Την Κυριακή πάμε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κύπρου για το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης»

Την Κυριακή πάμε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κύπρου για το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης»

Μία κοινότητα-μουσείο που ανακηρύχθηκε ως αρχαίο μνημείο το 1978

Για άλλη μία χρονιά το πανέμορφο και γραφικό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας που αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο θα ζωντανέψει για να μας υποδεχθεί στα πλακόστρωτα δρομάκια του για το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης».

Το χωριό Φικάρδου βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας σε υψόμετρο 900 μέτρων, στην περιοχή της Πιτσιλιάς και θα πραγματοποιήσει αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το δικό του παραδοσιακό φεστιβάλ που θα αρχίσει από τις 11:00 το πρωί. 

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο χωρίο, απολαμβάνοντας τοπικά προϊόντα, αλλά και λαμβάνοντας μέρος στην διαδικασία παρασκευής τους. Εκείνη την μέρα στο χωρίο θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να ζήσουν την παραδοσιακή διαδικασία του τρύγου, με το πάτημα των σταφυλιών στον ληνό του χωρίου, και την απόσταξη ζιβανίας.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί παρασκευή ππαλουζέ, τραχανά και χαλουμιών. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Θα λειτουργήσει παραδοσιακό καφενείο και σημείο πώλησης φαγητού (σουβλάκια) και γλυκών (λουκουμάδες).

Loader