O πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix «Unorthodox» στην Κύπρο σε θεατρική παράσταση

O πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix «Unorthodox» στην Κύπρο σε θεατρική παράσταση

Ο νεαρός ηθοποιός Amit Rahav πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο «Αυτόν αγαπά η ψυχή μου» του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ που συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας κάνει πρεμιέρα φέτος την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με το θεατρικό έργο του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ «Αυτόν αγαπά η ψυχή μου» με πρωταγωνιστή τον Amit Rahav.

Κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, εκείνες τις μέρες που η απασχόλησή μας περιοριζόταν στους 4 τοίχους του σπιτιού μας και η επαφή μας με τον έξω κόσμο γινόταν μέσω τηλεφώνου, διαδικτυακών συνδέσεων και τηλεόρασης ανακαλύψαμε ή μάλλον αγαπήσαμε το Netlix. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amit Rahav (@amitrahav)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amit Rahav (@amitrahav)

 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amit Rahav (@amitrahav)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amit Rahav (@amitrahav)

Εκείνη, λοιπόν, την περίοδο είχε κυκλοφορήσει μία εξαιρετική μίνι σειρά τεσσάρων μόλις επεισοδίων που είχε καθηλώσει ολόκληρο τον πλανήτη και την είχε παρακολουθήσει εκατομμύρια κόσμος εκείνο το διάστημα που αναζητούσαμε κάτι ενδιαφέρον για να σκοτώσουμε τον χρόνο μας. Η σειρά ήταν καθηλωτική με την πρωταγωνίστρια της σειράς Shira Haas να είναι συγκλονιστική. Μαζί της ένα εκλεκτό καστ νέων, υποσχόμενων ισραηλινών ηθοποιών που ξεχώρισαν ο καθένας με την ερμηνεία και το υποκριτικό του ταλέντο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amit Rahav (@amitrahav)

 

1

Ένας εξ αυτών ήταν και ο πολύ όμορφος, γαλανομάτης ηθοποιός Amit Rahab που υποδυόταν τον σύζυγο της Shira Haas, Yanky Shapiro. Ο ρόλος βέβαια δεν άφηνε την ομορφιά και την γοητεία του ηθοποιού να βγει προς τα έξω αφού υποδυόταν ένα βαθιά θρησκευόμενο, καταπιεσμένο νεαρό που η γυναίκα του τον απέρριπτε. Ο συγκεκριμένος ηθοποιός αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Αυτόν αγαπά η ψυχή μου» του φημισμένου Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ (Habima). Να σημειωθεί πως το Ισραήλ έχει μία τεράστια παράδοση και ένα σπουδαίο πολιτιστικό γίγνεσθαι τόσο στο θέατρο και τον κινηματογράφο όσο και στον χορό και τις υπόλοιπες τέχνες. Πρόκειται για μία χώρα που επενδύει τις τέχνες και τον πολιτισμό με μία μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή ετησίως, μεγάλα διεθνή φεστιβάλ και πολλές σημαντικές σχολές θεάτρου και κινηματογράφου σε ολόκληρην την χώρα. Οι τέχνες είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA του γειτονικού λαού και είναι αρκετά τα παραδείγματα που βιώσαμε εδώ στην Κύπρο από ισραηλινές παραγωγές που άφησαν εποχή όταν ήρθαν στην Κύπρο. 

9

Ποιος είναι ο Amit Rahab που θα δούμε στο Δεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας κάνει πρεμιέρα φέτος την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με το θεατρικό έργο του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ «Αυτόν αγαπά η ψυχή μου» με πρωταγωνιστή τον Amit Rahab. Ο ισραηλινός ηθοποιός γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ το 1995 από Βρετανίδα μητέρα, Ισραηλινό πατέρα, μεγάλωσε σε αγγλόφωνο περιβάλλον και δηλώνει Εβραίος. Μιλάει άπταιστα εβραικά, αγγλικά και είναι χορτοφάγος. 

