Σκέφτεστε τι να κάνετε το σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας;

Σκέφτεστε τι να κάνετε το σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας;

Έχουμε μια λίστα για σας

Παιδικές θεατρικες παραστάσεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια προσφέρουν στα παιδιά σας εκτός από χαρά, γέλιο και ξεγνοιασιά, γνώσεις και εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Θεατρική παράσταση “Ποντικομπουρμπουλήθρας”

ποντικακια

Ένα παιχνιδιάρικο θεατρικό έργο, γεμάτο χρώματα, δράση και περιπέτεια! Πρωταγωνιστές, ποιοι άλλοι; Τα ποντικάκια φυσικά, που ανυπομονούν να γνωρίσουν τα παιδιά σας.

Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 | 10:30 μ.μ.| Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου 

Πηγή poster: ticketmaster.cy

Mr and Mrs Bubble! 

mr and mrs bubble

Οι Mr & Mrs Bubble μας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της σαπουνόφουσκας! Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα», μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μία μπουρμπουλήθρα. Ένα θεαματικό, διαδραστικό Bubble Show, όπου το κοινό μπαίνει μέσα σε μία τεράστιων διαστάσεων φούσκα. Με χειροποίητα εργαλεία και εξωπραγματική χρήση αντικειμένων της καθημερινότητας σκορπίζονται μικρές, μεσαίες και τεράστιες σαπουνόφουσκες που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους. Ένα πραγματικά ξεχωριστό θέαμα, που συνδυάζει τσίρκο και θέατρο του δρόμου, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μία εμπειρία χαράς και τέχνης. 

Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 | 11:00 μ.μ.& 15:00 | Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

Πηγή poster: ticketmaster.cy

Θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες»

gatos me tis mpotes

Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι “Ο παπουτσωμένος γάτος” σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. 

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 | 10:30 μ.μ.| Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου

 

Εργαστήριο Κηπουρικής για παιδιά 

lets play

Ας υποδεχτούμε την άνοιξη φυτεύοντας μερικά λουλούδια και λερώνοντας τα χέρια μας. Η μαγεία της μητέρας φύσης βρίσκεται στο πράσινο και στα λουλούδια! Μην ξεχάσετε να φροντίσετε το λουλούδι που θα σας δοθεί να το πάρετε σπίτι καθώς και να μας ενημερώνετε για να δούμε την πρόοδό σας!

Στόχοι του εργαστηρίου:

- Να ενισχύσουν τις δεξιότητές της αυτο-φροντίδας μέσω της δέσμευσης να φροντίζουν τα φυτά τους, μαθαίνοντας για τις βασικές ανάγκες για τη φροντίδα ενός φυτού.

- Να μάθουν να ακολουθούν μια ρουτίνα/πρόγραμμα.

- Να εργαστούν πάνω στις κοινωνικές δεξιότητες δουλεύοντας σε ομάδες ή ζευγάρια

- Να βελτιώσουν την αισθητηριακή τους ανοχή μέσω απτικών ερεθισμάτων

- Να συμβάλουν θετικά στην επιτευξη αναπτυξιακών ορόσημων (λεπτές κινητικές δεξιότητες, επίλυση προβλημάτων, μνήμη, εστίαση και προσοχή)

Οργάνωση: @ergohealing Ειδικευμένη Εργοθεραπεύτρια - Νάσια Φιλίππου

Τιμές: 20€ το παιδί, 35€ τα αδέλφια (απαραίτητη η προπληρωμή για την εξασφάλιση της θέσης)

Κρατήσεις: Καλέστε ή στείλτε μήνυμα στο 96102368

Ενδυμασία: Άνετα ρούχα και επιπλέον σετ ρούχων

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024

10:00 -11:00 (1-5 ετών) και 14:00 -15:00 (6-12 ετών) και 16:00-17:00 (2-7 ετών) | Αρχ. Μακαρίου Γ' 14, Μέγαρο Μήτση 2, Λευκωσία 1065

 

Σάββατο στο Μουσείο: «Ζωντανές Ιστορίες» 

zwntanes istories

Σειρά εκδηλώσεων «Ζωντανές Ιστορίες» στο CVAR όπου θα γίνεται ευφάνταστη ανάγνωση παιδικών βιβλίων από την Πέγκυ Σπινέλη, ενώ ταυτόχρονα ο εικαστικός καλλιτέχνης Κυριάκος Θεοχάρους θα δημιουργεί με τα παιδιά σχέδια και εικόνες που συνδέονται με το περιεχόμενο των βιβλίων. Τα βιβλία θα προάγουν την αγάπη των παιδιών για την πόλη τους, την ιστορία και τις παραδόσεις.

Μετά την ανάγνωση, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι φτιάχνοντας τις δικές του ζωγραφιές.

Αφήγηση: Πέγκυ Σπινέλη

Δημιουργία σχεδίων: Κυριάκος Θεοχάρους

Πληροφορίες & κρατήσεις: 22300991

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά παιδί

Ηλικίες: 6-12 ετών

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 |11:00 – 12:30 | CVAR - Severis Foundation

 

"Όλοι οι κακοί χωράνε": Μουσική, τραγούδι, χορός, χρώμα και φως!

oloi kakoi xwrane

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, όχι μόνο θα συναντηθούμε με τους παραμυθένιους ήρωες, αλλά θα τους ανακαλύψουμε βαθύτερα. 

Η ενσυναίσθηση, η αποδοχή του λάθους και η αγάπη είναι τα συναισθήματα που θα βιώσουμε όλοι μαζί

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σαββατο, 6 Απριλίου 2024, στις 12:30 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

 

Mια περιπέτεια με δεινόσαυρους, πηλό και ατελείωτο παιχνίδι

safari

Ετοιμαστείτε για μια εκπληκτική περιπέτεια στο αποκλειστικό Dinosaurs Safari Adventure: Messy, Sensory & Clay Play! 

Στο TinyGiantsFun, πρωτοπόροι στα θεματικά Messy Plays στην Κύπρο, παρουσιάζουν αυτό το φανταστικό παιχνίδι!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 |10:30 - 11:45 | Δάλι, Λευκωσία

 

Tο Paradox Museum γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια προσφέροντας δωρεάν είσοδο για όλα τα παιδιά

paradox

Το Paradox Museum Limassol γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και προσφέρει δωρεάν είσοδο για όλα τα παιδιά το σαββατοκύριακο 6 & 7 Απριλίου.

Στην καρδιά της Λεμεσού, το Paradox Museum Limassol υποδέχτηκε τους πρώτους του  επισκέπτες το Μάρτιο του 2023 και υποσχέθηκε να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. Ένα χρόνο μετά, έχει ανατρέψει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση, προσφέροντας χαρά, γέλιο, εκπαίδευση και φανταστικές αναμνήσεις σε όλους. Το μουσείο προσφέρει μια παράδοξη εμπειρία μέσα από 50 οπτικά και διαδραστικά εκθέματα σχεδιασμένα για να ακονίσουν το μυαλό και να μπερδέψουν τα μάτια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σάββατο και Κυριακή, 6 & 7 Απριλίου 2024 | 11:00 - 13:00 | Paradox Museum Limassol

Πηγή φωτογραφιών

Loader