Πήγαμε στο opening του συναρπαστικού Paradox Museum Limassol

Πήγαμε στο opening του συναρπαστικού Paradox Museum Limassol

Θα το βρεις στην Μαρίνα Λεμεσού στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ

Αναφίβολα, στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι ένας τέτοιος χώρος έρχεται στην Κύπρο δημιουργήθηκε μεγάλος ενθουσιασμός. Ένα πολύ ιδιαίτερο και παιχνιδιάρικο μουσείο το οποίο απολαμβάναμε στα posts και στα stories φίλων και γνωστών στα social media από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό. Τώρα πλέον μας δίνεται η ευκαιρία να ανεβάσουμε κι εμείς τρελές, instagrammable φωτογραφίες από τα υπέροχα εκθέματά του που ξεγελούν το μυαλό μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Paradox Museum ως πρότζεκτ και εταιρεία ανήκει στον γνωστό παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη και τον Κύπριο επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη οι οποίοι έχουν προωθήσει το συγκεκριμένο κόνσπτ σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού μέχρι σήμερα όπως Αθήνα, Στοκχόλμη, Βαρκελώνη, Βερολίνο αλλά και Νότια Αμερική.

 

Το… Παράδοξο Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό της Κύπρου στις 28 Μαρτίου ενώ την Τρίτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία των ιδιοκτητών του Σάκη Τανιμανίδη και Μίλτου Καμπουρίδη αλλά και των συναιτέρων τους στην Κύπρο. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η πρώτη κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη η οποία μίλησε για την παρουσία του συγκεκριμένου μουσείου στο νησί μας που αναμφίβολα θα αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλος. 

7

Λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια χθες, ξεκλέψαμε χρόνο και τρυπώσαμε στους χώρους του μουσείου που ομολογουμένως είναι πολύ πρωτότυποι και εντυπωσιακοί. Το μουσείο περιλαμβάνει 52 διαφορετικά εκθέματα που λειτουργούν σαν παιχνίδι εκ των οποίων μερικά θα σε εντυπωσιάσουν λιγάκι περισσότερο και θα ξοδέψεις εκεί λίγο χρόνο παραπάνω για φωτογραφίες. Σε κάθε έκθεμα υπάρχουν επεξηγήσεις στα ελληνικά, στα αγγλικά και ρωσικά που σου αναφέρουν τι είναι αυτό που βλέπεις, σου εξηγούν πως να το χρησιμοποιείς και σου αναφέρει για ποιο λόγο συνέβη η κάθε ψευδαίσθηση που βίωσες. 

7

Χρειαστήκαμε κάπου περισσότερο από μία ώρα για να περιηγηθούμε, να χαζολογήσουμε, να φωτογραφηθούμε και να μάθουμε για τα εκθέματα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας οι άνθρωποι του μουσείου με τις υπέροχες στολές βρίσκονταν στο πλάι μας, έτοιμοι να μας εξηγήσουν τα πάντα, ευγενέστατοι, μας έβγαζαν φωτογραφίες και μας καθοδηγούσαν σε οτιδήποτε είχαμε απορία. 

Το συγκεκριμένο μουσείο αναμφίβολα θα ξετρελάνει τα παιδιά αλλά δεν σου κρύβω πως μετά το τέλος της διαδρομής επιστρέψαμε σε μερικά εκθέματα για να τα ξαναδούμε, να βγάλουμε καλύτερες φωτογραφίες και να ανεβάσουμε stories. Τα εκθέματα είναι απόλυτα διαδραστικά, χρειάζεται σίγουρα να φοράς άνετα ρούχα και παπούτσια για να τα απολαύσεις ενώ εισιτήρια μπορείς να αγοράσεις διαδικτυακά από τη σελίδα του μουσείου. 

7

Το χθεσινό opening έφερε πραγματικά μία νέα πρόταση για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες στην Κύπρο, για παρέες αγόρια και κορίτσια αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες τους οποίους είδαμε να το απλαμβάνουν και γελάνε με την καρδιά τους. 

Μάθε περισσότερα για το Paradox Museum Limassol και κλείσε τα εισιτήρια σου ΕΔΩ   

 

Loader