ΟΔΗΓΟΣ: 30 μοναδικές εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φλεβάρη

ΟΔΗΓΟΣ: 30 μοναδικές εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φλεβάρη

Καρναβαλίστικες παρελάσεις, πάρτι, συναυλίες, θεατρικά και πολλά άλλα για όλη την οικογένεια

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα φέρνει πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις ιδανικές για όλη την οικογένεια. Θα απολαύσουμε από καρναβαλίστικες παρελάσεις και πάρτι μέχρι τις αγαπημένες μας θεατρικές παραστάσεις, ξεχωριστές συναυλίες και φυσικά άλλες δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις με τα παιδιά και την παρέα σου.

Kαρναβαλίστικες εκδηλώσεις:

Το καρναβαλίστικο πρόγραμμα στην Aγορά της Λεμεσού -  15 και 26 Φεβρουαρίου

Ετοιμαστείτε για μάμπο μπραζιλέρο ρυθμούς γιατί στο Limassol AGORA οργανώσαμε τα καλύτερα πάρτι για όλη την οικογένεια! Μασκαρευτείτε και ελάτε στο κέντρο της πόλης, εκεί που είναι ο παλμός τους Καρναβαλιού!

Δείτε το πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις:

24.02 Dj Niksu, ξεκινάμε 21:00, RoofTop Bar

De Janeiro Stories από το Dj Niksu

25.02 Nostalgia, ξεκινάμε 20:30, RoofTop Bar and the Tent

Το γνωστό πάρτι με μουσικά ακούσματα από 70s με 00s

26.02 Carnival Sunday Party, ξεκινάμε 15:00, The RoofTop Bar

Dj George Sofianos

26.02 Tango Night, ξεκινάμε 19:00, The Tent

Carnival Milonga με τον Dj Ali Durusoy

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 700 700 70 ή επισκευθείτε την ιστοσελίδα μας www.limassolagora.com

4 μοναδικές συναυλίες στο Χαρουπόμυλο Λανίτη

.

Ο Δήμος Λεμεσού στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, προσφέρει δωρεάν στο κοινό 4 μοναδικές συναυλίες στο Χαρουπόμυλο Λανίτη γεμάτες διασκέδαση και καρναβαλίστικη διάθεση.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στις 8.30μ.μ ‘’ THE PARTY GOES ON ‘’ με τον αγαπημένο μας Πασχάλης και την μπάντα του, σε ένα party γεμάτο επιτυχίες από τους Olympians και τις δεκαετίες 60’ 70’ 80’ 90’ μέχρι σήμερα. Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στις 8.30μ.μ “Keep on rock and rollin”- χορευτικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα από τον Elvis μέχρι και τους Beatles με τους Γιώργος Γάκης and the Ζilla Project

Στη συνέχεια Ρετρό πάρτι σε ρυθμούς «70s and more» με το 8μελές συγκρότημα Time surfers Party Band για να διασκεδάσουμε με τα ντίσκο τραγούδια που αγαπήσαμε από τη δεκαετία του 70 μέχρι και σήμερα.

Η διαδικασία εξασφάλισης προσκλήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, είτε μέσω την ιστοσελίδας www.tickethour.com.cy , είτε από το ταμείο του Παττιχείου Δημοτικού θεάτρου, είτε από τα καταστήματα της ACS Courier. Ο μέγιστος αριθμός που θα μπορεί ένα άτομο να κρατήσει εισιτήριο είναι 4.

Το απόλυτο πάρτι για τις αποκριές - 24 Φεβρουαρίου στο Kaya Bar στη Λεμεσό

.

Στις 24 Φεβρουαρίου ετοιμάσου να ζήσεις την απόλυτη τη εμπειρία διασκέδασης στο Kaya Bar στη Λεμεσό. Μεταμφιέσου με την πιο τρελή σου στολή, πάρε μαζί την καλή σου διάθεση και ζήσε την κάθε στιγμή.

