4+1 παραδοσιακά φεστιβάλ που θα γίνουν αυτό το σαββατοκύριακο

4+1 παραδοσιακά φεστιβάλ που θα γίνουν αυτό το σαββατοκύριακο

Θέλετε να γευτείτε παλουζέ, ζιβανία, πουρέκια και πολλά άλλα παραδοσιακά εδέσματα; Δείτε όλα όσα θα γίνουν το επόμενο διήμερο

Τα παραδοσιακά φεστιβάλ μάς προσφέρουν όλες τις εκφάνσεις της κυπριακής γαστρονομίας, αλλά και άφθονη διασκέδαση! Δείτε τις επιλογές σας.

Φεστιβάλ Παλουζέ & Ζιβανίας στον Πεδουλά

1

Οι δημότες του χωριού μας προσκαλούν ευδιάθετα: "Κοπιάστε στον Πεδουλά για να περάσουμε μαζί μια όμορφη Κυριακή", ενώ μας περιμένουν για να μας κεράσουν ζεστό παλουζέ! 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 | 11:00 | Λαογραφικό Μουσείο Πεδουλά

Φεστιβάλ Σταφυλιού και παραγώγων του στην Αρμίνου 

αρμινου

Το χωριό Αρμίνου μάς καλεί γι’άλλη μια χρονιά να το επισκεφθούμε και να δούμε από κοντά όλα όσα έχουν προγραμματίσει για εμάς στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ σταφυλιού και παράγωγων του!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 | 12:00 | Αρμίνου 

Χορός Πουρεκιού στο Παλιομέτοχο 

πουρεκια

Στο Φεστιβάλ θα παρασκευάζονται και θα προσφέρονται δωρεάν πουρέκια!

Φέτος το θέμα του Φεστιβάλ θα είναι το πουρέκι, ένα παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως παρασκευάζονται τα πουρέκια από εθελόντριες γυναίκες της κοινότητας και να δοκιμάσουν δωρεάν τα πουρέκια. Επίσης στο χώρο θα γίνεται επίδειξη παρασκευής χαλλουμιών και αναρής. Ζεστή φρέσκια αναρή θα προσφέρεται στο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2024 | 19:00 |  Προαύλιο Εκκλησίας Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου

«Η Αμαργέτη στις ρίζες της παράδοσης»: Μια γιορτή Πολιτισμού και αυθεντικών εμπειριών

αργμαγετη

Tο φεστιβάλ θα αναδείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής με μουσική, χορούς, παραδοσιακά εδέσματα, φέρνοντας κοντά μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτή της κυπριακής παράδοσης. Μερικές από τις δραστηριότητες περιλαμβάνουν το απόσταγμα ζιβανίας, το πάτημα των σταφυλιών και πολλά άλλα που θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 | 11:00 | Αμαργέτη

Φεστιβάλ της αιωνόβιας ελιάς στο Παραμάλι

λαδι

Το Παραμάλι Λεμεσού διοργανώνει φέτος το φεστιβάλ της αιωνόβιας ελιάς το οποίο είναι αφιερωμένο στην ελιά φυσικά, αλλά και στο θαυματουργό ελαιόλαδο.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί 25 εκθέτες, 4 βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, γευσιγνωσία ελαιολάδου, πλούσια τοπική γαστρονομία, και μουσικό πρόγραμμα με χορούς, ενώ η Βασιλική Χατζηαδάμου θα μας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία ζωντανης μουσικής που θα ξεκινήσει στις 17.00.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 | 11:00-19:00 |  Παραμάλι Λεμεσού

Πηγή φωτογραφιών

Loader