Σκέφτεστε τι να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας;

Σκέφτεστε τι να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας;

Έχουμε μια λίστα για σας

Παιδικές θεατρικες παραστάσεις, θεματικά πάρκα, παρουσιάσεις βιβλίων, εκπαιδευτικά εργαστήρια προσφέρουν στα παιδιά σας εκτός από χαρά, γέλιο και ξεγνοιασιά, γνώσεις και εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Διαδραστική παρουσίαση βιβλίου “Η μικρή πανσέληνος” της Μέλανης Ανθίμου

η μικρη πανσεληνος

Η συγγραφέας Μέλανη Ανθίμου και η βιβλιοθήκη "Δανδελίων" σας προσκαλούν στην διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Η Μικρή Πανσέληνος".

Στο οπισθόφυλλο:

Ο Λουκάς ξεχώριζε πάντα μαζί με τη μικρή του πανσέληνο, μέχρι που μια μέρα ξύπνησε χωρίς αυτήν...

"Συμφωνείς ότι όλοι έχουν κάτι ξεχωριστό;" είπε το φεγγάρι στον Λουκά.

"Δεν καταλαβαίνω τι μου λες. Εγώ δε θέλω να είμαι ξεχωριστός. Θέλω να είμαι όπως οι άλλοι".

Μια ιστορία για όλα τα παιδιά που ξεχωρίζουν και αγαπούν τον εαυτό τους.

Βιβλιοθήκη Δανδελίων | Λεωφόρος Κιτίου 25, 1ος όροφος, Κίτι, 7550, Λάρνακα

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου | 16:00

Σάββατο στο Μουσείο: Στα μυστικά δωμάτια - Τρόποι λειτουργίας του Μουσείου 

μυστικα δωματια

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Στα Μυστικά Δωμάτια: Τρόποι Λειτουργίας του Μουσείου" είναι μια συναρπαστική εμπειρία για τους μικρούς συμμετέχοντες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη συλλογή του CVAR, εξερευνώντας τα μυστικά των έργων τέχνης και τις διαδικασίες που υποβάλλονται τα αντικείμενα μέχρι να ενταχθούν στην έκθεση.

Τα παιδιά θα μπουν σε δωμάτια του Μουσείου όπου συνήθως απαγορεύεται η είσοδος και μέσα από διαδραστικούς τρόπους μάθησης θα γνωρίσουν τους λειτουργούς του CVAR, τον ρόλο και τα καθήκοντά τους, όπως η επιμέλεια εκθέσεων, η αρχειοθέτηση, η καταλογογράφηση, η συντήρηση και πολλά άλλα. Στο τέλος τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο και θα εφαρμόσουν όλες τις μουσειακές λειτουργίες που γνώρισαν.

Μια επίσκεψη γεμάτη ανακαλύψεις που θα ενθαρρύνει έτσι τα παιδιά να εκτιμήσουν την τέχνη και την κουλτούρα των μουσείων.

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου | 11:00 π.μ. - 12:30 μ.μ. 

Ηλικίες: 6-12 ετών

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά παιδί

Πληροφορίες & κρατήσεις: 22300991 ή [email protected]

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Active Citizens Fund.

Παιδικό Εργαστήρι “Παίξτε με πηλό” 

play

Ο πηλός έχει ονομαστεί ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία στην αισθητηριακή θεραπεία. Μπορούμε να το ζουλήξουμε, να το κόψουμε, να ανακατέψουμε, να το χτίσουμε και να το φτιάξουμε όπως θέλουμε! Ελάτε σε αυτό το εργαστήριο για διασκεδαστικές και ακατάστατες δραστηριότητες με πηλό και απελευθερώστε τον εσωτερικό σας καλλιτέχνη κεραμικής!

Αρχ. Μακαρίου Γ' 14, Μέγαρο Μήτση 2, Λευκωσία 1065

Διοργανώτριες:  @ergohealing Ειδικευμένη Εργοθεραπεύτρια - Νάσια Φιλίππου και @creare.cy

Στόχοι του Εργαστηριου: 

- Να εργαστούν πάνω στις κοινωνικές δεξιότητες δουλεύοντας σε ομάδες ή ζευγάρια

- Να βελτιώσουν την αισθητηριακή τους ανοχή μέσω απτικών ερεθισμάτων

- Να τους επιτραπεί να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους μέσα από την τέχνη της κεραμικής

- Να συμβάλουν θετικά στην επιτευξη αναπτυξιακών ορόσημων (λεπτές κινητικές δεξιότητες, επίλυση προβλημάτων, μνήμη, εστίαση και προσοχή)

Τιμές:

 20€ το παιδί

35€ τα αδέλφια (απαραίτητη η προπληρωμή για την εξασφάλιση της θέσης)

Κρατήσεις: Καλέστε ή στείλτε μήνυμα στο 96102368

Ενδυμασία: Άνετα ρούχα και επιπλέον σετ ρούχων

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου

10:00-11:00 (1-5 ετών)

14:00-15:00 (6-12 ετών) 

16:00-17:00 (αναμεικτες ηλικίες)

Θεατρική Παράσταση “Καστάνκα: Η ιστορία ενός σκύλου”

kastanka

Διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Άντον Τσέχοφ

Με επίκεντρο την Καστάνκα, μία σκυλίτσα που χάνει το αφεντικό της και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι ενός καλλιτέχνη του τσίρκου, το διήγημα του Τσέχοφ παρουσιάζει τον κόσμο των οικόσιτων ζώων μέσα από τα δικά τους μάτια, υιοθετώντας το απλοϊκό, και γι’ αυτό βαθιά τρυφερό, βλέμμα τους στον κόσμο των ανθρώπων.

