22 θεατρικές παραστάσεις για να απολαύσεις τον Μάρτιο

22 θεατρικές παραστάσεις για να απολαύσεις τον Μάρτιο

Θεατρικά για όλη την οικογένεια και για κάθε γούστο

Σπουδαία θεατρικά και έργα για όλη την οικογένεια έρχονται και αυτό τον μήνα. 22 ξεχωριστές επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό θεατή και θα καλύψουν κάθε γούστο. Ανακάλυψε τις μοναδικές παραστάσεις που θα απολαύσουμε τον Μάρτιο.

"Οι Παίκτες" - Στο Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή κάθε Παρασκευή, Σάββατο

Λίγα λόγια για το έργο 

Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής, που παραμένουν αναλλοίωτα παρά το πέρασμα του χρόνου. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα. 

Ταυτότητα Παράστασης 

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου 

Κινησιολογία: Λία Χαράκη

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης 

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Λουκία Πιερίδου 

Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης

Παραστάσεις Λευκωσίας

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικού φωτός.

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Λευκωσία: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy και Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy και Ταμείο Ριάλτο, τηλ. 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-15:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Αντώνης Φαρμακάς

"Bachelor, η επόμενη μέρα…" κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στο Θέατρο Ένα

Μετά τις soldout παραστάσεις, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της ξεκαρδιστικής κωμωδίας του θεάτρου ένα, «Bachelor, η επόμενη μέρα» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Μεστάνα.

Οι τακτικές παραστάσεις του έργου δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 19:00. (μέχρι το τέλος Μαρτίου)

Υπόθεση: Η μέρα της τελετής ενός φαινομενικά «τέλειου» γάμου, πηγαίνει καταστροφικά στραβά! Ο γαμπρός, o Βασίλης ξυπνά το πρωί της ημέρας του γάμου του στη νυφική σουίτα του ξενοδοχείου με μια άγνωστη κοπέλα γυμνή στο κρεβάτι δίπλα του! Εντωμεταξύ η μέλλουσα γυναίκα του Ρένα, από στιγμή σε στιγμή καταφθάνει στο ξενοδοχείο. Ο Βασίλης στην προσπάθεια του να «σώσει» την κατάσταση καταφέρνει να κρύψει την άγνωστη κοπέλα στο μπάνιο, τη στιγμή ακριβώς που φτάνουν στο δωμάτιο η μέλλουσα γυναίκα του με την Ρωσίδα μητέρα της Bella  και ο κάλος του φίλος και κουμπάρος του Χάρης. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στην χαοτική αυτή κατάσταση έρχεται να μπλεχτεί η καμαριέρα του ξενοδοχείου Ματίνα, καθώς και η νέα φιλενάδα του Χάρη, Μαρίνα.

​Μετάφραση/ Ελεύθερη διασκευή: Μαρία Χατζηκλεάνθους

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Μεστάνας

Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Φωτογράφιση: Δημήτρης Βαττής

Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τζωρτζής, Ειρήνη Καραγιώργη, Σωτήρης Μεστάνας, Ειρήνη Σαλάτα, Ευαγγελία Νικολάου, Ειρήνα Αστάλτσεβα

Τακτικές Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00 (μέχρι το τέλος Μαρτίου)

"Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον" - Κάθε Κυριακή στο  Θέατρο Αποθήκες

Η παραγωγή του Θεάτρου Βαλίτσα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου και εμπνέεται από την ποιητική και γεμάτη ευαισθησία νουβέλα του Ρίτσαρντ Μπαχ, Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, μεταφέροντας μηνύματα για την αγάπη, τη συγγνώμη, την αναζήτηση, την πίστη στα όνειρα, την καλοσύνη που κρύβεται σε κάθε ανθρώπινη ψυχή και πολλά άλλα.

Το Θέατρο-Βαλίτσα είναι μια ευέλικτη παραγωγή του ΘΟΚ που σχεδιάζεται ειδικά για να μπορεί να φιλοξενηθεί σε χώρους σχολείων (σχολικές αίθουσες, αίθουσες εκδηλώσεων, θεατρικές αίθουσες, κ.ά.), δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο μιας θεατρικής παράστασης χωρίς να μετακινηθούν από το χώρο τους. Παράλληλα, η παραγωγή έχει προγραμματίσει επιπλέον τακτικές παραστάσεις για το κοινό. 

Σκηνοθέτης, συντελεστές και ηθοποιοί παρουσιάζουν τα πολλαπλά νοήματα του μοναδικού έργου του Μπαχ, επιθυμώντας να ενθαρρύνουν τους νεαρούς θεατές να ανακαλύψουν τις δικές τους δυνατότητες και δυναμικές.

Υπόθεση έργου

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που δεν είναι ένας γλάρος όπως οι άλλοι. Μοναδικό του πάθος είναι να μπορεί να πετάει ψηλότερα και γρηγορότερα, ώστε να είναι ελεύθερος. Όμως αυτή του η επιθυμία, καθώς ο ίδιος δεν αρκείται στο να πετάει για να τραφεί, δεν ικανοποιεί την κοινότητα των γλάρων.

Καταδικασμένος, στην εξορία, μόνος, αλλά χωρίς φόβο, ο Ιωνάθαν συνεχίζει τις προσωπικές ανακαλύψεις του. Το μόνο που τον στενοχωρεί είναι ότι δεν μπορεί να τις μοιραστεί με άλλους, μέχρι τη μέρα που γνωρίζει μια ομάδα γλάρων. O Ιωνάθαν θα καταφέρει να σπάσει τις αλυσίδες που φυλακίζουν το σώμα και τις σκέψεις του και να πετάξει όσο πιο μακριά το επιθυμεί. Μια ιστορία-ύμνος στην ελευθερία, στην προσπάθεια, στη διεκδίκηση της επιθυμίας και της αυτοολοκλήρωσης.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος Ανδρονίκου

Μουσική: Στέλιος Πισής

Σκηνικά-Κοστούμια: Τζούλια Γεωργιάδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη-Διασκευή-Κίνηση: Καλλιόπη Σίμου

Παίζουν: Ανδρέας Μακρής, Πέννυ Φοινίρη

Παραστάσεις για το κοινό 

Λευκωσία 

Θέατρο Αποθήκες

Από Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00

και κάθε Κυριακή στις 17:00 (1η παράσταση) και στις 19:00 (2η παράσταση)

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Κυριακή  26 Μαρτίου 2023 στις 19:00 (ελληνικά)          

Κυριακή  2 Απριλίου 2023 στις 19:00  (αγγλικά και τουρκικά)          

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμή Εισιτηρίου

€6 

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις

Πληροφορίες / Κρατήσεις: τηλ. 22864330

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους 

"Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" - 12 και 19 Μαρτίου στο Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών αποκαλύπτει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα. 

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν φωτίζει μια πλούσια ιστορία εξερεύνησης των ορίων του ανθρώπου, που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και θεατές.

Το μυθιστόρημα παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών ζωντανεύει την περιπέτεια του Φιλέα Φογκ, ως ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και την ομορφιά του κόσμου.

