5 θεατρικές παιδικές παραστάσεις που αξίζει να δεις φέτος στην Κύπρο

5 θεατρικές παιδικές παραστάσεις που αξίζει να δεις φέτος στην Κύπρο

Έργα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά αυτό το φθινόπωρο

Πέντες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά έρχονται ως πρόταση για τους μικρούς μας φίλους για τους επόμενους μήνες που έρχονται!

1

Τετράδυμοι, Θέατρο Μασκαρίνι 

Την παράσταση «Τετράδυμοι» έχει επιλέξει για αυτή τη περίοδο, το θέατρο Μασκαρίνι . Μια διακευή του γνωστού παραμυθιού του Πάντσιο Πάντσεφ «Το παραμύθι για τους Τετράδυμους». Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία, που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Παίζουν: Πέτρος Κονόμου, Έφη Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Δημητρίου και Άντρη Κούκου.

Παραστάσεις: 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίο, Θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά. Τακτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 10:30πμ. Σάββατο 19 Νοεμβρίου, Λεμεσός Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, 16.30

Κυριακή 20 Νοεμβρίου, Μάρκίδειο θέατρο Πάφου 11.00

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 16.30

Κρατήσεις / Πληροφορίες: Στα τηλέφωνα 99485083 και 22270420.

1

Ο Μικρός Πρίγκιπας, Θέατρο Piccolo

Το ξεχωριστό έργο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ φέρνει το Θέατρο Piccolo για πολλές εμφανίσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή με την πρώτη να ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου . Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που έχει συνεπάρει μικρούς και μεγάλους δίνοντας μαθήματα ζωής μέσα από ένα μοναδικό τρόπο. Στο θέατρο θα απολαύσουμε τον Μάριο Στυλιανού, την Αθηνά Σάββα και τη Βασιλική Ανδρέου. Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Παραστάσεις: Σάββατο στις 15:30 (24/9, 1/10, 8/10, 22/10, 29/10)

Κυριακή στις 11:00 (25/9, 2/10, 9/10, 23/10, 30/10)

Στο Flea Theatre (Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί)

Για κρατήσεις: 94409100.

6

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, για παιδιά, Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 

Η πρωτότυπη διασκευή του πασίγνωστου έργου του Άγγλου συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ πραγματεύεται με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τον έρωτα τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να ζήσουν όπως επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλει η κοινωνία. Ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών, με μια μεγάλη δόση μαγείας, καθώς ξωτικά και νεράιδες του δάσους συμμετέχουν σε αυτό. Με φρέσκια διάθεση και χιούμορ, ο Κώστας Σιλβέστρος διασκευάζει το εμβληματικό έργο, για να το συστήσει σε νεαρούς θεατές. Μια ομάδα κορυφαίων δημιουργών, με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, συνθέτουν επί σκηνής ένα… όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ευελπιστώντας να κερδίσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Γιώργος Ευαγόρου, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Έλενα Καλλινίκου, Μάριαν Κυπριανού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Izel Seylani, Άγγελος Χατζημιχαήλ. 

Παραστάσεις:

1.10.2022, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 17:00

9.10.2022, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 17:00

15 & 16.10.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 17:00

Εισιτήρια: TicketHour 

1

Νιάου - Νιάου στα κεραμίδια, Θέατρο Βεστιάριο 

«Νιάου – Νιάου στα κεραμίδια» ,το νέο παιδικό έργο, ένα πρωτότυπο παιδικό έργο, από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ που έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Ένα μαγικό παραμύθι σε ιδέα – σενάριο και σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιάννη Σπανού, με εμπειρία στο παιδικό θέατρο να μετράει δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια, με παραστάσεις παιδικών παραστάσεων. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν μαζί με όλα τα γατιά μα και με υπέροχα σκυλιά στον μαγικό κόσμο τους και θα γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο γάτο Πούμπη με την γατούλα του Ροζούλα όπου κι οι δυο μαζί θα προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν τον κόσμο όλο και να φέρουν την αγάπη παντού! Ένα αλλιώτικο παραμύθι για όλους!! Μια ιστορία για την αγάπη, την διαφορετικότητα, την αλληλοβοήθεια, την αγκαλιά. Παίζουν: Γιάννης Σπανός , η Φωτεινή Γεωργίδη, ο Πέτρος Τίγρης, ο Χρήστος Κυριάκου, η Λίλη Άσπρου και η Αφροδίτη Σπανού Λοίζου. 

Παραστάσεις:  Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ & Σάββατο 1, 8, 15, 22 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ, Κυριακή 9, 16, 30 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία / Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ και 3 μ.μ, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος / Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ και 3 μ.μ, Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Λάρνακα / Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 10.30 μ.μ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Κρατήσεις: 96403029. 

6

STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο

Γιορτάστε τα φετινά Χριστούγεννα με την επιτυχία του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2021 «STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο». Έχοντας ενθουσιάσει 6000 μικρούς και μεγάλους, η επιτυχημένη παραγωγή του Φεστιβάλ, από μια πολυβραβευμένη ομάδα δημιουργών, κλείνει το 2022 με δύο τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία. Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών, που μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε εθνικότητας. Ο λόγος δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού η γλώσσα που χρησιμοποιείται στην παράσταση είναι φανταστική, που ο Σταύρος Σταύρου έχει επινοήσει ειδικά για την παράσταση. Σκηνοθεσία-χορογραφία: Κώστας Σιλβέστρος- Παναγιώτης Τοφή, μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου. Παίζουν: Αντρέας Κουτσόφτας, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονι Παπαμιχαήλ. Παραστάσεις στις 27 & 28 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 17:00. Εισιτήρια: SoldOutTicket. 

Loader