10 παιδικές παραστάσεις που θα απολάυσουν οι μικροί μας φίλοι τον Μάρτιο

10 παιδικές παραστάσεις που θα απολάυσουν οι μικροί μας φίλοι τον Μάρτιο

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με εξαιρετικά έργα

Πολλές είναι οι παιδικές παραστάσεις που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι, τον Μάρτιο. Πιο κάτω θα βρεις διάφορες επιλογές για τα παιδιά, μοναδικά θεατρικά έργα που θα ζωντανέψουν στη σκηνή και θα χαρίσουν χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

"Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον" - Κάθε Κυριακή στο  Θέατρο Αποθήκες

Η παραγωγή του Θεάτρου Βαλίτσα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου και εμπνέεται από την ποιητική και γεμάτη ευαισθησία νουβέλα του Ρίτσαρντ Μπαχ, Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, μεταφέροντας μηνύματα για την αγάπη, τη συγγνώμη, την αναζήτηση, την πίστη στα όνειρα, την καλοσύνη που κρύβεται σε κάθε ανθρώπινη ψυχή και πολλά άλλα.

Το Θέατρο-Βαλίτσα είναι μια ευέλικτη παραγωγή του ΘΟΚ που σχεδιάζεται ειδικά για να μπορεί να φιλοξενηθεί σε χώρους σχολείων (σχολικές αίθουσες, αίθουσες εκδηλώσεων, θεατρικές αίθουσες, κ.ά.), δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο μιας θεατρικής παράστασης χωρίς να μετακινηθούν από το χώρο τους. Παράλληλα, η παραγωγή έχει προγραμματίσει επιπλέον τακτικές παραστάσεις για το κοινό. 

Σκηνοθέτης, συντελεστές και ηθοποιοί παρουσιάζουν τα πολλαπλά νοήματα του μοναδικού έργου του Μπαχ, επιθυμώντας να ενθαρρύνουν τους νεαρούς θεατές να ανακαλύψουν τις δικές τους δυνατότητες και δυναμικές.

Υπόθεση έργου

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που δεν είναι ένας γλάρος όπως οι άλλοι. Μοναδικό του πάθος είναι να μπορεί να πετάει ψηλότερα και γρηγορότερα, ώστε να είναι ελεύθερος. Όμως αυτή του η επιθυμία, καθώς ο ίδιος δεν αρκείται στο να πετάει για να τραφεί, δεν ικανοποιεί την κοινότητα των γλάρων.

Καταδικασμένος, στην εξορία, μόνος, αλλά χωρίς φόβο, ο Ιωνάθαν συνεχίζει τις προσωπικές ανακαλύψεις του. Το μόνο που τον στενοχωρεί είναι ότι δεν μπορεί να τις μοιραστεί με άλλους, μέχρι τη μέρα που γνωρίζει μια ομάδα γλάρων. O Ιωνάθαν θα καταφέρει να σπάσει τις αλυσίδες που φυλακίζουν το σώμα και τις σκέψεις του και να πετάξει όσο πιο μακριά το επιθυμεί. Μια ιστορία-ύμνος στην ελευθερία, στην προσπάθεια, στη διεκδίκηση της επιθυμίας και της αυτοολοκλήρωσης.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος Ανδρονίκου

Μουσική: Στέλιος Πισής

Σκηνικά-Κοστούμια: Τζούλια Γεωργιάδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη-Διασκευή-Κίνηση: Καλλιόπη Σίμου

Παίζουν: Ανδρέας Μακρής, Πέννυ Φοινίρη

Παραστάσεις για το κοινό 

Λευκωσία 

Θέατρο Αποθήκες

Από Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00

και κάθε Κυριακή στις 17:00 (1η παράσταση) και στις 19:00 (2η παράσταση)

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Κυριακή  26 Μαρτίου 2023 στις 19:00 (ελληνικά)          

Κυριακή  2 Απριλίου 2023 στις 19:00  (αγγλικά και τουρκικά)          

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμή Εισιτηρίου

€6 

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις

Πληροφορίες / Κρατήσεις: τηλ. 22864330

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους 

«Beauty and the Beast» Πρεμιέρα Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία

.

Η Ακαδημία Χορού Αντιγόνη Τασουρή σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΜΟΡΦΗ», παρουσιάζει στις 10, 11 και 12Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου το μιούζικαλ «Βeauty and the Beast» για 5 μόνο παραστάσεις. 

Ένα υπερθέαμα επί σκηνής με επαγγελματίες ηθοποιούς καιεπαγγελματίες χορευτές και με τη συμμετοχή των μαθητών της Ακαδημίας.  Το θέαμα γίνεται ακόμα πιο φαντασμαγορικό με τα επιβλητικά σκηνικά και με τα υπέροχα κοστούμια.  Ηπρωτότυπη μεταφορά του παραμυθιού στη σκηνή, μαζί με τις υπέροχες χορογραφίες και το ζωντανό τραγούδι, κάνουν την  παράσταση ένα υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς είτε μικρός είτε μεγάλος. 

 

Συντελεστές:

Θεατρική Διασκευή και Σκηνοθεσία:​Νεοκλής Νεοκλέους

Καλλιτεχνική επιμέλεια/Χορογράφος:​Αντιγόνη Τασουρή

Μουσική Διεύθυνση & Διδασκαλία:​Χριστίνα Αργύρη

Χορογραφίες:​Αντιγόνη Τασουρή, Σταυρίνα Κούσπαρου

​Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, John Olariou

Στίχοι Tραγουδιών:​​Σταύρος Σταύρου

Music Production:​Νικόλας Ντίμας

Σκηνικά:​Σκηνοτεχνική Λτδ 

Κοστούμια:​Έλενα Xρυσοστόμου

Φροντιστήριο-Ειδικές Κατασκευές:​Μαρία Νεοκλέους, Μichelle Ιωαννίδου, 

Jacky Παναγή

Σχεδιασμός Φωτισμών:​Καρολίνα Σπύρου

Σχεδιασμός Ήχου:​​Ανδρέας Γιωργαλλής

Υπεύθυνη Ήχου:​Κατερίνα Ιωάννου

Διευθυντής Σκηνής:​Παναγιώτης Λουκά

Βοηθός Σκηνής:​Μόνικα Χατζηβασιλείου

Graphic Designer:​Γιώργος Αλεξάνδρου

Συντονισμός/Οργάνωση Παραγωγής:​Μαρία Παπαπέτρου

Ηθοποιοί:

Χρήστος Γρηγοριάδης, Γρηγόρης Γεωργίου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Κονόμου, Άντρη Κούκου, Άρης Κυπριανού, Στέλλα Φιλιππίδου, Πολύκαρπος Σολωμού, Βικτώρια Σαββίδου και η μικρή Θέσια Δημητροπούλου

Χορευτές:

Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, Σταυρίνα Κούσπαρου, Αυγή Μιχαήλ, Άντρεα Νικολάου,

John Olariu, Τατιάνα Παπαδοπούλου, Aντώνης Αντωνίου, Αβραάμ Θωμά, Σάββας Σάββα. 

Συμμετέχουν και χορευτές/παιδιά της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Πεντάμορφη και το Τέρας (πρωτότυπος τίτλος: Beauty andthe Beast) είναι μια αισθηματική- μουσική ιστορία φαντασίας για μικρούς και μεγάλους (θεατές), και αυτή η ιστορία μαςταξιδεύει ακολουθώντας το υπέροχο ταξίδι της Μπελ, μιας πανέμορφης και ανεξάρτητης νεαρής κοπέλας, που φυλακίζεται από ένα Τέρας στο μαγεμένο κάστρο του. Παρά τους φόβους της, γίνεται φίλη με τα μαγεμένα πράγματα που ζουν στο κάστρο, όπως το ρολόι, το κηροπήγιο και τη τσαγέρα, τα οποία κάποτε ήταν οι υπηρέτες που δούλευαν εκεί. 

