Ο Χορός της Πίττας του μελιού κερνάει ξανά το λατρεμένο κυπριακό έδεσμα

Ο Χορός της Πίττας του μελιού κερνάει ξανά το λατρεμένο κυπριακό έδεσμα

Μία ιδιαίτερη γιορτή στο χωριό Ποτάμι της επαρχίας Λευκωσίας

Η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί της Μεσογείου γεμάτο με γευστικούς θησαυρούς που σήμερα έχουμε την χαρά να γευόμαστε ακόμη και να τους γνωρίζουμε μέσα από διάφορες γιορτές και φεστιβάλ.

Αυτή τη φορά, το χωριό Ποτάμι, της επαρχίας Λευκωσίας ετοιμάζεται να τιμήσει ένα έδεσμα το οποίο αγαπάει όλη η Κύπρο. Πρόκειται για τις πολύ γνωστές μας πίττες με μέλι τις οποίες συναντούμε σε όλη την Κύπρο σε διάφορες εκδοχές και παραλλαγές οι οποίες φτιάχνονταν σε μεγάλες γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις, σε γάμους και βαφτίσεις για να γλυκάνουν τους καλεσμένους. 

Το χωριό Ποτάμι, έπειτα από τους πολλούς περιορισμούς λόγω πανδημίας ετοιμάζεται φέτος την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου να γιορτάσει ξανά τον Χορό της Πίττας του Μελιού προσκαλώντας ντόπιους και ξένους να γευτούν το εκλεκτός έδεσμα με κυπριακό μέλι. 

Γιορτή χωρίς μουσική δεν γίνεται γι' αυτό και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας που διοργανώνει την εκδήλωση μας επιφυλάσσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπου θα μας τραγουδήσουν η Ευδοκία Καδή και ο Νικόλας Πισίας ενώ το γνωστό χορευτικό συγκρότημα "Βούρκα" θα μας καλέσει για παραδοσιακούς χορούς. 

Από την γιορτή δεν θα λείπει το φαγητό και το ποτό με την είσοδο για τους ενήλικες να είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ για τα παιδιά δημοτικού. Τα μικρά παιδάκια θα έχουν δωρεάν είσοδο.

Info

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, αυλή πρώην Δημοτικού Σχολείου Ποταμίου, 20:00.   

Για κρατήσεις και πληροφορίες: 22852448.

Loader