Info:

Αμαθούντος 5, Λεμεσό

Κράτηση: 25 023 555

Η Motown και Soul για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Ριάλτο στη Λεμεσό - 24 Φεβρουαρίου

Επτά ταλαντούχοι μουσικοί της Κύπρου, συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο την Παρασκευή 24/2/2023, για να γιορτάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το Καρναβάλι της Λεμεσού.  Μια ξεχωριστή βραδιά με διάσημα κομμάτια της Motown και Soul μουσικής, ενορχηστρωμένα από τον Γιώργο Μορφίτη σε Salsa και Samba.

Φωνή – Βασιλική Αναστασίου

Τρομπέτα – Ηλίας Ιωάννου

Τενόρο Σαξόφωνο – Χάρης Ιωάννου

Τρομπόνι – Αντρέας Θεοχάρους

Πιάνο  & Ενορχηστρώσεις – Γιώργος Μορφίτης

Ηλ. Μπάσο - Rodrigo Caceres

Τύμπανα – Ρόδος Παναγιώτου

Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη στη πλατεία Ηρώων 3040 Λ/σος   

Παρασκευή 24/02/2023 στις 20:30 

Τιμή: €12/10 

E-ticket: www.rialto.com.cy

Ταμείο: 77 77 77 45 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -15:00)

Carnival Rewind με τον Λούη Πατσαλίδη - 24 Φεβρουαρίου στο DownTown στη Λευκωσία

.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και εμείς θα βρισκόμαστε στο DownTown μαζί με την καλύτερη παρέα. Rewind Party με τον Λούη Πατσαλίδη και τη μοναδική παρέα του για ένα ξέφρενο βράδυ γεμάτο γέλιο και διασκέδαση.

DownTown Live

Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Λευκωσία

+357 99810011

Fiesta Latin Carnival Party - 25 Φεβρουαρίου στο Red στη Λευκωσία

χ

Το ερχόμενο Σάββατο έρχεται μια ιδιαίτερη βραδία γεμάτη χορό και διασκέδαση. Πάμε στη μουσική σκηνή Red στη Λευκωσία για ένα Fiesta Latin Carnival Party που θα τα έχει όλα. Φόρεσε την καλύτερη σου στολή και ετοιμάσου να ζήσεις μοναδικές στιγμές με διασκέδαση και καλή ενέργεια.

Ένγκωμη, Λευκωσία

€10 με ένα ποτό

Κάνε την κράτηση σου στο 99482432/96610239

Κσρναβαλίστικο πάρτι με 80’s & 90’s μουσική - 25 Φεβρουαρίου στο Ammos Beach Bar στη Λάρνακα

Το Ammos Beach Bar στη Λάρνακα, μας περιμένει να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε σε 80’s & 90’s ρυθμούς. Θα υπάρχει και live μουσική με τον Δημήτρη Κόκοτα ενώ στα desks θα βρίσκεται ο DJ PHOIVOS CONSTANTINIDES.

Στις 25 Φεβρουαρίου λοιπόν, ετοιμάσου για το απόλυτο καρναβαλίστικο πάρτι μουσικής, χορού και διασκέδασης. 

Καρναβαλίστικο πάρτι - 25 Φεβρουαρίου στο Black Rabbit στη Λεμεσό

Στις 25 Φεβρουαρίου πάμε όλοι στο Black Rabbit που βρίσκεται στην Μαρίνα Λεμεσού για να διασκεδάσουμε και να ανεβάσουμε το κέφι στα ύψη. Ετοιμαστείτε να ταρακουνήσουμε όλη την Λεμεσό σε ρυθμούς Samba και να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης.

Κάντε τις κρατήσεις σας έγκαιρα στο 25 588 586

Στις 20:00

Το απόλυτο Disco Party σε ένα τρελό Carnival Edition - 25 Φεβρουαρίου στο Opus στη Λεμεσό

Η Granny's Ford και η Disco Forever φέρνουν κοντά σας το απόλυτο Disco Party σε ένα τρελό Carnival Edition. To Σάββατο 25 Φεβρουαρίου η Λεμεσός θα ξεφαντώσει με τις μεγαλύτερες ντίσκο επιτυχίες στους ρυθμούς του μοναδικού Jimmy The Destroyer μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Opus στρώνει κόκκινο χαλί και μετατρέπεται στην καλύτερη Disco της δεκαετίας του 80 και σας περιμένει με πολύ γιορτινή διάθεση για να ταξιδέψουμε μαζί πίσω στο χρόνο.