Επίσης σιγά, σιγάμαθαίνει πώς να κοιτά πίσω από την απόκοσμη και τρομακτικήπαρουσία (εξωτερική εμφάνιση) του Τέρατος, ανακαλύπτοντας την ευγενική καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του.Κατά την εξέλιξη της ιστορίας σταδιακά αναπτύσσεται μεταξύ τους (της Πεντάμορφης- Μπελ και του Τέρατος) το αίσθημα της αγάπης και του έρωτα. Επίσης μαθαίνει η Μπελ ότι το Τέρας,ήταν κάποτε ένας πλούσιος Πρίγκιπας, ιδιοκτήτης του μαγεμένου κάστρου και της γύρω περιοχής, τον οποίο έχει καταραστεί μια μυστηριώδης μάγισσα, μαζί με τους υπηκόους του και τους έχει μεταμορφώσει στη μορφή που έχουν τώρα ως τιμωρία για την αλαζονεία και την αναλγησία τους. Όμως η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα όταν εμφανίζεται και ο Γκαστόν, ένας ναρκισσιστής κυνηγός, ο οποίος ψάχνει να βρει απεγνωσμένα την Μπελ αφού την διεκδικεί για σύζυγο του και έχει πάθει εμμονή μαζί της. Όμως η Μπελ προσπαθεί να τον αποφύγει γιατί δεν της αρέσει καθόλου ο εγωιστικός, εγωκεντρικός τουχαρακτήρας, και ο άσχημος τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στους ανθρώπους. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αποφύγει η Μπελ, είναι η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μνηστήρων του Τέρατος και του Γκαστόν.

5 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ:  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στις 19:30

Άλλες Παραστάσεις:

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 16:00 και στις 19:30

Τιμή Εισιτηρίου:   Πλατεία & 1ο Θεωρείο: €20,00 /  Εξώστης: €15,00

Κυριακή 12 Μαρτίου 20203 στις 11:00 και στις 17:30  

 Σ’ αυτές τις παραστάσεις συμμετέχουν και τα παιδιά της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή

Τιμή Εισιτηρίου για τις παραστάσεις στις 12/3/2023:  €15,00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.tickethour.com.cy    και στα καταστήματα ΑCS Courier 

«Το φανταστικό Τσίρκο» - 12 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό 

Η ομάδα ''Χρώματα'' της Δανάης Χρίστου παρουσιάζει ''Το φανταστικό της Συμφοράς''! Ένας παραμυθάς.... και ένα λιοντάρι αλλιώτικο, που δεν του αρέσει να τρομάζει τα παιδιά, αλλά να χορεύει και να τραγουδά. 

Πείθει λοιπόν τον παραμυθά να διηγηθεί ένα παραμύθι με ένα λιοντάρι που κάνει αστεία και γκριμάτσες , μια αρκούδα με τουτού, σχοινοβάτες, κλόουν και ακροβάτες και ταχυδακτυλουργούς!

Έτσι λοιπόν το παραμύθι μας μεταφέρεται που αλλού? Σε ένα Τσίρκο φανταστικό!

Σύντομα όμως όλοι θα καταλάβουμε πως κανένα ζώο δεν πρέπει να μένει σε κλουβί..... αλλά στην φύση ελεύθερο και χαρούμενο να ζει!

Μια παράσταση που δέχεται και επιδοκιμάζει την διαφορετικότητα. Συγχρόνως τονίζει την σημασία της τέχνης, της φαντασίας αλλά και της ανάγκης να συνυπάρχουμε αρμονικά με το περιβάλλον με την φύση και τα ζώα!

12 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό 

Παραγωγη : Ομαδα Χρωματα

Σκηνοθεσια :Δανάη Χρίστου 

Κειμενο :Πωλινα Θρασυβουλίδου 

Σκηνικα - Κοστουμια : Βεστιαριο Λεμεσος 

Φωτισμοί : Αντρεας Παντελή 

Σχεδιασμος αφίσας : Παμπος Σαββα

Παιζουν: Δαναη Χριστου, Βικτωρία Αριστείδου,  Boris Djuric και η μικρη Σμαράγδα

 

"Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" - 12 και 19 Μαρτίου στο Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών αποκαλύπτει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα. 

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και θεατές.

Το μυθιστόρημα παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών ζωντανεύει την περιπέτεια του Φιλέα Φογκ, ως ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και την ομορφιά του κόσμου.

Ταυτότητα Παράστασης 

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου

Χορογραφία-Κίνηση: Φώτης Νικολάoυ

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Στούντιο/Ενορχήστρωση: Μάριος Χατζίκος

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου,

Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου, 

Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη 

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 10:30

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

και στην ιστοσελίδα www.thoc.org.cy 

«Τα τρία Γουρουνάκια και ο Λύκος ο Αφελή-κος» - 11 και 12 Μαρτίου στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Μ’ έναν λύκο άκακο – αστείο – αφελή, παρέα με τρία γουρουνάκια, είναι η νέα παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό έργο ,από την παιδική σκηνή μας Θέατρο Βεστιάριο και έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες.

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις και την τεράστια επιτυχία που μας χάρισαν τα προηγούμενα άλλα έργα μας, επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με ακόμα ένα ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο.

Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με ….τα τρία αγαπημένα και χαρωπά γουρουνάκια που τόσο έχουν λατρευτεί από μικρούς και μεγάλους!!

Και η περιπέτεια στο δάσος αρχίζει με πρωταγωνιστές φυσικά τα τρία κεφάτα σκανδαλιάρικα γουρουνάκια, τόσο ίδια μα και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους..

Όλα κυλούν υπέροχα και γαλήνια στο δάσος, τα γουρουνάκια μας χτίζουν τα υπέροχα σπιτάκια τους, τα γνωστά εκείνα από άχυρο – ξύλα και τούβλα!

Κι εκεί που η γουρουνίσια ζωή, μπήκε στου δάσους την ροή, εισβάλει στην ζωή των γουρουνιών ποιος άλλος? Μα φυσικά ο λύκος. Ο αφελής – άκακος και αστείος λύκος.

Ο λύκος ο Αφελή – κος!!!

Ένας λύκος που έβαλε ως στόχο ν’ αρπάξει τα τρία γουρουνάκια λογαριάζοντας χωρίς την προστατευτική μανουλίτσα την μαμά Γουρουνίτσα την κυρία Στρουμπουλίδου.

Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια, υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές και σκηνικά που θα σε παρασύρουν στην ζωή των γουρουνιών…

Βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι των αδελφών Γκρίμ. Η διασκευή – σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν πάλι στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται η Βάσω Βασιλείου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τα σκηνικά καθώς και η αφίσα του έργου μας, ανήκουν στην Ανδρούλα Εμπεδοκλέους.

Κοστούμια κατασκευάζει η Δώρα Χιώτη σε σχέδια του Γιάννη Σπανού. Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν πέντε ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί : Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Ελένη Γεωργίου και η Αφροδίτη Σπανού Λοίζου.

Μια υπέροχη ζωντανή παράσταση με πολλά χρώματα – ατελείωτη δράση, περιπέτεια και πολλή – πολλή μαγεία…

Κατάλληλο για όλες της ηλικίες

Τηλέφωνα επικοινωνίας 96403029

Κατηγορίες : Παιδιά και οικογένεια / Θέατρο

Email : [email protected]

ΤΙΜΗ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

10 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι)

Η χρέωση γίνεται από ηλικία 2 χρονών και άνω

12 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι) στο ταμείο την μέρα της παράστασης

Η χρέωση γίνεται από 2 χρονών και άνω

Παραστάσεις στην πόλη της Λευκωσίας

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Σάββατο 11 Μαρτίου 3 μ.μ και 5 μ.μ

Κυριακή 12 Μαρτίου 10.30 π.μ και 12.30 μ.μ

Σάββατο 8 Απριλίου στις 3 μ.μ και 5 μ.μ

Κυριακή 9 Απριλίου στις 10.30 π.μ και 12.30 μ.μ

Παραστάσεις στην πόλη της Λάρνακας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Γ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Κυριακή 19 Μαρτίου 10.30 π.μ

Παραστάσεις στην πόλη της Λεμεσού

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΣ

Κυριακή 26 Μαρτίου στις 10.30 π.μ

Παραστάσεις στην πόλη της Πάφου

ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΦΟΣ

Κυριακή 2 Απριλίου στις 10.30 π.μ

Οι παραστάσεις αρχίζουν στην ώρα τους ακριβώς!!

