Σκέφτεστε τι να κάνετε το σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας; Έχουμε μια λίστα για σας

Σκέφτεστε τι να κάνετε το σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας; Έχουμε μια λίστα για σας

Ετοιμαστείτε για ευχάριστο χρόνο με όλη την οικογένεια

Παιδικές θεατρικες παραστάσεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια προσφέρουν στα παιδιά σας εκτός από χαρά, γέλιο και ξεγνοιασιά, γνώσεις και εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Θεατρική παράσταση “Ποντικομπουρμπουλήθρας”

ποντικακι

Ένα παιχνιδιάρικο θεατρικό έργο, γεμάτο χρώματα, δράση και περιπέτεια! Πρωταγωνιστές, ποιοι άλλοι; Τα ποντικάκια φυσικά, που ανυπομονούν να γνωρίσουν τα παιδιά σας.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 10:30 π.μ. | Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

 

Θεατρική παράσταση «Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι» 

1

H ομάδα «χρώματα» της Δανάης Χρίστου σε συνεργασία με το Θέατρο ένα, παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι» της Πωλίνας Θρασυβουλίδου.

Σάββατο & Κυριακή, 20 & 21 Απριλίου 2024 | 11:00 π.μ.| Θέατρο Ένα 

 

Ο Γουίνι το αρκουδάκι έρχεται στην Κύπρο!

gouini

Μια θεατρική διαδραστική  παράσταση που θα αφήσει χαρούμε όλα τα παιδιά! 

Είστε έτοιμοι να κάνετε κι εσείς μαζί με το γουρουνάκι, το ελεφαντάκι και τον τίγρη την πιο υπέροχη, φανταστική και αξέχαστη έκπληξη στο Γουίνι;”

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 | 11:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ. | Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 11:00 π.μ. & 3:00 μ.μ. | Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών (Μίκης Θεοδωράκης) 

 

Θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες»

gatos

Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι “Ο παπουτσωμένος γάτος” σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. 

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 | 11:00 μ.μ.| Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου

 

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Λάκης ο Κορδελάκης, ο δεινόσαυρος που φυσούσε πολύχρωμες κορδέλες»

lakis

Ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα, την ισότητα και την αποδοχή. 

Η περιπέτεια του ξεκινά όταν καταλαβαίνει ότι όλοι οι δεινόσαυροι του γένους Φωτόσαυρους βγάζουν φλόγες από το στόμα τους όταν φυσούν, εκτός από εκείνον. Την πρώτη του μέρα στη σχολή εκπαίδευσης δεινοσαύρων μαθαίνει πως η είσοδος επιτρέπεται αυστηρά μόνο σε δεινόσαυρους που βγάζουν φωτιά. Έτσι, ξεκινά για αυτόν ένα ταξίδι στο οποίο μαθαίνει πώς με τη δύναμη της θέλησης, της φιλίας και της αλληλοβοήθειας μπορούν να αλλάξουν όλα. Στην προσπάθειά του, ο Λάκης μαθαίνει πόσο σημαντική είναι η ευγένεια, η αποδοχή, η ισότητα και το πόσο απίθανο είναι τελικά το να είσαι ο εαυτός σου!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 | 16:00 | Πολυδύναμο Κέντρο Πάνω Πολεμιδιών 

Εκπαιδευτικό εργαστήρι Μελισσοκομίας για παιδιά 

melissokomio

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας Thalassa, προσκαλεί τους φίλους του, να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της μέλισσας, να φορέσουν στολή μελισσοκομίας και να κατασκευάσουν κεριά από κερί μέλισσα.

Ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι Μελισσοκομίας, με στόχο να συστήσει στα παιδιά τον κόσμο των μελισσών και να μάθουν τους λόγους για τους οποίους οι τελευταίες είναι απαραίτητες για το οικοσύστημα και τη ζωή στον πλανήτη.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίζονται σε 2 ομάδες αναλόγως ηλικίας:

Ομάδα παιδιών 5-8 ετών στις 10:00- 11:00

Ομάδα παιδιών 9-13 ετών στις 11:30- 12:30

Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες στο τηλέφωνο 23816366.

Κόστος συμμετοχής: €10

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 | 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. | Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας Thalassa

Σάββατο στο Μουσείο: «Το Μυστικό της Ρήγαινας»

mystiko

Μια υπέροχη ανάγνωση παραμυθιού στο CVAR. Η συγγραφέας Δήμητρα Χαραλάμπους θα αφηγηθεί στα παιδιά το νέο της παραμύθι με τίτλο «Το Μυστικό της Ρήγαινας», σε εικονογράφηση του Mike McLoughlin!

Οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν τις ιστορίες και τις περιπέτειες της αγαπημένης μας ηρωίδας και θα γνωρίσουν την εποχής των βασιλιάδων και των ιπποτών στην Κύπρο.

Μετά την ανάγνωση, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους σε ένα εικαστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι, ψάχνοντας και σχεδιάζοντας διάφορα στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία του παραμυθιού.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία μαζί σας.

Ηλικίες: 6-12 ετών

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά παιδί

Πληροφορίες & κρατήσεις: 22300991

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 | 11:00 – 12:30 | CVAR - Severis Foundation

Διαδραστική θεατρική παράσταση “Στο ροζ μου συννεφάκι” 

roz sinnefaki

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων 2024 για τον Απρίλιο, το Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, φέρνει κοντά μας μια ενδιαφέρουσα παιδική θεατρική παράσταση. 

Ένα μικρό κορίτσι στη προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες αυτού του κόσμου δημιουργεί το δικό της παιχνίδι: Το Ροζ συννεφάκι. Κάθε φορά που προσπαθεί να ξεφύγει όμως, ταξιδεύοντας με το ροζ συννεφάκι στον παραμυθένιο αυτό κόσμο της, ανακαλύπτει κρυμμένες δεξιότητες και κερδίζει γνώσεις που την κάνουν πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τους φόβους της στον πραγματικό κόσμο. Μια διαδραστική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με ένα πρωτότυπο κείμενο που καταφέρνει να θίξει σοβαρά θέματα περιθωριοποίησης και εκφοβισμού.

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 | 11:00 | Κτήριον 53 

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader