ΟΔΗΓΟΣ: 20 μοναδικές εκδηλώσεις για το τριήμερο που έρχεται

ΟΔΗΓΟΣ: 20 μοναδικές εκδηλώσεις για το τριήμερο που έρχεται

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα χωριά, street food και άλλα πολλά για μικρούς και μεγάλους

Άλλο ένα γεμάτο τριήμερο έρχεται και φέρνει πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και ηλικία. Από ξεχωριστές συναυλίες, μέχρι θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλλους αλλά, και τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα χωριά και παζαράκια.

O Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής - 16 και 17 Δεκεμβρίου στη Λεμεσό και Λευκωσία 

O Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, σας υποδέχονται σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με κοσμοαγάπητες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά!

Από τη μαγική τους συναυλία δεν θα λείψουν τα τραγούδια από ταινίες του Disney, οι μελωδίες των Χριστουγέννων και κάποια από τα αγαπημένα τους μιούζικαλ που πάντα σκορπίζουν μαγεία στις καρδιές των μικρών και μεγάλων θεατών.

 

Αφεθείτε στο στροβιλισμό ενός βαλς από το Beauty and the Beast ή την Σταχτοπούτα, τσουγκρίστε τα ποτήρια σας με Jingle Bells και ξεφαντώστε με χιούμορ στο ρυθμό των τραγουδιών από τα μιούζικαλ που λατρεύει όλη η οικογένεια, όπως η Mary Poppins και το Lion King!

Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μεγαλειώδεις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να γεμίζουν τον αέρα με χρυσόσκονη σε κάθε άκουσμά τους. 

Αφεθείτε στις ξεχωριστές φωνές των δύο κοσμογυρισμένων ερμηνευτών που ξέρουν καλά πως το να μοιράζεσαι τη χαρά είναι ένα από τα ωραιότερα δώρα των γιορτινών ημερών.   

Παρασκευή 16/ 12 στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

 Σάββατο 17/12 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Εισιτήρια ΕΔΩ

 

Christmas Market - 16-18 στη Λευκωσία

Στον υπέροχο χώρο του 42 Multi - Space (οδός Ιπποκράτους 42, Λαϊκή Γειτονιά, 1011, Λευκωσία) θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες, ένα φανταστικό Χριστουγεννιάτικο bazaar που θυμίζει Νέα Υόρκη.

Αυτό τον Δεκέμβριο, το 42 Multi – Space μεταμορφώνεται! Ζαχαρένιες γεύσεις και μυρωδιές, πανέμορφα δώρα για να δοθούν με αγάπη και υποσχέσεις προς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και παραμυθένια διακοσμητικά πασπαλισμένα με glitter, σας περιμένουν στην πιο σύγχρονη Χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων!

Ταλαντούχοι καλλιτέχνες από την εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή θα εκθέτουν τις δημιουργίες τους προς το κοινό, ενώ θα διατίθενται προς πώληση νόστιμα εδέσματα και ζεστό κρασί.

Ημερομηνίες: 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17:00 – 21:00

Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11:00 – 19:00

Οδός Ιπποκράτους 42, Λαϊκή Γειτονιά, 1011, Λευκωσία

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 70009058

 

Οι Παπιγιόν - 16 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή «Κύκλος» Λεμεσό

Ένα μοναδικό βράδυ πρόκειται να στηθεί στη Λεμεσό με τους Παπιγιόν να αναλαμβάνουν το μουσικό κομμάτι.

Οι Παπιγιόν θα βρεθούν στις 16 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή «Κύκλος». Η pop/retro μπάντα με moto τους «Let us entertain you», έρχεται να ανεβάσει τη διασκέδαση στο ζενίθ με ανεβαστικούς ρυθμούς σε ένα άκρως διασκεδαστικό μουσικό πρόγραμμα.

Για να κρατήσεις τη θέση σου, πάρε τηλέφωνο στο: 25107230

Το απόλυτο πάρτι με 70s & 80s μουσική - 17 Δεκεμβρίου Antonakis Music Hall στη Λευκωσία

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ελάτε μαζί μας για το 6ο ετήσιο Xmas Party. Πάμε λοιπόν στο Antonakis Music Hall στη Λευκωσία για να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Στα desks οι DJs Anthony 642 & Claudio για να χαρίσουν τις καλύτερες μουσικές από τη δεκαετία του 70 και 80 με Funk, New Wave και Classics.

