Η θεατρική παράσταση «Μην πυροβολείτε τον χαρταετό» έρχεται σε Λευκωσία και Λάρνακα

Η θεατρική παράσταση «Μην πυροβολείτε τον χαρταετό» έρχεται σε Λευκωσία και Λάρνακα

Βασισμένο στο πολυβραβευμένο βιβλίο της Φεριντέ Τσιτσέκογλου

Το θέατρο Αντίλογος κάνει πρεμιέρα στη φθινοπωρινή σεζόν με την παραγωγή «Μην πυροβολείτε τον χαρταετό» βασισμένη στο πολυβραβευμένο βιβλίο της Φεριντέ Τσιτσέκογλου σε θεατρική διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη. Με την επικράτηση της δικτατορίας του Εβρέν στην Τουρκία, στις 12 Σεπτεμβρίου 1980, η Φεριντέ Τσιτσέκογλου συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για τέσσερα χρόνια.

Στο βιβλίο της «Μην πυροβολείτε τον χαρταετό» παρουσιάζει εικόνες από τη ζωή των φυλακισμένων γυναικών μέσα από τα μάτια του Μπαρής, του μικρού αγοριού κάποιας κρατουμένης. Μια διεισδυτική εικονογράφηση της ζωής, όχι μόνο μέσα στη φυλακή αλλά κι έξω απ' αυτήν, με την πολυτάραχη περίοδο της χούντας στην Τουρκία να περνά μέσα από τη ζωή αυτών των γυναικών.

Το έργο:

Το έργο αφορά την ιστορία του μικρού Μπαρής , που κλείστηκε (γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση) στη φυλακή με την μητέρα του. Εκεί ζει και αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με μια πολιτική κρατούμενη ,την  Ίντζη. Όταν αποφυλακίζεται η κοπέλα, ο μικρός , αρχίζει να της γράφει φανταστικά γράμματα. Γράφει φανταστικά γράμματα σε κάθε μια από τις κρατούμενες ξεδιπλώνοντας τη ζωή τους και τα πάθη τους.

Γράμματα που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, αλλά αποτελούν για όλους εμάς μια σημαντικά μαρτυρία για τα βάσανα και τους αγώνες των γυναικών στην Τουρκία, αλλά και μια τρυφερή ειλικρινή ματιά ενός παιδιού για το παράλογο που το περιβάλλει. Ενός παιδιού που παρόλο τον εγκλεισμό βρίσκει τρόπο  να ονειρεύεται, να πετάει νοερά χαρταετό, να ανεβαίνει στα φτερά των πουλιών και να συμπαρασύρει μαζί του και αυτές τις γυναίκες δίνοντας τους νόημα στη ζωή και ελπίδα.

Συγγραφέας • Φεριντέ Τσιτσέκογλου
Διασκευή / θεατρικό κείμενο  • Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία • Δημήτρης Δεγαΐτης
Επί σκηνής • Γιάννα Λευκάτη, Χριστίνα Χριστόφια, Κλείτος Κωμοδίκης, Σαββίνα Γεωργίου, Πηνελόπη Βασιλείου 

Πρεμιέρα Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 στις 8 το βράδυ
Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 20:00 και Κυριακές στις 19:00 το βράδυ μέχρι τις 13 Νοεμβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ
(ΑΘΑΛΑΣΣΗΣ 4, Λατσιά)
Πληροφορίες 99 25 1331, εισητήρια εδώ

Loader