10 +1 θεατρικές παραστάσεις που έρχονται για τα παιδιά

10 +1 θεατρικές παραστάσεις που έρχονται για τα παιδιά

Όσες θα απολαύσουμε το σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες

Πέραν από το θέατρο για τους μεγάλους, υπάρχουν και διάφορες θεατρικές παραστασεις για τα παιδιά. Έργα τα οποία αγαπήθηκαν μέσα από παραμύθια «ζωντανεύουν» στη σκηνή για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές στα παιδιά και να τα κάνουν να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το θέατρο. Πιο κάτω, θα βρεις μερικές παραστάσεις που θα απολαύσουμε αυτό το σαββατοκύριακο αλλά και τους υπόλοιπους μήνες για να πας παρέα με τα παιδιά σου.

«To μαγεμένο δέντρο» από την Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου - Kάθε Κυριακή 

.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλες τις ηλικίες, γεμάτη χορό, τραγούδια, περιπέτεια και δράση που με το χιούμορ, την ευαισθησία, τις εκπλήξεις και τις μαγικές της εικόνες θα αποτελέσει μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, ένα ονειρικό ταξίδι εμπειριών και συναισθημάτων.

Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Ευγένιου Σβάρτς, μια μάνα, η Βασιλική, ψάχνοντας να βρει το χαμένο της γιο, το Νικόλα, καταφθάνει σε ένα απόκοσμο δάσος. Εκεί μαθαίνει πως η κακιά μάγισσα Γιαγκά έχει μεταμορφώσει το Νικόλα σε δέντρο. Διατηρώντας την αισιοδοξία και την πίστη της και έχοντας στο πλευρό της το μικρότερο της γιο Γιάννο και τρεις απροσδόκητους φίλους, έναν αρκούδο, ένα σκύλο και μία γάτα, η Βασιλική πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη της την εφευρετικότητα για να νικήσει την πονηρή μάγισσα και να απελευθερώσει το παιδί της. Στο τέλος η Βασιλική ανακαλύπτει πως η μόνη δύναμη που χρειάζεται για να λύσει τα μάγια είναι η αστείρευτη μητρική της αγάπη.

Η τρυφερή ιστορία του «Μαγεμένου Δέντρου» εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση, την ενσυναίσθηση και την δικαίωση της αληθινής φιλίας και αγάπης. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του έργου βλέπουμε πως όταν υπάρχει αφοσίωση, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και πείσμα, το καλό και το δίκαιο θα θριαμβεύσουν. 

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή/Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΥΚΑΡΙΔΟΥ 

Σκηνικά/Κοστούμια: ΜΑΡΙΖΑ ΠΑΡΤΖΙΛΗ

Μουσική: ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑ

Χορογραφίες: ΕΥΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Κίνηση: ΑΝΤΡΕΙ ΚΡΟΥΠΑ

Σχεδιασμός Φωτισμού: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΡΤΑΡΗΣ

Μακιγιάζ: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΣΤΕΛΛΑ ΤΕΜΠΡΙΩΤΗ

Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

Σχεδιασμός Αφίσας: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

Trailer παράστασης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΗΣ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ

Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: ΜARTIN MEASON

Κατασκευή Σκηνικού: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ , ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΙΣΙΕΛ, ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΑΝΑΓΙΩΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ.

Πρεμιέρα:

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ -  Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, 11.00 το πρωί. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

• ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Σατιρικό Θέατρο 

Κάθε  ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00 το πρωί. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:  €12

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com / SoldOut Tickets  

Πληροφορίες/Κρατήσεις/Εισιτήρια:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940, 22421609

«Η Παναγία των Παρισίων» στο Θέατρο Δέντρο - Κάθε Κυριακή

.

Το αριστουργηματικό έργο του Βίκτωρ Ουγκώ «Η Παναγία των Παρισίων» διασκευάζει για παιδιά το Θέατρο Δέντρο, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Λούρα. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας, με φόντο το μαγικό σύμπαν του Καθεδρικού Ναού του Παρισιού, την περίφημη Νοτρ Νταμ. Μια πραγματική δοσμένη θεατρικά παράσταση, με ζωντανή ορχήστρα για παιδιά, τραγούδια, χορό και υποκριτική. Γεμάτη με ουσιαστικές μορφές πραγματικών σχέσεων σε μια πραγματική ζωή. Μια διασκευή του κλασικού μύθου όπου τα παιδιά παρέα με την ιστορία αναζητούν με τους ηθοποιούς την έννοια της αγάπης την έννοια της ελευθερίας την έννοια της πραγματικής χαράς.  

Σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια, Κατερίνα Λούρα, η διασκευή του κλασικού αριστουργήματος «Η Παναγία των Παρισίων» δίνει την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να σχηματίσουν άποψη για τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ευρώπη και ειδικότερα το Παρίσι τον 15ο αιώνα. «Μέσα από αυτή την παρατήρηση έρχονται σε επαφή με διαχρονικά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η αδικία, η φτώχεια, η κατάχρηση της κρατικής εξουσίας, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο στιγματισμός ανθρώπων και η απόρριψη. Μα πάνω απ’ όλα αντιλαμβάνονται πως η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που έχει ανάγκη να νιώσει ο κάθε άνθρωπος. Η αγάπη είναι αυτή που απλώνεται σε όλο το έργο στις διάφορες μορφές της: μητρική, φιλική, έρωτας.»

Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία: Λάζαρος Λαζάρου

Μουσική: Kυριακή Ιακωβίδου

Σκηνικά-κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Γωγάκης

Παίζουν: Κίκης Κακουλλής, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Κρίστη Χαραλάμπους, Κατερίνα Λούρα

Ορχήστα: Κυριακή Ιακωβίδου (πιάνο), Μάριος Σολωμού (ντραμς)

Παραστάσεις

Λευκωσία, Θέατρο Δέντρο. Πρεμιέρα Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 11π.μ. Παραστάσεις: 10 μόνο παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11π.μ. soldouttickets.com.cy, καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, για παιδιά» - 15 & 16 Οκτωβρίου

.

Η πρωτότυπη διασκευή του πασίγνωστου έργου του Άγγλου συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ πραγματεύεται με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τον έρωτα τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να ζήσουν όπως επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλει η κοινωνία.

Ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών, με μια μεγάλη δόση μαγείας, καθώς ξωτικά και νεράιδες του δάσους συμμετέχουν σε αυτό. Με φρέσκια διάθεση και χιούμορ, ο Κώστας Σιλβέστρος διασκευάζει το εμβληματικό έργο, για να το συστήσει σε νεαρούς θεατές. Μια ομάδα κορυφαίων δημιουργών, με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, συνθέτουν επί σκηνής ένα… όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ευελπιστώντας να κερδίσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος | Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου | Στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου | Κίνηση: Φώτης Νικολάου | Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου | Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης | Βοηθός σκηνοθέτη - Φωνητική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου | Μουσικοί επί σκηνής: Ανδρέας Μιχαλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Βασιλείου (headpan, κρουστά). Ηθοποιοί: Γιώργος Ευαγόρου, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Έλενα Καλλινίκου, Μάριαν Κυπριανού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Izel Seylani, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Παραστάσεις:

15 & 16.10.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 17:00 Eισιτήρια εδώ

«Νιάου – Νιάου στα κεραμίδια» σε Λευκωσία και Λεμεσό - 15, 16, 22 και 30 Οκτωβρίου & 6 Νοεμβρίου

''

 

Το νέο παιδικό έργο, ένα πρωτότυπο παιδικό έργο, από την παιδική σκηνή Θέατρο Βεστιάριο που έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Ένα μαγικό παραμύθι σε ιδέα – σενάριο και σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιάννη Σπανού, με εμπειρία στο παιδικό θέατρο να μετράει δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια, με παραστάσεις παιδικών παραστάσεων. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν μαζί με όλα τα γατιά μα και με υπέροχα σκυλιά στον μαγικό κόσμο τους και θα γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο γάτο Πούμπη με την γατούλα του Ροζούλα όπου κι οι δυο μαζί θα προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν τον κόσμο όλο και να φέρουν την αγάπη παντού!

Ένα αλλιώτικο παραμύθι για όλους!! Μια ιστορία για την αγάπη, την διαφορετικότητα, την αλληλοβοήθεια, την αγκαλιά. Παίζουν: Γιάννης Σπανός , η Φωτεινή Γεωργίδη, ο Πέτρος Τίγρης, ο Χρήστος Κυριάκου, η Λίλη Άσπρου και η Αφροδίτη Σπανού Λοίζου. 