Ταυτότητα Παράστασης 

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής

Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρυσή Ανδρέου

Χορογραφία-Κίνηση: Φώτης Νικολάoυ

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Ειδικές κατασκευές: Ανδριανή Ρουσογένους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Αχνιώτου

Στούντιο/Ενορχήστρωση: Μάριος Χατζίκος

Παίζουν: Χρυσή Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου,

Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου, 

Πολυξένη Σάββα, Άννη Χούρη 

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 10:30

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

και στην ιστοσελίδα www.thoc.org.cy 

«Η Φόνισσα» - 5 Μαρτίου στο Θέατρο ΕΘΑΛ στη Λεμεσό και παραστάσεις σε Λευκωσία

Μια φιλόδοξη παραγωγή που έχει στόχο να «κοινωνήσει» μέσω του θεάτρου το λόγο του «Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων». Μια ομάδα επτά αξιόλογων γυναικών ηθοποιών έχει αναλάβει να δώσει σάρκα και οστά στην ιστορία της Φραγκογιαννούς, με το σώμα και τη φωνή υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Μαρίνας Βρόντη και την πρωτότυπη μουσική του γνωστού συνθέτη Γιώργου Ανδρέου.

Το έργο:

Η «Φόνισσα» είναι ένα εκτενές διήγημα γραμμένο το 1903 σε καθαρεύουσα γλώσσα, στο οποίο αρκετοί αναλυτές βρίσκουν ομοιότητες με το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Σκιάθο, στο νησί του συγγραφέα. Η γριά Χαδούλα ή Φραγκογιαννού είναι μια από τις πιο εμβληματικές ηρωίδες της Ελληνικής λογοτεχνίας που οδηγείται στο έγκλημα, βλέποντας το ως τη μόνη διέξοδο από τη βασανισμένη ζωή που μοιραία περιμένει τις γυναίκες της εποχής της και της κοινωνικής της θέσης. Θύτης ή θύμα της κοινωνικής αδικίας η Φραγκογιαννού; 

Ο τρόπος που ο συγγραφέας προσπάθησε να διεισδύσει στην ψυχή της ηρωίδας θεωρήθηκε από πολλούς αναλυτές μοναδικός. Μιας ηρωίδας που το κακό που διαπράττει δεν είναι το καθημερινό κακό, το συνηθισμένο, το κοινωνικό, αλλά το μέγα κακό, το ριζικό, το ασυγχώρητο. Παράλληλα μεταφέρεται στον αναγνώστη/θεατή ο ευρύτερος περίγυρος του νησιού, η θέση της γυναίκας στη μικρή κοινωνία και οι αντιθέσεις μεταξύ των φτωχών χωρικών και των ανώτερων κοινωνικά στρωμάτων.

 

Η παράσταση:

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Μουσική σύνθεση/επιμέλεια: Γιώργος Ανδρέου

Διδασκαλία πολυφωνικών τραγουδιών: Κωνσταντίνα Ξενοφώντος

Κίνηση: Χλόη Μελίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Βήχα

Επί σκηνής: Σαββίνα Γεωργίου, Νίκη Δραγούμη, Μυρτώ Κουγιάλη, Χριστίνα Κυριάκου,  Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Μαρίλια Χαριδήμου. 

Φωτογραφίες: Γιώργος Γιάννου

Graphic Design: ARTemis Graphics & Visual Communication

Λεμεσός: Θέατρο ΕΘΑΛ  5 Μαρτίου 2023 | 18:30

Λευκωσία: Θέατρο Δέντρο | 09, 10 & 11 Μαρτίου 2023 | 20:30 | 12 Μαρτίου 2023 | 18:30 

Πληροφορίες: 25877827

Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com και σε όλα τα καταστήματα Στεφανής

"Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" - 7 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο

Η επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Όσκαρ Ουάιλντ Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη από τη σημαντικότατη κριτικό θεάτρου-κινηματογράφου και συγγραφέα Ροζίτα Σώκου, ανέβηκε στην πρώτη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα πριν από 17 χρόνια(που καταστράφηκε από τον τυφώνα στα Λατσιά το 2009), γνωρίζοντας ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του θεάτρου.

Την παράσταση υπογράφει ο Αντρέας Τηλεμάχου ο οποίος όπως και στο παλιό ανέβασμα σκηνοθετεί, σκηνογραφεί, κάνει τη μουσική επιμέλεια και πρωταγωνιστεί ενσαρκώνοντας ξανά τον εμβληματικό χαρακτήρα.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του έργου o Ντόριαν Γκρέη είναι το αγαπημένο μοντέλο του ιδεαλιστή ζωγράφου Μπάζιλ Χώλγουορθ, που τον λατρεύει, και μόλις τελείωσε ένα υπέροχο πορτραίτο του. Καθώς το θαυμάζουν, μαζί με τον κυνικό φίλο του, τον κοσμικό λόρδο Χένρυ Ουώττον, ο Ντόριαν εκφράζει μιά τρελλή ευχή: να μπορούσε το πορτραίτο να γερνάει αντί γι’ αυτόν, να σηκώνει όλο το βάρος των χρόνων και ό,τι αυτά φέρνουν μαζί τους, ενώ εκείνος να παραμένει αιώνια νέος.

Η ευχή του γίνεται πραγματικότητα! Καθώς η ολέθρια επιρροή του λόρδου Χένρυ με τον οποίο γίνονται αχώριστοι-και τον διδάσκει πως το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι η εξωτερική ομορφιά και η ικανοποίηση των αισθήσεων- απελευθερώνει τον Ντόριαν όλο και περισσότερο από κάθε ανθρωπιά και συμπόνοια και από τις παραδεδεγμένες έννοιες καθωσπρεπισμού, σύντομα ξεπερνά τον μέντορά του, κι αρχίζει χωρίς πια κανέναν ηθικό φραγμό, να εξερευνά τα πιό απάτητα μονοπάτια στην ακολασία, με μιά φιλοσοφία όπου το λεγόμενο «κακό» γίνεται συνώνυμο της ελεύθερης σκέψης και οι άλλοι απλά πιόνια για την ακόρεστη δίψα του για ολοένα και πιό «προχωρημένες» εμπειρίες.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου, Σκηνικά: Αντρέας Τηλεμάχου,

Κοστούμια: THEODORA (Θεοδώρα Πέτρου), 

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης,

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου,

Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου. Ηθοποιοί: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Πέτρος Πέτρου, Έλια

Ιωαννίδου, Φανή Σωκράτους, Νικόλας Πέτρου και η Γιάννα Λευκάτη.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΡΟΥ(υφυπουργός παρά τω προέδρω 1993-2003)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ: ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 20:30 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19:00. 

*Προτείνεται για άτομα άνω των 15 ετών

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ: 7 ΜΑΡΤΙΟΥ(ΤΡΙΤΗ),

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Γεώργιος Λυκούργος: 11 ΜΑΡΤΙΟΥ(ΣΑΒΒΑΤΟ).

*Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις περιοδείας στις 20:30

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 70007721 ή 99344702.

Πασατέμπο - 8 Μαρτίου στο Θέατρο Χώρα

.

Ο Κώστας Σιλβέστρος αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει επί σκηνής τη ζωή της Σεραφίνας Πασατέμπο, καθοδηγώντας με ευαισθησία και χιούμορ τον χαρισματικό ηθοποιό Χάρη Αττώνη, στην νέα παραγωγή της «Σόλο για τρεις».

Το νέο έργο του Κώστα Μαννούρη μας συστήνει την Σεραφίνα, η οποία υπήρξε μια ζωή κομπάρσα σε θεατρικές παραστάσεις. Έβλεπε, τον εαυτό της μια ζωή σαν την πατάτα στο ψητό «για να γεμίσει το ταψί»• το ταψί της κάθε παράστασης. Τώρα πια, στα 83 της χρονια, μέσα από τις ατραπούς μιας σπασμένης αφήγησης, θέλει να ομολογήσει πόσο ευγνώμων είναι για τη ζωή που έζησε και για το ότι αξιώθηκε να πορευτεί στους δρόμους και στη μνήμη με ιερά βακτηρία το φύλο που επέλεξε.

