10+1 φεστιβάλ που θα απολαύσουμε το σαββατοκυρίακο

10+1 φεστιβάλ που θα απολαύσουμε το σαββατοκυρίακο

Όλα όσα θα ζήσουμε στο χωριό και όχι μόνο

Άλλο ένα σαββατοκυρίακο είναι εδώ και φέρνει 10+1 ξεχωριστά, παραδοσιακά και όχι μόνο φεστιβάλ για όλους μας. Ανακάλυψε πιο κάτω όλα όσα έρχονται και μην τα χάσεις.

Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Αγλαντζιάς στην όμορφη πλατεία - 6-8 Οκτωβρίου

 

Ο Δήμος Αγλαντζιάς διοργανώνει στην γραφική πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς το Φθινοπωρινό Φεστιβάλ της πόλης με συναυλίες, τραγούδια, μουσικές και χορό την Πέμπτη 5, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Πεμ 5/10

20:00, είσοδος ελεύθερη

Συναυλία με το Συγκρότημα Prospectus

Ένα από τα πιο καταξιωμένα συγκροτήματα του τόπου που με αφοσίωση υπηρετούν την «κλασική» ροκ σκηνή στην Κύπρο θεωρώντας καθήκον να την κρατήσουν στην νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, έτσι ώστε να ακούγονται οι συνθέτες και οι ποιητές που τους ανέθρεψαν κι έχουν ανάγκη να εκφράσουν. Με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στο κοινό και στην μουσική που αντιπροσωπεύουν έχουν σαν ευρύτερη φιλοσοφία να κρατήσουν ζωντανή την καλή ελληνική μουσική και να προσφέρουν μια όαση πολιτισμού κόντρα στην ευτέλεια των καιρών. 

Τραγουδούν: 

Δημήτρης Μεσημέρης, Φρειδερίκη Τομπάζου, Σάββας Χρυσοστόμου

Ρολάνδης Λαζίδης - Ηλεκτρική κιθάρα

Άριστος Χριστοδούλου - Πλήκτρα

Μύρος Ευαγγελίδης - Τύμπανα

Ανδρέας Παράσχος - Μπάσο

Σαβ 7/10    

20:00, είσοδος ελεύθερη 

"Μες στου χορού τα βήματα "πόψε να ανταμωθούμε"

Χορευτικό συναπάντημα στην Πλατεία Παλιάς Αγλαντζιάς, με συμμετοχή τεσσάρων Χορευτικών Ομίλων που θα παρουσιάσουν χορούς από περιοχές της Κύπρου και της Ελλάδας, υπό την συνοδεία ζωντανής εξαμελούς ορχήστρας. Θα ακολουθήσει ανοιχτό γλέντι με παραδοσιακή μουσική.

Συμμετέχουν: 

Λαογραφικός Όμιλος Αγλαντζιάς

Πολιτιστικός Όμιλος Πισσουρίου "ΝΟΣΤΟΣ"

Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου "Παναγία Σουμελά"

Λαογραφικός Όμιλος Δήμου Ιδαλίου

Μουσικό Σχήμα "Νομάδες"

Κυρ 8/10

20:00, είσοδος ελεύθερη

«Βραδιά Νόμπελ» με το Σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι» 

Το σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι» παρουσιάζει παράσταση μουσικής, λόγου και εικόνας αφιερωμένη στους Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τα 60 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στο Γιώργο Σεφέρη. Θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση τους από τους Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Λάγιο, Λίνο Κόκοτο, Γιάννη Μαρκόπουλο και Ηλία Ανδριόπουλο. Η παράσταση θα διανθίζεται από ποιήματά τους, συνδετικά κείμενα και θα συνοδεύεται από προβολή διαφανειών. 

Χρήστος Στασής - Μπουζούκι, φυσαρμόνικα, τραγούδι

Στέλλα Κακουλλή - Τραγούδι

Αδάμος Κατσαντώνης - Πιάνο, τραγούδι

Πάμπος Σακκάς - Κιθάρα, τραγούδι

Δημήτρης Τσουλάκος - Κιθάρα, τραγούδι

Μάριος Σολωμού - Κρουστά, τραγούδι

Νεόφυτος Νεοφύτου, Αθηνά Βιολάρη - Απαγγελία 

Έλενα Κυπριανού Στασή - Κείμενα, Παραγωγή Οπτικού Υλικού 

Κυριάκος Στασής - Ηχοληψία 

Φεστιβάλ Κυπριακής Παράδοσης στο Πέρα Χωρίο Νήσου - 6 Oκτωβρίου 

.

