Όλα όσα θα γίνουν τον Νοέμβριο στο Ριάλτο

Όλα όσα θα γίνουν τον Νοέμβριο στο Ριάλτο

Οι νέες εκδηλώσεις του μήνα στο θέατρο της Λεμεσού

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πιο κάτω:

1/11 ΤΕΤ 20:30 (90’)

Ο επιθεωρητής έρχεται I Θέατρο Διόνυσος (Θ)

Ο Τζων Πρίσλευ, στο σημαντικότερο ίσως έργο του, επιλέγει να μιλήσει για το θέμα της ατομικής ευθύνης, στήνοντας σε πρώτο επίπεδο ένα αστυνομικό δράμα που ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Μετάφραση: Γρηγόρης Βαλτινός. Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιάγκου. Ερμηνεία: Χρήστος Γιάγκου, Λουκία Πρωτοπαπά, Γιώργος Αναγιωτός, Αντρέας Κουτσόφτας, Όλγα Παραπραστανίτη, Θέμις Νικολάου, Κρίστοφερ Γκρέκο. J.B. 

€ 15 / 12 

9

2/11 ΠΕΜ 20:30 (80’)

Κυπροφωνία 1 Ι Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (Μ)

Μια συναυλία με έργα διακεκριμένων Κύπριων συνθετών. Θα παρουσιαστούν: Ο Δαίμων της Πορνείας του Χρήστου Πήττα, Όρθρου βαθέος του Άγι Ιωαννίδη, Γυμνά κλαδιά εγώ της Χριστίνας Αθηνοδώρου. Τενόρος: Χρήστος Κεχρής, βαρύτονος: Διονύσης Τσαντίνης. Mαέστρος: Κυριακή Κουντούρη. 

€18 / 14 & €13 / 10

9

3/11 ΠΑΡ 20:00 (92‘) 12+

Golden Years - Barbara Kulcsar (Ελβετία 2022) Κ

Επιτέλους ελεύθεροι! Η Alice και ο Peter είναι έτοιμοι να απολαύσουν τη ζωή τους ως συνταξιούχοι. Ωστόσο, τα συζυγικά τους προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί βγαίνουν στην επιφάνεια. Σκηνοθεσία: Barbara Kulcsar. Στα Ελβετικά Γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους. Μία διοργάνωση της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο των «Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2022». 

Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων).

1

4/11 ΣΑΒ 15:30 (60’)

Η Πόλη των Χαμένων Ρομπότ Ι Hippo Theatre Group (5+) (Θ)

Μια ευφάνταστη και ψυχαγωγική ιστορία για παιδιά ηλικίας 5 – 14 χρόνων, η οποία εκτυλίσσεται σε ένα μελλοντολογικό περιβάλλον, γεμάτο με νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις και ρομπότ. Τα ρομπότ όμως ζούνε σε καθεστώς δουλείας και έχουν ρόλο υπηρέτη ή διασκεδαστή για τους ανθρώπους. Το μόνο ελεύθερο ανθρωποειδές είναι ο Πιν. Κι αυτό δεν αρέσει καθόλου στην αυταρχική παγκόσμια Κυβέρνηση. Κείμενο/Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος. Παίζουν: Βιβή Τσόρμπα, Μυρτώ Μακρή. Με τη συνεργασία του Limassol Book Fair. 

€ 10 / 8

5/11 ΚΥΡ 14:00 

Cyprus Dance Film Festival – Cult Experiences (Κ)

Η Cult Experiences παρουσιάζει το πρώτο Cyprus Dance Film Festival, ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι, με μια εντυπωσιακή συλλογή εγχώριων και διεθνών ταινιών χορού. Η ομορφιά της κίνησης και των συναισθημάτων ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη, μέσα από σύγχρονες έως παραδοσιακές μορφές χορού. Το Φεστιβάλ κορυφώνεται με την τελετή απονομής βραβείων, η οποία περιλαμβάνει και ζωντανές χορευτικές παραστάσεις. Ταυτόχρονα, μεταξύ των ωρών 18:00 - 21:00 θα ξεδιπλωθεί το κόκκινο χαλί στην Πλατεία Ηρώων, όπου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών χορού και θα προσφέρεται η ευκαιρία δικτύωσης ανάμεσα στους δημιουργούς και άλλους συντελεστές των ταινιών. 