Το παιγνίδι της μεταμόρφωσης, διαχρονικό πάντα στο θέατρο, εδώ συναντά τη μεταμόρφωση ως επιλογή, λόγω της δυσφορίας που νιώθεις στο ίδιο σου το σώμα, το ίδιο σου το περιβάλλον, τη δεδομένη σου πραγματικότητα.

Η Σεραφίνα Πασατέμπο δεν προσαρμόζεται προς μια κανονικότητα, μα γίνεται αποδεκτή για τη δική της αξία και μοναδικότητα. Παράλληλα σκιαγραφεί τις παρασκηνιακές ζωές της ελληνικής επαρχίας μα και της Αθήνας, καταγράφοντας έτσι μια ολόκληρη περίοδο της Ελλάδας που άφησε εποχή.

Συντελεστές:

Κείμενο: Κώστας Μαννούρης

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Ερμηνεία: Χάρης Αττώνης

Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου

Ζωγραφική Εκτέλεση: Martin Meason

Χειρισμός Φώτα - Ήχος: Ραφαήλ Αδάμου

Γραφικός Σχεδιασμός - Φωτογράφιση: Νικόλ Καρσερά

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Μανναρίδου Καρσερά

Θέατρο Χώρα, Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία

Κρατήσεις: 99544934

Γενική Είσοδος: 13.00 ευρώ

Παραστάσεις:

Τετάρτη 8 Μαρτίου, 20.30

Πέμπτη 9 Μαρτίου, 20.30

Τρίτη 14 Μαρτίου, 20.30

Τετάρτη 15 Μαρτίου, 20.30

Πέμπτη 16 Μαρτίου, 20.30

"Indian Summer" - 8-24 Mαρτίου στο θέατρο Versus

Η Λώρα και η Στέφη εργάζονται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού. Κόσμος πάει και έρχεται, ο καθένας μοιράζεται μια στιγμή, μια έλπίδα ή ένα φόβο μαζί με μια κούπα ζεστού καφέ. Η Λώρα και η Στέφη θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνο η μηχανή του cappuccino που έχει σπάσει.

Σκηνοθεσια: Μαρίνος Ανωγυριάτης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς

Σκηνικά / Κοστούμια: Ανδρέας Νέστορος

Μουσική: Ανδρέας Κλεοβούλου

Παίζουν: Γιολαντα Χριστοδουλου, Έλενα Χειλέτη, Άντρεα Κάσινου, Θέκλα Φλουρή

Η παράσταση έρχεται στο  Θέατρο Versus και κάνει πρεμιέρα 1 Μαρτίου.

Παραστάσεις ακολουθούν: 8,10,12, 15, 17, 22 και 24 Μαρτίου 

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

«Αχόρταγο» - 11 και 12 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο

.

 

Πολυγραφότατος και μαέστρος της κωμωδίας και του γέλιου, ο Ψαθάς αποτυπώνει στον «Αχόρταγο» ένα από τα μεγαλύτερα πάθη, αυτό της απληστίας. Με την καυστική του πένα σκιαγραφεί τον πλεονέκτη άνθρωπο ο οποίος δεν χορταίνει με τίποτα και τίποτα δεν ικανοποιεί την ακόρεστή του φιλοδοξία.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της πρώτης, πολύ επιτυχημένης παράστασης του έργου το 1966 από το θίασο Γκιωνάκη, ο Ψαθάς γράφει: Με τον «Αχόρταγο» θέλησα να προσφέρω έναν ανθρώπινο τύπο, αντιπροσωπευτικό του είδους εκείνου των συνανθρώπων μας, που όσα και να αποκτήσουν δεν χορταίνουν και πάντα αγωνιούν για «κάτι άλλο», πιστεύοντας και οι ίδιοι ότι όλο και λίγο παραπέρα βρίσκεται η ευτυχία τους» 

Ο Χρήστος Χρυσάφης είναι ένας φτωχός και... πεινασμένος νέος. Στην ανάγκη του για επιβίωση, προσφέρεται να εργαστεί για τον επιχειρηματία Μιχάλη Καπάνταη, ζητώντας ως αμοιβή μόνο το φαγητό του. Όταν όμως ερωτεύεται και παντρεύεται τη Λένα, κόρη του Καμπάνταη, ερωτεύεται ταυτόχρονα και τα χρήματα του πεθερού του. Τα λεφτά και οι ανέσεις  σιγά-σιγά του γίνονται εμμονή και τον οδηγούν στα όρια της βουλιμίας. Επιζητά με μανία περισσότερα υλικά αγαθά, περισσότερες αρμοδιότητες, μεγαλύτερες διοικητικές θέσεις, πολιτικά αξιώματα, δύναμη… Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη μετάλλαξή του από έναν απλό άνθρωπο σε ένα αδηφάγο τέρας.

Σε ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 60’ αλλά με ματιά σύγχρονη και λεπτές αναφορές στην σημερινή κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα,  η παράσταση μας φιλοδοξεί να φωτίσει την διαχρονικότητα του έργου και το επίκαιρό του θέμα σατιρίζοντας τα ανθρώπινα πάθη, τη δύναμη του χρήματος και τη μανία του ανθρώπου για την όποιας μορφής εξουσία. Με όχημα το χιούμορ, τον έξυπνο διάλογο και τους τόσο οικείους και διασκεδαστικούς χαρακτήρες του έργου, θα παρουσιάσουμε μια εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας και την ηθική παρακμή του ανθρώπου που ενώ ξεκινά από το έσχατο σκαλί της δυστυχίας και ανεβαίνει διαρκώς κοινωνικά, ποτέ δεν ικανοποιείται, ζητάει επιτακτικά κάτι περισσότερο. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία/Μουσική Επένδυση: Μαριάννα Καυκαρίδου, Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου, 

Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης, Τrailer: Χάρης Αριστείδου, 

Σχεδιασμός Αφίσας και Προγράμματος Παράστασης: Μάριος Χριστοφορίδης, 

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason, Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος

ΔΙΑΝΟΜΗ:  

Έλενα Ευσταθίου, Ανδρέας Ρόζου, Βασίλης Μιχαήλ, Σπύρος Γεωργίου, Χάρης Αριστείδου, Σκεύη Ανδρέου, Γεωργία Νικολάου, Νικόλας Κουρουζίδης, Εστέλα Τεμπριώτη, Μιχάλης Αναγιωτός, Γιώργος Αχιλλέως.

ΛΕΜΕΣΟΣ, Θέατρο Ριάλτο

Τετάρτη, 11 και 12 Μαρτίου στις 8.30μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90’

ΕΙΣΟΔΟΣ:  €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

Πληροφορίες/Κρατήσεις:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940 – 22421609 

Email: [email protected]

«Τα τρία Γουρουνάκια και ο Λύκος ο Αφελή-κος» - 11 και 12 Μαρτίου στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Μ’ έναν λύκο άκακο – αστείο – αφελή, παρέα με τρία γουρουνάκια, είναι η νέα παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό έργο ,από την παιδική σκηνή μας Θέατρο Βεστιάριο και έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες.

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις και την τεράστια επιτυχία που μας χάρισαν τα προηγούμενα άλλα έργα μας, επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με ακόμα ένα ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο.

Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με ….τα τρία αγαπημένα και χαρωπά γουρουνάκια που τόσο έχουν λατρευτεί από μικρούς και μεγάλους!!

Και η περιπέτεια στο δάσος αρχίζει με πρωταγωνιστές φυσικά τα τρία κεφάτα σκανδαλιάρικα γουρουνάκια, τόσο ίδια μα και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους..