Σημείωσε τη μέρα για να μην το χάσεις και να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης .

Κρατήσεις τραπεζιών & Πληροφορίες: 22664697

Το Pop-Up Bazaar πάει στη Λεμεσό - 16-18 Δεκεμβρίου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το παζαράκι στη Λευκωσία, το παζαράκι μετάφερεται στη Λεμεσό!

Το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το παζαράκι στις 12:00-20:00 στο Mason Bar.

Θα βρεις vintage και secondhand ρούχα & accessories για γυναίκες και άνδρες και κάποιους guests φίλους που θα ανακαλύψεις από κοντά!

Μερος των εσοδων θα δοθei στο Παιδοογκολογικο Τμημα Μακάρείου.

Ο Κώστας Μακεδόνας και ο Λούκας Γιώρκας έρχονται στη Μαρίνα Λάρνακας - 17 και 18 Δεκεμβρίου

Μουσική, χορός και διασκέδαση έρχονται μαζί με τους δύο αγαπημένους καλλιτέχνες.

Η Μαρίνα Λάρνακας παρουσιάζει τον Κώστα Μακεδόνα σε μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και τον Λούκα Γιώρκα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 17:30.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου:

Κώστας Μακεδόνας

Συμμετέχει: Μαρία Θεοδότου 

Ενορχήστρωση: Αδάμητος Πιτσιλλίδης

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου:

Λούκας Γιώρκας

Συμμετέχει: Μαρκέλλα Χατζημιτσή

Είσοδος Ελεύθερη

«Ο Χρυσοκωστούδκιας» - 15,16,17,18 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Συνεργείο Λεμεσού 

Η Υπόγεια Σκηνή παρουσιάζει το έργο «Ο Χρυσοκωστούδκιας», ενα κυπριακό λαικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

“Ήτουν γιος του βασιλέα φορτωμένος ομορφάες, τζ̆ι’ άλλον έν είσ̆εν κανέναν νά ‘σ̆ει τόσες νοστιμάες!" Μιαν βολάν, είσ̆εν έναν βασιλόπουλλον τζ̆’ ελαλούσαν το, Χρυσοκωστούδκιαν. Ήτουν πολλά όμορφος τζ̆αι σ’ ούλλον το βασίλειον έφκην τ' άκουσμαν για την ομορφκιάν του. Άμμαν εγίνην δεκαοxτώ γρονών, εποφάσισεν να ‘υρίσει το βασίλειον να δεί τζ̆ι’ άλλον κόσμον. Μιάν ημέραν, έππεσεν στα σ̆έρκα εννιά ανεράδων, τζ̆αι δίχα να το το καταλάβει εκαταφέραν τον τζ̆αι πήραν τον μιτά τους...

 

Τέσσερις ηθοποιοί ζωντανεύουν στη σκηνή, μια ιστορία που σκιαγραφεί μέσω ευφάνταστων εικονών, διαχρονικές αξίες όπως την αγάπη, την θέληση για ζωή και την ελευθερία. Το παραμύθι εξιστορεί τις περιπέτειες και τα κατορθώματα του Χρυσοκωστούδκια με συγχρονα μέσα όπως βίντεο άρτ, ηχοτοπία και ακουστικές παρεμβάσεις. Το πραγματικό και το φανταστικό γίνονται ένα, μέσω της σύγχρονης προσέγγισης του έργου η οποία δίνει έμφαση στην επαναστατική φύση του έρωτα. Ο “Χρυσοκωστούδκιας” έχει καταγραφεί απο τον λαογράφο Νέαρχο Κληρίδη και αποτελεί πολύτιμο μέρος της άΰλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, με τις ρίζες του να φτάνουν μέχρι την εποχη της Φραγκοκρατίας.