Είσοδος 10 ευρώ. Ωρα έναρξης : 22.00 P.m

Πληροφορίες και κρατήσεις: 

97 638 188 - 99 560 857

Carnival Party - 26 Φεβρουαρίου στο Bar Louise στη Λεμεσό

Στις 26 Φεβρουαρίου μέρα Κυριακή, πάμε στο  Bar Louise που βρίσκεται στη Λεμεσό για ένα αξέχαστο και ξέφρενο καρναβαλίστικο party. Η διασκέδαση, ο χορός και η μουσική θα ξεκινήσουν στις 18:00 το απόγευμα και θα διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ.

Απαραίτητη η κράτηση στο: 70000810

Καρναβαλίστικο πάρτι με 80’s & 90’s μουσική - 25 Φεβρουαρίου στο Ammos Beach Bar στη Λεμεσό

Το Ammos Beach Bar στη Λάρνακα, μας περιμένει να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε σε 80’s & 90’s ρυθμούς. Θα υπάρχει και live μουσική με τον Δημήτρη Κόκοτα ενώ στα desks θα βρίσκεται ο DJ PHOIVOS CONSTANTINIDES.

Στις 25 Φεβρουαρίου λοιπόν, ετοιμάσου για το απόλυτο πάρτι μουσικής, χορού και διασκέδασης. 

 

Παρελάσεις:

Παφίτικο Καρναβάλι - 25 Φεβρουαρίου

.

Και η Πάφος διοργανώνει το δικό της καρναβάλι και μας καλεί να το απολαύσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να κουνηθούμε σε ρυθμούς μάμπο και να χαρούμε τη μέρα αυτή.

Ετοιμάσου να ζήσεις ανεπανάληπτες καρναβαλίστικες στιγμές μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Καρναβαλίστικη Παρέλαση - Δήμος Λάρνακας 

Μετά τον εορτασμό της Τσικνοπέπτης στην Πλατεία επί της οδού Δ.Ν. Δημητρίου στην καρδία του Εμπορικού Κέντρου της πόλης και την προσφορά στους δημότες εδεσμάτων της ημέρας, σειρά παίρνει η Καρναβαλίστικη Παρέλαση.

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιείται η Καρναβαλίστικη Παρέλαση ομάδων και αρμάτων κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών (Φοινικούδες). Τραγούδια, χοροί και μεταμφιέσεις θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της Παρέλασης. 

Στην παρέλαση συμμετέχουν 19 ομάδες από Οργανωμένα Σύνολα, Πολιτιστικούς Ομίλους,  Νηπιαγωγεία και Σχολεία της πόλης, Σχολές Χορού και Γυμναστικής, Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και άλλοι. Την έναρξη της Καρναβαλίστικης Παρέλασης θα δώσει η Σχολή Μαζορέτων Αιμιλίας Σαλούτα.  

Μαρίνα Αγίας Νάπας - 25 Φεβρουαρίου

Όποιος δεν μπορεί να πάει στο Ρίο... το Ρίο έρχεται στη Μαρίνα Αγίας Νάπας! Διαλέξτε την πιο ευφάνταστη στολή σας, οπλιστείτε με μπόλικο κέφι και αποκριάτικη διάθεση και

διασκεδάσετε με την ψυχή σας στο απόλυτο hot spot του νησιού!

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου από τις 14.00 έως τις 17.00 ένας DJ, 12 ντράμερς και ένα 4μελές βραζιλιάνικο χορευτικό συγκρότημα θα σας βάλουν στο απόλυτο αποκριάτικο vibe μεταφέροντας όλη τη μαγεία, το κέφι και την ξεσηκωτική ατμόσφαιρα του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη πλατεία του εμβληματικού Event Center, στην καρδιά της πλατείας της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Μετά φυσικά μπορείτε να συνεχίσετε τη μέρα σας με καφεδάκι, σνακ, μεσημεριανό ή ακόμα και δείπνο σε ένα από τα εκλεκτά εστιατόρια της Μαρίνας. 

Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση της Αμμοχώστου - 25 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, παραμονή της Καρναβαλίστικης παρέλασης, στις 8 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές συμμετέχουν στην καθιερωμένη, πλέον, Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση στους δρόμους του Παραλιμνίου.

Ο καθένας μπορεί να έρθει ντυμένος με ελεύθερο θέμα και να λάβει μέρος στην παρέλαση με κέφι, χορεύοντας σε καρναβαλίστικους ρυθμούς με μπόλικη διασκέδαση. 

Η παρέλαση ξεκινάει από την οδό Τάσου Μάρκου (παλιό ταχυδρομείο) και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. 

Τα ωραία δεν τελειώνουν εκεί... Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την βραδιά, θα στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι, με Djs που θα μας «χορέψουν» σε ρυθμούς Καρναβαλιού και όχι μόνο!

Λεμεσιανό Καρναβάλι - 26 Φεβρουαρίου

''

 

Η φετινή παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ίσως να είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ ενώ χιλιάδες πολίτες αναμένεται να σπεύσουν στη Λεμεσό για να την παρακολουθήσουν από κοντά και να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η παιδική παρέλαση η οποία επίσης αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δες το απολαυστικό πρόγραμμα ΕΔΩ

Καρναβαλίστικη Παρέλαση Δήμου Χρυσοχούς - 26 Φεβρουαρίου

''

Ο Δήμος της Πόλης Χρυσοχού διοργανώνει μία μοναδική καρναβαλίστικη παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου που κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά παιχνίδια, γλέντι, χορό και φυσικά μπόλικη διασκε΄δαση για μικρούς και μεγάλους.

Μουσική:

 

Ο Λούης Πατσαλίδης για ένα μοναδικό Carnival Rewind στo DownTown Λευκωσία - 24 Φεβρουαρίου

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ο Λούης Πατσαλίδης, ο Τευκρος Νεοκλεους, η Μαριλένα Χαραλαμπίδου και ο Γιώργος Κλεανθους έρχονται στο DownTown στη Λευκωσία. 

Θα κάνουν «Rewind» στις αγαπημένες δεκαετίες του 80 και του 90 μέσα από ενα Stand up music comedy party.

Κρατήσεις στο 99810011

Σοφία Μουτίδου - 25 Φεβρουαρίου στο DownTown 

Η Petrides Events παρουσιάζει την αγαπημένη Σοφία Μουτίδου σε νέες σπέσιαλ παραστάσεις στο Down Town Live στη Λευκωσία και στη μουσική σκηνή “Στο Πέραμα” στη Λεμεσό.

Μετά τις sold-out καλοκαιρινές παραστάσεις της, σε Ελλάδα και Κύπρο, η αγαπημένη ηθοποιός, παρουσιάστρια,  YouTuber και stand-up comedian, επιστρέφει στην σκηνή… του εγκλήματος για να γιορτάσει μαζί μας την εντυπωσιακή 10ετή πορεία της στο stand up comedy. 

Η Σοφία Μουτίδου συμπληρώνει “10 Χρόνια Σοφίας” και μαζεύει τους καλύτερους μονολόγους και τις πιο καυτές στιγμές σε μία παράσταση που έκανε χιλιάδες θεατές να γελάσουν στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Ποσό €1 από κάθε εισιτήριο θα διατίθεται για την οικονομική ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων Μοναδικά Χαμόγελα. 

Κείμενα: Σοφία Μουτίδου

Επιμέλεια Παραγωγής: Πάνος Πετρίδης

Σχεδιασμός αφίσας: Μάριος Θεοδοσίου 

Φωτογραφίες: Κλεάνθη Αναστασιάδου @Kart_by_kleanthi

Παραγωγή:  P.P. PETRIDES EVENTS LTD

Προπώληση εισιτηρίων: www.SoldOutTicktetbox.com και καταστήματα Stephanis Electronics

Γενική Είσοδος €20

Πόρτες: 20:00

Ώρα έναρξης: 20:30

Παραστάσεις:

Λευκωσία - DownTown Live: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023. Τηλέφωνο επικοινωνίας 99810011

Τango party - 26 Φεβρουαρίου στη Limassol Agora

Η πόλη του καρναβαλιού, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, διοργανώνει το απόλυτο αποκριάτικο πάρτι.