14:00 - 16:30 Block A, 17:00 - 18:30 Block B, 19:00 - 20:30 Block C

21:00 - 23:00 Τελετή απονομής (Block D)

€ 8 / 6 (για κάθε Block) € 15 /12 (Εισιτήριο Ημέρας)

10 – 12/11 ΠΑΡ – ΚΥΡ 20:30 

Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου (Χ)

O χορογραφικός θεσμός, ο οποίος αποσκοπεί στη δημιουργία και παρουσίαση νέων έργων σύγχρονης χορογραφίας στο κοινό, επιστρέφει με την 23η έκδοσή του, παρουσιάζοντας 12 έργα καταξιωμένων και νεότερων χορογράφων. Συμμετέχουν οι χορογράφοι: Χάρης Κούσιος, Πάνος Μαλακτός, Παναγιώτης Τοφή, Διαμάντω Χατζηζαχαρία, Έλενα Χριστοδουλίδου, Μιλένα Ugren Κούλας, Alexandra Waierstall, Μελίνα Ιωαννίδου, Όλγα Μάρκαρη, Ιωάννης Οικονομίδης, Σωτήριος Παναγούλιας, Άννη Χούρη. Το κεντρικό πρόγραμμα παραστάσεων εμπλουτίζουν και φέτος οι παράλληλες εκδηλώσεις «Dance Throughout the Year», από τη Στέγη Χορού Λεμεσού. Διοργάνωση: Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Θέατρο Ριάλτο. 

€8 (€15 για 3 μέρες).

 

14/11 ΤΡΙ 20:00 (138’)

Ora, Ora, Be Goin Alone - Shuichi Okita (Ιαπωνία 2020) (Κ)

Η Μομόκο είναι μια γυναίκα εβδομήντα πέντε ετών που μένει στο Τόκιο. Μετά τον θάνατo του άντρα της ζούσε μοναχικά, μέχρι που έπεσε πάνω σε μια βιβλιοθήκη. Στις σελίδες των βιβλίων, ανακάλυψε την παρηγοριά και τη συντροφικότητα, και η ζωή της πήρε μια μεταμορφωτική τροπή. Σενάριο / σκηνοθεσία: Shuichi Okita. Διοργάνωση: Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο. Ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους. 

Είσοδος ελεύθερη

17/11 ΠΑΡ 20:30 (60’)

Tune In – Λία Χαράκη (Χ)

Δέκα χρόνια μετά την πρεμιέρα του Tune In στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο, το έργο επιστρέφει στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη. Με αφορμή την δέκατη επέτειο του σόλο, η Λία και η Εύη Χαράκη Μαχαιρά θα μοιραστούν την πρακτική του IntuNition, μέσα από ένα σύντομο εργαστήρι, ανοικτό σε όλους και δωρεάν. (Διάρκεια 18:00-20:00 - δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]). Το ίδιο βράδυ, η Λία θα ερμηνεύσει το Tune In στη σκηνή του Ριάλτο και προσκαλεί όποιον επιθυμεί να μοιραστεί τη σκηνή μαζί της, σε μουσική του συνθέτη Παντελή Διαμαντίδη. 

€ 10 / 7

9

18/11 ΣΑΒ 19:55 (222’)

X: The Life and Times of Malcolm X I The MET: Live in HD (Μ) 

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει τις  προβολές από το βραβευμένο πρόγραμμα The MET: Live in HD, παρουσιάζοντας στους θεατές του σπουδαίες παραστάσεις όπερας από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Οι προβολές αρχίζουν με τo πρωτοποριακό έργο του Άντονυ Ντέιβις, στο οποίο ο καταξιωμένος θεατρικός συγγραφέας, Robert O’Hara, φαντάζεται μία νέα διασκευή που θέλει τον Μάλκολμ να ενσαρκώνει τον ρόλο του Καθημερινού Ανθρώπου, σε μία ιστορία όπου ο χρόνος και ο χώρος παραμένουν απροσδιόριστοι. Μαέστρος: Kazem Abdullah. Με αγγλικούς υπότιτλους. 

€ 20 / 15

19/11 ΚΥΡ (90‘) 11: 00 

Περιπατώ|Μαρία Βαρνακκίδου, Κωνσταντίνα Ανδρέου

O διαδραστικός περίπατος, αφιερωμένος στους ανθρώπους της Πλατείας Ηρώων συνεχίζεται. Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ελληνικά και Αγγλικά. 

€ 5

19/11 ΚΥΡ 17: 00 (65’) 

Το όνειρο του Κοπέλιους Ι Π.Κ. Επιλογή (4+) (Μ)

Ένα μουσικό παραμύθι με χορωδιακές διασκευές απο διάσημα μπαλέτα, όπως Καρυοθραύστης, Λίμνη των κύκνων, Κοππέλια, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Δον Κιχώτης κ.ά. Συγγραφή κειμένου, στίχοι τραγουδιών: Κορίνα Βασιλείου. Ηθοποιοί: Ανδρέας Δανιήλ, Ανθή Κάσινου. Πιάνο: Κορίνα Βασιλείου, Γκεργκάνα Γκεοργκίεβα. Παιδική Χορωδία και Μουσικό Εργαστήρι Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή. 

