Μία μοναδική έκθεση με χριστουγεννιάτικα στολίδια από μαλλί έρχεται στη Λευκωσία

Μία μοναδική έκθεση με χριστουγεννιάτικα στολίδια από μαλλί έρχεται στη Λευκωσία

Βελόνες και κουβάρια, χριστουγεννιάτικα στολίδια για όμορφες και ζεστές γιορτινές μέρες

Τη μέρα της έκθεσης θα προσφέρεται καφές, τσάι και υπέροχα σπιτικά μπισκότα.

Μια ιδιαίτερη και μοναδική έκθεση με Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μαλλί. Πλεκτοδημιουργίες μοναδικές, με ελάχιστη αναπαραγωγή στο κάθε σχέδιο. Μια πανέμορφη συλλογή από χριστουγεννιάτικα στολίδια για το σπίτι, όλα με κύριο υλικό το μαλλί.

9

Η δημιουργός

Η Τώνια Έλληνα λατρεύει την δημιουργία και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι από μικρή θυμάται τον εαυτό της να παρακολουθεί μαγεμένη τη μητέρα της που έπλεκε και κεντούσε με τόση μαεστρία!

9

Την συνέπαιρνε η μαγεία των χρωματιστών κλωστών και των μαλλιών, που μετατρέπονταν στα χέρια της σε περίτεχνα εργόχειρα. Ακολουθώντας λοιπόν τα χνάρια της μητέρας της, έμαθε από πολύ μικρή να πλέκει και να κεντά, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα καινούργιες τεχνικές και κατασκευάζοντας διάφορες νέες δημιουργίες.

9

Το πάθος της για το πλέξιμο, η φαντασία, η δημιουργικότητα και τα ποικίλα είδη που μπορεί κανείς να φτιάξει με ένα κουβάρι μαλλί, την ώθησαν στο να ασχοληθεί και η ίδια με αυτή τη δημιουργική, παραδοσιακή χειροτεχνική, δημιουργώντας παράλληλα και μια ιστοσελίδα στο Facebook («Βελόνες και Κουβάρια» / Veloneskaikouvaria), η οποία αγκαλιάζει όλες τις όμορφες κατασκευές της ίδιας και της μαμάς της.

1

Κυριακή 3η Δεκεμβρίου, Ερωδός Bar restaurant, (Πατριάρχου Γρηγορίου 1, Παλιά Λευκωσία) 10.30-17.00.

Loader