Στις 26 Φεβρουαρίου πάμε στη Limassol Agora για ένα διασκεδαστικό βράδυ. Θα απολαύσουμε τον DJ Ali Durusoy στα desks και θα χορέψουμε σε tango ρυθμούς. Σημείωσε τη μέρα για να μην χάσεις αυτό το μοναδικό πάρτι που θα στηθεί στην Λεμεσό.

Αποκριάτικο γλέντι - 26 Φεβρουαρίου Καφενείο ΕΡΜΗΣ στην Αραδίππου 

.

Για ένα Αποκριάτικο Γλέντι θα ταξιδέψουμε σε άλλες δεκαετίες με παραδοσιακά, χρυσά λαϊκα και ρεμπέτικους σκοπούς.

Το Καφενείο ΕΡΜΗΣ που βρίσκεται στην Αραδίππου, φιλοξενεί τους εξαιρετικούς φίλους μουσικούς: Πέτρο Κουλουμή - Φωνή, Μιχάλη Κουλουμή - Βιολί, Γιώργο Παπασολομώντος - Μπουζούκι, Ανδρέα Ανδρέου - Ούτι, κιθάρα.

Η κουζίνα του καφενείου θα λειτουργεί κανονικά για να συνοδεύσετε το ποτό με διάφορα είδη σχάρας και νόστιμα μαγειρευτά μεζεδάκια.

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 24534257, 99906626

Ξεκινάμε στις 20:30

Είσοδος: €5

Θέατρο:

 

"Οι Παίκτες" -  στο Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή κάθε Παρασκευή, Σάββατο

Λίγα λόγια για το έργο 

Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής, που παραμένουν αναλλοίωτα παρά το πέρασμα του χρόνου. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα. 

Ταυτότητα Παράστασης 

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου 

Κινησιολογία: Λία Χαράκη

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης 

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Λουκία Πιερίδου 

Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης

Παραστάσεις Λευκωσίας

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικού φωτός.

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Λευκωσία: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy και Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy και Ταμείο Ριάλτο, τηλ. 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-15:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες:

Αντώνης Φαρμακάς

"Λυσσασμένη Γάτα" - Tελευταίες παραστάσεις 24,25,26 Φεβρουαρίου Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή

 

Στον αμερικανικό νότο, ένα αποπνικτικό καλοκαιρινό απόγευμα, η ευκατάστατη οικογένεια Πόλιτ έχει συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα εξηκοστά πέμπτα γενέθλια του ετοιμοθάνατου πατέρα. Ο πρωτότοκος γιος Γκούπερ κι η σύζυγός του Μέι επιθυμούν να διεκδικήσουν τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, στερώντας από το δικό τους μερίδιο τον νεότερο γιο Μπρικ και τη σύζυγό του Μάγκι. Ο γάμος των δύο τελευταίων είσαι σε κρίση· ο Μπρικ, πρώην πρωταθλητής ποδοσφαίρου φθείρεται μέρα με τη μέρα, ανάπηρος σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και πνίγει τον πόνο του στο αλκοόλ, ενώ η δυναμική Μάγκι παλεύει παθιασμένα να ξεφύγει από τη δυστυχία και το σκοτάδι. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, οι συγκρούσεις εντείνονται και το οικογενειακό οικοδόμημα διαβρώνεται. 

Γραμμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, η Λυσσασμένη γάτα είναι μια από τις πιο γνωστές κι αγαπημένες θεατρικές επιτυχίες του Αμερικανού δραματουργού. Το έργο έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του ίδιου έτους στο Morosco Theatre της Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, χαρίζοντας στον συγγραφέα το Drama Critics Circle Award και το δεύτερο βραβείο Πούλιτζερ. Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους ηθοποιούς Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Πολ Νιούμαν. 

Ο Τέννεσση Ουίλλιαμς φέρνει στην επιφάνεια τη βία των κοινωνικών κανόνων και των παραβιασμένων συναισθημάτων, συλλαμβάνοντας ένα έργο που εστιάζει στο εύθραυστο των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων, την υποκρισία και το ψεύδος. 