Η Καστάνκα στο καινούργιο της σπίτι θα συνδεθεί με έναν γάτο, ένα χήνο και μια γουρούνα χωρίς όμως να μπορεί να ξεχάσει το παλιό της αφεντικό. Θα καταφέρει άραγε να το ξαναβρεί;

Ως έργο που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, η θεατρική διασκευή της Καστάνκα από την ομάδα Ειδεκανού προσεγγίζει το λογοτεχνικό κείμενο με παιγνιώδη διάθεση εμπλέκοντας την αφηγηματική τεχνική με λούτρινα παιχνίδια (object theatre), και οπτικογραφημενο υλικό.

Η Καστάνκα, η σκυλίτσα-πρωταγωνίστρια της παράστασης, μας δίνει την ευκαιρία να ξανα-δούμε τον κόσμο που μας περιβάλλει μέσα από τα μάτια της. Θα μπορέσουμε εμείς ως θεατές να δεχτούμε το δώρο αυτής της καθαρής καρδιάς;

Νικολέττα Βερύκιου, Έλενα Παυλίδου (ηθοποιοί-σκηνοθεσία), Μιχάλης Θεοδώρου (δημιουργία οπτικού υλικού - σχεδιασμός φωτισμού), Παυλίνα Κωνσταντοπούλου (μουσική), Μαρία Λοϊζίδου (τεχνική υποστήριξη)

Παραστάσεις

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου | 18:30

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου | 18:30

Flea Theatre | Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί

Γενική Είσοδος | 10 ευρώ

Διαδραστικοί γρίφοι και αυτοσχεδιασμοί στο Μουσείο για οικογένειες 

διαδραστικοι

Σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργίας, οι συμμετέχοντες θα φανερώσουν κρυμμένες ιστορίες εντός του μουσείου, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Το ταξίδι ξεκινά με μια πρώτη γνωριμία με τη συλλογή του αρχαιολογικού μουσείου του Ιδρύματος ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα περάσουν ένα ενδιαφέρον διαδραστικό εργαστήρι όπου μέσα από την επίλυση γρίφων και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα εκθέματα του μουσείου.

Το εργαστήριο διοργανώνεται μέσα στο πλαίσιο των δράσεων της μουσειακής πολυαισθητηριακής εμπειρίας «Αισθήσεις» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.

Λιγότερα εμπόδια - Περισσότερες αισθήσεις-Καλύτερη Κοινωνία

Εμψυχώτριες:

Έλενα Κυριάκου-Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση

Ιωάννα Παντελή-Αρχαιολόγος

Δωρεάν Συμμετοχή

Κράτηση απαραίτητη στο 22128175

Xώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου (Φανερωμένη 86-90)

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου | 11:00 

Bank of Cyprus Cultural Foundation   

 

Θεατρική Παράσταση: Ταρζάν - Το μυστήριο της Ζούγκλας 

ταρζαν

Η πασίγνωστη ιστορία του Ταρζάν ‘Ο Ταρζάν των Πιθήκων’ πρωτοεκδόθηκε ως μυθιστόρημα το 1914 από τον συγγραφέα Edgar rice Burroughs .

Έχοντας διανύσει πάνω από 100 χρόνια ζωής με αναρίθμητες εκδόσεις, τηλεοπτικές μεταφορές και μιούζικαλ παραγωγές, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε θεατρική μορφή σε ένα εντυπωσιακά φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που θα μας ταξιδέψει κατευθείαν στην καρδιά της Αφρικής.

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024

11:00 π.μ. - 12:30 μ.μ.

4:00 μ.μ. - 5:30 μ.μ. 

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2024 

11:00 π.μ. - 12:30 μ.μ.

4:00 μ.μ. - 5:30 μ.μ. 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο εδώ

Θεατρική Παράσταση “Έλβις και Μέριλιν” 

ελβις

Η Animagnet παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση “Έλβις και Μέριλιν”!

O Έλβις και η Μέριλιν είναι δύο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. 

Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί.

Μια κινηματο - θεατρική παράσταση με πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ, που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Δημοτικό Θέατρο “Λυκούργος”, Λάρνακα | 12:00 μ.μ. 

Εισιτήρια εδώ

 

Θεματικό Πάρκο “Ice Age” 

ice age

Mια μοναδική έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, έρχεται να συγκλονίσει τους επισκέπτες που έχει πλέον κουραστεί με τα παραδοσιακά θέματα και απολαμβάνουν την ιδέα να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκθεση, ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης, όπου οι επισκέπτες θα παρακολουθούν, θα αλληλεπιδρούν και θα συμμετάσχουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εποχή των παγετώνων.

Η έκθεση «Εποχή των Παγετώνων» αποτελεί ένα ξεχωριστό υπόδειγμα θεματικού πάρκου στο είδος του.

Περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν  κατά βάση για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, οι οποίες καλύπτουν όμως και τα ενδιαφέροντα των μεμονωμένων, ενήλικων και ξένων επισκεπτών.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία που θα έχει το κοινό ώστε ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον χώρο, να υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι βίωσε και έμαθε πολλά, ενδιαφέροντα, νέα και σημαντικά πράγματα.

Από 2 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2024 

Εισιτήρια: www.more.com

Nicosia Mall - στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης 

Πληροφορίες : +357 22055789

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader