανανέωση, είμαστε ενθουσιασμένοι να σας ανακοινώσουμε ότι το "Φιλήμων Γεύσεις" ανοίγει και πάλι τις πόρτες του αυτό το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτέμβριου !

Ξεκίνησε την ημέρα σου με τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από τον πανέμορφο χώρο, καθώς σού προσφέρεται το πλούσιο και πολυαγαπημένο brunch.

Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε το brunch, κάθε σαββατοκύριακο από τις 9:00 έως τις 15:00. Εδώ, η Κύπρος γίνεται γεύση, η παράδοση γίνεται τέχνη, και κάθε στιγμή γίνεται μνήμη για όλους.

Στν Κεντρική Πλατεία του Πολιτικού, Γρηγόρη Αυξεντίου 1, σε μια τοποθεσία που αποπνέει τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της Κύπρου. 

Για κρατήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, καλέστε μας στο 99036321.

Έλα να ζήσεις την εμπειρία, να ανακαλύψεις τις γεύσεις και να αφεθείς στην πραγματική Κύπρο.

Έρχεται ένα εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακού χαλουμιού και αναρής - 3 Σεπτεμβρίου στον Δελίκηπο

Σε αυτό το εργαστήριο θα δείτε την διαδικασία παρασκευής Παραδοσιακού Χαλουμιού και αναρής με 100% Αιγινού Γάλακτος. To εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ αλλά απαιτείται κράτηση στο τηλέφωνο 99 749141, Χριστίνα Νικολάου. 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Ώρα εκδήλωσης:

11:30-13:30 (Α εργαστήριο)

15:00-16:00 (Β εργαστήριο)

Θα γίνονται αγορές όλων των προϊόντων μας εντός του καταστήματος.

Θα πραγματοποιηθούν και άλλα εργαστήρια σύντομα! Μείνετε συντονισμένοι.

Τα εργαστήρια επιχορηγούνται από το Υφυπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του Σχεδίου επιχορήγησης για τα επισκέψιμα εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας.

Κατά την παρουσίαση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και η παρουσίαση Safe Pass.

Ο Λούης Πατσαλίδης για ένα μοναδικό Stand Up Comedy - 3 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο Γ΄ Δημοτικού Ύψωνα

O Λούης Πατσαλίδης μαζί με τον Τεύκρο Νεοκλέους, τη Μαριλένα Χαραλαμπίδου και τον Γιώργο Κλεάνθους, στήνουν ένα πάρτι με τραγούδια περασμένων δεκαετιών που χορέψαμε και αγαπήσαμε και που συνδυάζονται αρμονικά με το stand–up comedy.

Ένα μοναδικό πάρτι, ένα πρωτοποριακό show που συνδυάζει μουσική και stand–up comedy σε ισόποσες δόσεις και παρασύρει το κοινό με νοσταλγικές στιγμές και μουσικές των 80’s και 90’s, θα έχουν ευκαιριά να απολάυσουν οι δημότες του Ύψωνα στην παράσταση “Rewind”.

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Ύψωνα και την Αστυνομία Βάσεων Ακρωτηρίου

Κυριακή 03/09/2023

Αμφιθέατρο Γ΄ Δημοτικού Ύψωνα

20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες στο 25395600 (εσωτ. 8 )

ή μέσω email: [email protected]

Θα διατίθενται κουπόνια εισφορών για στήριξη των σωματείων, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, Μικροί ήρωες και Ένα όνειρο μια ευχή.

Loader