Πάμε στην Τεμβριά για το Φεστιβάλ Κυπριακών Παραδοσιακών Εδεσμάτων
Δοκιμάζουμε και γνωρίζουμε από κοντά τον πλούτο των κυπριακών προϊόντων
Η Τεμβριά είναι ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται στο κέντρο της κοιλάδας της Σολέας και απέχει περί τα 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Περιδιαβαίνοντας κανείς την Τεμβριά, είναι βέβαιο πως θα μαγευτεί από την ομορφιά της φύσης: το πράσινο των δέντρων, τον καθαρό αέρα και το γλυκό κελάηδημα πουλιών.
Η ύπαρξη του χωριού μαρτυρείται τουλάχιστον από τα μεσαιωνικά χρόνια. Αποτελούσε ιδιωτικό φέουδο επί φραγκοκρατίας. Κατά τα χρόνια της βασιλείας του Ιακώβου Β’ (1460-1473) ανήκε στον κόμητα της Τρίπολης, στον Ιωάννη Ταφούρ. Επιπρόσθετα, το χωριό είναι σημειωμένο σε παλιούς χάρτες με την ονομασία Tenbria και σήμερα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο χωριό της Σολέας.
Η Τεμβριά φέτος διοργανώνει το Φεστιβάλ Κυπριακών Παραδοσιακών Εδεσμάτων το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου με μουσική και χωρό όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν γνωστά και άγνωστα κυπριακά εδέσματα. Πολλά από τα εδέσματα θα παρασκευάζονται επί τόπου και θα διατίθενται άλλα προς πώληση.