Όλα κυλούν υπέροχα και γαλήνια στο δάσος, τα γουρουνάκια μας χτίζουν τα υπέροχα σπιτάκια τους, τα γνωστά εκείνα από άχυρο – ξύλα και τούβλα!

Κι εκεί που η γουρουνίσια ζωή, μπήκε στου δάσους την ροή, εισβάλει στην ζωή των γουρουνιών ποιος άλλος? Μα φυσικά ο λύκος. Ο αφελής – άκακος και αστείος λύκος.

Ο λύκος ο Αφελή – κος!!!

Ένας λύκος που έβαλε ως στόχο ν’ αρπάξει τα τρία γουρουνάκια λογαριάζοντας χωρίς την προστατευτική μανουλίτσα την μαμά Γουρουνίτσα την κυρία Στρουμπουλίδου.

Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια, υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές και σκηνικά που θα σε παρασύρουν στην ζωή των γουρουνιών…

Βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι των αδελφών Γκρίμ. Η διασκευή – σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν πάλι στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται η Βάσω Βασιλείου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τα σκηνικά καθώς και η αφίσα του έργου μας, ανήκουν στην Ανδρούλα Εμπεδοκλέους.

Κοστούμια κατασκευάζει η Δώρα Χιώτη σε σχέδια του Γιάννη Σπανού. Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν πέντε ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί : Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Ελένη Γεωργίου και η Αφροδίτη Σπανού Λοίζου.

Μια υπέροχη ζωντανή παράσταση με πολλά χρώματα – ατελείωτη δράση, περιπέτεια και πολλή – πολλή μαγεία…

Κατάλληλο για όλες της ηλικίες

Τηλέφωνα επικοινωνίας 96403029

Κατηγορίες : Παιδιά και οικογένεια / Θέατρο

Email : [email protected]

ΤΙΜΗ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

10 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι)

Η χρέωση γίνεται από ηλικία 2 χρονών και άνω

12 ευρώ το άτομο (γενική είσοδος μικροί – μεγάλοι) στο ταμείο την μέρα της παράστασης

Η χρέωση γίνεται από 2 χρονών και άνω

Παραστάσεις στην πόλη της Λευκωσίας

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Σάββατο 11 Μαρτίου 3 μ.μ και 5 μ.μ

Κυριακή 12 Μαρτίου 10.30 π.μ και 12.30 μ.μ

Σάββατο 8 Απριλίου στις 3 μ.μ και 5 μ.μ

Κυριακή 9 Απριλίου στις 10.30 π.μ και 12.30 μ.μ

Παραστάσεις στην πόλη της Λάρνακας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Γ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Κυριακή 19 Μαρτίου 10.30 π.μ

Παραστάσεις στην πόλη της Λεμεσού

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΣ

Κυριακή 26 Μαρτίου στις 10.30 π.μ

Παραστάσεις στην πόλη της Πάφου

ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΦΟΣ

Κυριακή 2 Απριλίου στις 10.30 π.μ

Οι παραστάσεις αρχίζουν στην ώρα τους ακριβώς!!

Οι θεατές να είναι στο θέατρο τουλάχιστον 20 με 15 λεπτά πιο νωρίς.

Ξενοδοχείο των δύο κόσμων - 9 και 10 Μαρτίου στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

.

Ένα σημαντικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας από το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Με μια μεταφυσική κωμωδία , ένα ενδιαφέρον έργο του Γάλλου δραματουργού Έρικ Εμμανουέλ Σμιτ αρχίζει την νέα χρονιά το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» - το έργο « Ξενοδοχείο των δυο κόσμων » , που θα ανεβεί σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη και θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 – ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό

Η ζωή και ο αναπόφευκτος θάνατος. Ο αφύσικος, πρόωρος, άδικος και τυχαίος. Ο φυσικός, αιτιολογημένος κι αναμενόμενος. Τα γηρατειά και η μοναξιά τους. Η αγωνία του θανάτου, η νεκροφάνεια, το «ταξίδι» των νεκρών στο αστρικό στερέωμα, ή κατά τους διαλεκτικότερους αρχαίους στον «κάτω κόσμο», κάτω από τη γη. Η γη και η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «ξενοδοχείο», απ’ όπου «εισέρχονται» και «εξέρχονται» όλοι οι άνθρωποι, αργά ή γρήγορα, ανάλογα με το «γραφτό» του καθένα, με το οποίο ακόμα και νέοι μπορεί να στερηθούν τον έρωτα και τη ζωή. Αυτό είναι το θέμα - μέσα από ένα κράμα ρεαλισμού, υπερρεαλισμού, ποιητικής ευαισθησίας και πικρού χιούμορ .

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Ιούλιος, αρχισυντάκτης σε αθλητική εφημερίδα, λάτρης του ποδόγυρου, αγχωτικός, ανασφαλής και αυτοκαταστροφικός φτάνει μετά από ένα αυτοκινητιστικό (ατύχημα;) στο «Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων». Εκεί θα γνωρίσει και θα συναναστραφεί με τους υπόλοιπους ένοικους του Ξενοδοχείου: το Μάγο Ρατζαπούρ, τον Πρόεδρο Ντελμπέκ, τη Μαρία, «εκ γενετής» καθαρίστρια και τέλος τη Λώρα, ένα κορίτσι καθηλωμένο από χρόνια στην αναπηρική καρέκλα του. Όλοι οι ένοικοι περνούν στην πραγματικότητα κρίσιμες ώρες και περιμένουν να αποσαφηνιστεί η μοίρα τους. Κανένας δεν ξέρει πώς έφτασε, πότε θα μπορέσει να ξαναφύγει, ούτε προς ποιο προορισμό. Σ’ αυτόν τον παράξενο τόπο όλα είναι δυνατά: οι ψεύτες λένε την αλήθεια, οι φτωχοί βγάζουν γλώσσα, οι ισχυροί ταπεινώνονται, οι ανάπηροι περπατούν.

Υπεύθυνη για τη διαμονή τους είναι η αινιγματική Γιατρός S και οι δύο βοηθοί της. Τα ερωτήματα των φιλοξενούμενων γίνονται όλο και πιο έντονα και οι απαντήσεις αργούν να φτάσουν. Η Ζωή, ο Θάνατος, ο Έρωτας, ο Θεός, η Μοίρα, όλα τα ερωτήματα του ανθρώπου, ξαναμπαίνουν κάτω από τη σκιά ενός ασανσέρ, μιας αδυσώπητης μηχανής που πηγαινοέρχεται ατέρμονα μεταξύ δύο προορισμών, δύο Κόσμων. Συντελεστές:

Μετάφρασή: Κώστα Ασημακόπουλου – Θεοδώρας Φραγκογιάννη Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής Μουσική/Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντής

Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου ,Μόνικα Μελέκη, Ανδρέας Μελέκης, Χρίστος Κυριάκου (Παλώδιας),Βαλεντίνα Νικολάου Συμμετέχουν οι μαθητές του θεατρικού Eργαστηρίου : Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου , Χριστός Βασιλείου

Παραστάσεις:

Λευκωσία: Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Μαρτίου – ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102. Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy/ACS Courier και στο ταμείο του Θεάτρου

Αφιέρωμα στην Κύπρο από το θέατρο Αντίλογος με τρεις παραστάσεις: «Περιμένοντας τον Γκοντό» - Σάμιουελ Μπέκετ - 11 και 12 Μαρτίου 

9

 

«Περιμένοντας τον Γκοντό» - Σάμιουελ Μπέκετ 

 Σάββατο 11 Μαρτίου στις 8

 Κυριακή 12 Μαρτίου στις 7

Η παράσταση που έγινε σημείο αναφοράς τη περασμένη χρονιά, με πάνω από εκατό παραστάσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία, με μια ιστορική βράβευση στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη όπου για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου, επιστρέφει!

