Στην Σαμάνθα Μωυσή το Βραβείο Νέου Χορογράφου της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου 2022

Στην Σαμάνθα Μωυσή το Βραβείο Νέου Χορογράφου της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου 2022

Με την απονομή του Βραβείου Νέου Χορογράφου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 13 Νοεμβίου η 22η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου

Όπως αναφέρθηκε στο σκεπτικό της Επιτροπής Επιλογής, το βραβείο απονεμήθηκε στη Σαμάνθα Μωυσή για το έργο της Gray beats my soul για τη δυναμική και άψογη υλοποίηση του σκεπτικού της χορογραφίας της, καθώς επίσης για τις πολύ καλές ερμηνείες και το συνολικά ολοκληρωμένο απότελεσμα που απόλαυσε το κοινό επί σκηνής. Σημειώνεται πως το βραβείο συνοδεύεται από το ποσόν των 2,000 Ευρώ.

Η φετινή Πλατφόρμα ήταν ξεχωριστή, αφού οι προγραμματισμένες για τις 11 και 12 Νοεμβρίου παραστάσεις της, μεταφέρθηκαν όλες στις 13 Νοεμβρίου, μετατρέποντας κυριολεκτικά την Κυριακή σε μια μέρα γεμάτη χορό!

Η Λεμεσός γέμισε σύγχρονο χορό, χορογράφους, χορευτές, δημιουργούς, συντελεστές και εκατοντάδες θεατές. Μια υπέροχη Κυριακή γεμάτη παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο και παράλληλα προγράμματα στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκες Παπαδάκη) και στη Στέγη Χορού Λεμεσού, την οποία απόλαυσαν καλλιτέχνες και κοινό.

Στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης συνέβαλαν πρωτίστως οι χορογράφοι, χορευτές και άλλοι δημιουργικοί συντελεστές των παραστάσεων, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρουσιάζοντας νέα, πρωτότυπα έργα, αναδεικνύοντας τον  πλούτο της δημιουργίας και της έμπνευσης των Κυπρίων καλλιτεχνών.

Την Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο, με τη συνεργασία της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Loader