Το πλούσιο αυτό δραματουργικό υλικό επεξεργάζεται, με την ιδιαίτερη προσωπική σκηνοθετική οπτική του, ο Πάρις Ερωτοκρίτου, ο οποίος σημειώνει ότι  «οι θεματικές του έργου είναι πολλές, όμως ιδιαιτέρως χρήσιμες για εξερεύνηση είναι η σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο και τα φαντάσματα που στοιχειώνουν χώρες, οικογένειες, σχέσεις κι άτομα».

 

Ταυτότητα Παράστασης 

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου 

Σκηνικά: Έλενα Κοτασβήλι 

Κοστούμια: Shona Muir

Μουσική: Χρίστος Γερολατσίτης 

Κινησιολογία: Έλενα Αντωνίου

Μουσική Διδασκαλία: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama)

Video Art: Σταύρος Χαραλάμπους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός Σκηνοθέτις: Μάγια Κυριαζή

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Αβραάμ 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Σκουλά (Μάγκι), Γιώργος Κριθάρας (Μπρικ),

Μαρία Φιλίππου (Μέι), Έρικα Μπεγέτη (Μητέρα), Χάρης Πισίας (Πατέρας), 

Ανδρέας Βούλγαρης (Αιδεσιμότατος Τούκερ/Σκίπερ), Μάριος Μεττής (Γκούπερ), Σοφία Ιωάννου (Δόκτωρ Μπω) 

Μουσικοί επί σκηνής: Χρίστος Γερολατσίτης, Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama), Κυριάκος Κέστας, Όμηρος Μιλτιάδους

Συμμετέχουν τα παιδιά: Κωνσταντίνος Μπέλλο, Αλίκη Παπαγεωργίου, Σωτηρία Σπύρου, Αντρέας Χρίστου 

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy & Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος

"Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" - 24,25,26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ανεμώνα 

Η επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Όσκαρ Ουάιλντ Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη από τη σημαντικότατη κριτικό θεάτρου-κινηματογράφου και συγγραφέα Ροζίτα Σώκου, ανέβηκε στην πρώτη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα πριν από 17 χρόνια(που καταστράφηκε από τον τυφώνα στα Λατσιά το 2009), γνωρίζοντας ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του θεάτρου.

Την παράσταση υπογράφει ο Αντρέας Τηλεμάχου ο οποίος όπως και στο παλιό ανέβασμα σκηνοθετεί, σκηνογραφεί, κάνει τη μουσική επιμέλεια και πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας ξανά τον εμβληματικό χαρακτήρα.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του έργου o Ντόριαν Γκρέη είναι το αγαπημένο μοντέλο του ιδεαλιστή ζωγράφου Μπάζιλ Χώλγουορθ, που τον λατρεύει, και μόλις τελείωσε ένα υπέροχο πορτραίτο του. Καθώς το θαυμάζουν, μαζί με τον κυνικό φίλο του, τον κοσμικό λόρδο Χένρυ Ουώττον, ο Ντόριαν εκφράζει μιά τρελλή ευχή: να μπορούσε το πορτραίτο να γερνάει αντί γι’ αυτόν, να σηκώνει όλο το βάρος των χρόνων και ό,τι αυτά φέρνουν μαζί τους, ενώ εκείνος να παραμένει αιώνια νέος.

Η ευχή του γίνεται πραγματικότητα! Καθώς η ολέθρια επιρροή του λόρδου Χένρυ με τον οποίο γίνονται αχώριστοι-και τον διδάσκει πως το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι η εξωτερική ομορφιά και η ικανοποίηση των αισθήσεων- απελευθερώνει τον Ντόριαν όλο και περισσότερο από κάθε ανθρωπιά και συμπόνοια και από τις παραδεδεγμένες έννοιες καθωσπρεπισμού, σύντομα ξεπερνά τον μέντορά του, κι αρχίζει χωρίς πια κανέναν ηθικό φραγμό, να εξερευνά τα πιό απάτητα μονοπάτια στην ακολασία, με μιά φιλοσοφία όπου το λεγόμενο «κακό» γίνεται συνώνυμο της ελεύθερης σκέψης και οι άλλοι απλά πιόνια για την ακόρεστη δίψα του για ολοένα και πιό «προχωρημένες» εμπειρίες.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου, Σκηνικά: Αντρέας Τηλεμάχου,

