Το 4o Φεστιβάλ Τρύγου στην Παναγιά της Πάφου θα μας προσφέρει δωρεάν σταφύλι και κρασί

Το 4o Φεστιβάλ Τρύγου στην Παναγιά της Πάφου θα μας προσφέρει δωρεάν σταφύλι και κρασί

Ευκαιρία για εξόρμηση και προσκύνημα σε ένα όμορφο και γραφικό χωριό της Πάφου

Διανύουμε την περίοδο του τρύγου, το μάζεμα των σταφυλιών και πολλά χωριά της Κύπρου γιορτάζουν το καθένα ξεχωριστά με τον δικό του τρόπο αυτή την ευλογημένη περίοδο που μας προσφέρει απλόχερα μέσα από τα αμπέλια τόσα υπέροχα προϊόντα και φυσικά το κρασί.

Το όμορφο χωριό Παναγιά της επαρχίας Πάφου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει φέτος το 4ο Φεστιβάλ Τρύγου γιορτάζοντας αυτήν ακριβώς την διαδικασία του μαζέματος των σταφυλιών από τα αμπέλια. 

Στο Φεστιβάλ Τρύγου γίνεται αναπαράσταση του τρυγητού σε αμπελώνα με γαϊδουράκια και με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Αφού μαζευονται τα σταφύλια τοποθετούνται σε κοφίνια πάνω στα γαϊδούρια, στο χώρο του αμπελιού προσφέρεται (μπούκωμα στον κόσμο για ξεκούραση).

Επιστροφή πίσω στην πλατεία της κοινότητας και τοποθετούνται τα σταφύλια στην πατήστρα και γίνεται το πάτημα των σταφυλιών για να τρέξει το ζουμί με συνοδεία μουσικής.

Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχουν περιπτερά προώθησης παραδοσιακών προϊόντων σχετικά με το σταφύλι όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν. Θα γίνεται απόσταξη ζιβανίας, θα προσφέρεται δωρεάν σταφύλι και κρασί. Θα υπάρχει φαγητό (σουβλάκια) στο χέρι, θα γίνει χορογραφία τρυγητού και κυπριακή παραδοσιακή μουσική και χοροί.

Info

Κυριακή 16 Οκτωβρίου, πλατεία κοινότητας Παναγιάς, 11:00-16:00. 

Είσοδος δωρεάν. 

Loader