Η παράσταση Αριστοφάνους Λυσιστράτη του Κώστα Μόντη για μία εμφάνιση στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Η παράσταση Αριστοφάνους Λυσιστράτη του Κώστα Μόντη για μία εμφάνιση στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Ένα μοναδικό θεατρικό έργο που δεν πρέπει να χάσεις

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις του καλοκαιριού –που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία και με τη στήριξη της εταιρείας Medochemie–, η «κυπριακή» Λυσιστράτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. παρουσιάζεται για μία ακόμη φορά στο «σπίτι» της, στο Αρχοντικό Αξιοθέας.

Η αριστουργηματική μετάφραση-απόδοση του Κώστα Μόντη που διατηρεί τη φρεσκάδα του αριστοφανικού χιούμορ, αναδεικνύοντας όλο τον πλούτο της κυπριακής ντοπιολαλιάς, όσο και στη σκηνοθετική αντίληψη και προσέγγιση του Μιχάλη Πιερή χάρη στην οποία η αρχαία κωμωδία εντάσσεται πλέον στην πολιτισμική κοιτίδα της δημοτικής και λαϊκής παράδοσης της Κύπρου, στο μονοπάτι της οποίας ζήτησε να κινηθούν οι συνεργάτες του στο επίπεδο της μουσικής, χορού, σκηνογραφίας, ενδυμασίας, ηθοποιΐας.

Η παράσταση θα προβληθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία στις 20:30.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και αντιπροσωπευτική της επιτυχίας της παράστασης του Θεατρικού Εργαστηρίου είναι η πρωτοφανής ανταπόκριση του κοινού στο Κούριο, με πάνω από 1500 θεατές, να παρακολουθούν τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου να δίνουν ερμηνείες υψηλής αισθητικής που ανταποκρίνονται στον ιδιαίτερο τρόπο που χαρακτηρίζει τη θεατρική διδασκαλία του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. όπως την έχει ορίσει ο ιδρυτής του Μιχάλης Πιερής.

Για πληροφορίες:

τηλ. 22894531-2 | Email: [email protected]

Loader