Afterbite: Ένα american street food εστιατόριο είναι η cool νέα άφιξη στην καρδιά του κέντρου της Λάρνακας

Afterbite: Ένα american street food εστιατόριο είναι η cool νέα άφιξη στην καρδιά του κέντρου της Λάρνακας

Ένας χώρος που ήρθε για να φέρει μια νέα πνοή στο νησί με το πιο instagrammable design

Η πόλη της Λάρνακας, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο προσκήνιο και συζητιέται πολύ. Από την μία η ανάπτυξη και τα έργα που πραγματοποιούνται στην πόλη, η υποψηφιότητά της για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030 και από την άλλη οι νέοι χώροι εστίασης που εμφανίζονται στην πόλη του Ζήνωνα.

Ανάμεσα στα νέα αναπτυξιακά έργα της Λάρνακας είναι η ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά της πόλης που μεταμορφώθηκε σε παραγματικό στολίδι ή οποία βρίσκεται μερικά μόλις βήματα από την πανέμορφη νέα πλατεία Ζουχούρι. Εκεί, που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε πλήθος κόσμους για να θαυμάσει το εντυπωσιακό φεγγάρι το έργο τέχνης του Luke Jerram «Μουσείο του Φεγγαριού». 

9

 

Ανάμεσα σε αυτό το νέο περιβάλλον της Λάρνακας, έκανε την εμφάνισή του ένα από τα πιο cool και νόστιμα comfort food joints στο νησί και ίσως της Μεσογείου. Μία δημιουργία του μοναδικού Ηλία Χριστοφόρου σε συνεργασία με την Cuckoo Hospitality. Πρόκειται για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το talk of the town μπαράκι της πόλης, το Cuckoo Rooftop Cocktail bar που έκανε πάταγο στο κέντρο της Λάρνακας.

9

 

To όνομα του νέου μαγαζιού της πόλης είναι Afterbite και πρόκειται για μία δημιουργία του πολυτάλαντου σεφ Ηλία Χριστοφόρου, ο οποίος έχει συνεργαστεί και δουλέψει σε κορυφαία εστιατόρια του κόσμου με αστέρια Michelin.

Ποιος είναι ο Ηλίας Χριστοφόρου 

Ο σεφ Ηλίας ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι στο διάσημο Le Cordon Bleu Culinary School και στη συνέχεια πήγε για δουλειά σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια με αστέρι Michelin του Λονδίνου, το Goring με ένα αστέρι, Dinner by Heston με δύο, το Hide με ένα και εκπαιδεύτηκε στο νούμερο ένα εστιατόριο του κόσμου για το 2022 τρία αστέρια Michelin, το Geranium. Αν ρωτήσεις τον Ηλία τι σημαίνει φαγητό για εκείνον θα σου πει ότι “Το φαγητό για μένα είναι ένα ταξίδι... τόσες πολλές αναμνήσεις δημιουργούνται σε ένα ωραίο γεύμα, είτε είναι 5 το πρωί, είτε είναι με φίλους... Τυχαία είτε μόνος, είτε σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin είτε σε μια παράγκα στην παραλία το φαγητό θα είναι πάντα η παγκόσμια γλώσσα αγάπης που όλοι καταλαβαίνουν και δεν χρειάζεται μετάφραση. Το φαγητό για μένα είναι ένα συναίσθημα, μια έκφραση, μια διαδικασία”. 

9

 

To πορτοκαλί μαγαζί της Λάρνακας 

Το Afterbite με το έντονο πορτοκαλί χρώμα θα το βρεις στον πρώτο όροφο της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας. Το μαγαζί αυτό είχε ξεκίνησε την πορεία του ως ghost-kitchen στη Λεμεσό και πλέον έχει βρει νέο σπίτι στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας. Ένας χώρος που ήρθε για να φέρει μια νέα πνοή στο νησί με το πιο instagrammable design, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το κλασσικό US bodega/grocery store 🇺🇸. Το πρώτο Afterbite κατάστημα παρουσιάζει ένα ψεύτικο σουπερμάρκετ οποίο ονομάζεται A-Mart, με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα και design δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μία πραγματική υπραγορά.

9

Το μενού του Afterbite σερβίρει λατρεμένο comfort food που περιλαμβάνει από καλοφτιαγμένο τηγανιτό κοτόπουλο, ζουμερά beef burgers και chicken burgers, μέχρι sandos, loaded fries, wraps και πολλές άλλες επιλογές που θα σε συναρπάσουν. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απολαύσεις το Reinvented Comfort Food στην καρδιά του κέντρου της Λάρνακας.

9

9

 

9

Info

Κυριακή-Πέμπτη 12:00-23:00, Παρασκευή-Σάββατο 12:00-23:30, Δημοτική Αγορά Λάρνακας. Το Afterbite, θα το βρεις επίσης στις delivery πλατφόρμες Wolt και Foody. Δες το μενού ΕΔΩ 

 

Loader