Κοστούμια: THEODORA (Θεοδώρα Πέτρου), 

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης,

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου,

Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου. Ηθοποιοί: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Πέτρος Πέτρου, Έλια

Ιωαννίδου, Φανή Σωκράτους, Νικόλας Πέτρου και η Γιάννα Λευκάτη.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΡΟΥ(υφυπουργός παρά τω προέδρω 1993-2003)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΙΣ 20:30 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19:00. 

*Προτείνεται για άτομα άνω των 15 ετών

*Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις περιοδείας στις 20:30

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 70007721 ή 99344702.

"Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" - Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών αποκαλύπτει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα. 

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και θεατές.

Το μυθιστόρημα παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών ζωντανεύει την περιπέτεια του Φιλέα Φογκ, ως ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και την ομορφιά του κόσμου.

Ταυτότητα Παράστασης 

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου

Χορογραφία-Κίνηση: Φώτης Νικολάoυ

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Στούντιο/Ενορχήστρωση: Μάριος Χατζίκος

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου,

Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου, 

Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη 

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

και στην ιστοσελίδα www.thoc.org.cy 

«Το έργο που πάει λάθος» - 24,25 και 26 Φεβρουαρίου η επόμενη παράσταση στο Θέατρο Λατσιών

 
 
 

Η πιο πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση της χρονιάς, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε πάνω από 30 χώρες κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου με τακτικές παραστάσεις στο δημοτικό Θέατρο Λατσιών σε απόδοση και σκηνοθεσία Φώτη Γεωργίδη.

ALPHA Κύπρου, United Agents και Mischief Theatre ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας για τα δικαιώματα του θεατρικού έργου ‘THE PLAYTHAT GOES WRONG’ των Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields, και παρουσιάζουν στο θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου την πιο πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση της χρονιάς.

Μια «ερασιτεχνική» ομάδα από ατάλαντους ηθοποιούς καλείται να φέρει εις πέρας το έργο μυστηρίου «Ο φόνος στην έπαυλη Χάμερσον». Λίγο τα λανθασμένα σκηνικά, λίγο η έλλειψη ταλέντου από τους ηθοποιούς και λίγο η ανύπαρκτη εμπειρία από το τεχνικό προσωπικό οδηγούν σε άβολες καταστροφές επί σκηνής, τις οποίες οι «ηθοποιοί» προσπαθούν να καλύψουν. Το γέλιο είναι εγγυημένο. Η σωματική ακεραιότητα του ερασιτεχνικού καστ όμως, όχι…

Απόδοση κειμένου & Σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργίδης. Σεναριογράφοι: Henry Lewis, Jonathan Sayer, και Henry Shields. Στους ρόλους των ερασιτεχνών Ηθοποιών: Μάριος Δημητρίου, Φώτης Γεωργίδης, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ανδρέας Τσιέλεπος, Άννα Γιαγκιώζη, Ιωάννα Λαμπροπούλου και Βασίλης Χαραλάμπους. Στους ρόλους των τεχνικών: Κωνσταντίνος Βασιλείου και Σοφοκλής Σοφοκλέους

Σκηνογραφία: Έλενα Τερέπεη

Κατασκευή Σκηνικού: Get Set 

Τεχνική Υποστήριξη: SY STAGE

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδώρα Ανδρέου

Κινησιολογία: Εύα Καλομοίρη

Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Ανδρέας Βασιλείου, Μιχάλης Αργυρού, Κλείτος Κλείτου 

Εισιτήρια και παραστάσεις ΕΔΩ 

«Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» - 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αποθήκες

 

Η ιστορία αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που δεν είναι ένας γλάρος όπως οι άλλοι. Μοναδικό του πάθος είναι να μπορεί να πετάει ψηλότερα και γρηγορότερα,για να είναι ελεύθερος. Όμως αυτή του η επιθυμία, καθώς ο ίδιος δεν αρκείται στο να πετάει για να τραφεί, δεν ικανοποιεί την κοινότητα των γλάρων.