Ταυτότητα του έργου

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Χριστοδούλου

Κίνηση: Ελευθερία Σωκράτους

Σκηνικά/βίντεο - κοστούμια: Τζούλια Γεωργιάδου

Μουσική: Κλίφ Κλεοβούλου

Ηθοποιοί: Αντρέας Κέντης, Αρίστη Σπύρου, Αυγουστίνα Στυλιανού, Άντρεα Κάσινου. Παραγωγή: Υπόγεια Σκηνή/Πολυχώρος Συνεργείο

Παραστάσεις:15,16,17,18,28,29/12 Πολυχώρος Συνεργείο Λεμεσός 20,21/12 Flea theatre Λευκωσία.

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00

Εισητήριο: 12€ και 8€ μειωμένο (παιδιά, Αμέα, φοιτητές)

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 96740757

Ο ΘΟΚ φιλοξενεί την παράσταση "Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή" με την Ράνια Σχίζα - 17 και 18 Δεκεμβρίου

Ο ΘΟΚ φιλοξενεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2022 για τρεις μόνο παραστάσεις τον μονόλογο της Κικής Μαυρίδου Η μάνα αυτουνού…Έλλη Ζάχου Ταχτσή, μια παράσταση που παρουσιάζεται για 2 η χρονιά στην Αθήνα και έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.

… Η Ράνια Σχίζα σε µία µοναδική παράσταση. Σκληρή, αδάµαστη, ένα αγρίµι σε έναν µονόλογο ασύλληπτα σύγχρονο. Πραγµατικά σπουδαία ηθοποιός, µία τραγική φιγούρα επί σκηνής του θεάτρου Vault… Νόρα Ράλλη (Εφηµερίδα Των Συντακτών)

 

…Συγκλονιστική η Σχίζα θριαµβεύει στην παράσταση. Μια ερµηνεία απ’ αυτές που δεν ξεχνάς. Η Μαυρίδου δίνει ένα πολύ δυνατό κείµενο και ο Λάσκαρης µε τη Σχίζα το απογειώνουν. Ανήκει στις παραστάσεις της χρονιάς… Αλέξανδρος Στεργιόπουλος (gazzetta.gr)

... Ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βαγγέλη Λάσκαρη, ξεδιπλώνεται συγκλονιστικά επί σκηνής από τη Ράνια Σχίζα… Βίλλυ Καλλίγα (Athens Voice)

Ο ΘΟΚ φιλοξενεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2022 για τρεις μόνο παραστάσεις τον μονόλογο της Κικής Μαυρίδου Η μάνα αυτουνού…Έλλη Ζάχου Ταχτσή, μια παράσταση που παρουσιάζεται για 2η χρονιά στην Αθήνα και έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.  

Σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη και με την Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, η παράσταση αποτελεί μία από τρεις παραστάσεις του θεατρικού φεστιβάλ μονολόγων «Ο γιος μου»  με εμπνευστή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Καρατζιά που φέρνει επί σκηνής μάνες σπουδαίων Ελλήνων ανδρών.

Υπόθεση του έργου

Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, υπήρξε µια ανυπόταχτη γυναίκα, που το µόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε  πιο σκληρή από αυτήν.

«Η µάνα αυτουνού». Προσφώνηση απαξιωτική, ειρωνική, σαρκαστική, µα τόσο οικεία, τόσο    γνώριμη. Ειπωμένη υπαινικτικά και πάντοτε χαµηλόφωνα. Σχεδόν ψιθυριστά. Από αυτούς τους  ψίθυρους που είναι μαχαιριές στην καρδιά. Που καµιά φορά όµως γίνονται και φονικά. «Ο γιος αυτηνής», ο Κώστας Ταχτσής, δολοφονήθηκε. Όπως «δολοφονείται» σ’ αυτόν τον κόσµο, ότι απειλεί να ξεσκεπάσει την υποκρισία του.

