25 φεστιβάλ που περιμένουμε το επόμενο διάστημα

25 φεστιβάλ που περιμένουμε το επόμενο διάστημα

Μυρίζουν παράδοση και υπόσχονται να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και να ανακαλύψουμε 25 παραδοσιακά φεστιβάλ που έρχονται στο χωριό. Επιλογές για όλη την οικογένεια και όχι μόνο, υπόσχονται να μας δημιουργήσουν τις καλύτερες στιγμές κα αναμνήσεις γεμάτες με υπέροχες γεύσεις.

5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας - 4 Αυγούστου

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Μιχάλης Βιολάρης και Μπάμπης Τσέρτος στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας. Διεξάγεται στις 04-06 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου

Ανοίγει την Παρασκευή 04 Αυγούστου τις πύλες του το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 06 Αυγούστου και υπόσχεται να χαρίσει στους δημότες και επισκέπτες του αξέχαστες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες.

Τα εγκαίνια θα τελέσει την Παρασκευή 04 Αυγούστου η ώρα 8:00μ.μ η ΄Εντιμη Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Καινοτομία στο φετινό Φεστιβάλ είναι τα μαγειρευτά φαγητά από συνταγές της γιαγιάς, τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου και θα προσφέρονται για δοκιμή σε όλους τους θαμώνες. Εκτός από τα μαγειρευτά φαγητά στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και εδέσματα μερικά από τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου κι έτσι το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάφορες χειροτεχνίες όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλπ.

Το καλλιτεχνικό μέρος της πρώτης μέρας (Παρασκευή 04 Αυγούστου) περιλαμβάνει την Μουσικοχορευτική Παράσταση «Τζιαι γιώνη μες στα αγκάλια της» με τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου. Την πρώτη βραδιά κλείνει η συναυλία «Παραδοσιακά και Λαϊκά» με τον εξαίρετο Κύπριο καλλιτέχνη Μιχάλη Βιολάρη, τον οποίο πλαισιώνουν μουσικά οι Κύπριες τραγουδίστριες Αννίτα Κωνσταντίνου, Κατερίνα Παράσχου και το Μουσικό Σχήμα Άσμα.

Με τη Μουσικοχορευτική Παράσταση «Οι ρίζες της Παράδοσης» που θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Όμιλος «Βασιλιτζιά» αρχίζει η δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ (Σάββατο 05 Αυγούστου). Ακολουθεί η Μουσικοχορευτική Παράσταση του Χορευτικού Ομίλου «Ρύμβος» «Στα χρώματα του Ουρανού και της Θάλασσας» και η συναυλία «Στα χρώματα της μουσικής» με τους Πέτρο Κουλουμή και Τασούλα Καλλένου.

Η συναυλία του σπουδαίου Ελλαδίτη καλλιτέχνη Μπάμπη Τσέρτου ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της τρίτης μέρας (Κυριακή 06 Αυγούστου). Συμμετέχει επίσης, η Κύπρια ανερχόμενη τραγουδίστρια Φρειδερίκη Τομπάζου και συνοδεύει μουσικά το μουσικό σχήμα «Άσμα».

Της συναυλίας θα προηγηθούν Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί και τραγούδια από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου.

Η είσοδος στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: https://bit.ly/3PUTkUG See less

Φεστιβάλ Φέγγαρος - 4-5 Αυγούστου στο χωριό Κάτω Δρυς

.

Την επιστροφή του ετοιμάζει το αγαπημένο μας Φεστιβάλ Φέγγαρος για 11η φορά! Το Φεστιβάλ θα μας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά από τις 3-5 Αυγούστου στο χωριό Κάτω Δρυς, ωστόσο αυτή τη φορά το φεστιβάλ θα είναι ιδιαίτερο και πολύ ξεχωριστό.