Στα 18 του υπηρέτησε την τριετή θητεία του, όπως ακριβώς όλα τα αγόρια στο Ισραήλ, στις Αμυντικές Δυνάμεις του συμμετέχοντας στο θεάτρο του στατού. Ήταν σύμβουλος θεάτρου στο Clayton της Τζόρτζια στο Camp Ramah Darom για τρεις μήνες το καλοκαίρι του 2016 μέσω του Jewish Agency for Israel. Ολοκληρώνοντας την θητεία του εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ο πρώτος σημαντικός ρόλος του ήταν στην ισραηλινή τηλεοπτική σειρά, «Mishpacha Sholetet», και έκτοτε έπαιξε σε διάφορες άλλες ισραηλινές σειρές. Το 2015, εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς θρίλερ «Dig», το 2016, εμφανίστηκε στο «Flashback», μια ισραηλινή παράσταση για εφήβους. Η ερμηνεία του Αβίβ από τον Ραχάβ, ενός μαθητή που εμφανίζεται ως ομοφυλόφιλος στην παράσταση, έγραψε ιστορία καθώ,ς ο Αβίβ ήταν ο πρώτος γκέι χαρακτήρας σε μια ισραηλινή εφηβική παράσταση. Ο ίδιος, μάλιστα, ο ηθοποίος δεν έκρυψε το γεγονός πως είναι ομοφυλόφιλος και το έχει δηλώσει ανοικτά. 

Το 2020, ο Rahav πρωταγωνίστησε ως« Yanky Shapiro» στη γερμανοαμερικανική μίνι σειρά του Netflix «Unorthodox» και τον Απρίλιο του 2020, υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία ταλέντων «Lighthouse Management & Media».

Ο Rahav σπούδασε στο Yoram Loewenstein Performing Arts Studio στο Τελ Αβίβ. Πήρε άδεια από την σχολή για να συμμετέχει στο «Unorthodox και έπρεπε να περάσει ξανά από ακρόαση για να συνεχίσει να παρακολουθεί. Ο Rahav και η συμπρωταγωνίστριά του στο «Unorthodox» Shira Haas είναι φίλοι 10 χρόνια, αφού συναντήθηκαν σε ένα πάρτι σε ηλικία 15 ετών. Οι δυο τους είναι γείτονες, μάλιστα, στο Τελ Αβίβ.

9

Η παράσταση 

Το θεατρικό έργο που πρωταγωνιστεί και θα παρακολουθήσουμε στις 28 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας έχει τίτλο «Αυτόν αγαπά η ψυχή μου» και το σκηνοθετεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ Itai Segal. 

Η υπόθεση του έργου ξεκινά αργά ένα βράδυ, οπότε η Ντβόρι Μπάουμ καλείται σε νοσοκομείο στο κεντρικό Ισραήλ. Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο γιος της, βαριά τραυματισμένος από τους άγριους πυροβολισμούς στο Bar Noar το 2009. Ένας μασκοφόρος μπήκε στο Bar Noar της LGBT Association του Τελ Αβίβ και ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως, δολοφονώντας τους Nir Katz, Liz Trobishi και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Ο γιος της είναι αναίσθητος, και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει στην Ντβόρι τι συνέβη στον μοναχογιό της και τι έκανε σε ένα μπαρ για γκέι και λεσβίες. Έτσι, ξεκινά ένα συγκινητικό οικογενειακό δράμα στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ένα θρησκευόμενο 17χρονο αγόρι, που αναγκάστηκε απροσδόκητα να αποκαλύψει στην οικογένειά του τη σεξουαλικότητά του λίγες ώρες μετά που σώθηκε από θαύμα. Σύντομα αναγκάζεται από την οικογένειά του να υποβληθεί σε θεραπεία μετατροπής της σεξουαλικής του ταυτότητας. 

1

Το έργο είναι γραμμένο μετά τα τραγικά γεγονότα της σφαγής στο Μπαρ Νόαρ και χαρακτηρίζεται ως ένα οικογενειακό δράμα που διερευνά σχετικά και ασταθή ζητήματα όπως η θεραπεία μετατροπών των ομοφυλοφίλων, η ομοφοβία και το μίσος που οδηγεί σε εγκλήματα.

>> Η παράσταση στην Κύπρο θα δοθεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 20:30 στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. 

Εισιτήρια ΕΔΩ 

 

Loader