Ξέρατε ότι υπάρχει Πρωτάθλημα Dragon Boat στην Κύπρο;

Ξέρατε ότι υπάρχει Πρωτάθλημα Dragon Boat στην Κύπρο;

Την Κυριακή πάμε να δούμε από κοντά το ιστορικό αυτό αγώνισμα

Την ερχόμενη Κυριακή στον Υδατοφράκτη Γερμασόγειας θα διεξαχθεί αγώνας Dragon Βoat  μήκους 2 χιλιομέτρων εντός του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος DragonΒoat.

To Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Dragon Boat που αποτελεί το διοικητικό όργανο για το άθλημα των αγώνων DragonΒoat στην Κύπρο.

H ιστορικότητα του αγωνίσματος

Το Dragon Boat είναι ένα σκάφος που κινείται αμιγώς από ανθρώπινη δύναμη. Προέρχεται από την περιοχή Δέλτα του Ποταμού Περλ της νότιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας. Συνήθως είναι κατασκευασμένα από τικ, αλλά σε άλλα μέρη της Κίνας χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου. Είναι ένα από μια οικογένεια παραδοσιακών μακριών σκαφών που βρίσκονται σε όλη την Ασία, την Αφρική, τα νησιά του Ειρηνικού και το Πουέρτο Ρίκο. Το άθλημα των αγώνων με dragon boat έχει τις ρίζες του σε ένα αρχαίο λαϊκό τελετουργικό αντιμαχόμενων χωρικών, το οποίο χρονολογείται πριν από 2000 χρόνια σε όλη τη νότια Κίνα, και ακόμη πιο μακριά από τους αρχικούς αγώνες της Ολυμπίας στην αρχαία Ελλάδα. Τόσο οι αγώνες δράκων όσο και η αρχαία Ολυμπιάδα περιλάμβαναν πτυχές θρησκευτικών εορτών και κοινοτικών εορτασμών, μαζί με διαγωνισμούς.

Κυριακή 7 Απριλίου 2024 | 7:30 -14:30 | Υδατοφράκτης Γερμασόγειας

Πηγή φωτογραφίας

Loader