Ο “Φέγγαρος” είναι ένα φεστιβάλ καθιερωμένο, όχι μόνο επειδή συμπληρώνει φέτος τις ένδεκα διοργανώσεις, είναι καθιερωμένο γιατί κατάφερε να φέρει στην Κύπρο καλλιτέχνες που κάθε φορά έχουν να επιδείξουν κάτι νέο, διαφορετικό, δημιουργικό στη μουσική τους είτε αυτή είναι pop, rock, folk ή ηλεκτρονική με σοβαρές διακρίσεις και ακόμη πιο εντυπωσιακές πωλήσεις. Πέρα από καθιέρωση, έχει κερδίσει την εκτίμηση τόσο των καλλιτεχνών οι οποίοι εμπιστεύονται την οργάνωση και το όραμά του, όσο και του κοινού το οποίο απολαμβάνει τον τρόπο που κάθε χρόνο ο “Φέγγαρος” φροντίζει χωρίς συμβιβασμούς, να καλύπτει τη δίψα για όμορφη μουσική. Αναδεικνύοντας το χωριό και τις ομορφιές που κρύβονται σε κάθε καντούνι, ο “Φέγγαρος” είναι μια γιορτή για όσους αγαπούν τη μουσική, χωρίς ταμπέλες, μόνο με καλή διάθεση.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις ΕΔΩ

 6ο Beer Phelstival στο Πελένδρι - 5 και 6 Αυγούστου

Το 6ο Beer Phelstival είναι γεγονός! Διοργανώνεται έξω από το Phelandrion Cafe Bar, κάτω από την σκιά του δέντρου με αγαπημένες μουσικές επιλογές, από λαϊκά μέχρι ροκ.

 

Αυτή τη χρονιά θα τραγουδούν:

Παρασκευή (04/08): Γιώργος Γρηγορίου (Κινέζος), Παναγιώτης Τσαππής και Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Σάββατο (05/08): OnTour

Κυριακή Απόγευμα (06/08): Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και Τίμος Χρυσοστόμου

Κυριακή Βράδυ: Αρίστη Πουλλή, Τζόζεφ Σιαμμάς και Ζαχαρίας Αθανασιάδης

Κάθε βράδυ στα decks o DJ Antreas Intzegiannis 

Info

Παρασκευή 4- Κυριακή 6 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο Πελενδρίου

Παρ. 21.00, Σαββ. 21.00, Κυρ. 18.00 & 21.00

Εισιτήρια: €5/ ημέρα

9ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας -  4, 5 και 6 Αυγούστου

Ο Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας διοργανώνει και φέτος το τριήμερο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού που θα προσφέρει πολλές και όμορφες εκδηλώσεις στους φίλους και επισκέπτες της κοινότητας.

Τρεις ημέρες γεμάτες με τέχνες, μουσική, θέατρο, χορό και διάφορες μορφές του πολιτισμού και της παράδοσής μας θα μας προσφέρει για άλλη μία φορά το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στον όμορφο Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας που πραγματοποιείται για 9 χρονιά στις 4, 5 και 6 Αυγούστου. 

Το 9ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού αρχίζει την Παρασκευή 4 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Αυγούστου ενώ το Σάββατο 5 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία μεγάλη συναυλία της αγαπημένης μας ερμηνεύτριας Πέγκυς Ζήνα. 

 

 

Φεστιβάλ Λευκάρων - 11-18 Αυγούστου

.

Τα όμορφα Λεύκαρα διοργανώνουν και φέτος το καλοκαιρινό τους φεστιβάλ με ένα πλούσιο πρόγραμμα επτά ημερών από τις 11 μέχρι και τις 18 Αυγούστου.

Το 42ο Φεστιβάλ Λευκάρων πραγματοποιείται φέτος από την Παρασκευή 11 μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου με ένα πρόγραμμα γεμάτο τέχνες και πολιτισμό, χειροτεχνίες, παιδικό φεστιβάλ, πάρτι, μουσικές, χορό, τραγούδι και φαγητό!

Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ

 

49ο καλοκαιρινό φεστιβάλ της Αλώνας - 13 και 15 Αυγούστου

Το γραφικό χωριό της Άλωνας έχει φτιάξει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα για το 49ο Φεστιβάλ Άλωνας που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι και τις 19 Αυγούστου.

Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της ορεινής Λευκωσίας, η όμορφη Άλωνα ετοιμάζεται και φέτος για τις καλοκαιρινές της εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Άλωνας. Το χωριό προσκαλεί ντόπιους, αποδήμους αλλά και ξένους να βρεθούν στην κοινότητα και να περάσουν όμορφες στιγμές. 

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει και φέτος εκθέσεις, ξεναγήσεις, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, θέατρο, χορό, τραγούδι και μουσική. Ξεχωρίζουμε το Παιδικό Fun Day στις 13 Αυγούστου και τον Χορό της Φουντουκιάς που θα γίνει στις 15 Αυγούστου. 

