10 + 1 ξεχωριστά φεστιβάλ που έρχονται και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε

10 + 1 ξεχωριστά φεστιβάλ που έρχονται και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε

Ανάμεσα τους το φεστιβάλ τουλίπας και το πολυαναμενόμενο SeptemberFest

Πολλά, ξεχωριστά και ιδιαίτερα είναι τα φεστιβάλ που θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τους επόμενους μήνες στο νησί μας. Πιο κάτω ακολουθούν 10+1 επιλογές που σίγουρα θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Craft Beer Festival - 17 Μαρτίου στη Limassol Agora

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Beer Guru στη Λεμεσό διοργανώνει το Craft Beer Festival και μας βάζει στον υπέροχο και ψαγμένο κόσμο της craft μπίρας. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ημερομηνία καθόλου τυχαία αφού αποτελεί την μέρα γιορτής του Αγίου Πατρίκιου κατά την οποία γιορτάζεται το γνωστό  St. Patrick’s Day που είναι ταυτόσημο με την κατανάλωση άφθονης μπίρας. Έτσι οι διοργανωτές επέλεξαν την μέρα αυτή για να διοργανώσουν το  Craft Beer Festival. 

Κατά την διάρκεια του 2ου Beer Guru Craft Beer Fest, 50 διαφορετικές craft μπύρες (17.00-23.00) θα είναι διαθέσιμες για να τις δοκιμάσουμε ενώ παράλληλα θα έχουμε την δυναντότητα να απολαύσουμε street food, να ακούσουμε ζωντανή ροκ μουσική από τη μπάντα Private Garden (19.00-22.00) και να χορέψουμε με RnB και House μουσικές από τον DJ George Sofianos (22.00-01.00).

Τα μικροζυθοποιεία που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ με τις μπίρες τους είναι το Rabbit Hop, Radical Way, Humor, Octopus, Brew Inc και Septem.

Ετοιμάσου λοιπόν για μία πολύ ξεχωριστή βραδιά με άφθονη μπίρα, φαγητό και μουσική. 

Φεστιβάλ Τουλίπας - 2 Απριλίου στο Πολέμι στην Πάφο

To χωριό Πολέμι της επαρχίας Πάφου διοργανώνει για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ Τουλίπας τιμώντας την το κυπριακό αγριολούλουδο που φύεται στην περιοχή.

Ένα ακόμα παραδοσιακό φεστιβάλ ανακοίνωσε ημερομηνίες και θα μας ταξιδέψει στο χωριό. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Τουλίπας το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:00 το πρωί στο χωριό Πολέμι της επαρχίας Πάφου. 

Το φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο θα υποδεχθεί τους επισκέπτες στην πλατεία του χωριού με εδέσματα, κρασί, μουσική και χορό. 

Φεστιβάλ Αγάπης της Γης

.

Η Let’s Make Cyprus Green σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού διοργανώνουν το 2ο ετήσιο Φεστιβάλ Αγάπης της Γης. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, από τις 10:30 π.μ. - 5:30 μ.μ. στον Μόλο Λεμεσού

 Στο φεστιβάλ θα βρείτε: Εργαστήρια ανακύκλωσης, Φύτευση λουλουδιών, Παιχνίδια για παιδιά, Επιδείξεις & συνομιλίες, Υγιεινά τρόφιμα & ποτά,Προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

 Limassol Boat Show 2023 -  18 – 21 Μαΐου 2023 στη Μαρίνα Λεμεσού

Η δυναμική τριήμερη έκθεση θα παρουσιάσει μία μοναδική σειρά θαλάσσιων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, από κορυφαίες επωνυμίες κατασκευαστών και προμηθευτών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Πιο αναλυτικά, στην έκθεση θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία μοντέλα του κλάδου, όπως superyachts και ρυμουλκούμενα σκάφη, καθώς επίσης και προϊόντα αναψυχής και κατάδυσης, εξοπλισμούς για θαλάσσια sports, jet-skis, αξεσουάρ και άλλα.

Με συμμετοχές που ξεπέρασαν τους 35.000 επισκέπτες από την Κύπρο και το εξωτερικό στην προηγούμενη έκθεση σκαφών, τους 120 εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Ρωσία, το Ισραήλ, τον Λίβανο, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Limassol Boat Show 2023 επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.limassolboatshow.com ή επικοινωνήστε στο 25 577 750.

Φεστιβάλ Ανα-Βιώματα στη Δορά - 28 Μαϊου

Τα παραδοσιακά φεστιβάλ στην κυπριακή ύπαιθρο έχουν την τιμητική τους και φέτος. Η Δορά ανακοίνωσε ήδη από πολύ νωρίς την πραγματοποίηση του 7ου Φεστιβάλ Ανα-Βιώματα που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου.

Το μικρό και όμορφο χωριό στην επαρχία Λεμεσού, η Δορά ανακοίνωσε ήδη τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του δικού της παραδοσιακού φεστιβάλ. 