Οι θεατές να είναι στο θέατρο τουλάχιστον 20 με 15 λεπτά πιο νωρίς.

«Το Μαγεμένο δέντρο» - 12 Μαρτίου στο Σατιρικό Θέατρο στη Λευκωσία

Λόγω αυξημένης ζήτησης, το υπέροχο παραμύθι «Το «Μαγεμένο Δέντρο», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου για δύο επιπλέον παραστάσεις: Κυριακή 5 και 12 Μαρτίου 2023, στις 11.00 το πρωί.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη χορό, τραγούδια, περιπέτεια και δράση που με το χιούμορ, την ευαισθησία, τις εκπλήξεις και τις μαγικές της εικόνες θα αποτελέσει μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, ένα ονειρικό ταξίδι εμπειριών και συναισθημάτων.

Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Ευγένιου Σβάρτς, μια μάνα, η Βασιλική, ψάχνοντας να βρει το χαμένο της γιο, το Νικόλα, καταφθάνει σε ένα απόκοσμο δάσος. Εκεί μαθαίνει πως η κακιά μάγισσα Γιαγκά έχει μεταμορφώσει το Νικόλα σε δέντρο. Διατηρώντας την αισιοδοξία και την πίστη της και έχοντας στο πλευρό της το μικρότερο της γιο Γιάννο και τρεις απροσδόκητους φίλους, έναν αρκούδο, ένα σκύλο και μία γάτα, η Βασιλική πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη της την εφευρετικότητα για να νικήσει την πονηρή μάγισσα και να απελευθερώσει το παιδί της. Στο τέλος η Βασιλική ανακαλύπτει πως η μόνη δύναμη που χρειάζεται για να λύσει τα μάγια είναι η αστείρευτη μητρική της αγάπη.

Η τρυφερή ιστορία του «Μαγεμένου Δέντρου» εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση, την ενσυναίσθηση και την δικαίωση της αληθινής φιλίας και αγάπης. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του έργου βλέπουμε πως όταν υπάρχει αφοσίωση, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και πείσμα, το καλό και το δίκαιο θα θριαμβεύσουν. 

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή/Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΥΚΑΡΙΔΟΥ 

Σκηνικά/Κοστούμια: ΜΑΡΙΖΑ ΠΑΡΤΖΙΛΗ

Μουσική: ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑ

Χορογραφίες: ΕΥΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Κίνηση: ΑΝΤΡΕΙ ΚΡΟΥΠΑ

Σχεδιασμός Φωτισμού: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΡΤΑΡΗΣ

Μακιγιάζ: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΣΤΕΛΛΑ ΤΕΜΠΡΙΩΤΗ

Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

Σχεδιασμός Αφίσας: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

Trailer παράστασης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΗΣ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ

Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: ΜARTIN MEASON

Κατασκευή Σκηνικού: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ , ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΙΣΙΕΛ, ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΑΝΑΓΙΩΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

•    ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Σατιρικό Θέατρο 

12 Μαρτίου 2023, στις 11.00 το πρωί.

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά. 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:  €12

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940, 22421609 (Από 10 Ιανουαρίου)

Email: [email protected]

www.satirikotheatro.com

 

«Ο Σπανός τζαι οι Σαράντα Δράτζιοι» - 12 και 19 Μαρτίου στο Θέατρο Μασκαρίνι

.

 

Στη διασκευή της Αλεξίας Παπαλαζάρου δύο έφηβοι συναντιόνται στη πράσινη γραμμή. Ένας Τουρκοκύπριος και ένας Ελληνοκύπριος, παιδιά της ίδιας ηλικίας, που τραγουδάνε τα ίδια τραγούδια, που η μπάλα είναι ο καλύτερος τους φίλος. Και γι’ αυτή τη μπάλα τσακώνονται. Σε ποιόν ανήκει τελικά η μπάλα ποδοσφαίρου; Κι’ όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ένας  δυνατός αέρας γεμίζει το χώρο με πολύχρωμα χαρτιά. Και ξαφνικά οι δύο έφηβοι «εχθροί» αποκτούν κοινό στόχο: να διαβάσουν μαζί το παραμύθι «Ο Σπανός τζαι οι σαράντα Δράτζιοι». 