 

Ο Πολιτιστικός Όμιλος "Το Όραμα" Πέρα Χωρίου και Νήσου έρχεται με το Φεστιβάλ Κυπριακής Παράδοσης. Πάμε στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής στο Πέρα Χωριό για να απολαύσουμε παραδοσιακά εδέσματα, τραχανά, παλουζέ, κουλούρια, λοκμάδες και πολλά άλλα.

Θα απολαύσουμε και μουσικό πρόγραμμα με τους Κατερίνα Παράσχου, Δημήτρη Σουρουλά και Πάρη Παράσχο.

Κρατήσεις στο 99648352 και 96650525.  Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, Πέρα Χωριό, επ. Λευκωσίας, 19.00. Πληρ. 99648352 και 96650525.

Nicosia Book Fest -  7 και 8 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ακρόπολης

Το Nicosia Book Fest ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί για να ζήσουμε ένα μοναδικό διήμερο. Το Πάρκο της Ακρόπολης θα γεμίσει και φέτος με βιβλία και πολλές, διαφορετικές δραστηριότητες αφού αποτελεί τον χώρο φιλοξενίας του μοναδικού Nicosia Book Fest το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7 και 8 Οκτωβρίου. 

Οι διοργανωτές μας έδωσεν μία πρώτη γεύση του φετινού προγράμματος ανακοινώνοντας μερικές από τις φετινές δράσεις που αναμένονται να μας απασχολήσουν στο φετινό φεστιβάλ. Έτσι, τον Οκτώβριο οι φίλοι του βιβλίου και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν: 

-Παρουσιάσεις Βιβλίων

-Εκδηλώσεις

-Διαδραστικές Παρουσιάσεις για τα Παιδιά

-Δραστηριότητες για Παιδιά

-Αγορά Βιβλίων

-Αφιέρωμα στην Κινεζική Λογοτεχνία

-Κυνήγι Θησαυρού

-Φαγητό

Ζήστε τη χαρά της ανάγνωσης και της εξερεύνησης. Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή καλέστε μας στο +357 22 432111.

Η Αγία Νάπα ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει ξανά στα χρόνια του Μεσαίωνα -  7 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου

 

Η Αγία Νάπα για 18η χρονιά μας ταξιδεύει πίσω στα χρόνια του Μεσαίωνα με το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 7 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου. Μία πραγματικά πολύ ξεχωριστή και πολύ επιτυχημένη διοργάνωση από τον Δήμο Αγίας Νάπας που κερδίζει κάθε χρόνο και περισσότερους επισκέπτες. 

Ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αγία Νάπα κάθε χρόνο που προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων και ντόπιων, μικρών και μεγάλων. Η πόλη ολόκληρη μεταμορφώνεται και στοιχεία του Μεσαίωνα γεμίζουν τους δρόμους της πόλης με πριγκίπισσες, ιππότες, βασιλιάδες και βασίλισσες να παρελαύνουν στην Αγία Νάπα.  

Αναμένουμε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες από τους διοργανωτές. 

Γιορτή του Κρασιού - 7-14 Οκτωβρίου στη Λεμεσό

 
 
 

Η μεγάλη λαϊκή εκδήλωση της Λεμεσού, η ιστορική Γιορτή του Κρασιού αρχίζει σε μερικές μέρες στον Δημοτικό Κήπο της πόλης με τον γιγάντιο βρακά να μας καλωσορίζει και να μας λέει: Πίννες κρασίν, νάσιης ζωήν!

Η μεγάλη Γιορτή του Κρασιού, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Κύπρου αρχίζει φέτος το Σάββατο 7 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Για οκτώ ημέρες και νύχτες η καρδιά της πόλης της Λεμεσού θα κτυπάει στο Δημοτικό Κήπο Λεμεσού όπου θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε μοναδικές εμπειρίες, να γνωρίσουμε και να γευτούμε τα κρασιά του τόπου μας, παραδοσιακά προϊόντα, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο με μουσικές, χορό, τραγούδια, θέατρο και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Το πρόγραμμα θα βρεις ΕΔΩ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής:           

Καθημερινά από τις 7.00μ.μ. μέχρι τις 12.00μ.μ.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.

Για πληροφορίες τηλ. 25 344402, 25 344952, 25 745919

Αφάμια - 8 Οκτωβρίου στο Κοιλάνι

.