Ο Κώστας Σιλβέστρος πήρε ένα κλασικό έργο και του έδωσε μια άλλη διάσταση. Τοποθέτησε τους δύο ήρωες του έργου στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και είχε την ευφυή ιδέα να τους ενσαρκώσουν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος, ο ένας να μιλά στα ελληνικά και ο άλλος στα τουρκικά, ο καθένας στη δική του διάλεκτο. Το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν τον Γκοντό, περνούν οι μέρες και οι νύχτες κι εκείνοι περιμένουν. Μπροστά στον θεατή ξεδιπλώνεται το θέατρο του παραλόγου όπως ακριβώς το ζούμε και στην Κύπρο τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό στο έργο, κανένας πολιτικός διάλογος, ωστόσο το έργο από μόνο του είναι ένα τεράστιο πολιτικό μήνυμα.

Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος 

Επί σκηνής: Izel Seylani, Γιώργος Κυριάκου 

Ανθισμένες Μανόλιες - 16 Μαρτίου στο Σατιρικό Θέατρο

.

 Το έργο αποτελεί μια μελέτη για τη φιλία που αντισταθμίζει τη μοναξιά και την ανάγκη του ανθρώπου για στήριξη και επαφή. Ο Harling μέσα από αυτή την ανατρεπτική μαύρη κωμωδία του, έχει δώσει στις γυναίκες του έντονο, αστείο διάλογο, γεμάτο συμπόνια και συμπεράσματα που είναι βαθιά συγκινητικά.

 Σ’ ένα κομμωτήριο στο Τσινκουάπιν της Λουϊζιάνα, τέλη της δεκαετίας του ’80, έξι γυναίκες. Η Τρούβυ Τζόουνς, η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου που αποτελεί ένα αποκλειστικά γυναικείο καταφύγιο, προσλαμβάνει ένα νέο κορίτσι, την Αννέλ Ντυπουί -Ντεσότο, προσπαθώντας την ίδια στιγμή, να ξεκλειδώσει τα μυστικά της. Η πρώτη πελάτισσα κάνει την εμφάνισή της, η χήρα δημάρχου, Κλαίρη Μπλέτσερ, μετά από μια τελετή απόδοσης τιμής στον απελθόντα σύζυγό της, η οποία πρόθυμα παραχωρεί τη θέση της στη νεαρή Σέλμπυ Ήτεντον-Λάτσερι, η οποία πρόκειται σήμερα να παντρευτεί.

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην περιποίηση της μέλλουσας νύφης, αλλά και της μητέρας της Μάλυν Ήτεντον. Μέσα σε ένα κλίμα χαρούμενης προσμονής, αλλά και άγχους για τον επικείμενο γάμο, η νεαρή Σέλμπυ παθαίνει μια διαβητική κρίση, όμως δεν πρέπει να διακινδυνεύσει την υγεία της, γιατί πρόκειται να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Η ευχάριστη είδηση της εγκυμοσύνης της Σέλμπυ έρχεται να αναστατώσει τη μητέρα της, η οποία εστιάζει περισσότερο στους κινδύνους. Η σκηνή κορυφώνεται με τη φασαριόζικη άφιξη της Μπουντρώ.

 Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης

 Σκηνογράφος: Σωσάνα Τομάζου

 Ενδυματολόγος: Ελένη Τζιρκαλλή

 Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

] Μουσική Σύνθεση και Ηχητικό Πεδίο: Δημήτρης Ζαχαρίου

Ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδέλη (Γουίζερ Μπουντρώ), Αννίτα Σαντοριναίου (Κλαίρη Μπλέτσερ), Πόπη Αβραάμ (Μάλυν Ήτεντον), Σοφία Καλλή (Τρούβυ Τζόουνς), Μυρσίνη Χριστοδούλου (Σέλμπυ Ήτεντον-Λάτσερι) και Παμπίνα Γεωργίου (Αννέλ Ντυπουί-Ντεσότο).

 Εισιτήρια: €15 / 12 , https://rialto.interticket.com/.../anthismenes.../5444

 Επικοινωνία: Ταμείο Θεάτρου - 77777745

Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 - 15:00

​Επίσης, τις μέρες των παραστάσεων 90 λεπτά πριν την έναρξη τους.

«1958» - Μιχάλη Παπαδόπουλου - 18 και 19 Μαρτίου

1

«1958» - Μιχάλη Παπαδόπουλου

Σάββατο 18 Μαρτίου στις 8 & Κυριακή 19 Μαρτίου στις 7

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, με ήρωες απλούς ανθρώπους που πίστεψαν στο δίκαιο, σε ένα καλύτερο κόσμο και που καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν το μίσος και τη σκληρότητα ενός απάνθρωπου συστήματος. Με αφορμή δύο δολοφονίες, ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκύπριου, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά από προσωπική έρευνα που στηρίχθηκε σε συνεντεύξεις και λόγια ανθρώπων που βίωσαν εκείνη την μακρινή πραγματικότητα, ξετυλίγει μια «κυπριακή πραγματικότητα», άγνωστη στους πολλούς, και γεννά προβληματισμούς πάνω σε θέματα πολιτικού φανατισμού, δύναμης  του πλήθους και του μίσους και το πώς αυτό το τελευταίο μπορεί να μεταμορφώσει  τους πολίτες σε δήμιους και ένα μικρό, γραφικό νησί σε κολαστήριο. 

Σκηνοθεσία : Νεοκλής Νεοκλέους

Επί σκηνής: Χριστίνα Χριστόφια, Νεοκλής Νεοκλέους 

«1964» - Μιχάλη Παπαδόπουλου - 21 Μαρτίου 

9

«1964» - Μιχάλη Παπαδόπουλου

Τρίτη 21 Μαρτίου στις 8

Με το τολμηρό του θεατρικό έργο «1964», ο Μιχάλης Παπαδόπουλος επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση στους θύλακες των Τουρκοκυπρίων το 1964, μέσα από τη ζωή τριών Τουρκοκύπριων ιερόδουλων, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα μέρος ξένο για αυτές, κάτω από ένα περίεργο καθεστώς εγκλεισμού και τρομοκρατίας. Μέσα από τις συζητήσεις τους, σκιαγραφούν την πόλη της Αμμοχώστου, την ζωή μέσα στην έγκλειστη πόλη, την παλιά ζωή τους και το πώς αυτή έχει εξελιχθεί. Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Επί σκηνής: Γιάννα Λευκάτη, Izel Seylani, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Χριστίνα Χριστόφια

«Το Μαγεμένο δέντρο» - 12 Μαρτίου στο Σατιρικό Θέατρο στη Λευκωσία

Λόγω αυξημένης ζήτησης, το υπέροχο παραμύθι «Το «Μαγεμένο Δέντρο», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου για δύο επιπλέον παραστάσεις: Κυριακή 5 και 12 Μαρτίου 2023, στις 11.00 το πρωί.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη χορό, τραγούδια, περιπέτεια και δράση που με το χιούμορ, την ευαισθησία, τις εκπλήξεις και τις μαγικές της εικόνες θα αποτελέσει μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, ένα ονειρικό ταξίδι εμπειριών και συναισθημάτων.

Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Ευγένιου Σβάρτς, μια μάνα, η Βασιλική, ψάχνοντας να βρει το χαμένο της γιο, το Νικόλα, καταφθάνει σε ένα απόκοσμο δάσος. Εκεί μαθαίνει πως η κακιά μάγισσα Γιαγκά έχει μεταμορφώσει το Νικόλα σε δέντρο. Διατηρώντας την αισιοδοξία και την πίστη της και έχοντας στο πλευρό της το μικρότερο της γιο Γιάννο και τρεις απροσδόκητους φίλους, έναν αρκούδο, ένα σκύλο και μία γάτα, η Βασιλική πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη της την εφευρετικότητα για να νικήσει την πονηρή μάγισσα και να απελευθερώσει το παιδί της. Στο τέλος η Βασιλική ανακαλύπτει πως η μόνη δύναμη που χρειάζεται για να λύσει τα μάγια είναι η αστείρευτη μητρική της αγάπη.

Η τρυφερή ιστορία του «Μαγεμένου Δέντρου» εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση, την ενσυναίσθηση και την δικαίωση της αληθινής φιλίας και αγάπης. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του έργου βλέπουμε πως όταν υπάρχει αφοσίωση, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και πείσμα, το καλό και το δίκαιο θα θριαμβεύσουν. 

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή/Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΥΚΑΡΙΔΟΥ 

Σκηνικά/Κοστούμια: ΜΑΡΙΖΑ ΠΑΡΤΖΙΛΗ

Μουσική: ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑ

Χορογραφίες: ΕΥΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Κίνηση: ΑΝΤΡΕΙ ΚΡΟΥΠΑ

Σχεδιασμός Φωτισμού: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΡΤΑΡΗΣ

Μακιγιάζ: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΣΤΕΛΛΑ ΤΕΜΠΡΙΩΤΗ

Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

Σχεδιασμός Αφίσας: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

Trailer παράστασης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΗΣ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ

Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: ΜARTIN MEASON

Κατασκευή Σκηνικού: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ , ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΙΣΙΕΛ, ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΑΝΑΓΙΩΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

•    ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Σατιρικό Θέατρο 

12 Μαρτίου 2023, στις 11.00 το πρωί.

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά. 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:  €12

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940, 22421609 (Από 10 Ιανουαρίου)

Email: [email protected]

www.satirikotheatro.com

«Beauty and the Beast» Πρεμιέρα Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία

Η Ακαδημία Χορού Αντιγόνη Τασουρή σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΜΟΡΦΗ», παρουσιάζει στις 10, 11 και 12Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου το μιούζικαλ «Βeauty and the Beast» για 5 μόνο παραστάσεις. 

Ένα υπερθέαμα επί σκηνής με επαγγελματίες ηθοποιούς καιεπαγγελματίες χορευτές και με τη συμμετοχή των μαθητών της Ακαδημίας.  Το θέαμα γίνεται ακόμα πιο φαντασμαγορικό με τα επιβλητικά σκηνικά και με τα υπέροχα κοστούμια.  Ηπρωτότυπη μεταφορά του παραμυθιού στη σκηνή, μαζί με τις υπέροχες χορογραφίες και το ζωντανό τραγούδι, κάνουν την  παράσταση ένα υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς είτε μικρός είτε μεγάλος. 

 

Συντελεστές:

Θεατρική Διασκευή και Σκηνοθεσία:​Νεοκλής Νεοκλέους

Καλλιτεχνική επιμέλεια/Χορογράφος:​Αντιγόνη Τασουρή

Μουσική Διεύθυνση & Διδασκαλία:​Χριστίνα Αργύρη

Χορογραφίες:​Αντιγόνη Τασουρή, Σταυρίνα Κούσπαρου

​Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, John Olariou

Στίχοι Tραγουδιών:​​Σταύρος Σταύρου

Music Production:​Νικόλας Ντίμας

Σκηνικά:​Σκηνοτεχνική Λτδ 

Κοστούμια:​Έλενα Xρυσοστόμου

Φροντιστήριο-Ειδικές Κατασκευές:​Μαρία Νεοκλέους, Μichelle Ιωαννίδου, 

Jacky Παναγή

Σχεδιασμός Φωτισμών:​Καρολίνα Σπύρου

Σχεδιασμός Ήχου:​​Ανδρέας Γιωργαλλής

Υπεύθυνη Ήχου:​Κατερίνα Ιωάννου

Διευθυντής Σκηνής:​Παναγιώτης Λουκά

Βοηθός Σκηνής:​Μόνικα Χατζηβασιλείου

Graphic Designer:​Γιώργος Αλεξάνδρου

Συντονισμός/Οργάνωση Παραγωγής:​Μαρία Παπαπέτρου

Ηθοποιοί:

Χρήστος Γρηγοριάδης, Γρηγόρης Γεωργίου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Κονόμου, Άντρη Κούκου, Άρης Κυπριανού, Στέλλα Φιλιππίδου, Πολύκαρπος Σολωμού, Βικτώρια Σαββίδου και η μικρή Θέσια Δημητροπούλου

Χορευτές:

Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, Σταυρίνα Κούσπαρου, Αυγή Μιχαήλ, Άντρεα Νικολάου,

John Olariu, Τατιάνα Παπαδοπούλου, Aντώνης Αντωνίου, Αβραάμ Θωμά, Σάββας Σάββα. 

Συμμετέχουν και χορευτές/παιδιά της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Πεντάμορφη και το Τέρας (πρωτότυπος τίτλος: Beauty andthe Beast) είναι μια αισθηματική- μουσική ιστορία φαντασίας για μικρούς και μεγάλους (θεατές), και αυτή η ιστορία μαςταξιδεύει ακολουθώντας το υπέροχο ταξίδι της Μπελ, μιας πανέμορφης και ανεξάρτητης νεαρής κοπέλας, που φυλακίζεται από ένα Τέρας στο μαγεμένο κάστρο του. Παρά τους φόβους της, γίνεται φίλη με τα μαγεμένα πράγματα που ζουν στο κάστρο, όπως το ρολόι, το κηροπήγιο και τη τσαγέρα, τα οποία κάποτε ήταν οι υπηρέτες που δούλευαν εκεί. 

Επίσης σιγά, σιγάμαθαίνει πώς να κοιτά πίσω από την απόκοσμη και τρομακτικήπαρουσία (εξωτερική εμφάνιση) του Τέρατος, ανακαλύπτοντας την ευγενική καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του.Κατά την εξέλιξη της ιστορίας σταδιακά αναπτύσσεται μεταξύ τους (της Πεντάμορφης- Μπελ και του Τέρατος) το αίσθημα της αγάπης και του έρωτα. Επίσης μαθαίνει η Μπελ ότι το Τέρας,ήταν κάποτε ένας πλούσιος Πρίγκιπας, ιδιοκτήτης του μαγεμένου κάστρου και της γύρω περιοχής, τον οποίο έχει καταραστεί μια μυστηριώδης μάγισσα, μαζί με τους υπηκόους του και τους έχει μεταμορφώσει στη μορφή που έχουν τώρα ως τιμωρία για την αλαζονεία και την αναλγησία τους. Όμως η εξέλιξη της ιστορίας γίνεται ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα όταν εμφανίζεται και ο Γκαστόν, ένας ναρκισσιστής κυνηγός, ο οποίος ψάχνει να βρει απεγνωσμένα την Μπελ αφού την διεκδικεί για σύζυγο του και έχει πάθει εμμονή μαζί της. Όμως η Μπελ προσπαθεί να τον αποφύγει γιατί δεν της αρέσει καθόλου ο εγωιστικός, εγωκεντρικός τουχαρακτήρας, και ο άσχημος τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στους ανθρώπους. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αποφύγει η Μπελ, είναι η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μνηστήρων του Τέρατος και του Γκαστόν.

