Η νέα θεατρική παραγωγή "Η μάνα του" από το Θέατρο Αντίλογος στο Ριάλτο

Η νέα θεατρική παραγωγή "Η μάνα του" από το Θέατρο Αντίλογος στο Ριάλτο

Το Θέατρο ΑντίΛογος, δίνοντας συνέχεια στα ιστορικά θέματα που αφορούν στην Κύπρο επιλέγει να ασχοληθεί με την περίοδο 1970 – 1974.

Προς τούτο κατόπιν ανάθεσης, ο συγγραφέας Μιχάλης Παπαδόπουλος («1958»,»1964») μετά από έρευνα, συνεντεύξεις αξιοποιώντας πρωτογενές υλικό, έγραψε το έργο « Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ».

Επιλέξαμε να θέσουμε στο επίκεντρο την ιστορία της οικογένεια Παπαλάζαρου. Μέσα από την ιστορία των Παπαλάζαρων σκιαγραφούμε την προ -παξικοπηματική περίοδο, το πραξικόπημα και τέλος την εισβολή. Το πως οι προοδευτικοί άνθρωποι του στοχοποιήθηκαν, κυνηγήθηκαν, δολοφονήθηκαν. Το έργο είναι γραμμένο στην Κυπριακή διάλεκτο και είναι βασισμένο σε περιγραφές μελών της οικογένειας αλλά και σε έρευνα που έγινε και σε συνεντεύξεις από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα και που ήταν πολιτικά ενεργοί την συγκεκριμένη περίοδο. 

Σκοπός του έργου είναι να φωτίσει λιγότερο γνωστές πτυχές  της Κυπριακής Ιστορίας αλλά και να προβληματίσει το θεατή πάνω σε θέματα εθνικισμού, πολιτικού φανατισμού και τις συνέπιες που μπορεί αυτά να έχουν στο μέλλον αυτού του τόπου.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Σκηνικά και κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης

Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Επι σκηνής: Αλεξία Παπαλαζάρου, Χριστίνα Χριστόφια, Ηλιάνα Κάκκουρα και Μυρσίνη Χριστοδούλου

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός 

20/10/2023, 20:30| Διάρκεια: 75 λεπτά

€ 15 / 12 | E-ticket : www.rialto.com.cy  

ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745 

(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-  15:00) 

 

Loader