Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο

Αυτή την εβδομάδα το Top 10 του κυπριακού Netflix αλλάζει, με την κορυφή να δίνεται στην ελληνική μυθολογία και τον Jeff Goldblum ως Δία

Στις αρχές κάθε εβδομάδας, παρακολουθούμε το Top 10 του Netflix και σχολιάζουμε τις επιλογές των Κυπρίων συνδρομητών. Αυτή την εβδομάδα, το Top 10 του κυπριακού Netflix παρουσιάζει αλλαγές, με την ελληνική μυθολογία και τον Jeff Goldblum στο ρόλο του Δία να καταλαμβάνουν την κορυφή.

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 Scream VI

Το αρχικό Scream της επανεκκίνησης του franchise ήταν ζαμπόν δίχως λιπαρά. Η απουσία του Wes Craven ήταν εκκωφαντική. Στο VI, όμως, οι δημιουργοί αφήνουν τη δική τους σφραγίδα και κατασκευάζουν ένα άξιο Scream φιλμ. Άκου το αφιέρωμά μας στο καλύτερο, ίσως, slasher franchise παρακάτω:

#4 Incoming

Όταν ο Dave και ο John Chernin, οι σκηνοθέτες της ταινίας, ήταν παιδιά, ο γείτονάς τους διοργάνωσε ένα πάρτι. «Θυμάμαι ότι εγώ και ο Dave καθόμασταν στο παράθυρο με τα φώτα σβηστά και κοιτάζαμε έξω στην αυλή αυτό το άγριο πάρτι στο σχολείο της διπλανής πόρτας και σκεφτόμασταν ότι αυτό είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ», λέει ο John στο Tudum. Δύο δεκαετίες αργότερα, οι αδελφοί σεναριογράφοι-σκηνοθέτες διοργανώνουν το δικό τους πάρτι – και είμαστε προσκεκλημένοι.

Το Incoming είναι η ιστορία μιας νύχτας στη ζωή μιας παρέας πρωτοετών λυκείου, των πάρτι που διοργανώνουν και του χάους που ακολουθεί. Η ταινία τους δεν έχει αιχμή, αλλά έχει αρκετά αστεία σημεία.

#3 Minions: Rise of Gru

Σίκουελ του Minions (2015), πρίκουελ του Despicable Me (2010) και η 5η συνολικά ταινία του Despicable Me franchise, είναι μία ξενάγηση στα παιδικά χρόνια του Gru και τα πρώτα του βήματα ως υπερ-κακός, με τα πιστά Minions πάντα στο πλευρό του.

#2 The Union

Ο Mike, ένας προσγειωμένος οικοδόμος, μπαίνει στον κόσμο των σούπερ κατασκόπων και των μυστικών πρακτόρων, όταν η κοπέλα του από το λύκειο τον στρατολογεί σε μια αποστολή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υψηλού κινδύνου.

Η χημεία του Mark Wahlberg με τη Halle Berry είναι ζωντανή, δεν φτάνει όμως για να σώσει την παρτίδα.

#1 The Deliverance

Ο Lee Daniels σκηνοθετεί την Andra Day και την Glenn Close σε μία ιστορία εξορκισμού που περιλαμβάνει μελόδραμα μαζί με, θεωρητικά, τρόμο.

Το πρότζεκτ είχε ανακοινωθεί δέκα χρόνια πριν, όταν ο Daniels είχε δηλώσει πως αναλάμβανε ένα κινηματογραφικό έργο βασισμένο στην πραγματική υπόθεση της Latoya Ammons, μίας ανύπαντρης μητέρας που ισχυριζόταν ότι το σπίτι της ήταν στοιχειωμένο, ότι τα παιδιά της είχαν καταληφθεί από κακά πνεύματα και ότι χρειαζόταν εξορκισμό. Η προκύπτουσα, λοιπόν, ταινία είναι ανόητη, μέτρια και δεν θα σε τρομάξει, αλλά τουλάχιστον μπορεί να εμπνευστείς για καμιά αποκριάτικη στολή.

Το υπόλοιπο Top 10 ταινιών στο Netflix: #10 Night School, #9 (Un)Lucky Sisters, #8 Saving Bikini Bottom, #7 Ferdinand, #6 Breaking.

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 Worst Ex Ever

Η σειρά-ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ενδοοικογενειακή κακοποίηση μέσα από συγκλονιστικά αληθινά σενάρια, καταδεικνύοντας πόσο εκπληκτικά εύκολο είναι να βρεθεί κανείς παγιδευμένος σε μία σχέση τέτοιων χαρακτηριστικών, αλλά και το πώς τα θύματα έχουν βρει τρόπους να απελευθερωθούν από αυτές. Η παραγωγή είναι της Blumhouse Productions που έχουν κάνει επίσης το Worst Roommate Ever για το Netflix.

#4 Breathless

Και εκεί που είχαμε έλλειψη ιατρικών δραμάτων για κάποια έτη, ξαφνικά δεν ξέρουμε πού να τα βάλουμε. Το Breathless από τον Carlos Montero, είναι ένα τυπικό τέτοιο δράμα, με εξαντλημένους, όμορφους νεαρούς ειδικευόμενους, εξίσου όμορφους επιμελητές γιατρούς γεμάτους αλαζονεία για την ικανότητά τους να παίζουν τον θεό με τις ζωές των ανθρώπων, αυθάδεις νοσοκόμους, εκνευρισμένους διοικητικούς υπαλλήλους – όλα είναι μέσα.

#3 The Accident

Καθώς μία παρέα ετοιμάζεται για ένα πάρτι γενεθλίων σε αυτή τη νέα ισπανική σειρά του Netflix, ένας από όλους περιμένει ένα τηλεφώνημα που υπόσχεται μεγάλες δουλειές, χωρίς να γνωρίζει ότι θα φέρει μαζί και απροσδόκητα μεγάλη θλίψη. Το τραγικό ατύχημα που θα συμβεί θα αλλάξει ριζικά τις ζωές τριών οικογενειών, πυροδοτώντας ένα τρομερό σπιράλ ενοχής, μνησικακίας και βίας, που θα τους οδηγήσει να εξερευνήσουν τα απώτατα όρια του πόνου, της αντοχής και της συγχώρεσης.

Ή έτσι έστω θέλει να φαντάζεται η σειρά, που ανοίγει πάρα πολλά μελοδραματικά μέτωπα από το πρώτο επεισόδιο χωρίς να μας αφήσει πρώτα να ζήσουμε με τους χαρακτήρες της.

#2 Emily in Paris

Η τσιχλοφουσκότερη σειρά του Netflix επανήλθε. Κλείσε τον εγκέφαλό σου και απόλαυσε. Έχει ήδη ανανεωθεί για 5η σεζόν.

#1 Kaos

Από το Jurassic Park μέχρι τα memes του Super Bowl, ο Jeff Goldblum είναι, για πολλούς, η κορυφή του κούλνες. Τι θα γινόταν όμως εάν ήταν η κορυφή των πάντων; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει το KAOS, η νέα σειρά από τον δημιουργό του The End of the F***ing World, Charlie Covell, που τοποθετεί τον Goldblum στην κορυφή του Ολύμπου. Το δράμα που τώρα προβάλλεται στο Netflix ανατρέπει την ελληνική μυθολογία σε μία σύγχρονη εκδοχή, και όλα αυτά με τον Δία του Goldblum, τον αδίστακτο βασιλιά των θεών, στο επίκεντρο.

Το υπόλοιπο Top 10 σειρών στο Netflix: #10 Terminator Zero, #9 Love Next Door, #8 IC814, #7 LOST, #6 Mermaid Magic.

Loader