Παραστάσεις:  Σάββατο 15, 22 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ, Κυριακή  16, 30 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 10.30 μ.μ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Κρατήσεις: 96403029. 

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» Θέατρο Piccolo - 22, 23, 29 και 30 Οκτωβρίου

''

 

Το ξεχωριστό έργο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ φέρνει το Θέατρο Piccolo για πολλές εμφανίσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή . Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που έχει συνεπάρει μικρούς και μεγάλους δίνοντας μαθήματα ζωής μέσα από ένα μοναδικό τρόπο. Στο θέατρο θα απολαύσουμε τον Μάριο Στυλιανού, την Αθηνά Σάββα και τη Βασιλική Ανδρέου. Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Info:

Παραστάσεις: Σάββατο στις 15:30 ,  22/10, 29/10

Κυριακή στις 11:00 , 23/10, 30/10

Στο Flea Theatre (Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί)

Για κρατήσεις: 94409100.

«Τετράδυμοι» - Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας - 22 Οκτωβρίου

.

Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία, που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός.

Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιoς τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του, αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 16.30

Κρατήσεις / Πληροφορίες: Στα τηλέφωνα 99485083 και 22270420.

«Ο Καραγκιόζης Δάσκαλος» στο Θέατρο Σκιών - 21 Οκτωβρίου

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του ελληνικού θεάτρου σκιών, «Ο Καραγκιόζης Δάσκαλος» έρχεται στο κινηματοθέατρο μας για μικρούς και μεγάλους!

Ο Καραγκιόζης, αυτή τη φορά, αναλαμβάνει το ρόλο του δασκάλου και παρουσιάζεται στον Πασά ως μορφωμένος ενώ στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει γράμματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει τον κόσμο άνω κάτω και να ρεζιλεύει τον Πασά. Εκείνος, ωστόσο, καταφέρνει για άλλη μια φορά να γλιτώσει την τιμωρία με το πανούργο μυαλό του και το αστείρευτο χιούμορ του.

Η παράσταση είναι διασκευασμένη από τους Χαράλαμπο, Έλενα & Αντρέα Χαραλάμπους και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Κινηματοθέατρο στα Λύμπια.

Είσοδος για ενήλικες: 7 ευρώ

Είσοδος για παιδιά: 5 ευρώ

Προκράτηση θέσεων/ Πληροφορίες: 99699816 

«Το Θαυμαστό Ταξίδι του Σκιάχτρου » - Πρεμιέρα 22 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πάφο 

Μία μουσικό- κουκλοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με την τεχνική του επιτραπέζιου κουκλοθεάτρου, βασισμένη στο βιβλίο του L. Frank Baum «Ο θαυμαστός μάγος του Οζ», σε μία διαφορετική εκδοχή, διασκευή.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το σκιάχτρο ξεκινάει το θαυμαστό του ταξίδι προς το Μεγάλο Μάγο Οζ, ελπίζοντας να του δώσει μυαλό. Ένα ταξίδι γεμάτο ομορφιά, τραγούδι, γέλιο, κίνδυνο και περιπέτεια. Ένα ταξίδι στην αυτογνωσία και τη δύναμη της θέλησης. Δίνοντας το μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή του, όταν το θελήσει πραγματικά.

Περίληψη:

Το Σκιάχτρο προσπαθεί να τρομάξει τα πουλιά, αφού για αυτό τον έχει φτιάξει ο αγρότης, χωρίς να τα καταφέρνει. Στεναχωριέται που δεν είναι καλό Σκιάχτρο, όμως τα πουλιά του εξηγούν πως δεν τα καταφέρνει γιατί δεν έχει μυαλό και ο μόνος που μπορεί να το βοηθήσει είναι ο μεγάλος μάγος του Οζ. Μόνο αυτός μπορεί να του δώσει μυαλό αρκεί να ταξιδέψει στη Σμαραγδένια Πολιτεία ακολουθώντας το κίτρινο μονοπάτι.