Καταδικασμένος, στην εξορία, μόνος, αλλά χωρίς φόβο, ο Ιωνάθαν συνεχίζει τις προσωπικές ανακαλύψεις του. Το μόνο που τον στενοχωρεί είναι ότι δεν μπορεί να τις μοιραστεί με άλλους, μέχρι τη μέρα που γνωρίζει μια ομάδα γλάρων. O Ιωνάθαν θα καταφέρει να σπάσει τις αλυσίδες που φυλακίζουν το σώμα και τις σκέψεις του και να πετάξει όσο πιο μακριά το επιθυμεί. Μια ιστορία-ύμνος στην ελευθερία, στην προσπάθεια, στη διεκδίκηση της επιθυμίας και της αυτοολοκλήρωσης.

Το Θέατρο Βαλίτσα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου και εμπνέεται από την ποιητική και γεμάτη ευαισθησία νουβέλα του Ρίτσαρντ Μπαχ, «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» μεταφέροντας μηνύματα για την αγάπη, τη συγγνώμη, την αναζήτηση, την πίστη στα όνειρα, την καλοσύνη που κρύβεται σε κάθε ανθρώπινη ψυχή.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος Ανδρονίκου

Μουσική: Στέλιος Πισής

Σκηνικά-Κοστούμια: Τζούλια Γεωργιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη-Διασκευή-Κίνηση: Καλλιόπη Σίμου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς

Παίζουν: Ανδρέας Μακρής, Πέννυ Φοινίρη

Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί», καλλιτεχνική επιμέλεια: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΛΙΤΣΑ

Ο ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ ΛΙΒΝΓΚΣΤΟΝ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ 

από 26 Φεβρουαρίου τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ 17:00 & 19:00

M ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ €6

 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ https://tickets.thoc.org.cy/event/thoc-o-glaros-ionathan-livingston/?lang=el 

ΤΑΜΕΙΟ ΘΟΚ| 77772717

📸 Γιώργος Χαραλάμπους

Άλλες δραστηριότητες:

«Παίζουμε στο μουσείο» - 25 Φεβρουαρίου  

 

Πώς μεταμφιέζεται ένας ήλιος; Πώς μπορούν να μας μεταμφιέσουν οι κινήσεις του σώματός μας; Πώς μεταμφιέζονταν τα παιδιά στο παρελθόν;  Με αφορμή τις συλλογές του μουσείου, μαθαίνουμε για τις Απόκριες στην Κύπρο και αλλού και στο τέλος μεταμφιεζόμαστε όλοι μαζί, χορεύουμε και διασκεδάζουμε.

Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2023 | 11.00-12.30

Ηλικίες: 4-8 ετών

Είσοδος: 5 ευρώ/παιδί

Πληροφορίες και κρατήσεις: 22300991 | [email protected]

Η εκδήλωση γίνεται με την στήριξη του ACTIVE CITIZENS FUND

Εργαστήρια κεραμικής για παιδιά - 24 Φεβρουαρίου, Αγίας Μαρίνας Παλιός Στρόβολος, Λευκωσία

Το ερχόμενο Σάββατο θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά με ένα μοναδικό εργαστήρι κεραμικής στη Λευκωσία. Οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν, θα λερωθούν και θα δημιουργήσουν όπως ακριβώς θέλουυν.

Πληροφορίες:

Αγίας Μαρίνας 2, Παλιός Στρόβολος, Λευκωσία

 Για κρατησεις: https://homakainero.as.me/kids

-15ΕΥΡ/κάθε παιδί, ειδική τιμή για αδελφάκια.

- Παιδιά κάτω απο 6 χρονών πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα

Δωρεάν Εργαστήρι δοκιμάσουμε Χαλουμωτές και Ελιοτές - 26 Φεβρουαρίου στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας μας προσκαλεί να φτιάξουμε και να δοκιμάσουμε Χαλουμωτές και Ελιοτές.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στο οίκημα του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο στις 11:30 - 12:30 και στις 16:00 - 17:00 την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν για όλους με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 99151358!

Loader