Πρόκειται για το Φεστιβάλ Ανα-Βιώματα που πραγματοποιείται φέτος για έβδομη χρονιά και μας φέρνει σε επαφή με γεύσεις και αρώματα της κυπριακής γαστρονομίας και παράδοσης. 

Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαϊου στην Δορά και θα μας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νόστιμα κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα, να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες γι' αυτά, να τα προμηθευτούμε και να διασκεδάσουμε με χορό και μουσική. 

MedFest-Limassol Beer Festival - 27 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου

Ένα από τα μεγαλύτερα, λοιπόν, φεστιβάλ μπίρας της Κύπρου, το MedFest-Limassol Beer Festival ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του για το 2023. 

Το αγαπημένο μας φεστιβάλ που προσκαλεί κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του και αγαπημένους καλλιτέχνες δήλωσε ότι επιστρέφει τον προσεχή Ιούλιο και θα πραγματοποιηθεί ξανά στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στη Γερμασόγεια από τις 27 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου. 

Ένας ακόμα λόγος λοιπόν για να περιμένουμε το φετινό καλοκαίρι. Ανυπομονούμε να μάθουμε και τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ! 

Make Music Cyprus - 21 Ioυνίου στη Λευκωσία

.

Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό μουσικό φεστιβάλ, το Make Music Cyprus παρουσιάζει μουσική και μουσικούς όλων των πεποιθήσεων, επιπέδων και δεξιοτήτων και μουσικές δραστηριότητες, δωρεάν και ανοιχτές προς το κοινό σε υπαίθριους χώρους στην καρδιά της Λευκωσίας. Περισσότερες από 1000 πόλεις και 120 χώρες ενώνονται στο μεγαλύτερο διεθνή μουσικό εορτασμό, την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Το φεστιβάλ μας προσκαλέι να περπατήσουμε μαζί την πόλη μας, να απολαύσουμε ζωντανή μουσική κάθε είδους και να συμμετάσχουμε σε μουσικές δραστηριότητες από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα σε διάφορα σημεία στην καρδιά της Λευκωσίας.

Φεστιβάλ Φράουλας - 2 Ιουλίου στη Δερύνεια

 

Το Φεστιβάλ Φράουλας έρχεται ξανά μετά από αρκετά χρόνια και ανακοίνωσε ημερομηνία διεξαγωγής. Το όνομα της Δερύνειας έχει συνδεθεί άμεσα με την καλλιέργεια της φράουλας στον τόπο μας αφού οι πρώτες φυτείες καλιεργήθηκαν εκεί.

Το Φεστιβάλ επιστρέφει στη Δερύνεια το καλοκαίρι στις 2 Ιουλίου έπειτα από αρκετά χρόνια που έχει να πραγματοποιηθεί. Σημείωσε τη μέρα για να μην το χάσεις. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

 

SeptemberFest Nicosia Beer Fun Festival - 1-7 Σεπτεμβρίου

Το SeptemberFest Nicosia Beer Fun Festival ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Κύπρου που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες φιλοξενώντας αγαπημένους καλλιτέχνες ανακοίνωσε μέσω των social media την επιστοφή του για το 2023. 

Το δημοφιλές φεστιβάλ μπίρα επανέρχεται τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα από την 1η μέχρι και της 7 του μήνα με ένα πλούσιο πρόγραμμα, δεκάδες είδη μπίρας, street food σε διάφορα περίπτερα, όμορφη ατμόσφαιρα και κέφι. Για μία ολόκληρη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε όμορφα με μουσική, συναυλίες και άφθονη μπίρα. 

Everybody Salsa Cyprus Festival - 22-24 Σεπτεμβρίου 

.

Το 2ο Everybody Salsa Festival επιστρέφει και μας προσκαλεί να κουνηθούμε άλλη μια φορά στους ρυθμούς του. Το τριήμερο 22- 24 Σεπτεμβρίου διασκεδάζουμε και χορεύουμε με τη ψυχή μας σε ένα φεστιβάλ γεμάτο μουσική, και πολλές εκπλήξεις. 

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρεεις.

Nicosia Book Festival - 5-8 Οκτωβρίου Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία 

Ένα θεματικό φεστιβάλ με έδρα το Πάρκο της Ακρόπολης στην Λευκωσία προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες που αγαπούν φυσικά το βιβλίο. 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε νέα βιβλία, αγαπημένους μας συγγραφείς από Κύπρο και Ελλάδα, να βρεθούμε σε παρουσιάσεις βιβλίων, να προμηθευτούμε νέες και παλαιότερες εκδόσεις από όλα τα είδη βιβλίων και να λάβουμε μέρος στις επί μέρους εκδηλώσεις. 

Το φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί πλέον από το 2016 που πραγματοποιείται ανακοίνωσε ήδη τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί το 2023. Το Nicosia Book Festival θα λάβει χώρα από τις 5 μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2023 με ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία. 

Loader