12+1 μοναδικά φεστιβάλ που θα απολαύσουμε τον Ιούλιο

12+1 μοναδικά φεστιβάλ που θα απολαύσουμε τον Ιούλιο

Φεστιβάλ καρπουζιού,  3o Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου και πολλά άλλα

Τον επόμενο μήνα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μοναδικά φεστιβάλ για όλη την οικογένεια και να ζήσουμε μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές. Ανακάλυψε πιο κάτω όλα όσα έρχονται το επόμενο διάστημα και μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Αγρινό Φεστιβάλ - 1 Ιουλίου στον Καλοπαναγιώτη

.

Το Αγρινό Φεστιβάλ Vol.2 πάνω στα βουνά του Καλοπαναγιώτη, με καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο. Σκοπός του Φεστιβάλ τζαι για φέτος είναι να αναδείξουμε τζαι να στηρίξουμε την μουσική που παράγει το νησί μας γιατί έχουμε σπουδαίους μουσικούς καλλιτεχνες, χωρίς φυσικά να ξεχνουμε τζαι την παράδοση μας!

Οι μπάντες που θα υπάρχουν:

ΚΡΟΚΕΣ

Michalis Terlikkas Kypraia Foni

Χορωδία Αρίονες Λεμεσού

RUSTX

Ιδαίον Project

Dragonbreath

Uncle Philth

Ντρίνγκι Ντρανκ

Leave The Wave

Heatwave Dj closing party

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων: https://www.olive.com.cy/tickets/cultural-festivals-carnivals-religious-parades-heritage/agrino-festival-vol.2/

Limassol Beer Festival - 1η Ιουλίου στον Ποταμό Γερμασόγειας 

Έρχονται πέντε μέρες γεμάτες μουσική, διασκέδαση και φυσικά άφθονη μπίρα στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης. Από τις 27 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου θα απολαύσουμε μοναδικά μουσικά προγράμματα με γνωστούς καλλιτέχνες.

Η αρχή θα γίνει με τον μοναδικό Στέλιο Ρόκκο στις 27 Ιουνίου που θα εμφανιστεί για να τραγουδήσει τις επιτυχίες του και να ξεσηκώσει το κοινό. Στις 28 του μήνα θα απολαύσουμε τη Χριστίνα Σάλτη και τον Ηλία Καμπακάκη ενώ στις 29 θα έρθει η νεαρή τραγουδίστρια, Αναστασία και ο τράπερ Mente Fuerte και στις 30 Ιουνίου οι MAGIC DE SPELL μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα και τα Κίτρινα Ποδήλατα

 Για το "κλείσιμο" του φεστιβάλ την 1η Ιουλίου  θα απολαύσουμε το αγαπημένο συγκρότημα, LOCOMODO.

Γιορτή του Βοσκού στην Πάχνα - 2 Ιουλίου στο Κοινοτικό Χώρο Στάθμευσης του χωριού Πάχνας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας και τα Οργανωμένα Σύνολα Πάχνας διοργανώνουν την 8η ετήσια Γιορτή του Βοσκού. Η γιορτή είναι αφιερωμένη σε ένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα της Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Κοινοτικό Χώρο Στάθμευσης του χωριού Πάχνας αρχίζοντας στις 17:00.

Η Πάχνα είναι ένα χωριό της Λεμεσού το οποίο φημίζεται για τα γαλακτοκομικά του προϊόντα εξού και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίδειξη παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων, ξενάγηση στο ξωκλήσι του Αγ. Στεφάνου, βόλτα με γαϊδουράκια, επίδειξη κουρέματος και αρμέγματος αιγοπροβάτων, παζαράκι και άλλα πολλά.

 

Φεστιβάλ Λεβάντας - 2 Ιουλίου στις Πλάτρες

Οι όμορφες Πλάτρες, πέραν της δροσιάς, των ξενοδοχείων της, των εστιατορίων και του γραφικού τους χαρακτήρα ξεχωρίζουν και για την λεβάντα που κάθε χρόνο η κοινότητα τιμάει δεόντως με ένα μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Οι μεσογειακές χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) έχουν μακρά παράδοση στην καλλιέργεια λεβάντας. Σήμερα, χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν μπει δυναμικά στην εμπορική καλλιέργεια λεβάντας μεγάλης κλίμακας.

Τα τελευταία χρόνια, οι Πλάτρες πραγματοποιούν ένα μεγάλο φεστιβάλ για τη βασίλισσα των αρωματικών φυτών τη λεβάντα το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου στην κοινότητα από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την λεβάντα και τα παράγωγά της από 27 εκθέτες, ζνα απολαύσουμε ζωντανή μουσική, να λάβουμε μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια, εργαστήρια ευεξίας και να βρεθούμε στο λεβαντένιο κέντρο απασχόλησης για παιδάκια. 

Info

Κυριακή 2 Ιουλίου, Πλάτρες, 11:00-19:00. 

