Έρχεται η θεατρική παράσταση «Η Φάρμα των ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ

Έρχεται η θεατρική παράσταση «Η Φάρμα των ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ

Παρακολουθήστε μια ελεύθερη διασκευή ενός κλασικού μυθιστορήματος

Το θέατρο ένα παρουσιάζει το αριστούργημα του Τζωρτζ Οργουέλ «Η Φάρμα των ζώων» σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Αξιοθέας στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα δύο παραστάσεις στο Αρχοντικό Αξιοθέας στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου η ώρα 21:00. 

Από τις 14 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιούνται παραστάσεις στην κύρια σκηνή του θεάτρου ένα στις 20:30 

Υπόθεση:

​Σε μια φάρμα, τα ζώα, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο στην ανθρώπινη καταπίεση, επαναστατούν και αναλαμβάνουν τη διοίκηση της. Στην ηγεσία βρίσκονται τα πιο «έξυπνα» ζώα της φάρμας τα γουρούνια. Υπό την καθοδήγηση του πιο γενναίου από αυτά η επανάσταση τους ξεκινάει μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους… Σύντομα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ελπίδες τους καταρρέουν καθώς η νέα ηγεσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και χειρότερα από την προηγούμενη. Πως μέσα από τους κόλπους των καταπιεσμένων αναδύονται νέοι ακόμη πιο αυταρχικοί δυνάστες; Πως το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Το έργο, πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι μια αλληγορία για την ανάγκη και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη ζωή. Διαπραγματεύεται τις έννοιες της ισότητας, της δημοκρατίας, της απληστίας και της εξουσιομανίας, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της συμπαράστασης, της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της αγάπης.

Συντελεστές:

Ελεύθερη διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Παίζουν (αλφαβητικά): Αντρέας Γεωργίου, Μαριλένα Γανωματή, Ιάκωβος Ιακώβου, Αντώνης Λαπηθιώτης, Στέλιος Στυλιανού, Μαρία Χαρά Τρούσα

Παραστάσεις:

7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Αρχιντικό Αξιοθέας

Από 14/9 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 στο θέατρο ένα

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203

farma twn zwwnΠηγή φωτογραφιών

Loader