«Η µάνα αυτουνού». Το λιγότερο φωτισµένο πρόσωπο στον κυρίως αυτοβιογραφικό συγγραφικό κόσµο του Κώστα Ταχτσή, στον οποίο βασίστηκε για να γράψει και το σηµαντικότερο έργο του, το «Τρίτο Στεφάνι», που αποτελεί, πέρα από µια καταγραφή κι ένα ξεµασκάρεµα της αγίας ελληνικής  οικογένειας. Εάν όµως το «Τρίτο Στεφάνι» ταυτίζεται µε την ίδια την Ελλάδα, η ιστορία της µητέρας του, ταυτίζεται µε όλα τα κρυµµένα µυστικά που κρατάµε καλά κλειδωµένα σε σκονισµένα µπαούλα, στοιβαγµένα στα υπόγεια της ψυχής µας.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Κική Μαυρίδου

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης

Πρωτότυπη µουσική σύνθεση : Μάνος Αντωνιάδης

Σκηνικό / Κοστούµι: Γιώργος Λιντζέρης 

Κατασκευή κοστουµιού: Ειρήνη Αβζίδου 

Σχεδιασµός φωτισµών: Βαγγέλης Μούντριχας

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Παραγωγή: Team Vault AMKE

Στο ρόλο της Έλλης Ζάχου Ταχτσή η Ράνια Σχίζα

Την φωνή του χαρίζει στο ρόλο του Κώστα Ταχτσή ο Νίκος Καραθάνος

Παραστάσεις

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, 20.30

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 (διπλή παράσταση) 18.00 & 20.30 

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά Εισιτήρια στη σελίδα του ΘΟΚ: www.thoc.org.cy

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77 77 27 17

Τιμές Εισιτηρίων

€15 / €12 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Ολοήμερη χριστουγεννιάτικη εμπειρία - 17 και 18 Δεκεμβρίου στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας

Θα υπάρχει και αφήγηση χριστουγεννιάτικου αποσπάσματος "Οι Pizzigatti", από την γνωστή μουσικολόγο και συγγραφέα Μαριάννα Γαλίδη, Μουσική Επιμέλεια Άντρη Π. Μελετίου

Ο Δήμος Λευκωσίας, το Wiseonline η Διαδικτυακή Πύλη Καλλιτεχνών Κύπρου WiseArt μας προσκαλούν το σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2022 για μια φανταστική ολοήμερη χριστουγεννιάτικη εμπειρία, σε μία από τις πιο γραφικές και ιστορικές γειτονιές της Λευκωσίας, στη περιοχή της “Χρυσαλινιώτισσας”. 

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  σε συνεργασία με το Hxotropio Music Studio και το Cinematic Music Production, στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας (10:00-19:00) και θα φιλοξενήσουν με συμμετοχή Χειροτέχνες, Καλλιτέχνες, Μουσικούς, Σχολές, Ωδεία και Χορωδίες, ενώ στο χώρο του «Ηχοτρόπιο» (Αρ.5) θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Μουσικών Δώρων του «The Music Room».

Αφήγηση χριστουγεννιάτικου αποσπάσματος "Οι Pizzigatti", από την γνωστή μουσικολόγο και συγγραφέα Μαριάννα Γαλίδη, Μουσική Επιμέλεια Άντρη Π. Μελετίου

Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος θα αναλάβει το «Ηχοτρόπιο» με τη συμμετοχή του Cinematic Music Production. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Άντρη Π. Μελετίου

Υποδεχόμαστε την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου στην όμορφη περιοχή της Χρυσαλινιώτισσας, με κεράσματα, Άγιο Βασίλη και δώρα, κληρώσεις, δραστηριότητες για παιδιά και φυσικά… ζωντανή μουσική από σπουδαστές ωδείων και μουσικούς! 

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό.

Με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας

Οι συμμετέχοντες όπως και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας

Δημώνακτος 2, 1017 Λευκωσία

«Girls & Boys» - 16,17,18 Δεκεμβρίου στο SPACE

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά - και μετά κάπου όλα αρχίζουν να χαλάνε. Η ομάδα OpenArtsTheatre παρουσιάζει το ΄έργο του Dennis Kelly «Girls & Boys», με την Άννα Γιαγκιώζη επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου.

“Δεν θυμάμαι πότε τα πράγματα μεταξύ μας άρχισαν να πηγαίνουν πραγματικά λάθος - απλώς θυμάμαι πώς ξαφνικά βρέθηκα εκεί.”

