Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Χριστοδούλου Λευκωσία

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Χριστοδούλου Λευκωσία

Το "Μαύρο Φλαμίνγκο" είναι το τέταρτο μυθιστόρημα του Σταύρου Χριστοδούλου

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Σταύρου Χριστοδούλου, Μαύρο Φλαμίνγκο, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, η ώρα 18:30, στο Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία (Ενότητος 44).  

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής, ενώ σχετικά αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη.  

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Φωτίου.  

Η ώρα προέλευσης του κοινού και η υπογραφή αντιτύπων από τον συγγραφέα, είναι στις 18:00.  

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο  

Η αυγή της δεκαετίας του ’90 βρίσκει την οικογένεια Πεχλιβανίδη, όπως εκατομμύρια κατοίκους της Γεωργίας, μετέωρη πάνω από τα συντρίμμια που προκάλεσε η εκκωφαντική κατάρρευση του παλιού καθεστώτος. Κι όταν, πολύ γρήγορα, νιώθουν ηττημένοι στη μάχη της επιβίωσης, παίρνουν τον δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, αναζητώντας καταφύγιο σε μια ουσιαστικά άγνωστη πατρίδα. 

Το βιβλίο ακολουθεί τις πατημασιές του Λεβάν, του γιου της οικογένειας, καθώς μεγαλώνει στις φτωχογειτονιές της Αθήνας. Προσπαθώντας να αποτινάξει τη ρετσινιά του «Ρωσοπόντιου», καταλήγει στη Σχολή Πυγμαχίας του Ερμή Σαραντάκου, τη σκοτεινή μήτρα που θα του χαρίσει μια δεύτερη ζωή. Σε αυτό το άντρο του φόβου θα αναζητήσει τη νέα του ταυτότητα και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα πιο βίαια ένστικτά του. 

Τι σπρώχνει ένα αποσυνάγωγο παιδί στη σκοτεινιά του μίσους, κάτω από τη σκιά μιας τοξικής ιδεολογίας που γεννά τη βία; Σε αυτό το ερώτημα πασχίζει να απαντήσει το Μαύρο φλαμίνγκο. Ένα βιβλίο για τα ματαιωμένα όνειρα και τις υποθηκευμένες ζωές. 

Loader