Πράγμα αδύνατο αφού είναι κρεμασμένο σε κοντάρι. Για καλή του τύχη όμως τον συναντάει η Ντόροθυ, ένα κορίτσι από το Κάνσας που ο κυκλώνας το έφερε σε αυτή την όμορφη χώρα, μη ξέροντας που είναι θέλει να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα της. Και μαζί παίρνουν το δρόμο για την Σμαραγδένια Πολιτεία. Στο ταξίδι τους συναντούν τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο που θέλει μια κανονική καρδιά για να μπορεί να αγαπά και ένα δειλό Λιοντάρι που θέλει θάρρος για να γίνει βασιλιάς των ζωών κι όλοι μαζί ακολουθούν το κίτρινο μονοπάτι προς την Σμαραγδένια Πολιτεία και τον μάγο του Οζ...

Συντελεστές:

Διασκευή κειμένου- σκηνοθεσία : Λουκία Αντωνίου

Επιμέλεια κειμένου: ομάδα ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες

Μουσική- Στίχοι: Δημήτρης Σπύρου

Κούκλες- σκηνικά: Λουκία Αντωνίου

Παίζουν- εμψυχωτές κούκλας : Άντρεα Αγαθοκλέους, Γρηγόρης Πετρή, Μαρία Κωνσταντίνου, Λουκία Αντωνίου.

Παραστάσεις:

Πάφος: Σάββατο 22 Οκτωβρίου ώρα 18:00, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Λάρνακα: Κυριακή 23 Οκτωβρίου ώρα 11:00, Κινηματοθέατρο Καλλιθέα

Λευκωσία: Σάββατο 5 Νοεμβρίου ώρα 16:00 και Κυριακή 6 Νοεμβρίου ώρα 11:00 ARTos HOUSE

Λεμεσός: Σάββατο 12 Νοεμβρίου ώρα 16:00 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου ώρα 11:00 Παλιό Ξυδάδικο

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €8 προπώληση Προπώληση εισιτηρίων www.tickethour.com.cy Πληροφορίες στο 99554078

«Γουρουνιάσματα» - Πρεμιέρα 13 Νοεμβρίου

Το βραβευμένο παιδικό μιούζικαλ από τον ΘΟΚ στην κατηγορία «Καλύτερη παράσταση Παιδικού/Νεανικού έργου» για τη διετία 2011-2013, επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια για να αγγίξει ξανά της καρδιές των μικρών… και όχι μόνο θαυμαστών του.

Το μιούζικαλ που προωθεί την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τη συγχώρεση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό ζωντανεύει στη σκηνή ξανά μέσα από τους γνωστούς πια χαρακτήρες του. Ένα μιούζικαλ που καλλιεργεί μια κουλτούρα αποδοχής και εγκαινιάζει την παιδεία των νέων του αύριο θέτοντας στο επίκεντρο τη διαφορετικότητα και τις εξατομικευμένες ευαισθησίες και ανάγκες του κάθε παιδιού, το οποίο καλείται σε έναν ανταγωνιστικό και ραγδαίως μεταβαλλόμενο περιβάλλον να χαράξει το δικό του δρόμο, μέσα από τα ταλέντα και τις δεξιότητές του.

Ο Άλεξ Παναγή υπογράφει τη μουσική, οι Κατερίνα Α. Χριστοφίδου και η Αίγλη Σπυριδάκι έχουν δημιουργήσει το σενάριο, με την Αίγλη Σπυριδάκι να αναλαμβάνει και πάλι τη σκηνοθεσία, ενώ ο Σταύρος Σταύρου υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών. Χορογράφος της μοναδικής αυτής παράστασης αναλαμβάνει ξανά ο Χάρης Σάββα. Σκηνικά Σόσε Εσκιτζιάν και κουστούμια Ταμάρα Τανακίδου που συμπληρώνονται υπέροχα με το video art του Γιώργου Αλεξάνδρου.

Πρόκειται για την ομάδα που πρωτοεμπνεύστηκε και πρωτοϋλοποίησε το επιτυχημένο μιούζικαλ και γι’ αυτό η αναμονή για την επανεμφάνισή του στη σκηνή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Με ζωντανή ορχήστρα (Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Μαρίνος Κάσσινος, Άγγελος Μιχαηλούδης και Άγγελος Χεϊπέλογλου), καταπληκτικά πρωτότυπα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση, με υπέροχα σκηνικά, κουστούμια, με εντυπωσιακούς φωτισμούς και εφέ αλλά και με μια ομάδα υπερταλαντούχων ηθοποιών και τραγουδιστών (Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ηλιάνα Κάκκουρα, Μυρτώ Μελετίου, Άντρη Αγγελίδου, Ριάνα Αθανασίου), τα «ΓΟΥΡΟΥΝΙΑΣΜΑΤΑ» υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς και μεγάλους φίλους.