Τα 41α Αφάμια έρχονται στο γραφικό Κοιμάνι στος 8 Οκτωβρίου με μουσική, χορό και μπόλικο φαγητό. Θα γιορτάσουμε τη γιορτή του αμπελιού και του παλουζέ με πολλές εκπλήξεις.

Φεστιβάλ Παλουζέ στον Άγιο Μάμα - 8 Οκτωβρίου 

. 

Ο γραφικός  Άγιος Μάμας μας περιμένει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στις 15.00, στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού για να γιορτάσουμε  την εκδήλωση αυτή.

Μια εκδηλώσει για όλοι την οικογένεια και όχι μόνο. 

 

 8 Οκτωβρίου, προαύλιο εκκλησίας στο χωριό Άγιο Μάμα, 15.00.

Φεστιβάλ Ζυμωτού Παλουζέ στην Πάχνα - 8 Οκτωβρίου 

.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα απολαύσουμε ζεστό παλουζέ και όχι μόνο στην Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. Θα απολαύσουμε μοναδικές στιγμές και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήοσυμε  τη διαδικασία παρασκευής του παλουζέ,

15:30 παρασκευή ζυμωτού παλουζέ & 17:00 καλλιτεχνικό πρόγραμμα.  Κυριακή 8 Οκτωβρίου

Φεστιβάλ Παλουζέ - 8 Οκτωβρίου στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Πραιτωρίου

Μπορεί να είναι εικόνα κόντζι

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πραιτωρίου διοργανώνει γιορτή του παλουζέ αυτή την Κυριακή 08/10/2023 η ώρα 1μ.μ στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Πραιτωρίου.

Θα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ παλουζές αλλά και παλουζές προς πώληση.

●Φουσκωτό για τους μικρούς μας φίλους.

●Πάτημα σταφυλιού • μια όμορφη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

●Απόσταξη παραδοσιακής ζιβανίας.

● Πώληση κυπριακών προϊόντων.

●Μουσικό Συγκρότημα για ψυχαγωγία

Επίσης, θα πωλούνται σουβλάκια και σεφταλιά.

Φεστιβάλ Λουκουμιού - 8 Οκτωβρίου στο Φοινί

Το Φοινί, το πανέμορφο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, δεν φημίζεται μόνο για τα γεφύρια, τους καταρράκτες, το φυσικό του περιβάλλον και τα πιθάρια του. Τα τελευταία 100 χρόνια η παράδοση του φοινιώτικου λουκουμιού κρατάει μέχρι σήμερα στην κοινότητα γι' αυτό και από φέτος θα πραγματοποιείται το Παγκύπριο Φεστιβάλ Λουκουμιού ώστε να διατηρηθεί η τέχνη και η παράδοσή του! 

Φέτος τον Ιούλιο, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να πραγματοποιήσει το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Λουκουμιού την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φοινιού για να μάθουν οι νεότεροι τα πάντα σχετικά με αυτό το δημοφιλές έδεσμα σε Κύπρο και εξωτερικό του Φοινιού. 

Φεστιβάλ Μήλου στην όμορφη Κυπερούντα μας προσκαλεί και φέτος - 7 και 8 Οκτωβρίου

Μέσα από τους πρόποδες των οροσειρών Παπούτσας και Μαδαρής και σε υψόμετρο 1,350 μέτρων, αναδύεται ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, το μεγαλύτερο μάλιστα ορεινό χωριό της Κύπρου, η Κυπερούντα, η οποία και φέτος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στην πλατεία της το Φεστιβάλ Μήλου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη συνεχίζει αυτή την τακτική και ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί ξανά το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Ένα φεστιβάλ που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο. 

Φέτος, λοιπόν θα επισκεφθούμε ξανά το χωριό για να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε όλα όσα μπορούν να γίνουν από μήλο! Πάντως οι κάτοικοι ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για το φεστιβάλ, φτιάχνοντας κυπριακά εδέσματα από μήλο, αφού στην Κυπερούντα παράγεται ένα μεγάλο μέρος της κυπριακής παραγωγής μήλων.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, φωτογραφίας με θέμα το μήλο, παραδοσιακά και σύγχρονα εργαλεία για την καλλιέργεια της μηλιάς, λαϊκή αγορά,

παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, απόσταξη ζιβανίας με μήλο, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, παρασκευή ψωμιών με προζύμι, σοκολατένιων και καραμελωμένων με μήλο και άλλα πολλά.

Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκκλησίες και τα μουσεία της κοινότητας.

Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ

Loader