Η "Βιομαγεία" επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο

Η "Βιομαγεία" επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο

Το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου για μία νέα παράσταση

Μετά από μια επιτυχημένη σειρά sold out παραστάσεων στη Λευκωσία τον περασμένο Μάιο, το έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη που σημείωσε το 2004 και την πρεμιέρα του στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος, μεγάλη επιστυχία, έρχεται για μια μόνο παράσταση στο Θέατρο Ριάλτο .

Τι θα γινόταν αν κάποιος μας έδινε την ευκαιρία να γυρίσουμε τον χρόνο και να τα αλλάξουμε όλα; Στην παράσταση, ο κεντρικός ήρωας Γιαν, ψάχνοντας μετά από έναν χωρισμό να βρει ξανά την ευτυχία, κάνει ένα «ταξίδι» στην τελευταία τυχαία συνάντηση που είχε με μια κοπέλα λίγο πριν την έναρξη μιας θεατρικής παράστασης. Αυτή η συνάντηση δεν κράτησε παρά μόνο δύο λεπτά.

Τι θα γινόταν αν ξαναζούσε αυτά τα δύο λεπτά δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες; Η επαναληπτικότητα μιας συγκεκριμένης σκηνής, φωτίζει τις «ασήμαντες» στιγμές, αυτές που εκ πρώτης αγνοούμε. Είναι αυτές, όμως, οι «μικρές σπίθες» που εν τέλει μπορεί να φέρουν την ευτυχία και να θέσουν ξανά σε λειτουργία τη βασική ανθρώπινη ανάγκη μας για επικοινωνία.

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε εύκολα και γρήγορα με ανθρώπους στην άλλη άκρη του κόσμου χωρίς να συνειδητοποιούμε πως αδυνατούμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με τον άνθρωπο που μπορεί να βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας, κάποιες φορές αγνοώντας ακόμα και την ύπαρξή του.

Η Βιομαγεία έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η μαγεία κρύβεται παντού, φτάνει να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και να αφήσουμε τη ματιά του άλλου να διαπεράσει την καρδιά μας. Μια παράσταση με χιούμορ, παιχνίδι και… Μαγεία!

Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου

Σκηνικά/Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Μουσική: Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Σταύρος Μακρής

Σχεδιασμός Φωτισμών: Καρολίνα Σπύρου

Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου

Παίζουν: Αντρέας Κουτσόφτας, Μάριαν Κυπριανού

Μουσικός Επί Σκηνής/ ΈλαΒασίλης: Ανδρέας Μιχαλόπουλος

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός 

29/10/2023, 20:30| Διάρκεια: 50 λεπτά

€12 / 10 | E-ticket : www.rialto.com.cy  

ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745 

(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-  15:00) 

9

Loader