Τα 7 Χριστουγεννιάτικα Χωριά: Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος εκεί

Τα 7 Χριστουγεννιάτικα Χωριά: Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος εκεί

Από τις 26 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024

Για άλλη μια χρονιά το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοίννωσε τα 7 χωριά που θα μας χαρίσουν αξέχαστες, χριστουγεννιάτικες στιγμές. Λεύκαρα, Φικάρδου, Αγρός, Καλοπαναγιώτης, Κυπερούντα, δήμου Δερύνειας και Λαϊκή Γειτονιά ετοιμάζονται να φορέσουν τα γιορτινά τους και να μας υποδεχθούν. Από τις 26 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λεύκαρα

25 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

Ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος την περίοδο των γιορτών τις πόρτες του για να μας προσφέρει ξεχωριστές, γιορτινές στιγμές γεμάτες ξεχωριστές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με άρωμα παράδοσης. Το πανέμορφο χωριό των Λευκώρων, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, την ξεχωριστή αρχιτετκονική του, την μεγάλη του παράδοση, τα μοναδικά του κεντήματα, την εκλεπτυσμένη αργυροχοϊα του και την παραδοσιακή ομορφιά μας προσκαλεί και φέτος στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που θα λάβει χώρα στην κοινότητα από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.  Τα Λεύκαρα ετοιμάζουν ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό με έντονα παραδοσιακά στοιχεία, με περίπτερα πώλησης και διάθεσης παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας, μουσική, χορό, τραγούδι, δραστηριότητες για τα παιδιά και πολλές πολλές εκπλήξεις για 50 ολόκληρες ημέρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.  Ο Δήμος Λευκάρων υπόσχεται και φέτος πως θα μας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο Χωριό για μοναδικές, γιορτινές στιγμές για όλη την οικογένεια.  Να σημειώσουμε πως τα Λεύκαρα θα έχουν και φέτος ένα πολύ ξεχωριστό και παιχνιδιάρικο hashtag για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που μας άρεσε πολύ και είναι και το σλόγκαν τους #SantaLefkara! 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Φικάρδου

25 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

Το Φικάρδου, ένα από τα μοναδικά χωριά της Κύπρου που διατηρεί την αρχιτεκτονική και τον χαρακτήρα των κοινοτήτων του νησιού του περασμένου αιώνα θα μεταμορφωθεί και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν. Οι προετοιμασίες αυτή την περίοδο είναι εντατικές και πυρετώδεις στο πανέμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, το Φικάρδου Το γραφικό  χωριό από τις 25 Νοεμβρίου θα καλωσορίσει το κοινό για να του προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές με ποικίλες εκδηλώσεις και δρατηριότητες που θα κρατήσουν μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου.  Ετοιμάσου για τις πιο παραμυθένιες στιγμές που θα ζήσεις για άλλη μια χρονιά στο Φικάρδου. Από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Αγρός

25 Νοεμβρίου 2023- 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Αγρός είναι ένα από τα χριστουγεννιάτικα χωριά που ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού για φέτος. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο χωριό θα ξεκινήσουν στις 25 Νοεμβρίου και θα  διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και είμαστε όλοι καλεσμένοι για να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές. Ο Αγρός, μαζί με τα υπόλοιπα 6 χωριά και περιοχές της Κύπρου ετοιμάζονται να βάλουν τα γιορτινά τους και να μεταμορφωθούν σε Χριστουγεννιάτικα Χωριά συμμετέχοντας στο ειδικό σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού.  Το κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς, ο όμορφος Αγρός ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων. Εκεί, θα λειτουργήσουν και φέτος τα ξύλινα σπιτάκια με τις διάφορε λιχουδιές, τα παραδοσιακά προϊόντα και τις δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Βρες το πρόγραμμα ΕΔΩ

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Καλοπαναγιώτης

25 Νοεμβρίου 2023-14 Ιανουαρίου 2024

.