Ηθοποιός: Άννα Γιαγκιώζη. Σκηνοθεσία: Αθηνά Κάσιου, σκηνικά Κοστούμια: Λύδια Μανδρίου, σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου, επιμέλεια Μουσικής Σχεδιασμός Ήχου: Αντώνης Αντωνίου

Μετάφρασή: Άννα Γιαγκιώζη Αθηνά Κάσιου

Παραστάσεις

16, 17, 18,19 - Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα

8.30 μ.μ.

SPACE - Κωστή Παλαμά 12, 1096

Εισιτήριο - 15€ /12€

Πληροφορίες/ Κρατήσεις - 99461186 /[email protected] www.openartstheatre.com

 «Φρανκενστάιν» - 17 Δεκεμβρίου στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκωσίας

Παιδιά κι ενήλικες θα ζήσουν τη μαγεία, τη φαντασία και γλυκιά μελαγχολία, μέσα από τα μάτια ενός τυφλού κοριτσιού και την ευγενή ψυχή ενός τερατοφανούς πλάσματος. Είναι μια σκηνική δημιουργία γεμάτη φως και σκιές, μουσική και σιωπή.

Η θεατρική ομάδα Canicula Puppets παρουσιάζει την τελευταία της σκηνική δημιουργία σε μια avant-premiere και για μία μόνο παράσταση, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στις 7:00μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο.

 

Πρόκειται για μια παράσταση κουκλοθεάτρου, εμπνευσμένη από το ομώνυμο ξακουστό μυθιστόρημα της Mary Shelley. Ο “Φρανκενστάιν” της Canicula Puppets είναι η γλυκιά ιστορία της Ολίβιας Φρανκενστάιν, ένα κοριτσάκι γεμάτο περιέργεια που λατρεύει το χορό, και που η καθημερινότητά της διακόπτεται από ένα περίεργο συναπάντημα.

Η Ολίβια έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το δημιούργημα του πατέρα της Δρ. Φρανκενστάιν, ένα ανθρωπόμορφο δημιούργημα που τρομάζει πολλούς, όχι όμως την ίδια. Διαφεύγοντας από τον απάνθρωπο και γεμάτο διακρίσεις έξω κόσμο, δημιουργούν τον δικό τους κόσμο. Η διαφορετικότητά τους τούς ενώνει, κι έτσι γεννιέται μια ξεχωριστή φιλία.

Η παράσταση είναι ιδανική για οικογένειες. Παιδιά κι ενήλικες θα ζήσουν τη μαγεία, τη φαντασία και γλυκιά μελαγχολία, μέσα από τα μάτια ενός τυφλού κοριτσιού και την ευγενή ψυχή ενός τερατοφανούς πλάσματος. Είναι μια σκηνική δημιουργία γεμάτη φως και σκιές, μουσική και σιωπή.

Η παράσταση αυτή είναι βωβή. Ο λόγος αντικαθίσταται από την διάδραση των κούκλων, τα φώτα και τη μουσική, η σύνθεση της οποίας έγινε αποκλειστικά για την παράσταση. Με ένα ποιητικό οπτικά τρόπο, η μουσική πλαισιώνει τη σκηνική παρουσία των κούκλων και ντύνει την κάθε σκηνή με τον αντίστοιχο συναισθηματισμό.

Πληροφορίες:

17 Δεκεμβρίου στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκωσίας

Το κοινό καλείται να φτάσει 15 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης.

Οι πόρτες κλείνουν στις 19:10.

Ενδείκνυται η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Διάρκεια: 50’

Ηλικίες: 8+

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

Χειρισμός κούκλων: Roberto Braham και Μαρίνα Κατσαρή

Σκηνοθεσία: Merlin Puppets

Παραγωγή: Canicula Puppets

Σενάριο: Roberto Braham

Κατασκευή κούκλων: Roberto Braham

Σκηνικά: Roberto Braham

Μουσική σύνθεση: Sergio Marroquin de Leon

Κοστούμια: Παναγιώτα Κωνσταντή

Καλλιτεχνική συνεργασία: Ελένη Ιωσηφίδου

Χριστούγεννα στη Στασικράτους - 17 και 18 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 από τις 11:00, ο δρόμος θα πλημμυρίσει με τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Τα «Χριστούγεννα στη Στασικράτους» διοργανώνονται φέτος μέσα σε έντονο φιλανθρωπικό κλίμα ενθαρρύνοντας τη συνεισφορά προς τους συνανθρώπους μας. Οι χορηγοί της εκδηλώσεις έχουν προετοιμάσει γιορτινές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν στα κοινωφελή ιδρύματα που θα φιλοξενηθούν στην εκδήλωση, ενθαρρύνοντας το έργο τους. 

Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι - 17 και 18 Δεκεμβρίου Αγλαντζιά, Λευκωσία

Ένα διήμερο χριστουγεννιάτικο παζαράκι έρχεται στη πόλη και μας καλεί να το ανακαλύψουμε.

Στο παζαρακι θα βρείτε χειροποίητες κατασκευές, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, υφασμάτινες, πλεκτές και κεραμικές δημιουργίες, νόστιμα σπιτικά εδέσματα, ευχετήριες κάρτες και πολλά άλλα από διάφορους καλλιτέχνες.

Ελάτε να απολαύσετε χριστουγεννιάτικες μελωδίες

και ζεστό κρασί.

Σάββατο 17.12

Κυριακή 18.12

Από τις 10:00 μέχρι τις 19:30

Στην Πλατεία Κυριάκου Καραολή στην Αγλαντζιά.

Έρχεται ένα βράδυ αφιερωμένο στο αργεντίνικο τάνγκο - 18 Δεκεμβρίου στην Αγορά της Λεμεσού

Ένα ξεχωριστό πάρτι πρόκειται να στηθεί στην πολη για τους λάτρεις του αργεντίνικου τάγκο.

Στις 18 Δεκεμβρίου όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τη Limassol Agora που εκεί μάθουμε , θα χορέψουμε μόνοι ή με παρτενέρ, αργεντίνικο τάνγκο.

Η αρχή θα γίνει στις 18:00 με μαθήματα τάνγκο για αρχάριους και θα διαρκέσουν μέχρι τις  19:00. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί Tango Dance Party μέχρι τις 23:00.

Είσοδος €10

Christmas Bazaar -  17 Δεκεμβρίου στο Evergreen Vegan & Vegetarian στη Λευκωσία

Ανακοινώθηκε άλλο ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που διοργανώνεται στην πόλη.

Στις 17 Δεκεμβρίου μέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί Christmas Bazaar στο Evergreen Vegan & Vegetarian στη Λευκωσία και μας περιμένει όλους να το ανακαλύψουμε.

Στο bazaar θα υπάρχει street food, ποτό και διάφορες χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλους.

Θα ξεκινήσει στις 11:00 - 17:00. Για περισσότερες πληροφορίες: 99855919.

 Street Food and Bazaar Festival -  17, 18 Δεκεμβρίου στην Κακοπετριά

Ένα μοναδικό φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού μας.

Στις 17, 18, 23 και 24 Δεκεμβρίου θα στηθεί στην Κακοπετριά ένα μοναδικό Street Food and Bazaar Festival στο οποίο θα απολαύσουμε μπόλικο φαγητό, μουσική, μπαζάρ και πολλές εκπλήξεις.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Corner Mill Cafe & Bar και είμαστε όλοι καλεσμένοι για 4 ιδιαίτερες μέρες.

Χρισοτυγεννιάτικες εκδηλώσεις - 17 Δεκεμβριου στη Limassol Agora

Σε φουλ εορταστική διάθεση μπαίνω η Limassol Agora το Σάββατο 17/12 και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα με χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και κάλαντα, παζάρι τέχνης με φαγητά και δώρα και πάρτι γεμάτα κέφι!

 

Το πρόγραμμα:

10:00-18:00 | Παζάρι Τέχνης

10:30-11:30 | Παιδικό Θέατρο Σκιών «Οι Μπότες του Άη Βασίλη» (στα ελληνικά)

12:30 | Carol Singing από τη «Music Hall Choir»

12:30 | Carol Singing από τη «Music Hall Choir»

16:30 | Carol Singing από το «Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες»

17:30 | Κάλαντα & Μουσική Θεατρική Παράσταση του ‘’LTAS’’

20:30 | DJ Sets του Kleanthis στο Rooftop Bar

21:30 | Xmas Latin Party

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.limassolagora.com ή καλέστε στο 70070070.