 

Φεστιβάλ Ροδάκινου - 19 Αυγούστου στον Κάτω Μύλο

Η κοινότητα του Κάτω Μύλου διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Ροδάκινου αφού η περιοχή φημίζεται για την παραγωγή των αγαπημένων φρούτων του καλοκαιριού. Για άλλη μία χρονιά το χωριό διοργανώνει το συγκεκριμένο φεστιβάλ και ανακοίνωσε κιόλας την φετινή ημερομηνία που θα πραγματοποιήσει την μεγάλη του γιορτή. 

Το φετινό Φεστιβάλ Ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου στον Κάτω Μύλο ενώ ήδη οι προετοιμασίες και ο σχεδιασμός του προγράμματος έχουν ξεκινήσει και θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Φεστιβάλ Ρεσιού - 26 Αυγούστου Λετύμπους

.

Ακόμα ένα παραδοσιακό φεστιβάλ της κυπριακής υπαίθρου θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και είναι αφοερωμένο σε ένα πολύ ξεχωριστό κυπριακό έδεσμα, το ρέσι.

Το Φεστιβάλ ρεσιού θα περιλαμβάνει, εκτός από ρέσι, φαγητό και ποτό, πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τον Εύρο Αντωνίου και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού.

7ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού, Στατός-Άγιος Φώτιος, Πάφος - 9-10 Σεπτεμβρίου

7

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών διοργανώνει και φέτος για έβδομη φορά το Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού το οποίο κάθε χρόνο πραγματοποιείται και σε μία άλλη κοινότητα της Κύπρου.

Ένα ακόμη παραδοσιακό φεστιβάλ ανακοίνωσε την φετινή του διοργάνωση. Πρόκειται για το 7ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού το οποίο διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών.  

Στο Φεστιβάλ θα στήθουν περίπτερα τα οποία θα πωλούν και θα προσφέρουν  κυπριακά προϊόντα όπως παλουζέ, σιουσιούκκο, παραδοσιακό παστέλι, ρέσι, ζεστά χαλλούμια, ζιβανία, παραδοσιακά αλλαντικά κλπ. Επίσης, στα πλαίσια αυτά θα υπάρχει ψυχαγωγία με την εμπλοκή καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από Κύπρο και Ελλάδα, θεατρική παράσταση, καθώς και ψυχαγωγία για τα παιδιά.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος το σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο χωριός Στατός-Άγιος Φώτιος στην επαρχία Πάφου. Για συμμετοχές στο φεστιβάλ (μέχρι τις 10 Μαϊου) επικοινωνήστε στα 22557651 και 22557676. 

Να σημειώσουμε πως το Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτισμού που πραγματοποιείται στην κοινότητα του Στατού – Αγίου Φώτιου φέτος αναβάλλεται αφού στη θέση του θα γίνει το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Στατού – Αγίου Φώτιου. Το φεστιβάλ του Στατού – Αγίου Φώτιου θα πραγματοποιηθεί ξανά το 2024. Φέτος πάμε Στατό-Άγιο Φώτιο για το 7ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών. 

 

 44ο Φεστιβάλ Κυπερούντας - 5-6 Αυγούστου

 

Το Κεφαλοχώρι Πιτσιλιάς, το μεγαλύτερο ορεινό χωριό της Κύπρου, η όμορφη Κυπερούντας διοργανώνει τον φετινό Αύγουστο το 44ο φεστιβάλ της και μας υπόσχεται ένα διήμερο γεμάτο μουσικές, χορό, τραγούδι και γλέντι.

Η Κυπερούντα, γνωστή για τις επιτυχημένες της διοργανώσεις πραγματοποιεί το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου το 44ο Φεστιβάλ Κυπερούντας με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. 

Από το φεστιβάλ ξεχωρίζει η παρουσία του αγαπημένου μας ερμηνευτή Λουκά Γιώρκα ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή του φεστιβάλ την το Σάββατο 5 Αυγούστου για να μας χαρίσει ένα μοναδικό λαϊκό πρόγραμμα με αγαπημένα μας τραγούδια. Για κρατήσεις στο 99822830.

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, την Κυριακή 6 Αυγούστου, φιλοξενεί μουσικό πρόγραμμα από το κρητικό μουσικό σχήμα Μινωίτες, παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο Χανίων "Το Αντάμωμα" και παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς από το συγκρότημα Θ.Ο.Ι. Κυπερούντας στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Βάσας Κοιλανίου - 16 Αυγούστου

.

Στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Ζιβανίας πρόκειται να στηθεί το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Βάσας Κοιλανίου. Θα απολαύσουμε ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα από τη Στέλλα Τερέζα, τον Νίκο Βεζυράκη και τον Εύρο Αντωνίου.

Τιμή εισιτηρίου: φαγητό με 1 ποτό Για ενήλικες: €20 Για παιδιά μέχρι 12 ετών: 15)

Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού - 18 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

 

Το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού ανακοίνωσε ημερομηνία διεξαγωγής και τους καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς  θα αναλάβουν ο Χρήστος Μενιδιάτης και ο Βασίλης Δήμας.

Θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε και θα απολαύσουμε μοναδικά εδέσματα με πρωταγωνιστή το σύκο.

The Xylofagou Big Potato International Festival - 7 και 8 Σεπτεμβρίου

 

Δύο ημέρες γεμάτες χαρά, ψυχαγωγία, διασκέδαση με τραγούδια και χορούς, αλλά και πολλές πολλές εκπλήξεις, ετοιμάζει η κοινότητα της Ξυλοφάγου, η οποία εργάζεται πυρετωδώς για το "Διεθνές Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας Ξυλοφάγου 2023".

Το μεγάλο γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2023. Πέρα από τη διεθνή διάσταση που θα λάβει, το φεστιβάλ στοχεύει και σε μια επιπλέον κατάκτηση εκτός συνόρων, που δεν είναι άλλη από μια θέση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος, θα φιλοξενηθούν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες, που έρχονται να ανεβάσουν το κέφι και τη διάθεση στα ύψη, ενώ το χιούμορ και το γέλιο δεν πρόκειται να απουσιάσουν από την όλη διοργάνωση.

Επιπρόσθετα, στον χώρο του φεστιβάλ θα προσφέρονται στους επισκέπτες πατάτες μαγειρεμένες με διάφορες συνταγές. Παράλληλα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί μέσα από τη γεωργική έκθεση που θα λειτουργήσει, για θέματα πατατοκαλλιέργειας, αλλά και που αφορούν τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. 

Η κοινότητα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο, ντόπιους και ξένους, να παραστούν στο φεστιβάλ και να βγάλουν επί τη ευκαιρία την αναμνηστική τους φωτογραφία στον χώρο της μεγάλης πατάτας, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς της Ξυλοφάγου.

3ο Φεστιβάλ Ψαριού στο Ζύγι! -  26 Αυγούστου, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου

 

Το 3ο Φεστιβάλ Ψαριού επιστρέφει ξανά και θα απολαύσουμε φρέσκο ψάρι με μουσική και πολλά άλλα. Στις 26 Αυγούστου, στο πανέμορφο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου θα έχουμε τη χαρά να ζήσουμε το 3ο Φεστιβάλ Ψαριού το οποίο πέρσι είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και φέτος θα υπάρχει έκθεση τοπικών προϊόντων, κεράσματα, μουσική, χορός, φαγητό, μπόλικο φρέσκο ψάρι, βαρκάδες και επιδείξεις από γνωστούς σεφ.

 5ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού -  9 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού

Το μικρό χωριουδάκι της επαρχίας Πάφου, η Μηλιού ετοιμάζεται να διοργανώσει και φέτος το δικό της φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στον βασιλιά των εσπεριδοειδών, το πορτοκάλι.

Το γραφικό χωριό της Πάφου με την πλακόστρωτη πλατεία θα διοργανώσει για πέμπτη χρονιά το Φεστιβάλ Πορτοκαλιού τιμώντας το αρωματικό και ζουμερό φρούτο της περιοχής. 

Το 5ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στην γραφική  Πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού όπου αναμένεται να περάσουμε και φέτος μία ξεχωριστή μέρα με άρωμα πορτοκαλιού. 

Στο φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις προϊόντα με βασικό υλικό το πορτοκαλί, από φρέσκους χυμούς, γλυκά του κουταλιού, μέχρι και μαρμελάδες.

Φεστιβάλ Παλουζέ στη Δορά - 16 Σεπτεμβρίου

Open photo

Άλλο ένα φεστιβάλ παλουζέ έρχεται στο χωριό Δορά στις 16 Σεπτεμβρίου. Παραδοσιακές και αγαπημένες γεύσεις, τοπικά εδέσματα και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Γιορτή του Παλουζέ στη Σαλαμιού - 24 Σεπτεμβρίου

.

Το χωριό της επαρχίας Πάφου ανακοίνωσε τη Γιορτή του Παλουζέ η οποία θα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία «Κυπάρισσος».