Μπορεί ένα παραμύθι να ενώσει δυο εχθρούς ; Μπορεί ένας κοινός στόχος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να καταλάβουν ότι τους ενώνουν πιο πολλά από όσα τους χωρίζουν; Θα καταφέρουν άραγε μαζί να διώξουν τους δράκους από τον τόπο τους και να ξαναγυρίσει το νερό στο χωριό τους;

Λαϊκό κυπριακό παραμύθι

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία • Αλεξία Παπαλαζάρου

Επί σκηνής • Βασίλης Παφίτης, Izel Seylani 

Χαρακτικό • Χαμπής Τσαγγάρης

Μουσική • Γιώργος Κάρβελλος

Στίχοι • Ανδρέας Παράσχος

Σχεδιασμός Φωτισμού • Κυριάκος Σιαμπτάνης

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία •  Θέλμα Κασουλίδου 

Video art • Γιώργος Αλεξάνδρου

Εικαστικός σχεδιασμός προωθητικού υλικού • Νεόφυτος Αβραάμ

Επιμέλεια προωθητικού υλικού & Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις • Έλενα Γιώργαλλου

Εισιτήρια ΕΔΩ

«Η διαφορετική Σταχτοπούτα» - 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

.

Η επαγγελματική θεατρική ομάδα Young Performers παρουσιάζει το μιούζικαλ η ΄Διαφορετική Σταχτοπούτα’ σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρία Μπεγιάζη.

Μια πρωτότυπη φαντασμαγορική παράσταση, η Σταχτοπούτα της σύγχρονης εποχής, έρχεται να σπάσει όλα τα στερεότυπα! Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά είναι βασισμένη στο γνωστό παραμύθι Σταχτοπούτα σε μοντέρνα - ροκ εκδοχή γεμάτη υποκριτική, χορό και ζωντανό τραγούδι.

Στην παράσταση συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί και 40 μαθητές του τμήματος μιούζικαλ της σχολής Young Performers.

Στη πανέμορφη και αψεγάδιαστη πόλη Belleville όλα είναι ειδυλλιακά. Οι ιδανικοί κάτοικοι της, υπηρετούν την τελειότητα. Κάθε χρόνο η πόλη βραβεύεται για την ομορφιά της. Η Σταχτοπούτα όμως είναι διαφορετική και περιθωριοποιημένη. Αποτελεί για όλους το αντιδραστικό στοιχείο της πόλης. Δεν δίνει σημασία στην εικόνα, μπαίνει στα πιο βαθιά της συναισθήματα και δίνει αξία στα σημαντικά και τα ουσιώδη. Καταφέρνει με την δυνατή προσωπικότητα της να ξεπεράσει όλες της δυσκολίες.

Αλλάζει τα πρότυπα της ομορφιάς και αναδύει αξίες όπως την αποδοχή της διαφορετικότητας, αληθινής αγάπης, αυτοσεβασμού, ελευθερία λόγου, θέσπιση στόχων και απόλαυση της ζωής. Για την Σταχτοπούτα δεν σημαίνει τίποτα η γνωστή φράση των παραμυθιών ΄Ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα’..

Σημασία έχει η δική της φράση ΄Έζησαν όπως πραγματικά επιθυμούσαν.΄΄

Η πρωτότυπη αυτή μεταφορά του παραμυθιού στην σκηνή έχει σκοπό να επισημάνει την αξία της διαφορετικότητας και την σύνδεση με τον πραγματικό μας εαυτό.

Είναι ιδανική για εφήβους και κατάλληλη για παιδιά από 4 χρονών.