€ 10 / 7

21/11 ΤΡΙ 20:30 (75’)

Piano Duets - Μανώλης Νεοφύτου (6+) (Μ)

Οι διακεκριμένοι πιανίστες Μανώλης Νεοφύτου, Canan Kocaay, Ελένη Μαυρομουστάκη και Μαριόλα Χαριτίδου ερμηνεύουν έργα για δύο πιάνα, καθώς και έργα για οκτώ χέρια. Θα παρουσιάσουν έργα των Johannes Brahms, Robert Schumann, Camille Saint-Saens, Antonin Dvorak, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Sergei Rachmaninoff, Alexei Tsfasman, Darius Milhaud, Francis Poulenc, Mίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι. 

€ 15 / 12

9

23 – 27/11 ΠΕΜ – ΔΕΥ 

Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Τερζόπουλο (Θ)

Το Θέατρο Ριάλτο και το το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου τιμούν τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, ένα από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες  θα ολοκληρωθούν με ένα εργαστήρι - επίδειξης της μεθόδου του Θεόδωρου Τερζόπουλου από τον στενό του συνεργάτη Σάββα Στρούμπο στις 27/11, ώρα 10:00-15:00 σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Με τη συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θέατρου (ΚΚΔΙΘ).

23/11 ΠΕΜ 19:00 

Στον Λαβύρινθο: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ (Λ)

Με αφορμή την  έκδοση Στον Λαβύρινθο: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ,  η κριτικός θεάτρου, Πηνελόπη Χατζηδημητρίου θα μιλήσει για τη διεθνή πορεία του Θεόδωρου Τερζόπουλου που σηματοδοτείται από τις σπουδές του στο Berliner Ensemble και την καθοριστική  γνωριμία του με τον Χάινερ Μύλλερ. Θα  ακολουθήσει ομιλία του ίδιου με συντονιστή τον Χρήστο Γεωργίου,  Διευθυντή του ΚΚΔΙΘ. Στον ίδιο χώρο θα προβάλλονται βιντεοσκοπημένες παραστάσεις του Θεάτρου Άττις. Την ίδια μέρα Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο και τους συνεργάτες του. 

(Αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος ΤΕΠΑΚ). Είσοδος ελεύθερη

24/11 ΠΑΡ 19:00 (97’)

Διόνυσος, η επιστροφή (Κ)

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τσιφτσή Διόνυσος, η επιστροφή που αποτελεί ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του σπουδαίου σκηνοθέτη.  Η ταινία ακολουθεί το παγκόσμιο ταξίδι του Τερζόπουλου, από το χωριό Μακρύγιαλος όπου γεννήθηκε ως τέταρτος γιος ενός Έλληνα μετανάστη από τη Μαύρη Θάλασσα, στο Berliner Ensemble στο Βερολίνο, στη Ρωσία, στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη θεατρική του βάση στην Αθήνα, και τέλος, στους Δελφούς, όπου ξεκίνησαν όλα. Παραγωγή: Μαρία Γεντέκου, σενάριο/σκηνοθεσία: Σπύρος Τσιφτσής. Διανομή: Carousel Films 

(Αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος ΤΕΠΑΚ). Είσοδος ελεύθερη

25/11 ΣΑΒ 20:30 (60’)

Alarme Ι Θέατρο Άττις (Θ)

Το έργο αποτελεί  μια σκηνική σύνθεση με αφορμή την αλληλογραφία μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄ και της Μαρίας Στιούαρτ. Διαπραγματεύεται τη σχέση αγάπης-μίσους ανάμεσα στις δυο βασίλισσες, που στην πραγματικότητα δε συναντήθηκαν ποτέ, για να αναδείξει το πάντα επίκαιρο θέμα της εξουσίας. Σκηνοθεσία/ εγκατάσταση/δραματουργική σύνθεση: Θεόδωρος Τερζόπουλος. Κοστούμια: Λουκία.Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης, Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος/Κωνσταντίνος Μπεθάνης. Πρωταγωνιστούν: Σοφία Χιλλ, Αγλαΐα Παππά, Τάσος Δήμας. 

€ 20 / 15

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός 

E-ticket : www.rialto.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745 

(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-  15:00) 

Loader