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 12:00 και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παραδοσιακά προϊόντα, παλουζέ και εδέσματα.

 5η Γιορτή Μανιταριού στα Σπήλια - 1η Οκτωβρίου

 

Η Kyriakides Mushrooms, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και η ορεινή κοινότητα Σπηλιών παρουσιάζουν την 5η ετήσια Γιορτή Μανιταριού 2023, και σας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη χαμόγελα, υπέροχες γεύσεις και πολλή πολλή αγάπη!

Στην περσινή Γιορτή Μανιταριού 2022 πήραμε ένα τεράστιο τηγάνι με διάμετρο 4 μέτρα και σπάσαμε το Παγκόσμιο Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά μανιταριών, με ένα απίστευτο συνολικό βάρος των 1210 κιλών!

Η φετινή Γιορτή έχει μια διαφορετική, ακόμη πιο σημαντική αποστολή. Μια αποστολή αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. 

Γι᾽αυτό στη φετινή Γιορτή πρωταγωνιστεί και πάλι το τεράστιο τηγάνι για να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο κριθαρότο και όλα τα έσοδα από αυτό το γιγάντιο πιάτο θα μοιραστούν στο Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα» και στο Ίδρυμα Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου».  

Ελάτε όλοιτην Κυριακή 01/10 από τις 11:00-19:00 στο χωριό Σπήλια, να γιορτάσουμε μαζί με πολυάριθμες εκδηλώσεις, live link, πλουσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και DJ, εδέσματα και να μοιράσουμε αγάπη και χαμόγελα σε όλους!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mushroomfestival.cy 

Είσοδος ελεύθερη. 

18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας - 1η Οκτωβρίου Ορεινή Λάρνακας

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυπληθή φεστιβάλ της Κύπρου το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ημέρα της κυπριακής ανεξαρτησίας και επίσημη αργία του κράτους. Το φεστιβάλ διοργανώνεται εδώ και 17 χρόνια από τον ιδιαίτερα δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας που επιτελεί ένα σπουδαίο έργο.

Η έδρα του Συλλόγου είναι η Ορεινή Λάρνακα και κάθε χρόνο ένα από τα πανέμορφα χωριά της περιοχής αυτής του τόπου μας αναλαμβάνει να το φιλοξενήσει. Το 2022, το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο Άγιο Θεόδωρο, κοινότητα όπου διατηρεί ο Σύλλογος Γυναικών Υπάιθρου Λάρνακας και το οίκημά του. 

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και φέτος πολλά περίπτερα με διάφορα παραδοσιακά και άλλα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής από όλα τα χωριά της Ορεινής και Ημιορεινής Λάρνακας από όπου θα μπορείτε να δοκιμάσετε, να δείτε, να γνωρίσετε και να προμηθευτείτε όλο αυτό τον πλούτο της περιοχής. Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να λείψει ο χορός, η μουσική και φυσικά η φιλοξενία των ανθρώπων του φεστιβάλ. 

Σύντομα θα γνωρίζουμε ακόμα περισσότερα αλλά προς το παρόν κρατήστε την ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην όμορφη Αναφωτία!

Αφάμια - 8 Οκτωβρίου στο Κοιλάνι

.

Τα 41α Αφάμια έρχονται στο γραφικό Κοιμάνι στος 8 Οκτωβρίου με μουσική, χορό και μπόλικο φαγητό. Θα γιορτάσουμε τη γιορτή του αμπελιού και του παλουζέ με πολλές εκπλήξεις.

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Φεστιβάλ Λουκουμιού - 8 Οκτωβρίου στο Φοινί

Το Φοινί, το πανέμορφο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, δεν φημίζεται μόνο για τα γεφύρια, τους καταρράκτες, το φυσικό του περιβάλλον και τα πιθάρια του. Τα τελευταία 100 χρόνια η παράδοση του φοινιώτικου λουκουμιού κρατάει μέχρι σήμερα στην κοινότητα γι' αυτό και από φέτος θα πραγματοποιείται το Παγκύπριο Φεστιβάλ Λουκουμιού ώστε να διατηρηθεί η τέχνη και η παράδοσή του! 

Φέτος τον Ιούλιο, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να πραγματοποιήσει το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Λουκουμιού την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φοινιού για να μάθουν οι νεότεροι τα πάντα σχετικά με αυτό το δημοφιλές έδεσμα σε Κύπρο και εξωτερικό του Φοινιού. 