5 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ:  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στις 19:30

Άλλες Παραστάσεις:

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 16:00 και στις 19:30

Τιμή Εισιτηρίου:   Πλατεία & 1ο Θεωρείο: €20,00 /  Εξώστης: €15,00

Κυριακή 12 Μαρτίου 20203 στις 11:00 και στις 17:30  

 Σ’ αυτές τις παραστάσεις συμμετέχουν και τα παιδιά της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή

Τιμή Εισιτηρίου για τις παραστάσεις στις 12/3/2023:  €15,00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.tickethour.com.cy    και στα καταστήματα ΑCS Courier 

 

«Ο Σπανός τζαι οι Σαράντα Δράτζιοι» - 12 και 19 Μαρτίου στο Θέατρο Μασκαρίνι

.

 

Στη διασκευή της Αλεξίας Παπαλαζάρου δύο έφηβοι συναντιόνται στη πράσινη γραμμή. Ένας Τουρκοκύπριος και ένας Ελληνοκύπριος, παιδιά της ίδιας ηλικίας, που τραγουδάνε τα ίδια τραγούδια, που η μπάλα είναι ο καλύτερος τους φίλος. Και γι’ αυτή τη μπάλα τσακώνονται. Σε ποιόν ανήκει τελικά η μπάλα ποδοσφαίρου; Κι’ όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ένας  δυνατός αέρας γεμίζει το χώρο με πολύχρωμα χαρτιά. Και ξαφνικά οι δύο έφηβοι «εχθροί» αποκτούν κοινό στόχο: να διαβάσουν μαζί το παραμύθι «Ο Σπανός τζαι οι σαράντα Δράτζιοι». 

Μπορεί ένα παραμύθι να ενώσει δυο εχθρούς ; Μπορεί ένας κοινός στόχος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να καταλάβουν ότι τους ενώνουν πιο πολλά από όσα τους χωρίζουν; Θα καταφέρουν άραγε μαζί να διώξουν τους δράκους από τον τόπο τους και να ξαναγυρίσει το νερό στο χωριό τους;

Λαϊκό κυπριακό παραμύθι

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία • Αλεξία Παπαλαζάρου

Επί σκηνής • Βασίλης Παφίτης, Izel Seylani 

Χαρακτικό • Χαμπής Τσαγγάρης

Μουσική • Γιώργος Κάρβελλος

Στίχοι • Ανδρέας Παράσχος

Σχεδιασμός Φωτισμού • Κυριάκος Σιαμπτάνης

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία •  Θέλμα Κασουλίδου 

Video art • Γιώργος Αλεξάνδρου

Εικαστικός σχεδιασμός προωθητικού υλικού • Νεόφυτος Αβραάμ

Επιμέλεια προωθητικού υλικού & Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις • Έλενα Γιώργαλλου

Εισιτήρια ΕΔΩ

 

"Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού" - 19 Μαρτίου Δημοτικό Θέατρο Λατσιών 

O Mάλο είναι ένα αφελές, αριστοκρατικό ψάρι, που ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος βασιλιάς του βυθού. Μια μέρα η ζωή του θα αλλάξει όταν εγκλωβίζεται σε ένα πλαστικό σκουπίδι και ο βασιλιάς τον διώχνει από το βασίλειο των αριστοκρατικών ψαριών. Μέσα από το δικό του ταξίδι ως κοινό ψάρι, ο Μάλο θα μάθει για την ρύπανση των ωκεανών, τι πάει να πει πραγματική φιλία, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και τι κάνει έναν βασιλιά σπουδαίο.

Συντελεστές:

Παραγωγή: Animagnet Productions

Σκηνοθεσία: Αντρέας Μακρής 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλιος Καλλιστράτης

Θεατρικό Κείμενο/ Μουσική: Σταύρος Μιχαλακάκος, Γιάννης Πολίτης 

Μουσική Διδασκαλία: Σταύρος Μιχαλακάκος

Χορογραφίες / Κινησιολογία: Νάταλυ Αμάν

Σκηνικά / Κουστούμια / Ειδικές Κατασκευές – Ιφιγένεια Παπαγεωργίου, Ράκης Γεωργίου, Project2C 

Σχεδιασμός προβολών: Αντώνης Φράγκους

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Άνθη Κάσινου, Άντρια Αγαθοκλέους, Γιώργος Νικολάου, Δημήτρης Γιωρκάτζιης, Κωνσταντίνος Σωκράτους, Σαββίνα Γεωργίου, Στέλιος Καλλιστράτης

Παραστάσεις: 

19 Μαρτίου Δημοτικό Θέατρο Λατσιών  Εισιτήρια ΕΔΩ 

 «To Σώσε» - 22 Μαρτίου θέατρο Διόνυσος

.

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανακοινώνει την επόμενη παραγωγή του που είναι η κωμωδία “Το Σώσε” του Μάικλ Φρέιν, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου. Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στις 22 Μαρτίου 2023, 8.30 μ.μ.

Το έργο που ανάγκασε τους λεξικογράφους της γης να πάρουν ξανά τα μολύβια τους και να γράψουν από την αρχή τι σημαίνει η λέξη κωμωδία , ανεβαίνει στην Κύπρο από ένα θίασο έτοιμο για όλα. Μια παράσταση, μέσα σε μια παράσταση. Ένα έργο που αφήνει τους θεατές να δουν από την κλειδαρότρυπα, το χρωματιστό χάος, πίσω από τα σκηνικά και τα λαμπερά φώτα.

Τετάρτη απόγευμα, σε ένα σπίτι χτυπάει μανιωδώς το τηλέφωνο. Οι ιδιοκτήτες λείπουν στο εξωτερικό. Τους κυνηγάει η εφορία. Η οικονόμος είναι παρούσα. Προσπαθεί να δει την αγαπημένη της σειρά στην τηλεόραση. Και να φάει ένα πιάτο σαρδέλες. Δεν θα προλάβει. Ένας μεσίτης έρχεται να δείξει το σπίτι σε έναν Άραβα πετρελαιά. Κουβαλάει μαζί του την γκόμενα του. Η οποία είναι κόρη ενός διαρρήκτη. Που θα καταφτάσει και θα κλέψει ακόμη και τα φλοτέρ από την τουαλέτα. Οι ιδιοκτήτες θα έρθουν απροειδοποίητα. Αυτές οι σαρδέλες, δεν θα φαγωθούν ποτέ.

Πόρτες που δεν ανοίγουν έχετε ξαναδεί. Και κρυφούς εραστές και γυμνούς κτηματομεσίτες. Και υπηρέτριες που καταστρέφουν τα πάντα. Ίσως να έχετε ξαναδεί και κουφούς διαρρήκτες.

Αυτή τη φορά όμως δεν υπάρχει ελπίδα. Σαρδέλες εξαφανίζονται, χαμένες κόρες ανακαλύπτονται, ξεβράκωτοι σύζυγοι πάνε κι έρχονται. Σεΐχηδες εμφανίζονται από το πουθενά και κλέβουν τα σεντόνια. Πάνω στη σκηνή χάνονται φακοί επαφής, ατάκες και σκηνές ολόκληρες. Οι ηθοποιοί δεν έχουν ιδέα, ο τεχνικός κοιμάται και ο σκηνοθέτης δεν έχει μαλλιά να τραβήξει. Αυτή τη φορά θα γίνει το σώσε!

