«Σμήνος», το νέο θεατρικό έργο του Κώστα Μαννούρη στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

«Σμήνος», το νέο θεατρικό έργο του Κώστα Μαννούρη στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας φιλοξενεί την Πανελλήνια πρώτη του «Σμήνους» του Κώστα Μαννούρη.

Το κείμενο, σε μια πρώτη σύντομη εκδοχή, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 24 hour Plays Cyprus το καλοκαίρι του 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Έξι συγγραφείς είχαν κληθεί τότε να γράψουν έξι καινούργια δεκαπεντάλεπτα έργα με θέμα τον εγκλεισμό, τα οποία ανέβηκαν με τη σύμπραξη έξι σκηνοθετών και 18 ηθοποιών. Όλα ολοκληρώθηκαν - συγγραφή και δοκιμές - μέσα σε 24 ώρες. Η εν λόγω δράση έχει πλέον ιστορική αξία, καθώς ήταν η πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας που παίχτηκαν έργα με φυσική παρουσία κοινού μέσα σε κλειστό θέατρο.

Ο Μαννούρης εξέλιξε το αρχικό κείμενο σε ένα πλήρες θεατρικό έργο, το οποίο επιστρέφει και παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα ΡΟΗ στον φυσικό του χώρο, στο θέατρο όπου γεννήθηκε.

Η υπόθεση του έργου

Ένα πρωτοφανές σε μέγεθος σμήνος πουλιών κάνει θαυμαστούς σχηματισμούς πάνω από μια μεγαλούπολη. Τρεις άνθρωποι παρακούνε τις ισχυρές συστάσεις του κράτους και βγαίνουν ο καθένας στο μπαλκόνι του για να δουν το ανυπέρβλητο θέαμα.

Τα τρία μπαλκόνια τυγχάνει να γειτνιάζουν. Είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι αυτοί συναντιούνται στην αχανή πολυκατοικία που τους φιλοξενεί και τους εγκλωβίζει. Θα καταφέρουν να υπερβούν τον φόβο και να εγκολπωθούν την ελευθερία της πτήσης;

Επίσημη πρώτη: Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, 20:30 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

7

Κρατήσεις: SoldOut Tickets

Κείμενο: Κώστας Μαννούρης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους

Ερμηνεία: Γιώργος Αναγιωτός, Άθως Αντωνίου, Γιώργος Ευαγόρου

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη

Παραγωγή: Θέατρο ΡΟΗ, Βαλεντίνα Σοφοκλέους

Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη, στο θέατρο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Λάρνακας (AUCY), μέχρι τις 20 Ιουνίου.

9 και 10 Ιουνίου, Θέατρο Versus Λεμεσός

7

Loader