Seaside Street Food Festival - 2 Ιουλίου 

Tο φεστιβάλ έρχεται να μας προσφέρει μοναδικές στιγμές για ένα τριήμερο. Άφθονο φαγητό, μουσική και καλή παρέα θα απολαύσουμε στις 2 Ιουλίου στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού.

Ετοιμάσου για ένα αξέχαστο καλοκαιρινό τριήμερο.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 17:00 - 00:00

EIΣΟΔΟΣ €5, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99642516

 Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ - 5-7 Ιουλίου Τάφρος Πύλης Αμμοχώστου

Το 35ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ πραγματοποιείται και φέτος στις 5, 6 και 7 Ιουλίου φιλοξενώντας τρεις αγαπημένους μας καλλιτέχνες.

Με 4 σκηνές, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσική, χορό, πολιτισμό, τέχνες, συζητήσεις, πολιτική, αναλύσεις, παιχνίδι, βιβλιοπωλεία, στέκια, φαγητό, ποτό.. και πολλά πολλά άλλα έρχεται και φέτος το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στην καρδιά της Λευκωσίας για μία τριήμερη γιορτή στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου. 

Το φεστιβάλ κάνει αρχή στις 5 Ιουλίου με την υπέροχη Ματούλα Ζαμάνη, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην κεντρική σκηνή. Ακολουθεί στις 6 Ιουλίου η συγκλονιστική Νατάσσα Μποφιλιου ενώ στις 7 Ιουλίου, ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και τα γιορτάζει εδώ στην Κύπρο, με μια μεγάλη συναυλία στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ!

Τρεις μέρες με τρεις πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες και πολλούς άλλους που θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές φέτος τον Ιούλιο στην πρωτεύουσα. 

 

Info

Tετάρτη 5, Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου, Τάφρος Πύλης Αμμοχώστου, 19.00, Λευκωσία. 

Εισιτήρια €25 (για 3 μέρες) €20 για κάθε μέρα

Προπώληση Soldoutticketbox

“Loud Music Festival” - 6-9 Ιουλίου στο Etko Winery

Το LMF 2023 θα είναι μεγαλύτερο, πιο δυνατό και πιο θορυβώδες από πριν. 4 ημέρες ασταμάτητης μουσικής... περισσότεροι από 50 από τους καλύτερους και γνωστούς τοπικούς DJs και συγκροτήματα μας... Μουσική και διασκέδαση όπως ποτέ άλλοτε.

Ημερομηνίες:

Πέμπτη 06, Παρασκευή 07, Σάββατο 8 και Κυριακή 09 Ιουλίου 2023.

Ώρα έναρξης 16:00 έως 00:00.

1 Ημέρα (Πέμπτη 06/07) Ζωντανά συγκροτήματα

2η ημέρα (Παρασκευή 07/07) RnB

3η μέρα ·Σάββατο 08/07) EDM=

Ημέρα 4 ( Κυριακή 09/07) Old School 80’s/90’s/00’s

Ποτά και όλα τα είδη φαγητού θα είναι διαθέσιμα στις εγκαταστάσεις.

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος -  10 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2023, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Τέσσερις παραγωγές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» που συνδιοργανώνουν το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Η φετινή διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2023, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει:

SOLDOUT TICKETS, Καταστήματα STEPHANIS παγκύπρια, Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο

Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com

Τιμές εισιτηρίων: 

 €12 κανονικό, €8 μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι), €35 ενιαίο (ανά άτομο για παρακολούθηση τεσσάρων παραστάσεων)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ | Έναρξη παραστάσεων στις 21:00 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή 

▪ Δευτέρα, 10 Ιουλίου │ Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (επίσημη έναρξη Φεστιβάλ)

▪ Τρίτη, 18 Ιουλίου │ Αρχαίο Ωδείο Πάφου

▪ Παρασκευή, 21 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη

▪ Παρασκευή, 14 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

▪ Σάββατο, 15 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη

▪ Σάββατο, 29 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

▪ Δευτέρα, 31 Ιουλίου │ Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ του Ευριπίδη

▪ Παρασκευή, 4 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

▪ Σάββατο, 5 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Στόχος και επιθυμία των διοργανωτών, για ακόμα μία χρονιά, είναι η συνέχιση της ανοδικής και επιτυχούς πορείας που καταγράφει το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», η διασφάλιση της καλλιτεχνικής ποιότητας του προγράμματος παραστάσεων και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση και πρόσβαση του κυπριακού κοινού και των ξένων επισκεπτών στις παραστάσεις, για την αναβάθμιση και καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας, καθώς και για τη συμβολή του Φεστιβάλ στον πολιτιστικό τουρισμό της χώρας μας. 

Για συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, υποβλήθηκαν συνολικά 38 προτάσεις από θεατρικούς οργανισμούς και καλλιτέχνες από 22 χώρες. Η επταμελής Επιτροπή Επιλογής, η οποία μελέτησε και αξιολόγησε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν και πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής στο Φεστιβάλ, διαμόρφωσε ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα. 

