Σκέφτεστε τι να κάνετε μέσα στη βδομάδα; Έχουμε μια λίστα για σας 

Σκέφτεστε τι να κάνετε μέσα στη βδομάδα; Έχουμε μια λίστα για σας 

Θέατρα, συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά άλλα μας περιμένουν 

Συνεχίζεται το Breach Festival

breach

Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα του ξεχωριστού φεστιβάλ Breach, που είναι αφιερωμένο στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 | 20:30-23:00 | Κτήριον 53 - Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών Λευκωσίας

 

Προβολή ταινίας “Το Νέο Αγόρι” 

neo agori

Ένα εννιάχρονο αγόρι παραδίδεται από την τοπική αστυνομία σε ένα απομωνομένο μοναστήρι για νεαρούς Αβορίγινες. Το μοναστήρι δοικείται από την αδελφή Αϊλίν, μια στοργική αλλά και αυστηρή μοναχή αποφασισμένη να εκχριστιανίσει το νέο αγόρι. Η νέα ταινία τού επίσης Αβορίγινα Γουόρικ Θόρντον, είναι εμπνευσμένη από τις παιδικές του εμπειρίες με τη θρησκεία και την αποικιοκρατία. Η καταπληκτική φωτογραφία και η μουσική των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις δημιουργούν μια υπνωτική ατμόσφαιρα με επίκεντρο τις εξαιρετικές ερμηνείες της Κέιτ Μπλάνσετ και του πρωτοεμφανιζόμενου Ασουάν Ριντ.

Σκηνοθεσία & σενάριο: Γουόρικ Θόρντον Μοντάζ: Νικ Μέγιερς Μουσική: Νικ Κέιβ, Γουόρεν Ελις Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ασουάν Ριντ, Ντέμπορα Μέιλμαν Διάρκεια: 96' Γλώσσα: Αγγλικά με Ελληνικούς υπότιτλους Παραγωγή: Αυστραλία, 2023

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 | 20:15 | Rio Cinemas 

 

Θεατρική παράσταση “Σκοπευτήριο” 

skopeytirio

Η «Σόλο για Τρεις» σε συνεργασία με το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ένα μέρος μνημείο για τους διακόσιους αγωνιστές που εκτελέστηκαν εκεί το 1944 από τους Ναζί. Ο συγγραφέας σκόπιμα τοποθετεί τη δράση σε ένα διαμέρισμα δίπλα στο Σκοπευτήριο για να δείξει πως ο κίνδυνος του ρατσισμού ελλοχεύει ακόμα και σε μέρη που υπήρξαν πατροπαράδοτα κέντρα αντίστασης στο φασισμό.

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 | 20:30 | Θέατρο Χώρα 

 

Παρουσίαση βιβλίου “Η αναπάντεχη φυγή μιας ιδιοφυίας” 

parousiasi vivliou

Στις 9 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλα Οικονόμου και παρουσίαση του βιβλίου της Βάντας Οικονόμου-Κωνσταντίνου, στο χώρο της Μουσικής Ακαδημίας ΑΡΤΕ, στην οδό Λεωνίδου (έναντι ΕΛΔΥΚ) η ώρα 7.30

Για το έργο και τη ζωή του Νικόλα Οικονόμου θα μιλήσουν ο εκδότης Αντρέας Χατζηθωμάς και ο πιανίστας/ακαδημαϊκός Χρίστος Γιάλλουρος, και η συγγραφέας. Τη παρουσίαση θα συντονίζει η Μαρίνα Μαλένη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικό μέρος κατά το οποίο θα ακουστούν έργα του Οικόνομου καθώς και άλλες συνθέσεις. Τα έργα ερμηνεύουν οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, Σοφία Βασιλείου και η Σοφία Παπαδοπούλου, και οι καλλιτέχνες Χρίστος Γιάλλουρος, Σάββας Σάββα και Νικόλας Κωσταντίνου. Το μουσικό μέρος θα ολοκληρωθεί με προβολη οπτικογραφημένου στιγμιότυπου από το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Μονάχου, το 1984, όπου ο Οικονόμου ερμηνεύει έργα Σοπέν.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 | 20:00 | Μουσική Ακαδημία ΑΡΤΕ

 

Ο Χρήστος Δάντης για μια συναυλία στη Λευκωσία

dantis

Ο γνωστός τραγουδιστής έρχεται για ακόμα μια φορά στο Patio Cocktail Bar αυτή την Τετάρτη για να μας θυμίσει παλιές αλλά και καινούριες του επιτυχίες. 

Κρατήσεις:  22 66 44 88

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 | 21:30 | Patio Cocktail Bar

 

Οι Island Seeds παίζουν ζωντανά στη New Division

island seeds

Οι Island Seeds καταλαμβάνουν τον πράσινο καναπέ του Πρόζακ και παρουσιάζουν τον Mediterranean Soul ήχο τους που χαρακτηρίζεται από εθιστικές μελωδίες, ψυχεδελικούς ρυθμούς και θετική ενέργεια. Το επταμελές συγκρότημα θα παρουσιάσει πρωτότυπα τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο «Beginnings» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023, όπως και επιλεγμένες διασκευές σε πιο ακουστική και οικεία διάθεση.

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 | 21:30 | New Division

 

Πάμε για ποδηλασία στην παλιά πόλη της Λευκωσίας

podilasia

Η ομάδα του Salonica View, διοργανώνει μια όμορφη ποδηλασία από τη Λευκωσία.

Λίγα λόγια από τη διοργάνωση:

Θα ξεκινήσουμε την ποδηλασία μας, αφού πρώτα παραλάβουμε τον εξοπλισμό μας όλοι, από το σχολείο Εθνομάρτυρα Κυπριανού. Η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε θα είναι προς το γραμμικό πάρκο, την Πύλη της Πάφου, την Πύλη της Κερύνειας και την Πύλη Αμμοχώστου. Στη Λήδρα θα κάνουμε ένα μισάωρο διάλειμμα για να ξεκουραστούμε και να ενυδατωθούμε, παίρνοντας ενέργεια για την επιστροφή από γραμμικό πάρκο.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 | 16:00 | Σχολείο Εθνομάρτυρα Κυπριανού

 

Θεατρική παράσταση “Η ιστορία μιας Αγάπης” σε σκηνοθεσία της Ελένης Αναστασίου

istoria agapis

Το έργο του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Αλέξη Μισαλίκ, βραβευμένο με τέσσερα βραβεία Molière το 2020, πραγματεύεται ένα θέμα απτό και αρκετά γνώριμο: τον τρόπο με τον οποίο η αγάπη καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή μας και να της δώσει αξία. Μια ιστορία αγάπης, λοιπόν, με έντονα συναισθήματα, συγκρούσεις, αδιέξοδα, διλήμματα, εκπλήξεις, χαρές και λύπες, αποτυπωμένη με τρυφερότητα, σαρκασμό και, πάνω απ’ όλα, χιούμορ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 |20:30 | Νέα σκηνή ΘΟΚ

 

Πηγή φωτογραφιών

 

Loader