Οι παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, με εξαίρεση κάποιων παραστάσεων που θα γίνουν στην Λεμεσό και Πάφο.

Στόχος των συντελεστών είναι η επαναφορά μιας παράστασης η οποία έσπασε κάθε αναμενόμενο ρεκόρ σε προσέλευση και πωλήσεις, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει χαρακτηριστικά ποιότητας και επιπέδου που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κοινού της, διασκεδάζουν και ψυχαγωγούν τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν πρόκληση και διεγείρουν το μυαλό και τις αισθήσεις τους.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βερν από τον ΘΟΚ - πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου

Ξεκίνησαν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 οι πρόβες για την φετινή παραγωγή της Σκηνής 018 Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν, και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Μάριου Κακκουλή.

Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών ζωντανεύει την περιπέτεια του Φιλέα Φογκ, ως ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και την ομορφιά του κόσμου. Η παραγωγή θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου 2022.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα. 

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική. 

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Ταυτότητα Παράστασης 

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου

Κινησιολογία: Φώτης Νικολάoυ

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου,  Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη 

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Από 20 Νοεμβρίου 2022

και κάθε Κυριακή στις 10:30

Πληροφορίες

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

και στην ιστοσελίδα www.thoc.org.cy 

«STILL!»  στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας -  27 και 28 Δεκεμβρίου 

''

 

Γιορτάστε τα φετινά Χριστούγεννα με την επιτυχία του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2021 «STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο». Έχοντας ενθουσιάσει 6000 μικρούς και μεγάλους, η επιτυχημένη παραγωγή του Φεστιβάλ, από μια πολυβραβευμένη ομάδα δημιουργών, κλείνει το 2022 με δύο τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία.

Θέμα του έργου η φιλία ανάμεσα σε ένα κυνηγημένο από τον πόλεμο κορίτσι και σε ένα άγαλμα-στρατιώτη, υμνώντας την ειρήνη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης.  Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος και ο χορογράφος Παναγιώτης Τοφή συνθέτουν από κοινού την παράσταση παρασυρόμενοι από την ιστορία που επινόησε ο στιχουργός Σταύρος Σταύρου.  Με όχημά τους την πρωτότυπη μουσική του κορυφαίου Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, δημιουργούν μια πανδαισία μουσικών, εικόνων και χρωμάτων.

Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών, που μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε εθνικότητας. Ο λόγος δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού η γλώσσα που χρησιμοποιείται στην παράσταση είναι φανταστική, που ο Σταύρος Σταύρου έχει επινοήσει ειδικά για την παράσταση.  

Υπόθεση

Ένα κορίτσι σε μια βάρκα ξεκινάει το ταξίδι του προς το άγνωστο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου. Βρίσκει καταφύγιο σε μια άγνωστη χώρα και ξεκουράζεται σε ένα παγκάκι, κάτω από ένα άγαλμα-στρατιώτη. Πολύ σύντομα μια τρελή αποκάλυψη ανατρέπει τα πάντα: πρόκειται για ένα άγαλμα που έχει ζωή! Μπορεί άραγε ένα άγαλμα και ένα κορίτσι να γίνουν φίλοι παντοτινοί και να γυρίσουν μαζί τον κόσμο; Μπορεί το κορίτσι να μάθει στο άγαλμα πώς είναι να ζεις αληθινά και να το πείσει να αφήσει από το χέρι του για πάντα το σπαθί που κρατάει;

Η ταυτότητα της παράστασης 

Ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Κώστας Σιλβέστρος- Παναγιώτης Τοφή

Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου

Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Σχεδιασμός προβολών: Άννα Φωτιάδου

Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός σκηνοθέτη/φωνητική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου

Ερμηνεύουν: Αντρέας Κουτσόφτας, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονι Παπαμιχαήλ

Μουσικός επί σκηνής: Ανδρέας Μιχαλόπουλος

 

Παραστάσεις στις 27 & 28 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Εισιτήρια θα βρεις εδώ

Loader