Από τους δημιουργούς του μιούζικαλ Mary Poppins. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παραγωγή: Young Performers THEATRE M.P LTD

Ηθοποιοί: Αναστασία Χατζηγεωργίου, Μαρία Μπεγιάζη, Χρήστος Μάος, Ναυσικά Απόστρατου, Λήδα Καραγιάννη, Ίριδα Κατσούρη, Παναγιώτα Χρήστου, Γεωργία Πέτρου, Οδυσσέας Φανής. Σκηνοθεσία/Διασκευή: Μαρία Μπεγιάζη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ναυσικά Απόστρατου

Μουσική Διδασκαλία: Αναστασία Χατζηγεωργίου

Χορογραφίες: Αναστασία Χατζηγεωργίου, Άντρη Κούκου

Μουσική Επιμέλεια: Μάριος Χριστοφόρου

Σκηνικά: Έλενα Κατσούρη

Κοστούμια: Mindy Boutiques

Ήχος/Φωτισμοί: AVS Audio Visual Services

Δες εδω

"Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού" - 19 Μαρτίου Δημοτικό Θέατρο Λατσιών 

O Mάλο είναι ένα αφελές, αριστοκρατικό ψάρι, που ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος βασιλιάς του βυθού. Μια μέρα η ζωή του θα αλλάξει όταν εγκλωβίζεται σε ένα πλαστικό σκουπίδι και ο βασιλιάς τον διώχνει από το βασίλειο των αριστοκρατικών ψαριών. Μέσα από το δικό του ταξίδι ως κοινό ψάρι, ο Μάλο θα μάθει για την ρύπανση των ωκεανών, τι πάει να πει πραγματική φιλία, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και τι κάνει έναν βασιλιά σπουδαίο.

Συντελεστές:

Παραγωγή: Animagnet Productions

Σκηνοθεσία: Αντρέας Μακρής 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλιος Καλλιστράτης

Θεατρικό Κείμενο/ Μουσική: Σταύρος Μιχαλακάκος, Γιάννης Πολίτης 

Μουσική Διδασκαλία: Σταύρος Μιχαλακάκος

Χορογραφίες / Κινησιολογία: Νάταλυ Αμάν

Σκηνικά / Κουστούμια / Ειδικές Κατασκευές – Ιφιγένεια Παπαγεωργίου, Ράκης Γεωργίου, Project2C 

Σχεδιασμός προβολών: Αντώνης Φράγκους

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Άνθη Κάσινου, Άντρια Αγαθοκλέους, Γιώργος Νικολάου, Δημήτρης Γιωρκάτζιης, Κωνσταντίνος Σωκράτους, Σαββίνα Γεωργίου, Στέλιος Καλλιστράτης

Παραστάσεις: 

19 Μαρτίου Δημοτικό Θέατρο Λατσιών  Εισιτήρια ΕΔΩ 

«Το τερατάκι της Ιωάννας» - 19 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Η ιστορία μας έχει ως κύριο άξονα τους φόβους το παιδιών και πως μπορούμε να τους αποδεχτούμε και να τους ξεπεράσουμε.Το τερατάκι κρύβεται στην ντουλάπα της Ιωάννας αλλά κανείς δεν την πιστεύει εκτός από την γιαγιά της που την βοηθά να συμφιλιωθεί μαζί του.

Τι γίνεται όμως όταν το τερατάκι πρέπει να φύγει; 

Όλα αυτά σε μια ώρα γεμάτη ξεχωριστές ερμηνείες, μουσική και χορό από επαγγελματίες του μιούζικαλ στην Κύπρο!

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Μαριλένη Σταύρου

Κείμενο/Μουσική/Στίχοι: Ανδρέας Αναστασίου

Πρωταγωνιστούν: Ριάνα Αθανασίου, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Άντρη Αγγελίδου και Αθηνά Λιανού. Φωνητική Εναρμόνιση: Αθηνά Λιανού

Χορογραφίες και Κινησιολογία: Άντρια Χρήστου

Σκηνογραφία και Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Φωτισμός: Καρολίνα Σπύρου

Ηχοληψία: Ανδρέας Γεωργίου

Animations: Γιώργος Γεωργίου

 

Παραστάσεις:

19/3 – 11:30 & 15:30

25/3 – 15:30

26/3 – 11:30 & 15:30

1/4 – 15:30

2/4 – 11:30 & 15:30

Εισιτήρια προπωλούνται στο SoldOutTicketbox.com και στα καταστήματα Stephanis. Για περισσότερες πληροφορίες: 96767041

Loader