Από τις 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, φανταστικά εργαστήρια και ξεχωριστές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους πιο μεγάλους, για να ζήσουν αξέχαστες στιγμές! Το κέντρο του χωριού θα είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια. Περίπτερα με νόστημα φαγητά, γλυκά, χειροποίητες δημιουργίες και τοπικές λιχουδιές πλαισιώνουν την πλατεία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τις γεύσεις των Χριστουγέννων. Είναι αδύνατο να μην αισθανθείτε την αγάπη, την ελπίδα και τη χαρά που πλημμυρίζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη. Κάθε γωνιά, κάθε σπίτι, κάθε χαμόγελο είναι ένας ύμνος στην εορταστική ατμόσφαιρα που μας θυμίζει τις πραγματικές αξίες των Χριστουγέννων: την αγάπη, την κοινότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://kalopanayiotis.com.cy

Χριστουγεννιάτικο χωριό Κυπερούντας

25 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

/

Φέτος, η Κυπερούντα θα μεταμορφωθεί ξανά σε χριστουγεννιάτικο χωριό και μας προσκαλεί για να βιώσουμε το πνεύμα των ημερών και να περάσουμε όμορφες στιγμές, μικροί και μεγάλοι. Οι κάτοικοι και οι νεολαία του χωριού ετοιμάζονται με χαρά για όλες τις λεπτμέρειες των φετινών εκδηλώσεων που έχουν ετοιμάσει. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα βρίσκεται και φέτος στην γραφική πλατεία της Κυπερούντας και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά, χειροτεχνίες, street food, διάφορα είδη από γλυκά, φαγητό, ποτά, ζεστά και κρύα αλλά και διάφορα τοπικά προϊόντα προς πώληση. Η κοινότητα μας έχει ετοιμάσει ενημερωτικές καρτέλες ώστε να γνωρίζουμε πού θα πάμε για φαγητό, πού διανυκτερεύσουμε αν το επιθυμούμε και τι θα δούμε στο χωριό. 

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Χριστουγεννιάτικο χωριό Δήμου Δερύνειας

25 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί και φέτος από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2023-2024» για την περίοδο 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 14 Ιανουαρίου 2024. Η Δερύνεια θα πραγματοποιεί πολλές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στην πλατεία Παναγίας και στους χώρους των Μουσείων μέχρι την πλατεία Αγίου Μοδέστου.  Φέτος, εκεί θα συναντήσουμε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο χωρίο όπου θα υπάρχει και το γιορτινό Σπίτι της Φράουλας μιας και η Δερύνεια φημίζεται για αυτό το υπέροχο φρούτο. Ο Δήμος ετοιμάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις με μουσική, χορό, τραγούδι ενώ εκεί θα βρεις διάφορα περίπτερα αγοράς φαγητού, εδεσμάτων και ποτών. Παράλληλα, θα υπάρχουν σημεία με αγορές στολιδιών και διαφόρων άλλων χειροτεχνιών και όχι μόνο.  

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία

26 Νοεμβρίου 2023 - Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

9

Ο Δήμος Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος με μεγάλη χαρά κάτι μοναδικό για τη Λευκωσία, ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στη Λαϊκή Γειτονιά. Με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λευκωσία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές. Κάθε Παρασκευή βράδυ στο μπαράκι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα λαμβάνουν χώρα διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο και πολλές άλλες βραδιές για ενήλικες, αφού το μικρό αυτό γιορτινό χωριό, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και οικογένειες. Η μικρή πλακόστρωτη πλατεία της Λαϊκής Γειτονιάς, με τα πανέμορφα, αναπαλαιωμένα σπίτια θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα λειτουργήσουν για την περίοδο των γιορτών ως παραδοσιακά μαγαζάκια πώλησης προϊόντων του τόπου μας, ως χώροι βιωματικών εργαστηρίων, χειροτεχνιών και γαστρονομικών επιδείξεων. 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου-Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκής Γειτονιάς Λευκωσίας. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα περίπτερα, τα εργαστήρια, οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας.

 

Loader