Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Μνήμη Επιστρέφει»

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Μνήμη Επιστρέφει»

Διαδραστική Έκθεση Ήχου και Εικόνας: «Η Μνήμη επιστρέφει» Φωνές της Μικράς Ασίας στην Κύπρο 100 χρόνια μετά

Η σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου Στιγμές στο Μουσείο εγκαινιάστηκε φέτος με τη Διαδραστική Έκθεση Ήχου και Εικόνας «Η Μνήμη επιστρέφει» Φωνές της Μικράς Ασίας στην Κύπρο 100 χρόνια μετά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή η ερευνητική ομάδα People of Cyprus παρουσίασε τις φωνές της μικρασιατικής κοινότητας του νησιού. Η έκθεση, έχει στόχο να συστήσει στους επισκέπτες ένα σημαντικό κομμάτι της κυπριακής ιστορίας μέσα από τον κόσμο της προφορικής ιστορίας και της φωτογραφίας. Μνήμες και συναισθήματα δεύτερης και τρίτης γενεάς προσφύγων της Μικράς Ασίας που μεγάλωσαν μέσα από τις ιστορίες των δικών τους ανθρώπων, έρχονται στην επιφάνεια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό τη μορφή φωτογραφιών και προφορικών μαρτυριών μέσω QR code ακούγοντας την προφορική τους μαρτυρία.

9

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε, εκ μέρους του Υφυπουργού Πολιτισμού  Γιάννη Τουμαζή, ο κ. Νίκος Νικολάου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 18:00.  

Η διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δρ Ιωάννα Χατζηκωστή χαιρέτησε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και συντελεστές της έκθεσης καθώς και τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου, του οποίου η πρόεδρος κα Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου προσφώνησε σύντομο χαιρετισμό.

Η έκθεση είναι μία πρωτοβουλία της ομάδας People of Cyprus, σε επιμέλεια της ιστορικού Ιλιάνας Κουλαφέτη και του δημοσιογράφου Χρήστου Μιχάλαρου. Η μουσικός Βερόνικα Αλωνεύτου πλαισίωσε τα εγκαίνια, μέσα από τους ήχους του σαντουριού της, ανοίγοντας ένα παράθυρο στη Λαγγεμένη μας Ανατολή.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Διάρκεια έκθεσης: 13/11/2022-8/12/2022

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία (Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη)

Πληροφορίες: 22 128175

Είσοδος ελεύθερη

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Loader