Επιτροπή Επιλογής

Την επταμελή Επιτροπή Επιλογής των παραστάσεων της φετινής διοργάνωσης αποτελούσαν ένας εκπρόσωπος του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού: Γεωργία Χόπλαρου, Μορφωτική Λειτουργός, Προεδρεύουσα της Επιτροπής, δύο εκπρόσωποι του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ): Αιμίλιος Χαραλαμπίδης, Ακαδημαϊκός, Σκηνοθέτης, Γραμματέας Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ και Νίκος Θεοφάνους, Σκηνοθέτης (τηλεόρασης), Μέλος Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, ένας εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού: Άντρη Τομασίδου, Βοηθός Τουριστική Λειτουργός και τρία αριστίνδην μέλη: Έλενα Αγαθοκλέους, Σκηνοθέτις, Ηθοποιός, Έλενα Κατσούρη, Σκηνογράφος και Απόστολος Κουρουπάκης, Πολιτιστικός συντάκτης στην εφ. «Η Καθημερινή Κύπρου».  

AfroBanana Festival -  13 με 17 Ιουλίου στο δάσος στο Δάλι

Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά φεστιβάλ της Κύπρου, το AfroBanana Festival θα πραγματοποιηθεί στις 13 με 17 Ιουλίου στο δάσος στο Δάλι. Σ'ένα μέρος όπου τα δέντρα χωρίζουν, και το φως χορεύει ανάμεσα στη φυλλωσιά τους, μεταφέροντας μας σε μια νέα πραγματικότητα, όπου η μαγεία και η αλλόκοτη ομορφιά συναντώνται. 

Μία μοναδική εμπειρία για άλλη μια υπέροχη χρονιά.

  14 Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού -  14 Ιουλίου  στο Φρέναρος

Το χωριό Φρέναρος ανακοίνωσε το 14 Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού και μας προσκαλεί να το ανακαλύψουμε. Στις 14 Ιουλίου πάμε στο Φρέναρος για να δοκιμάσουμε γλυκό, παγωτό και ποτό με καρπούζι.

Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Πάνο Καλλίδη, τη Αγγελική Ηλιάδη και τη Δέσποινα Ανδρέου. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

 3o Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου - 22 Ιουλίου 2022, στο στάδιο του Αχυρώνα Λιοπετρίου

Το 3ο Παγκυπριο Φεστιβάλ Καρότου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2022, στο στάδιο του Αχυρώνα Λιοπετρίου. 

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα φιλοξενήσει αγαπημένους καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ακριβώς και πέρσι.

Φεστιβάλ Κουπεπιού - 28 Ιουλίου κεντρική πλατεία Αυδήμου

Τα παραδοσιακά φεστιβάλ στην κυπριακή ύπαιθρο και όχι μόνο ξεκίνησαν! Μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις των κοινοτήτων προωθούνται τα ντόπια προϊόντα του τόπου μας. Αυτό όμως το φεστιβάλ έρχεται για να απογειώσει το αγαπημένο μας πιάτο: τα κουπέπια! Η κοινότητα της Αυδήμου θα πραγματοποιήσει για ακόμη μία φορά το φεστιβάλ και μας προσκαλεί να βρεθούμε εκεί για να γευτούμε το εκλεκτό μας φαγητό! 

Το φεστιβάλ διοργανώνει και φέτος το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυδήμου το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού με μουσική και διασκέδαση.

Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε νόστιμα πιάτα από ένα πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική σε μια γραφική πλατεία όπου όλοι θα γίνουν μία όμορφη παρέα! 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 2017 στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ μαγείρεψαν ένα πολύ νόστιμο γιγάντιο κουπέπι μεγέθους 7 μέτρων, ενώ το 2010, το συγκεκριμένο γιγάντιο κουπέπι 6 μέτρων τότε, συμμετείχε στον διαγωνισμό ρεκόρ Γκίνες!

Info

Παρασκευή 28 Ιουλίου, κεντρική πλατεία Αυδήμου, Λεμεσός, 20:00. 

Τιμή εισιτηρίου: €15.00 πλούσιο μπουφέ και 1 ποτό. Παιδικό εισιτήριο: €10.00 πλούσιο μπουφέ και 1 ποτό.

Φεστιβάλ Πατάτας - 29 Ioυλίου στο  Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου

Το χωριό Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας. Κάθε χρόνο μία μεγάλη γιορτή στήνεται στην κοινότητα για να τιμήσει αυτό το σπουδαίο γεωργικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής των Κοκκινοχωρίων, την πατάτα. 

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά μας μαθαίνει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταναλώσουμε την πατάτα. Το φετινό, 9ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο Αυγόρου το Σάββατο 29 Ιουλίου. 

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν το πρόγραμμα με όλες τις λεπτομέρεις της φετινής διοργάνωσης. 

Loader