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση - 18 Δεκεμβρίου στη Φασούλα, Λεμεσό

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του χωριού της επαρχίας Λεμεσού, Φασούλα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου από τις 10:30 π.μ μέχρι τις 4:00 μ.μ. στην Πλατεία Πολιτισμού Φασούλας.

Στις 11:00 π.μ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει χριστουγεννιάτικη αγορά, μασκότ, face painting και τρενάκι για την ψυχαγωγία των παιδιών. Την εκδήλωση θα επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος θα μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Τελευταίες 7 παραστάσεις στην Λευκωσία για το έργο "Αμφιβολία" του ΘΟΚ - 17 Δεκεμβρίου

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ συνεχίζει το πρόγραμμα περιοδείας της στις άλλες πόλεις με την συναρπαστική παραγωγή του πολυβραβευμένου έργου του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ Αμφιβολία ενώ στην Λευκωσία θα δώσει 7 τελευταίες παραστάσεις.

Δεκαετία του ’60, σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η αυστηρή διευθύντριά του, αδελφή Αλοΐσιους, υποψιάζεται ότι ο νεαρός, φιλελεύθερος πατέρας Φλιν διατηρεί ανάρμοστες σχέσεις με έναν από τους μαθητές του σχολείου. Οι υποψίες της για την ενοχή του κλιμακώνονται ραγδαία και μετατρέπονται σε βεβαιότητα. Πεπεισμένη ότι έχει απόλυτο δίκιο, ρίχνεται σε έναν αγώνα με στόχο την αποπομπή του Φλιν από το σχολείο. 

Το περίφημο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλει Αμφιβολία, το οποίο γράφτηκε το 2004, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και Τόνι και έγινε ευρέως γνωστό χάρη στην κινηματογραφική του μεταφορά το 2008, φωτίζει αυτό που δηλώνει έκδηλα ο τίτλος του: την ανθρώπινη πάλη του νου με τις βεβαιότητές του. 

Ένα έργο-παραβολή για τα πολλά πρόσωπα της αλήθειας, την γκρίζα ζώνη ανάμεσα στις προθέσεις και τις πράξεις, ανάμεσα στο καλό και στο κακό, εκεί όπου φωλιάζει η αμφιβολία.

 

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κρίτσης

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Μουσική: Γιώργος Κολιάς

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Ναυσικά Απόστρατου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Γεωργίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, 

Παντελίτσα Λοΐζου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη 

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία

16 Δεκεμβρίου 2022 (αγγλικά και τουρκικά)

Λεμεσός 

21 Δεκεμβρίου 2022 (αγγλικά και τουρκικά)

Σταθμοί περιοδείας

Λάρνακα- Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος» 

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, 20:30

Λεμεσός-Θέατρο Ριάλτο

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου,  20:30  

Τελευταίες παραστάσεις στην Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ-Κεντρική Σκηνή

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 20:30, 

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου,  20:30  

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 18:00

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου,  20:30

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 20:30

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 18:00

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 20:30  (τελευταία παράσταση)

 

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία

9 Δεκεμβρίου 2022 (ελληνικά)

16 Δεκεμβρίου 2022 (αγγλικά και τουρκικά)

Λεμεσός 

21 Δεκεμβρίου 2022 (αγγλικά και τουρκικά)

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy

Ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλ 77777745

Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου - 18 Δεκεμβρίου «Στο Δρόμο» στη Λεμεσό

Θα απολαύσουμε και καφέ σε ένα όμορφο μέρος στη Λεμεσό διαλέγοντας τα καλύτερα βιβλία.

To παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου που διοργανώνεται στο cafe-bar «Στο Δρόμο» στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 .

Την ημέρα αυτή, θα έχουμε την ευκαιρία ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο του βιβλίου, να βρούμε εκατοντάδες μεταχειρισμένα βιβλία, απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας στο κέντρο της Λεμεσού.

Τηλ. Επικοινωνίας: 97647438

Loader