Συντελεστές:

Κείμενο: Μάικλ Φρέιν

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Τενέντες

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου

Χορογραφία/επιμέλεια κίνησης: Παναγιώτης Τοφή

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Ηλιάνα Κάκκουρα, Άγγελος Χατζημιχαήλ, Βασιλική Κυπραίου, Χάρης Αττώνης, Λουκία Πρωτοπαπά, Μιχάλης Καζάκας, Θέμιδα Νικολάου, Χρήστος Γιάγκου, Παναγιώτης Λάρκου

Καλλιτεχνική διεύθυνση Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»: Χρήστος Γιάγκου

Παραστάσεις:

Λευκωσία: Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 8:30 μ.μ., Κυριακή στις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 9 Απριλίου 2022

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (συνταξιούχοι, φοιτητές)

Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com 

Πληροφορίες: 22818999 & 99621845

Tρεις Αδερφές - 24 Μαρτίου στον ΘΟΚ, Λευκωσία

.

Το αριστουργηματικό έργο του Άντον Τσέχωφ ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας Αθηνάς Κάσιου. Γραμμένο το 1900 και χαρακτηρισμένο ως «κωμωδία» από τον ίδιο τον συγγραφέα, οι Τρεις αδερφές είναι ένα τετράπρακτο υπαρξιακό δράμα για την προσδοκία, την αναμονή και τη διάψευση της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Σε μια μικρή απομακρυσμένη επαρχιακή πόλη μακριά από τη Μόσχα και σε ένα περιβάλλον στρατιωτικών ζουν οι τρεις αδερφές –Όλγα, Μάσια και Ιρίνα– μαζί με τον αδερφό τους Αντρέι. Βαλτωμένες στην πλήξη της καθημερινότητάς τους, εγκλωβίζονται σε αναμνήσεις από το «ένδοξο» παρελθόν, επινοούν ιστορίες και προσμένουν την επιστροφή τους στη Μόσχα, εκεί όπου η εκπλήρωση των ονείρων πραγματώνεται. Όσο το μέλλον πλησιάζει τόσο η αλλαγή απομακρύνεται, οι επιλογές τους γίνονται πιο άκαμπτες, τα όνειρα της νιότης διαλύονται και τη θέση του ενθουσιασμού και πάθους για αγάπη και ζωή παίρνει το αίσθημα της ματαίωσης.

Ο Τσέχωφ αποδίδει στα δραματικά πρόσωπα που δημιουργεί την έσχατη ευθύνη για τη διαμόρφωση της ζωής τους. Οι αναστολές, οι φόβοι και οι εσωτερικές προθέσεις προδίδονται όχι μέσα από αυτά που λέγονται αλλά κυρίως μέσα από τις παύσεις, τις σιωπές, τους υπαινιγμούς και το δυσδιάκριτο χιούμορ.

Η Αθηνά Κάσιου, με τη νεωτερική σκηνοθετική προσέγγισή της, αναδημιουργεί το τσεχωφικό σύμπαν, φέρνοντάς το κοντά στο κρίσιμο σήμερα, με τη συνδρομή της νέας μετάφρασης από την Έρι Κύργια και της δραματουργικής επεξεργασίας του Joel Horwood. Μαζί της μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών.

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα «Εύης Γαβριηλίδης»

από 24 Μαρτίου 2023

Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο ΘΟΚ ενημερώνει τους θεατές ότι η παράσταση ξεκινάει ακριβώς την προβλεπόμενη ώρα. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης η είσοδος στην παράσταση δεν είναι δυνατή. Το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν επιστρέφεται.

ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΙ

21 Απριλίου 2023 (ελληνικά)

28 Απριλίου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)

5 Μαΐου 2023 (αγγλικά και τουρκικά)

Ψυχανάλυση και Σινεμά - 24 - 26 Μαρτίου στο θέατρο Ριάλτο

 

«Αίας» - , 27 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία και σε Λεμεσό

Ο «Αίας» του Σοφοκλή, η υπέρτατη τραγωδία ενός ήρωα που προδίδεται από τους συμπολεμιστές του, σηματοδοτώντας το πέρασμα σε μια νέα «αντιηρωική» εποχή ταξιδεύει τον Μάρτιο στην Κύπρο για δύο παραστάσεις, σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η παράσταση που προβλημάτισε και ενθουσίασε στην Ελλάδα έρχεται στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με τον Μιχάλη Σαράντη στους εννέα ρόλους της (απογυμνωμένης) τραγωδίας, είναι από τις ελάχιστες φορές που ο λόγος των τραγικών ποιητών ακούγεται σε κλειστό χώρο. Μια διαφορετική προσέγγιση σε ένα πολυπαιγμένο έργο -τελευταία φορά το είδαμε το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία του Αργύρη Ξάφη- που αξίζει να δείτε.

 

Ο Μιχάλης Σαράντης μοιράζεται τη σκηνή με τον εικαστικό Απόστολο Χαντζαρά που δημιουργεί επί τόπου έργα με έμπνευση από τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και τον «Αίαντα».

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Νίκος A. Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης

Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς

Σκηνική επιμέλεια- Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης

Διασκευή - Προσαρμογή Κειμένου: Γιώργος Νανούρης - Μιχάλης Σαράντης

Παραγωγή: Το θέατρο

Παραστάσεις:

Δευτέρα, 27 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσίας, 20:30. 

Τρίτη, 28 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20:30. 

Εισιτήρια ΕΔΩ

 «Λόγια στο Στόμα» 28 και 29 Μαρτίου στο  Θέατρο Ριάλτο

Η Λίμπι είναι σαρανταέξι. Είναι συγγραφέας. Ήταν συγγραφέας. Η Λίμπι στέκεται στην άκρη του λόφου, πίνει και βλέπει τα φώτα της πόλης να ανάβουν σιγά σιγά. Αναρωτιέται. Πόσο γρήγορα πέφτει ένα σώμα;

Ο Ντέκλαν είναι δεκαεφτά. Κάθεται στην άκρη του λόφου, κοιτάει την πόλη και ζωγραφίζει. Ο Ντέκλαν έρχεται εδώ για να είναι μόνος του. Ζωγραφίζει, για να μην τον πιάννει αυτό το σφίξιμο στο στήθος. Ο Ντέκλαν βλέπει ένα σώμα στην άκρη του λόφου έτοιμο να πέσει. Έιιιιι!

Μια απροσδόκητη συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Η ίδια πόλη που βάζει λουκέτο σε κέντρα κοινωνικής βοήθειας, αλλά γεμίζει τα θέατρα μιλώντας γι’ αυτά.

Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν.

Κι αυτό που γίνεται μετά...

Η ομάδα φερέφωνο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, το έργο του βραβευμένου σκωτσέζου συγγραφέα Kieran Hurley, ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ (MOUTHPIECE) σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και σε μετάφραση Μάριου Κωνσταντίνου. Στον ρόλο της Λίμπι, η Μέλανη Στέλιου και στον ρόλο του Ντέκλαν, ο Ανδρέας Δανιήλ.

Το έργο, γράφτηκε το 2018, και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Traverse στο Εδιμβούργο. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και το 2019 μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο.

μετάφραση / ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

σκηνοθεσία / ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ηθοποιοί /ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΝΙΗΛ - ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ

σκηνικά – κοστούμια / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

μουσική / ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΡΤΖΗΣ

σύμβουλος κίνησης / JULIA BRENDLE

σχεδιασμός φωτισμού / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΕΙΝΑΡΗΣ

σχεδιασμός προβολών / ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ - ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

βοηθός σκηνοθέτιδας / ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

φωτογραφίες / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΤΣΙΟΣ

σχεδιασμός αφίσας / ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

προβολή / ΛΟΥΚΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

28&29 Μαρτίου 

Ώρα Έναρξης: 8:30 μμ / Είσοδος: €15 – Μειωμένο: €12

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ /

Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Υφυπουργείο Πολιτισμού

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / Alpha Κύπρου

Loader