Windcraft Music Fest: Επιστρέφει για μια μέρα μουσικής, τέχνης και παράδοσης στα Κατύδατα

Windcraft Music Fest: Επιστρέφει για μια μέρα μουσικής, τέχνης και παράδοσης στα Κατύδατα

Βιώστε την παράδοση μέσα από κυπριακού ήχους, ιστορίες κατοίκων και ιστορικά έπιπλα

Η έκθεση «Ήχοι της μνήμης» και ο χώρος «Αρμαρούθκια», δύο δράσεις που στήθηκαν στα πλαίσια του Windcraft Music Fest 10 στο Χάνι του Σταυρινού, στα Κατύδατα Σολέας, ξανανοίγουν για μια μέρα για επισκέπτες την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου από τις 11.00-19.00.

Στις 19.00 στο ίδιο χώρο, στην εσωτερική αυλή του Χανιού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το σχήμα Μάλυ, που αποτελείται από τους Βασίλη Φιλίππου (φωνή, κρουστά, νέυ, συνθέσεις) και Οδυσσέα Τουμάζου (κιθάρα, συνθέσεις). Μια ευκαιρία για μια ακόμα εκδρομή στο μικρό χωριό Κατύδατα, στην όμορφη κοιλάδα της Σολέας, που κάθε χρόνο σφύζει από ζωή τις μέρες που διοργανώνεται το μουσικό φεστιβάλ Windcraft!

Ηχοι της Μνήμης 

Στο Χάνι του Σταυρινού συγκεντρώσαμε αντικείμενα που έχουν πίσω τους ιστορίες, τις οποίες τα ίδια δεν μπορούν να πουν. Άψυχος ο πηλός, το ξύλο, το μέταλλο, η πέτρα, άλλωστε. Κι όμως οι ιστορίες τους μπορούν να ακουστούν, διά μέσου αυτών που τα έζησαν, που τα χρησιμοποίησαν. Πηγαίνοντας κόντρα στη λήθη, δίνουμε υπόσταση στις ιδιότητες των αντικειμένων αυτών, με τη φωνή των Κατυδιωτών, ανδρών και γυναικών, που στα χέρια τους ο πηλός, το ξύλο, το μέταλλο, και η πέτρα έπαιρναν ζωή και έδιναν τροφή.

Μπείτε στην κάμαρη του Χανιού, σταθείτε στο παράθυρο ανάμεσα στο παχνί και το τζάκι, αφουγκραστείτε το ηχοτοπίο και αφήστε το να σας ταξιδέψει και εξερευνήστε τις ιστορίες των πραγμάτων που θα σας περικυκλώνουν.

Διοργάνωση έκθεσης: Απόστολος Γ. Κουρουπάκης

Σύνθεση ηχοτοπίου: Μαριλένα Σταύρου

Σχεδιασμός χώρου: Μαρία Λουκαΐδου

Φωτισμός: Αντρέας Πέτρου

Φωτογραφίες: Αντρέας Λουκαΐδης

Συντονισμός: Έλλη Μιχαήλ, Στέφανος Μιχαήλ

Ακούγονται οι ιστορίες των: Αλίκη Παπαπέτρου, Ανθούλα Τοφαρίδου, Έλλη Σταυρινού- Φραντζίδου, Λέλλα Κοκκινίδου, Μαρία Αντρέου, Πάμπος Σαββίδης, Στέφανος Μιχαήλ

Αρμαρούθκια

Σε μια πλινθόκτιστη κάμαρη του Χανιού, με το αεράκι να μπαίνει από τις παραδοσιακές αρσέρες, σας περιμένει μια ήρεμη γωνιά με ιστορικά έπιπλα, ανάμεσα στα οποία θα ξεχωρίσουν τα Αρμαρούθκια! Σε αυτά μαζεύτηκαν έργα Κυπρίων λογοτεχνών – ποίηση, πεζά, επιστημονικά έργα και παιδικά βιβλία – τα οποία μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να διαβάσετε.

Μετά την εκδήλωση, η συλλογή των βιβλίων θα συνεχίσει το ταξίδι της στην δανειστική βιβλιοθήκη του Πολυκέντρου Νεολαίας Ευρύχου που λειτουργεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Συναυλία με το σχήμα Μάλυ 

Εμπνευσμένοι από τους ήχους της Κύπρου που βρίσκονται στο λόγο και τη μουσική, οι 'Μάλυ’ θα παρουσιάσουν μια συναυλία με αυθεντικές συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών κομματιών που ως θεματική έχουν τη σχέση του παρελθόντος με το παρόν, σε συνδυασμό με το κυπριακό τοπίο. Η μουσική του Βασίλη Φιλίππου και του Οδυσσέα Τουμάζου είναι βαθιά επηρεασμένη από την αγάπη τους για την κυπριακή κουλτούρα και προσκαλούν τους ακροατές να βιώσουν την παράδοση σαν ένα ζωντανό και εξελισσόμενο τρόπο έκφρασης.

Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας εκθέσεων: 11.00-19.00

Συναυλία Μάλυ: 19.00

Χώρος: Χάνι του Σταυρινού, Κατύδατα Σολέας

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 22-377748, [email protected]

κατυδατα

Πηγή φωτογραφιών

Loader