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρεις. 

Φεστιβάλ Μήλου στην όμορφη Κυπερούντα μας προσκαλεί και φέτος - 7 και 8 Οκτωβρίου

Μέσα από τους πρόποδες των οροσειρών Παπούτσας και Μαδαρής και σε υψόμετρο 1,350 μέτρων, αναδύεται ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, το μεγαλύτερο μάλιστα ορεινό χωριό της Κύπρου, η Κυπερούντα, η οποία και φέτος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στην πλατεία της το Φεστιβάλ Μήλου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη συνεχίζει αυτή την τακτική και ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί ξανά το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Ένα φεστιβάλ που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο. 

Φέτος, λοιπόν θα επισκεφθούμε ξανά το χωριό για να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε όλα όσα μπορούν να γίνουν από μήλο! Πάντως οι κάτοικοι ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για το φεστιβάλ, φτιάχνοντας κυπριακά εδέσματα από μήλο, αφού στην Κυπερούντα παράγεται ένα μεγάλο μέρος της κυπριακής παραγωγής μήλων.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, φωτογραφίας με θέμα το μήλο, παραδοσιακά και σύγχρονα εργαλεία για την καλλιέργεια της μηλιάς, λαϊκή αγορά,

παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, απόσταξη ζιβανίας με μήλο, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, παρασκευή ψωμιών με προζύμι, σοκολατένιων και καραμελωμένων με μήλο και άλλα πολλά.

Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκκλησίες και τα μουσεία της κοινότητας.

Αναμένουμε σύντομα την ανακοίνωση του ολοκληρωμένου προγράμματος του αγαπημένου μας φεστιβάλ. 

 Φεστιβάλ Ελιάς και Παραδοσιακών Γεύσεων- 15 Οκτωβρίου Αναλυόντα

Η κοινότητα του Αναλυόντα ανακοίνωσε πως φέτος θα διοργανώνει για πρώτη φορά το δικό της φεστιβάλ. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Ελιάς και Παραδοσιακών Γεύσεων όπου πρωταγωνιστής θα είναι η ελιά, τα παράγωγά της αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα της Κύπρου.

Το μικρό χωριό της επαρχίας Λευκωσία ανακοίνωσε την πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ελιάς και Παραδοσιακών Γεύσεων με σκοπό να τιμήσει ένα εξαιρετικό καρπό της Μεσογείου την ελιά. 

Το πρώτο φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον της περιοχής αφού πρώτη φορά πραγματοποιείται μία τέτοια διοργάνωση. 

Το 1ο Φεστιβάλ Ελιάς και Παραδοσιακών Γεύσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα για τη διοργάνωση. 

 

6ο Φεστιβάλ Οφτού στο Μενεού 

 
Καλοκαίρι στην Κύπρο χωρίς λαχταριστό, ζουμερό οφτό στον φούρνο με πατάτες δεν γίνεται. Στο Μενεού το ξέρουν καλά και τα τελευταία χρόνια το τιμούν με ένα μεγάλο φεστιβάλ!

Για ακόμα μία χρονιά η ποσοσφαιρική ομάδα Αστέρας Μενεού στο Μενεού Λάρνακας θα πραγματοποιήσει το 6ο Φεστιβάλ Οφτού τιμώντας έτσι σε μία μεγάλη φιέστα το απόλυτο κυπριακό παραδοσιακό πιάτο του καλοκαιριού.  Οι διοργανωτές μας ενημερώνουν πως το φεστιβάλ που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο συνεχίζεται και φέτος με νόστιμο οφτό στον φούρνο, παγωμένες μπίρες και καλεσμένους καλλιτέχνες που θα προσφέρουν στο κοινό μία ξεχωριστή βραδιά. 

Αναμένουμε σύντομα την ημερομηνία διεξαγωγής της φετινής γιορτής και φυσικά όλα όσα θα βιώσουμε φέτος εκεί! 

Η Αθηένου φέρνει το 5ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων - 15 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει το 5ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων για τα φημισμένα προϊόντα της περιοχής.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην Αθηένου, από τις 11:00 -23:00, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο.Στο φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις αυθεντικά παραδοσιακά αθηενίτικα προϊόντα όπως ακριβώς και την περασμένη χρονιά.

Εκεί, θα δοκιμάσουμε το αυθεντικό παραδοσιακό ψωμί, λουκούμια, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια και άλλες αθηενίτικες παραγωγές.

Loader